Дијана. Написано Јул 30, 2016 Пријави Подели Написано Јул 30, 2016 Pa dobro, vjera-ateizam nema nužno određujuće veze s političkim i etičkim uvjerenjima. Vjernici i ateisti mogu biti naklonjeni desnici i ljevici, mogu biti konzervativni ili liberalni po pitanju društvenih prava i sloboda, osjetljivih bioetičkih pitanja i sl. 13 minutes ago, Muramasa рече Ako je neko neradnik i nesposobnjaković, a ne krepa od gladi, nego parazitira na račun poreskih obveznika, to jeste socijalno, ali nije pravda. Da li ti i tvoji istomišljenici vidite kakva su naša post-ratna tranzicijska društva, naši balkanski vilajeti? Da li su svi koji krepavaju od gladi neradnici i nesposobnjakovići? i ne samo to, nego toliki koji su sposobni, edukovani i voljni da rade a ne mogu steći priliku od partijski podobnih neradnika i nesposobnjakovića da se dokažu u svojoj struci ili doći do ikakvog posla. Mилена КШ, АлександраВ and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 30, 2016 Пријави Подели Написано Јул 30, 2016 1 hour ago, Muramasa рече Ja sam desničar, ali opet nisam ni vernik, ni nacionalista i za mene je kapitalizam svetinja. Smatram da je socijalna pravda oksimoron. Ako je neko neradnik i nesposobnjaković, a ne krepa od gladi, nego parazitira na račun poreskih obveznika, to jeste socijalno, ali nije pravda. Ok, to je tvoja licna etika. Ali tome su se protivili i samo osnivaci austrijske teorijske skole. Hajek nije video nikakav problem u tome da postoji fond za zbrinjavanje nesposobnjakovica, koji su to iz objektiuvnih razloga. Za austrijance u ekonomiji mozes biti i sa ovom tvojom ubermansch etikom a mozes i sa hriscanskom i humanistickom. Samo nazalost kod diskusija tog tipa u prvi plan iskacu oni zagovornici koji traze ubermanscha pa onda svi mi koji se smatramo austrijancima u ekonomiji ispadamo cudovista. Juanito, Дијана. and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 30, 2016 Пријави Подели Написано Јул 30, 2016 1 hour ago, Muramasa рече Smatram da je socijalna pravda oksimoron. Ako je neko neradnik i nesposobnjaković, a ne krepa od gladi, nego parazitira na račun poreskih obveznika, to jeste socijalno, ali nije pravda. Интересантно како се најразвијеније државе воде логиком управо супротном од твоје. А и даље су најразвијеније и најбогатије Лидија Миленковић, АлександраВ, Дијана. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 30, 2016 Пријави Подели Написано Јул 30, 2016 2 minutes ago, GeniusAtWork рече Интересантно како се најразвијеније државе воде логиком управо супротном од твоје. А и даље су најразвијеније и најбогатије Ovo je pogresan argument za ispravan eticki stav. Posto je ovo non sequitur naspram njegove tvrdnje da bi u slucaju implementacije takvog nekog ubermensch cuda ceo sistem jos vise i bolje razvio. Mngo bolji argument bi bio iz perspektive evolucije kultura. To jest ako je kultura jaka vojno i ekonomski a ne radi sve sto moze da otkloni patnju ljudi u toj kulturi i ta vojna i ekonomska moc ce propasti. Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Страле Написано Јул 30, 2016 Пријави Подели Написано Јул 30, 2016 Позитивни људи пре свега, колико могу да видим за ово кратко време колико сам овде. АлександраВ and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 30, 2016 Пријави Подели Написано Јул 30, 2016 16 minutes ago, Aquilius Cratus рече Posto je ovo non sequitur Нисам написао да су те државе и даље најразвијеније зато што имају социјални програм, него да исти не утиче негативно на квалитет њихових економија у тој мери да би их срозао или било како оштетио. Па зато нема потребе за укидањем социјалних програма, што је његов став ако сам добро схватио, 16 minutes ago, Aquilius Cratus рече naspram njegove tvrdnje da bi u slucaju implementacije takvog nekog ubermensch cuda ceo sistem jos vise i bolje razvio. Али то је само његова тврдња и ништа више. Можда је тачна, а можда и не, ми не можемо да знамо шта би било јер немамо такав ubermensch случај у пракси. Можда би било боље, а можда горе. 16 minutes ago, Aquilius Cratus рече Mngo bolji argument bi bio iz perspektive evolucije kultura. To jest ako je kultura jaka vojno i ekonomski a ne radi sve sto moze da otkloni patnju ljudi u toj kulturi i ta vojna i ekonomska moc ce propasti. Слажем се и са овим. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 30, 2016 Пријави Подели Написано Јул 30, 2016 Одакле сад и на овој теми либерализам и социјални програми? Suncokret54 and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 30, 2016 Пријави Подели Написано Јул 30, 2016 1 hour ago, GeniusAtWork рече Интересантно како се најразвијеније државе воде логиком управо супротном од твоје. А и даље су најразвијеније и најбогатије Nisu zbog toga bogate. Upravo je suprotno tačno. Kad su ljudi u 19. veku dolazili u SAD, znali su da nema nikakvih "bezbednosnih mreža", "humanih socijalnih politika" itd., ako propadneš, propao si. I opet su ljudi prodavali sve što su imali samo da kupe kartu preko Atlantika i da stignu... florenntina је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mladjen85 Написано Јул 30, 2016 Пријави Подели Написано Јул 30, 2016 svi su clanovi dobri ima i pisaca i dosta pametni ljudi. Драшко, Suncokret54, АлександраВ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јул 30, 2016 Пријави Подели Написано Јул 30, 2016 1 hour ago, GeniusAtWork рече Интересантно како се најразвијеније државе воде логиком управо супротном од твоје. А и даље су најразвијеније и најбогатије ne vode se tom logikom nego im je to luksuz koji si mogu pruziti, znaci imaju viskova sredstava za te stvari i to je ok, problem je samo sto to radnici sve placaju a da ih niko i ne pita, znas mogu ja i sam da udijelim milostinju bez da mi neko to na silu namece, pogotovo kada ne znam kome i za sta idu moje pare koje bas i nisu sitne. nema govora tu o nikakvoj pravdi, to su nametnuti uslovi i niko te ne pita, radije bi ja dao i vise milostinje nekim mojima bliznjima koji su oprosli ratni i ovaj sadasnji pakao primirja, nego da moje pare idu nekim afghanistancima i marokancima koje nikada necu ni upoznati Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 30, 2016 Пријави Подели Написано Јул 30, 2016 дакле, овде пишемо шта мислимо о форумашима.... Suncokret54 and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 30, 2016 Пријави Подели Написано Јул 30, 2016 8 minutes ago, JESSY рече дакле, овде пишемо шта мислимо о форумашима.... Mislim da je ova JESSY udata, ali šta znam... АлександраВ, Драшко, kordun and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 30, 2016 Пријави Подели Написано Јул 30, 2016 47 minutes ago, Juan рече Одакле сад и на овој теми либерализам и социјални програми? Дивани се овде о свему и свачему, па ето ... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 30, 2016 Пријави Подели Написано Јул 30, 2016 9 minutes ago, Господин Дареалис рече Mislim da je ova JESSY udata, ali šta znam... Kaludjerovic Sreten, АлександраВ, Аурор and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Јул 30, 2016 Пријави Подели Написано Јул 30, 2016 JESSY je djevojka na svom mjestu. Zeljko, ne dozvoljavaj da se nase drage casne i postene setre ovdje uznemiravaju. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука