Jump to content

Мишљење (критике) чланова форума о члановима форума

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pa dobro, vjera-ateizam nema nužno određujuće veze s političkim i etičkim uvjerenjima. Vjernici i ateisti mogu biti naklonjeni desnici i ljevici, mogu biti konzervativni ili liberalni po pitanju društvenih prava i sloboda, osjetljivih bioetičkih pitanja i sl.

13 minutes ago, Muramasa рече

Ako je neko neradnik i nesposobnjaković, a ne krepa od gladi, nego parazitira na račun poreskih obveznika, to jeste socijalno, ali nije pravda.

Da li ti i tvoji istomišljenici vidite kakva su naša post-ratna tranzicijska društva, naši balkanski vilajeti? Da li su svi koji krepavaju od gladi neradnici i nesposobnjakovići? i ne samo to, nego toliki koji su sposobni, edukovani i voljni da rade a ne mogu steći priliku od partijski podobnih neradnika i nesposobnjakovića da se dokažu u svojoj struci ili doći do ikakvog posla.  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

1 hour ago, Muramasa рече

Ja sam desničar, ali opet nisam ni vernik, ni nacionalista i za mene je kapitalizam svetinja.

Smatram da je socijalna pravda oksimoron. Ako je neko neradnik i nesposobnjaković, a ne krepa od gladi, nego parazitira na račun poreskih obveznika, to jeste socijalno, ali nije pravda.

Ok, to je tvoja licna etika. Ali tome su se protivili i samo osnivaci austrijske teorijske skole. Hajek nije video nikakav problem u tome da postoji fond za zbrinjavanje nesposobnjakovica, koji su to iz objektiuvnih razloga. Za austrijance u ekonomiji mozes biti i sa ovom tvojom ubermansch etikom a mozes i sa hriscanskom i humanistickom. Samo nazalost kod diskusija tog tipa u prvi plan iskacu oni zagovornici koji traze ubermanscha pa onda svi mi koji se smatramo austrijancima u ekonomiji ispadamo cudovista.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Muramasa рече

Smatram da je socijalna pravda oksimoron. Ako je neko neradnik i nesposobnjaković, a ne krepa od gladi, nego parazitira na račun poreskih obveznika, to jeste socijalno, ali nije pravda.

Интересантно како се најразвијеније државе воде логиком управо супротном од твоје. А и даље су најразвијеније и најбогатије :)

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, GeniusAtWork рече

Интересантно како се најразвијеније државе воде логиком управо супротном од твоје. А и даље су најразвијеније и најбогатије :)

Ovo je pogresan argument za ispravan eticki stav. Posto je ovo non sequitur naspram njegove tvrdnje da bi u slucaju implementacije takvog nekog ubermensch cuda ceo sistem jos vise i bolje razvio.

Mngo bolji argument bi bio iz perspektive evolucije kultura. To jest ako je kultura jaka vojno i ekonomski a ne radi sve sto moze da otkloni patnju ljudi u toj kulturi i ta vojna i ekonomska moc ce propasti.

Подели на овим сајтовима

16 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Posto je ovo non sequitur

Нисам написао да су те државе и даље најразвијеније зато што имају социјални програм, него да исти не утиче негативно на квалитет њихових економија у тој мери да би их срозао или било како оштетио. Па зато нема потребе за укидањем социјалних програма, што је његов став ако сам добро схватио,

naspram njegove tvrdnje da bi u slucaju implementacije takvog nekog ubermensch cuda ceo sistem jos vise i bolje razvio.

Али то је само његова тврдња и ништа више. Можда је тачна, а можда и не, ми не можемо да знамо шта би било јер немамо такав ubermensch случај у пракси. Можда би било боље, а можда горе.

Mngo bolji argument bi bio iz perspektive evolucije kultura. To jest ako je kultura jaka vojno i ekonomski a ne radi sve sto moze da otkloni patnju ljudi u toj kulturi i ta vojna i ekonomska moc ce propasti.

Слажем се и са овим.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, GeniusAtWork рече

Nisu zbog toga bogate. :)

Upravo je suprotno tačno. Kad su ljudi u 19. veku dolazili u SAD, znali su da nema nikakvih "bezbednosnih mreža", "humanih socijalnih politika" itd., ako propadneš, propao si. I opet su ljudi prodavali sve što su imali samo da kupe kartu preko Atlantika i da stignu...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, GeniusAtWork рече

ne vode se tom logikom nego im je to luksuz koji si mogu pruziti, znaci imaju viskova sredstava za te stvari i to je ok, problem je samo sto to radnici sve placaju a da ih niko i ne pita, znas mogu ja i sam da udijelim milostinju bez da mi neko to na silu namece, pogotovo kada ne znam kome i za sta idu moje pare koje bas i nisu sitne.

nema govora tu o nikakvoj pravdi, to su nametnuti uslovi i niko te ne pita, radije bi ja dao i vise milostinje nekim mojima bliznjima koji su oprosli ratni i ovaj sadasnji pakao primirja, nego da moje pare idu nekim afghanistancima i marokancima koje nikada necu ni upoznati

Подели на овим сајтовима

дакле, овде пишемо шта мислимо о форумашима....:1319_womens:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

47 minutes ago, Juan рече

Одакле сад и на овој теми либерализам и социјални програми? :D

Дивани се овде о свему и свачему, па ето ...:)

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Господин Дареалис рече

Mislim da je ova JESSY udata, ali šta znam... :)

:nene::D

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...