Ненад Р. Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Адам и Ева су само грешници који нису могли да одоле искушењу и ништа више и мање од тога , и својатати то на било коју страну нема никаквог оправдања нити смисла. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Nije neposlušnost sama po sebi negiranje Boga, već su adam i eva hteli da postanu Bogovi! Kako to mislis? Mozes da me uputis na te stihove iz Biblije, nisam znao za taj momenat. Nisam do sad skontao da je uzrok njihovok greha to sto su hteli da budu bogovi... Mislim lično da nema smisla više oblaku pisati, jer on čovek odavno nije u formi pitanja, već iskorištava svaki post, da bi psihologirao i razvrstavao šta je normalno a šta nije, ne znam čemu ta zabava ali više nije smešna. haha, rece covek koji jos ni jedan jedini odgovor na pitanje nije umeo da da, al je zato ginisov rekorder u omalovazavanju i etiketiranju... Evo ti iznad imas jos jedno pitanje, poslednja sansa da npokon pokazes da zaista znas o cemu pricas... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Адам и Ева су само грешници који нису могли да одоле искушењу и ништа више и мање од тога , и својатати то на било коју страну нема никаквог оправдања нити смисла. VSB kaze da su hteli da postanu bogovi... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dada 982 Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Човјеку се даје и искушење и оружје да се бори с њим,сад на нама је да изаберемо како ћемо се борити с искушењима сваки дан.Наше оружје је Христос. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 @@cloudking, Пре Еве, од Бога су отпали анђели јер су желели да буду као Он. Ту исту замку ђаво "пакује" Еви. Значи први грех је непослушност тј. гордост. Адам је имао прилику још тада да се искупи, међутим он сву кривицу сваљује на Еву : у оном фазону нисам крив она ме натерала. ИгорМ, NinaD, Снежана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 А откуд ђаво у рају? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 А откуд ђаво у рају? Ваљда му допуштено да "провери" човека. туриста је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Адам и Ева су само грешници који нису могли да одоле искушењу и ништа више и мање од тога... Не само да нису одолели искушењу, већ нису хтели пред Богом да признају свој грех (грешку) - Адам се позвао на Еву, а Ева на змију тј. покушали су свој грех да оправдају туђим грехом. (учињен грех + непризнавање греха) Е сада, није их Бог прогнао у пакао, већ их је изгнао из раја: И Господ Бог изгна га из врта Едемскога да ради земљу, од које би узет. Резиме: Нико не зна осим Оца ко ће се и како спасити, а ко не. Ненад Р., Volim_Sina_Bozjeg, ivanaika and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 da, moj prijatelju, čovek ume nekad i da uradi van pameti, nisi znao za to? Još kako znam. Adam i Eva nisu "obični" ljudi kao mi ili sam pogrešno obavešten. Osim toga čovek čini "lude" stvari tek kad je pritisnut do krajnih granca ili kad mu je smrtno dosadno. Adam i Eva sigurno nisu bili pritisnuti do krajnih granica, a da li im je bilo dosadno to ne znam. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Не само да нису одолели искушењу, већ нису хтели пред Богом да признају свој грех (грешку) - Адам се позвао на Еву, а Ева на змију тј. покушали су свој грех да оправдају туђим грехом. (учињен грех + непризнавање греха) Е сада, није их Бог прогнао у пакао, већ их је изгнао из раја: И Господ Бог изгна га из врта Едемскога да ради земљу, од које би узет. Резиме: Нико не зна осим Оца ко ће се и како спасити, а ко не. facenew22222222 facenew22222222 facenew22222222 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Пре Еве, од Бога су отпали анђели јер су желели да буду као Он. Mnogo stvari sam saznao ovde (i po pavilu su to bila prilična inenađenja). Šta je loše u tome što su i anđeli i Adam hteli da budu Bogovi (ako su to uopšte i hteli). Da li je to nešto loše? Ako nisu dostojni ili sposobni za to Bog je prosto mogao da ih upozori (kao brižni otac) a ne odma progon itd. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 pa sto ne prihvati neko od vas nekad? Mislim kad vam je vec ponudjeno... Ajd kontam da Adam i Eva nisu imali pojma ni o cemu pa su zato i doneli pogresnu odluku, ali zasto danasnji vernici na prihavet tu "ponudu"? Da vidimo bar jednog obozenog coveka.... Погледај колико има равноапостолних, светих, преподобних, мученика, праведника - сви су они прихватили "понуду". Има их, хвала Богу, међу нама доста прослављених, и још неупоредиво већи број обожених за које не знамо. Како неко од отаца рече Највише је светих међу онима који су обрађивали своју земљу у зноју свог лица од јутра до мрака имајући Бога у срцу. Само Бог зна колико је обожених душа сахрањено на гробљима поред којих свакодневно пролазимо, колико их је међу нама, колико их имамо у комшилуку, међу прецима, у будућим нараштајима. Ево, рецимо, свима нам познат Патријарх Павле - обожена душа. "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Šta je loše u tome što su i anđeli i Adam hteli da budu Bogovi (ako su to uopšte i hteli). Da li je to nešto loše?. Лоше је, јер створења су пожелела да постану Створитељ. Па не може у једној породици ћерка да преузме улогу мајке, а син улогу оца, просто не може. Ako nisu dostojni ili sposobni za to Bog je prosto mogao da ih upozori (kao brižni otac) a ne odma progon itd. Како није, па упозорио их је. Рекао им је да је цео врт њихов и да могу све, али баш СВЕ плодове, осим са једног дрвета. То је био тест љубави, послушности, поверења... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Не само да нису одолели искушењу, већ нису хтели пред Богом да признају свој грех (грешку) - Адам се позвао на Еву, а Ева на змију тј. покушали су свој грех да оправдају туђим грехом. (учињен грех + непризнавање греха) Е сада, није их Бог прогнао у пакао, већ их је изгнао из раја: И Господ Бог изгна га из врта Едемскога да ради земљу, од које би узет. Резиме: Нико не зна осим Оца ко ће се и како спасити, а ко не. Pa Adam je rekao istinu.Nije slagao.Pitanje je da li Adam uopste bio svestan sta kusa.To uostalom kaze i Apostol Pavle. И Адам се не превари, а жена преваривши се постаде преступница :bleh: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Па и ти си крштен, венчао си се у цркви, учествујеш у црквеним обредима. Како то, ниси православац ? Истина, не верујеш у Бога, али ко још то гледа . Pa valjda gleda Bog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука