Jump to content

Тетоважа: Да или не ???

Препоручена порука

Па за те предрасуде постоји разлог. Највећи проценат оних који се тетовирају су ”жестоки момци”. Када бих видео овог доктора у ординацији са тетоважама, не би ми ни најмање сметало, јер знам ко је и шта је. Али да га сретнем на улици у издању на десној страни слике, не би ми било свеједно... Треба да гатам да ли је доктор или Иван Богданов.

ivan-bogdanov.jpg

Подели на овим сајтовима

Па ако хоћемо тако, када се погледа, већина масовних убица и психопата имају безазлене изгледе и бејби фејс, па шта треба да избегавам 60% људи и да гатам на улици да ли је неко од њих убица и психопата или нормалан човек.

Већина људи који имају тетоваже су безопасни и нормални људи. Друга је ствар што људи због мањине осуђују већину. То се зове предрасуда.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Добро, не прави се сад наиван кад је свима јасно о чему говорим. Масовне убице и психопате нису организоване и немају никакву супкултуру безазлених изгледа и бејбифејсова. С друге стране, разне насилничке групе свесно бирају тетоваже као једно од својих обележја (зашто то раде, није ми познато). За то нису криве саме тетоваже, а још мање нормални људи који се тетовирају, али тако је како је. Не знам како то порећи, а не негирати реалност. Можда би решење било када би се што више нормалних људи истетовирало, тако да ове будале онда изаберу нешто друго да себе обележе.

Подели на овим сајтовима

Изгледа да ме ниси разумео. Већина људи која је тетовирана је нормална, нису хулигани, криминалци...

Због предрасудама о тетоважама и везивања тетоважа за такве ликове, људи у сваком тетовираном виде хулигане, криминалце...

Медији су створили слику о томе и тешко је сада избацити то из људи.

Јесте да доста хулигана и криминалаца имају тетоваже и да тиме хоће да покажу неку силу и обележије, али зато скинимо предрасуде о свим тетовираним људима.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

....НЕ....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 22. 6. 2013. at 15:27, verum est in beer рече

Ово је одличан пример. Колико се сећам ово је слика из кампање против дискриминације људи са тетоважама, где пише колико се сећам, а парафразираћу: немој имати предрасуде према људима који имају тетоваже, јер могу да ти спасу живот.

Е сад замисли свештеника овако.  .smesko.

Цитат
А вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих.

Посланица Јеврејима 11, 1

Подели на овим сајтовима

Mene je ova slika na jakuze podsetila i oni se tetoviraju po celom telu, ali tako da kada se obuku da im se ništa ne vidi, samo oni imaju neke posebne igle što kao bole dok se tetoviraš i usput puknu baš dosta para, ali hej ipak je to mafija pare nikad nisu proble.

Pare su problem nama običnim smrnicima, mada ipak i nama nisu. Pare nisu problem, para nema. :D

Подели на овим сајтовима

Старца Пајсија (1924-1994) са Свете горе неки хришћани ,који су му често долазили и тражили савета и свашта друго, питали како он коментарише појаву да на Свету гору у то време све више долазе они мотораши, бајкери ...буду ту неко вереме па иду даље. А они, знате већ као изгледају ...дебели, брадати, имају нека своја правила живота ( не говорим о монасима ...о бајкерима причам :) )...и истетовирани наравно. И кукају хришћани како такве људе баш и није лепо видети на светом месту, не уклапају се, па питају старца како он то сирома преживљава ...а старац им каже како су ти људи најчистије душе које долазе на Свету гору. :)

Писао сам по сећању.

Да сам својевремено имао новца и да ме није срамота да се скидам пред непознатима сигурно бих имао неку тетоважу...овако ништа. Сад ме је то прошло. Немам ништа против тетоваже.

Био код нас у школи један ученик који је имао озбиљних проблема са дрогом и био је проблематичног понашања( баш сам га видео пре неки дан ...средио се, кажу...мислим стабилизовао), није ишао на веронауку али је увек на ходнику или где год кад ме види викао : " Помаже Бог !". Увек смо лепо разговарали. Имао је доста тетоважа и пред крај школовања желео је да "уради" Богородицу са Христом па ме је спопадао да му донесем неку икону као модел. Ја то нисам урадио него сам му покушао објаснити какву одговорност носи стављање на себе Њеног и Његовог лика. Скоро да сам покушавао да га одвратим од тога. После неколико недеља сретнем га и он сав поносан покаже раме са Богородицом. Бог зна...колика је чија несвесна  чежња за Њим.

Подели на овим сајтовима

On 23. 6. 2013. at 6:13, Doublebreath рече
а старац им каже како су ти људи најчистије душе које долазе на Свету гору.

Sad se setih kad sam putovao negde sa ćalom nzm tačno gde i stajemo da se odmorimo neka kafana pored puta i ulazimo mi sedamo, naručujemo šta ćemo i par minuta posle ulaze neki bajkeri onako tetovaže sve u fulu kad ih vidi čovek da se uplaši sedaju za sto pored konobar dolazi i sad očekuješ od bajkera da naruče pivo ili tako nešto samo vidiš prvi pita koje čajeve imate ovaj nabraja i svi naručiše čajeve :D

Off topic ali morao sam da napišem, a tetovaža ja lično ne, ali ko voli neka izvoli šta ima veze

Подели на овим сајтовима

On 23. 6. 2013. at 13:50, Александар Милојков рече

Дефинитивно НЕ. Нешто најружније што човек може да уради својој кожи.

E sad lepo-ružno sve je to stvar ukusa, recimo ni meni se ne sviđaju, ali ima nekih kojima se sviđaju, pa ako vole zašto da ne, mada iako nevolim moram da kažem da sam video par stvarno dobrih

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...