Jump to content

ЖРУ Анкета: Како доживљавате атеисте?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?  

224 члановâ је гласало

1. 1. ЖРУ АНКЕТА: Како доживљавате атеисте?

• Као сасвим нормалне људе који мисле својом главом
    • Несрећне и неостварене људе, жалим их
    • Одличне саговорнике на разне богословске теме
    • Људе који не знају шта хоће у животу
    • Немам никакав став према атеистима
    • Атеисти не постоје
    • Има их разних, углавном су нормални људи
    • Као непријатеље Цркве, богомрзитеље и црквомрзитеље
    • Поштујем њихов став иако се не слажем
    • Ја сам атеиста

Препоручена порука

Hiljadu sledbenika Dzima Dzonsa su masovno dali svoje zivote za njegove ideje... po ovoj logici, njihove smrti verifikuju te njegove ideje?

Tvoja poenta je ispravna samo zelim da rascistimo jednu stvar. Oni nisu dali zivot za neke ideje oni su dali zivot za ono sto se svedocilo. Oni su dali zivot za tvrdnju da je Isus pobedio smrt. DAkle nije ovde "ja verujem da je komunizam ispravan" vec "ja sam video Hristosa da se digao iz mrtvih i zato dajem zivot."

Naravno to ne dokazuje nista. Ali jeste od jedan argumenta zasto bi verovavao naspram zasto ne bi.

I ne samo sto su dali zivot, oni su posvetili zivot tome. Vecina njih prodali sve i krenuli da sire pricu o Isusovom zivotu. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Tvoja poenta je ispravna samo zelim da rascistimo jednu stvar. Oni nisu dali zivot za neke ideje oni su dali zivot za ono sto se svedocilo. Oni su dali zivot za tvrdnju da je Isus pobedio smrt. DAkle nije ovde "ja verujem da je komunizam ispravan" vec "ja sam video Hristosa da se digao iz mrtvih i zato dajem zivot."

Isusa su videli da je vaskrsao samo apostoli, majka i sad da li je marija bila tu ili ne ne znam i niko drugi. 

Подели на овим сајтовима

Тема гласи: Како доживљавате атеисте?

Доживљавам их као људе који су својом свесном одлуком изабрали пут безбожништва и вечне смрти. Добровољни осуђеници на смрт, убијају своју вечну душу људски ограниченим разумом и мислима.

Углавном су то врло интелигентне особе које су разочаране у своје ближње и њихове поступке. Њихово постојање је показатељ недостатка љубави и несавршености хришћана.

Познајем неке људе који су атеисти а имају изузетне људске квалитете, и молим се Богу за њих. Увек има наде за покајање и живот вечни у Христовој љубави.

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

doživljavam ih kao ljude koji ne žele da začeprkaju ispod površine jer ih stav koji imaju u potpunosti zadovoljava a pri tom imaju druge stvari koje su im bitne i kojima se često vrlo uspešno bave... takodje smatram da većina nnjih u životu oseti bar nekad izvesnu prazninu ali to osećanje brzo nadvladaju nekim drugim racionalnim razlogom...

to mislim o većini ateista a retko sam sretao one ateiste kakav je u romanu Dostojevskog, Ivan Karamazov... on nije šablonski ateista. On je zeznut lik laie_14

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Isusa su videli da je vaskrsao samo apostoli, majka i sad da li je marija bila tu ili ne ne znam i niko drugi. 

Video ga je jedan broj ljudi, oko pedesetak - sto ljudi, pogledaj bibliju, po svedocenju on se pojavljivavao na vise razlicitih mesta ... mislim onako odokativno. Po svedocejnu apostola naravno, nije to poenta. Prvi hriscani t.j prva crkva verovatno ga je dosta njih iz te crkve videlo, su umirali za svedocenje o liku, delu i ideji. 

Za razliku od recimo komunista koji su umirali za ispravnost ideje a ne zato sto su mislili da je Marks jako poseban covek.

NIje vazno za argument, ali mislim da je bitno znati razliku da su ovi ginuli za svedocenje neceg sto su videli o nekoj osobi. 

Подели на овим сајтовима

Васкрслог Христа, како сведочи сам јеванђеоски текст, видело је преко 500 сведока.

Подели на овим сајтовима

Васкрслог Христа, како сведочи сам јеванђеоски текст, видело је преко 500 сведока.

Jel to tachan broj? Ja znam da se pojavljivao levo-desno, ali nisam brojao ispred koliko ljudi. Odokativno sam rekao 50-100.

Подели на овим сајтовима

A da li postoji mogucnost da je Apostol Pavle izmislio taj deo o 500 ljudi posto ne postoji nijedan ne biblijski dokument koji o tome govori.

