Пајко Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Далеко од тога Владо, моји ставови су годинама промишљани и преиспитивани. Проблем је само док их једном схватиш правилно, после тога не можеш ништа друго него да их прихватиш. Само морам да истрпим ово мучење и поновим 800 пута... Опорезивање није крађа ако се новац од пореза користи за оно што би држава требало да ради - одбрану права и слободе својих грађана. Ако се од мене узима порез да би се неком другом направила кућа, купио ауто или задовољила било која друга потреба, онда је то крађа. То су приче "шта би било кад би било". Ти не нудиш решења. То ти је чиста критика. А да, фудбал... Шта мислите да ми победимо вечерас ове империјалисте и лажне капиталисте. СРБИЈААААААААААА kolo2 kolo2 kolo2 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Октобар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Опорезивање није крађа ако се новац од пореза користи за оно што би држава требало да ради - одбрану права и слободе својих грађана. Ето у та права спада и право на образовање. Ако се од мене узима порез да би се неком другом направила кућа, купио ауто или задовољила било која друга потреба, онда је то крађа. То јесте крађа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Kako mu ne pripada? I jos vaznije ZASTO mu ne pripada? Не припада зато што није статична. Вода стално долази из имања његовог комшије и одлази на имање другог комшије. Поседовање једног дела реке је као деоница у фирми. Само ако поседујеш читаву реку или се договориш са осталима који поседују делове те реке можеш да промениш ток, изградиш брану итд. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Ето у та права спада и право на образовање. Слажем се - свако има право да се образује. Својим новцем. То јесте крађа. А када од мене узимају порез да би неком другом направили школу онда није крађа? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Октобар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 А када од мене узимају порез да би неком другом направили школу онда није крађа? Ако би узели само од тебе и само неком другом направили школу то би била крађа. А и то не би био порез. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Ако би узели само од тебе и само неком другом направили школу то би била крађа. А и то не би био порез. Значи ако отмеш од једног човека то је крађа, а ако отмеш од милион људи то онда није крађа? Подсети ме на оно што рече Стаљин - смрт једног човека је трагедија, смрт милион људи је само статистика. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 A da li mrtav covek moze da raspolaze sa zemljom? Da bude njen vlasnik? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Октобар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Значи ако отмеш од једног човека то је крађа, а ако отмеш од милион људи то онда није крађа? Подсети ме на оно што рече Стаљин - смрт једног човека је трагедија, смрт милион људи је само статистика. Ако отмеш да, али ако је порез одређен законом који важи за све грађане и ако није висок онда то није крађа, нити га било ко крађом сматра. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Ако отмеш да, али ако је порез одређен законом који важи за све грађане и ако није висок онда то није крађа, нити га било ко крађом сматра. Ако ја не желим да нешто да користим (па зато ни да платим), а ти пошаљеш људе са оружјем да ми одузму како се то зове? Друга је ствар што су људи навикли да буду беспомоћни и да их неко малтретира па смишљају оправдање за насилике да би им било лакше. http://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm_syndrome ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Октобар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Ако ја не желим да нешто да користим (па зато ни да платим), а ти пошаљеш људе са оружјем да ми одузму како се то зове? То све зависи од закона који реглулише те односе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 A da li mrtav covek moze da raspolaze sa zemljom? Da bude njen vlasnik? Па не може. Осим ако се не повампири... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 То све зависи од закона који реглулише те односе. Па не знам стварно како то може... Значи ако они мрмоти у скупштини кажу да је крађа онда јесте, ако кажу да није онда није. Па ваљда нису они врховни ауторитет за добро и зло на овом свету. Ево на пример, неко не жели да учествује у државном пензионом осигурању. Каже човек, "хвала лепо, оставите ви мени паре ја ћу сам да штедим за пензију". Где је ту разлог да неко пошаље пандуре да га бију? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Ако отмеш да, али ако је порез одређен законом који важи за све грађане и ако није висок онда то није крађа, нити га било ко крађом сматра. To što je nešto "određeno zakonom", ne menja prirodu te stvari. I ne krađa, nego otimanje. I drago mi je što broj ljudi koji tako vide raste eksponencijalno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Октобар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Хајде да не банализујемо ствари и у либералној држави итекако постоје порези које ако не платиш идеш у затвор. Зато је лицемерно то што причате, осим ако нисте анархисти. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ZarkoZ Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 A da li mrtav covek moze da raspolaze sa zemljom? Da bude njen vlasnik? Па не може. Осим ако се не повампири... Moze! Testament, to je raspolaganje, poslovi mortus causa! Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука