Jump to content

Ко је Мирољуб Петровић?

Оцени ову тему

karadjordje

Препоручена порука

Све заблуде око месеца рођења Господа разбио је још св.Јован Златоусти у једној од беседа на Божић. Прочитај од почетка до краја беседу и све ће ти се разјаснити.

http://www.verujem.org/sveti_oci/zlatousti_bozic.htm

Свака част брате Јустинијане, по обичају си дао референцу ка отачком одговору на саблажњива протестантска псеудоумовања. Оно што је посебно значајно у одговору светог Јована, управо је непорецива чињеница да се читав одговор може наћи у самом Светом Писму. ово је одличан показатељ колико је sols scriptura приступ бесмислен - када би признавали свето предање, протестанти не би били принуђени да чекају неког свог "златоуста" који ће им једнога дана открити ову једноставну истину, како би их спречио да и даље хуле на радосни празник рођења Христовог.

@obi wan

Разумемо се брате Оби. када сам говорио о релативној користи код Мирољуба, мислио сам пре свега на све преводе протестантских документараца (за оно чиме се ја бавим, они о сектама су изузетно корисни - и, мање-више, лишени ових хуљења - иако ја могу да их пратим и на енглеском, ови преводи су корисни и многим српским породицама да упозоре децу на опасност од секти). Кад кажеш:

Ne moze jedan izvor da daje cas zdravu cas prljavu i otrovnu vodu, "niti moze sluga da sluzi 2 gospodara"...

Ove fore tipa "moze da se i od njega izvuce nesto korisno" u najmanju ruku su neozbiljne, jer to sto on prica ljudi Crkve vec odavo imaju/znaju/pricaju, pa nam tako ne treba neki polumaskirani jeretik da bi nam to rekao...

Ја, осим самог Господа Христа, не знам ни за један једини људски извор који бар једном у животу из себе није избацио и муљ греха. Не бих се сложио да је свима познато оно што је Мирољуб овде преводио (на страну сад његова тумачења). Ја третирам Мирољуба као класичног протестанта српског порекла и остајем при ставу да су неки његови ПРЕВОДИ корисни. Међутим, што се тиче идеја, тумачења па и очигледних хула и јереси, слажемо се - једино, ако га не посматрамо као православца (мислим да је грешка углавном у томе), онда можемо да га разумемо - наравно, не и да оправдамо или не дај Боже прихватимо неке од тих идеја. Али, да се разумемо, Мирољуба познајем лично и знам да (хвала Богу) он не прави никакву своју секту и да оне људе који му се обраћају за сарадњу углавном подстиче да преводе и објављују на интернету разне савремене протестантске материјале. Ако од њега има неке штете, то је штета коју он намеће самоме себи тиме што хулећи на приснодевство Пресвете Богородице, заправо хули на Духа Светог. На нама је да то констатујемо али не и да му за то судимо, зар не?

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

извор: http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&highlight=bogorodica&pid=6199#post_6199

3.Znate li da je Sveto Pricesce centar nase vere, da je Gospod Isus Hristos potpuno prisutan na Svetoj Liturgiji? Znate li da je takav Vas stav diametralno suprotan ispovedanju pravoslavnih hriscana i da takav stav kakav vi zastupate imaju protestanti (otpad od otpada po pitanju vere)?

"Sveto Pricesce", kako ga nazivate, je centar vase paganske religije. To nije ni "sveto", ni "pricesce". To je jedan kanibalski koncept u kojem vi zamisljate da jedene Hristovo meso i pijete Njegovu krv. Na srecu, vecina pravoslavnih ne misli kao vi (mislim na tebe i tebi slicnima), nego razumeju da su hleb i vino simboli koji podsecaju na Hristovu zrtvu.

1405_love

Подели на овим сајтовима

Мени је несхватљиво да свештеници и људи који се наводно баве сектама не виде колико је тај човек духовно болестан и опасан по оне који му верују. Његов рад је "користан" исто колико је био користан Хитлеров социјални програм.

У питању је особа која ће направити секту и нанети велику штету Цркви, дај Боже само да се не заврши трагично.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Гости

извор: http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&highlight=bogorodica&pid=6199#post_6199

3.Znate li da je Sveto Pricesce centar nase vere, da je Gospod Isus Hristos potpuno prisutan na Svetoj Liturgiji? Znate li da je takav Vas stav diametralno suprotan ispovedanju pravoslavnih hriscana i da takav stav kakav vi zastupate imaju protestanti (otpad od otpada po pitanju vere)?

"Sveto Pricesce", kako ga nazivate, je centar vase paganske religije. To nije ni "sveto", ni "pricesce". To je jedan kanibalski koncept u kojem vi zamisljate da jedene Hristovo meso i pijete Njegovu krv. Na srecu, vecina pravoslavnih ne misli kao vi (mislim na tebe i tebi slicnima), nego razumeju da su hleb i vino simboli koji podsecaju na Hristovu zrtvu.

whackado

Да то је део питања које сам му ја поставио пре готово три године. Неко га је већ цитирао.
Подели на овим сајтовима

• Гости

За једног православног хришћанина је понижавајуће да 100% одбацује Мирољуба Петровића.Ми треба да расуђујемо,просуђујемо и у томе да се вежбамо.Као што рече отац Јустин Поповић ,из свега треба извлачити оно што је добро,па тако и из Мирољуба.Ако видиш да Јеховин сведок учини милостињу,учини је и ти зато што је то добро али немој бити Јеховин сведок.Читава мудрост је у томе!

whackado
Подели на овим сајтовима

За једног православног хришћанина је понижавајуће да 100% одбацује Мирољуба Петровића.Ми треба да расуђујемо,просуђујемо и у томе да се вежбамо.Као што рече отац Јустин Поповић ,из свега треба извлачити оно што је добро,па тако и из Мирољуба.Ако видиш да Јеховин сведок учини милостињу,учини је и ти зато што је то добро али немој бити Јеховин сведок.Читава мудрост је у томе!

А можемо ли да се "вежбамо" на нечем мало безопаснијем?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

0102_laugh

Е мој Мирољубе и мој народе православни,после оваквих изјава он и даље комотно може да предаје по разним манастирима,црквама,умишљајући да је хришћанин прворазредног степена.Заиста не знам колика треба да буде гордост овог човјека у његовој умишљености да изјављује овакве хуле као горе.Неће њега преводи и разноразна активност спасти,него правилно вјероисповједање.

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

• Гости

Eno alefshin se reklamira na njegovom forumu i napada bezbozni darvinizam  0102_laugh dada-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='319.gif' />

Треба раздвојити Теорију стварања од Мирољуба Петровића. Овако испаде да је Мирољуб Петровић= Теорија стварања. Има доста православних теолога и научника који се баве овим питањем, нарочито у Русији. Опет кажем, нисам се пуно овим бавио, мада сам доста слушао и читао, али сматрам да нисам компетентан за ова питања.

Подели на овим сајтовима

Оче, нормално да треба раздвојити, али треба исто тако раздвојити јереси и безумље тог човека од Цркве. Зар није јасно шта учешће једног свештеника, или уопште православног хришћанина, на његовом форуму говори његовим следбеницима? Имамо ми наше форуме па можемо о еволуцији и стварању до 101 и назад, али не можемо да се удружујемо са таквим људима по било којем основу... Зар то треба објашњавати...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Dakle ne verujem, posle svega sto je ovaj covek pricao algabacaju ;) 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Kako vam nije jasno da njega boli uvo za Darvina i stvaranje on hoce da progura te svoj knjige. A tu su papa

i demoni za zastrsivanje naivnih i neobrazovanih.

On od cele svoje price 5% vremena odvoji za evoluciju a ostalo za demonologiju.

I nemogu sebi da objasnim i prihvatim kako  i jedan pravoslavni hriscanin moze da i 6 sekudni posveti nekom

ko ubedjuje ljude da je liturgija neka satanska orgija.

Подели на овим сајтовима

Друга ствар је - какву поруку то шаље православнима који прихватају еволуцију? Да ћемо се удружити са највећим олошем, а против њих само због "критике ТЕ"? Шта је онда ту важније? Наша заједница заснована на вери или заједница са било ким на основу "заједничког непријатеља"? Мени су 100 х дражи Ивица и Аквилије од неког суманутог јеретика, па можемо цео дан да се расправљамо.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Bas kao i dejan Djavolski koji se u Grckoj pozvao na zakone Drzave Kosovo i Miroljub Alefkreacia Petrovic se poziva na zakone Amerike  :cheesy2:  E sad moram da pronadjem site pa da ga tuzimo ovde za otvaranje lazne skole

Danas sam bio na razgovoru u kancelariji poreskih inspektora u zgradi policije na Novom Beogradu. U kancelariji su bila dva inspektora i rekli su mi da je stigla prijava protiv mene da ja ne placam porez. Hteli su da mi citaju sta pise u prijavi, ali ja sam rekao da me to ne zanima i da nema potrebe da citaju, vec da mi kazu gde sam prekrsio zakon. Oni su mi rekli da se ja imam fakultet na koji se upisuju studenti i placaju skolarinu, a da su oni proverili u ministarstvu prosvete da takav fakultet nije registrovan u Srbiji, sto znaci da ja "radim na crno".

Pitao sam ih da li su ulazili na sajt fakulteta, a oni su rekli da jesu. Onda sam ih pitao da li su tamo videli da je fakultet deo centra koji je registrovan u Americi i da ja nisam poreski obaveznik drzave Srbije. Oni su rekli da su to videli, ali da su videli i broj telefona u Srbiji, a ne samo u Americi, i da moze da se studira na srpskom. Ja sam onda pitao da je problem ako americki fakultet ima studije na srpskom preko interneta. Oni su cutali.

Onda sam im dao kopiju resenja mog centra u Americi i jos jednom objasnio ono sto lepo pise na sajtu, a to je da je nas fakultet registrovan u Americi, a ne u Srbiji, i da fakultet nema prostorije u Srbiji (druga je stvar sto uskoro otvaramo prostorije u Srbiji, ali to ce sve biti uredno registrovano).

Oni nisu imali nikakav prigovor. Postavljali su jos neka sporedna pitanja, i na kraju su rekli da ce ceo slucaj da proslede ministarstvu prosvete jer oni nemaju prigovore na ono sto sam im rekao.

Ceo razgovor je trajao dva sata, pitali su u detalje oko raznih stvari, i nisu imali nikakve progovore.

Ja sam na kraju pitao da li mogu da mi kazu ime osobe koja je napisala prijavu protiv mene. Oni su mi rekli ime i prezime osobe, a ja sam odmah prepoznao da je u pitanju jedan teski okultista koji je pre oko godinu i po dana dolazio kod mene da se leci, jer se bavio prizivanjem demona (iz neznanja) i imao strasne psihicke probleme. Ja sam mu pomogao (naravno besplatno) i bilo mu je mnogo bolje, zahvaljivao mi se do neba, a posle se vratio na staro i postao jos gori nego sto je bio. Pronacicu ovih dana njegove e-mailove koje mi je pisao i postavicu ovde, da ljudi vide o kakvom se liku radi.

U svakom slucaju, najgori satanisti su se okomili da zatru sve sto je vredno u Srbiji. Ali, morace da se pomuce. Borba se nastavlja. Videcemo kako ce se dalje odvijati stvari.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

• Гости

Miroljub Alefkreacia Petrovic

Модерација ће допустити овакве недотупавне квази-вицеве на рачун православног свештеника? На форуму чији је он један од оснивача и идејних твораца, а дотични вицкасти члан очигледно ужива у благодатима истог? Хвала модерацији.

Подели на овим сајтовима

Eno alefshin se reklamira na njegovom forumu i napada bezbozni darvinizam  :291291291: confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' />

Nažalost,nije otac alefshin usamljen na tom polju.Hvala Bogu pa je otac alefshin sa nama na ovom forumu,i na taj način može da prati njegovu aktivnost i razmišljanja van njegove očigledne demagogije kojim zavlači stado.

jer čovjek je opasan samim tim što je dobar pripovjedač ali u ovom slučaju ne realnosti nego bajki u kojima se on koliko vidimo vrlo dobro osjeća,naprosto uživa u njima.

Prikovao se za protestantsku filozofiju i nju podvaljuje pa se čudimo što kod nekih vidimo protestantski mentalitet i manjak liturgijske svijesti.

Ako on oće neka priča o kreacionizmu koliko hoće,ali shvatite da je on sebi dao malo više prostora od običnog kreacionizma,sa tim je počeo,ali vidimo da je jedan od onih stručnjaka koji se u SVE razumije.Posebno je interesantan podatak,da je počeo ljudima da dijeli i duhovne savjete kao kakav guru,pa nerjetko ih naziva demonizovanim i šta još ne.

Svaka čast bratu Ivici i aquiliou,koji ga kritikuju na njima svojstven način.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...