Подели на овим сајтовима

Jel to tachan broj? Ja znam da se pojavljivao levo-desno, ali nisam brojao ispred koliko ljudi. Odokativno sam rekao 50-100.

А потом Га видеше једном више од пет стотина браће, од којих многи живе и сад, а неки и помреше;

1Кор 15, 16

Подели на овим сајтовима

A da li postoji mogucnost da je Apostol Pavle izmislio taj deo o 500 ljudi posto ne postoji nijedan ne biblijski dokument koji o tome govori.

Они који су видели, они су и поверовали и посведочили. Та сведочанства називамо (делом) Библијом. Апсурд је да је неко видео а да није поверовао, па да онда постоје "небиблијска сведочанства". Библијска сведочанства су веома добро поткрепљена. За оно што су чули, видели и рукама додиривали (1Јн 1, 1) апостоли су положили веома уверљив доказ - властите животе. Ја им због тога верујем. Нико не лаже а да нема од тога некакву корист, а поготово не лаже на своју штету. Апостоли за оно што су сведочили (као чињеницу) нису имали никакву овоземаљску корист. Напротив. Онакве муке, понижења и страшну смрт могао је јуначки да поднесе само неко ко је чврсто уверен у чињенице које сведочи.

Друго, зар је апостол Павле могао да измишља ако ову посланицу пише у време док је део сведока још увек жив? Не. Посланица настаје у окружењу ЈОШ УВЕК ЖИВИХ сведока Христовог Васкрсења.

Подели на овим сајтовима

Такође, није тачно да не постоје небиблијски документи које говоре о Васкрсењу Христовом. Има много списа (апокрифних), који говоре о томе, а које Црква није уврстила у канон Новог Завета.

Подели на овим сајтовима

А потом Га видеше једном више од пет стотина браће, од којих многи живе и сад, а неки и помреше;

1Кор 15, 16

E vidis, nisam taj deo sa paznjom citao, ja sam se vokusirao na jevandjelja trenutno. 

Подели на овим сајтовима

To ti je brate prijatelju kao sto rekoh verujes ili ne verujes... pa ti biraj. Bog moze uciniti da svaki covek veruje u njega ali on to nece, kakav bi to onda Bog bio... zato nam je i dao slobodnu volju da sami izaberemo. Pa vi ateisti ne verujte koliko hocete....

Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio.

Подели на овим сајтовима

Тема гласи: Како доживљавате атеисте?

Jeste, izvinjavam se ja sam ostala duzna odgovor kako dozivljavam ateiste. Puno mi se spavalo pa reko neki drugi put... Zahtevna je tema :)

Ovi ovde ateisti na ovom pravoslavnom forumu, iskreno,  nekad mi idu na zivce - tako ih dozivljavam jer mi se cini kao da se ophode prema nama koji verujemo sa dozom podsmeha, sa visine itd. Kao svi smo mi glupi a oni su mnooogo pametni ... i ajde sada oni nas da nauce i da nam objasne kako mi ustvari nemamo pojma... ne razumem sta u stvari traze ovde? (mislim ne smetaju mi nego ne razumem?) Jedino ako nisu sigurni u svoja ubedjenja onda OK...  dobro to je manje bitan dozivljaj a onaj bitniji moj dozivljaj ateista jeste da mi ih je zao. Ali stvarno, ne u nekom losem smislu nego stvarno, zao mi ih je sto propustaju mnogo u zivotu, takoreci SVE. SUShTINU.

Osim toga smatram da svaki covek ima zrno vere u sebi pitanje je samo da li hoce da potrazi to zrno da ga zaliva itd... ili ga ignorise. Svi smo pozvani...

Pitanje za ateiste: ko smo mi, odakle smo dosli na ovaj svet, kuda idemo i zasto zivimo...

Slazem se i sa  mozartom:

doživljavam ih kao ljude koji ne žele da začeprkaju ispod površine jer ih stav koji imaju u potpunosti zadovoljava a pri tom imaju druge stvari koje su im bitne i kojima se često vrlo uspešno bave... takodje smatram da većina nnjih u životu oseti bar nekad izvesnu prazninu ali to osećanje brzo nadvladaju nekim drugim racionalnim razlogom...

Подели на овим сајтовима

Radi se o tome da mi ne verujemo da je uopste vaskrsao... a dobar deo ne veruje ni da je postojao... dakle kako onda tome da se divim?

Zao mi je sto je tako , kako bilo ko ovde po tom pitanju moze da vam pomogne? A ako ne zelite da vam pomogne, cemu onda citava vasa polemika neka mi neko kaze razlog?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...