Jump to content

Својина

Оцени ову тему

Marjanovic

Препоручена порука

Al ste se raspisali... fali par banova i na ovoj temi... ;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Па већ нам сметаш, ја плаћам за та "права" која сте измислили, а у томе уопште не желим да учествујем.

Када се одбаци појам греха, а људска права прогласе измишљотинама, ствара се погоднији терен за слање деце у фабрику. Слобода? Можда, али слобода без одговорности или пак злоупотреба слободе.

Подели на овим сајтовима

Проблем је када се измишљотине прогласе за људска права. Деца су радила у фабрикама због ниске продуктивности. Исто као што данас раде у сиромашним земљама. Само повећање продуктивности спасава људе сиромаштва.

Појам греха на друштвене односе може да се примени само тамо где се односи на насиље према другоме.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па може да купи земљу, нико му не брани.

Ево, да пођемо од претпоставке да један човек поседује сву земљу на планети и да имамо владавину права. Онда би тај човек мењао комаде земље за разне услуге које су му потребне. Неко би му кувао ручак, неко други би му чистио кућу итд. Тако би се кроз добровољну размену за пар генерација опет земља релативно равномерно расподелила међу људима.

Братићу, па ти убијаш на место!!!

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Да, али мораш прво да докажеш да је нешто "људско право".

Људи имају потребе, из људских потреба настају права, а без људских права нема ни слобода у једном друштву. Рецимо то право на образовање је плод дугогодишег, вишедеценијског па и вишевековног залагања између осталог и за права деце. А о осталим правима да и не говорим.

Подели на овим сајтовима

Потпуно погрешно. Права не настају из људских потреба.

Брате Звонко, имам утисак да ти нас заје.аваш.

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Имаш лош утисак Пајко. Радим управо супротно, пошто вас је неко већ .....

Па од чега онда настају било каква права? Имам 38 год и директно сам погођен тековинама социјализма али моје мишљење о

капитализму, такође, није позитивно.

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Нека да, нека не. Образовање је нпр. једна од људских потреба.

Владо брате, ствар је ту веома једноставна. "Право" не може да настане из "потреба", зато што "потреба" подразумева неке ресурсе. Нико не може да има "право" на туђе ресурсе јер би то онда представљало насиље.

То о чему ти пишеш нису "права" него "привилегије" које ми имамо захваљујући ефикасности тржишне економије.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Појам греха на друштвене односе може да се примени само тамо где се односи на насиље према другоме.

Zemlja, voda , vazduh su neophodni za prezivljavanje, opstanak svakoga od nas. Das li je nasiljem odnosno ugrozavanje zivota, kada neko prisvaja zemlju za sebe a to je za mene neophodan uslov opstanka?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Владо брате, ствар је ту веома једноставна. "Право" не може да настане из "потреба", зато што "потреба" подразумева неке ресурсе. Нико не може да има "право" на туђе ресурсе јер би то онда представљало насиље.

То о чему ти пишеш нису "права" него "привилегије" које ми имамо захваљујући ефикасности тржишне економије.

Информиши се мало више о људским правима, историјату, њиховом настанку, декларацијама, конвенцијама...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...