cloudking Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 carica Primetio sam da ste svi slabi na ogorcenost i cinizam... prosto zasijate kad se te stvari projave na forumu. To je na primer, totalno hriscanski пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Коментари атеиста су заједљиви и површни али мислим да би свеједно требали да им одговорите са љубављу и поштовањем ако им већ одговарате. Ако не можете можда је боље да их игноришете. Овај коментар није усмерен ни на кога специфично, само мој утисак читајући претходних двадесетак страна теме. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Коментари атеиста су заједљиви и површни али мислим да би свеједно требали да им одговорите са љубављу и поштовањем ако им већ одговарате. Ако не можете можда је боље да их игноришете. Овај коментар није усмерен ни на кога специфично, само мој утисак читајући претходних двадесетак страна теме. Ne postoji pitanje na koji nisu dobili odgovor i ovo polako prelazi u bezobrazluk. Nije tako? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Nego kad ste ovako restegli o prvom grehu, jel neko od vas citao sta su ovde Milojkov i ostali pisali u vezi toga? Npr. da Adam mozda nije jedan covek nego covecanstvo, da drvo zivota i drvo poznanja dobra i zla nisu pravo drvece, da niko tu nije ziveo u savrsenstvu, da je prvi greh ontoloski promasaj itd.? Што питаш? Да ли си ти читао апологије светог Јустина Философа, на пример? Дуња је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Ne postoji pitanje na koji nisu dobili odgovor i ovo polako prelazi u bezobrazluk. Nije tako? Отприлике. Ако не иде, не иде. Вера је индивидуална ствар а не могу се схватити неке ствари без ње. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Отприлике. Ако не иде, не иде. Вера је индивидуална ствар а не могу се схватити неке ствари без ње. To im je odmah rečeno, čim su došli na forum. (nisu bili zadovoljni ) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Отприлике. Ако не иде, не иде. Вера је индивидуална ствар а не могу се схватити неке ствари без ње. To im je odmah rečeno, čim su došli na forum. (nisu bili zadovoljni ) kako da ne... individualna dok se ne pomene abortus ili homoseksualnost... onda odjednom postaje kolektivna stvar koja se tice svakog Nije stvar u tome da "nam je receno" nego sto to sto je receno nema mnogo veze sa onim sto se inace prica.. Vi frljate definicije kako vam u datom trenutku odgovara: - Kad ne umete da date smislen odgovor onda "vera je nedokuciva onom ko ne proba" - Kad ocete da ukazete na greh onda "vera konkretno odredjuje sta se sme a sta ne sme" - Kad pricate o pravoslavcima koji "ne valjaju" onda to "nisu pravoslavci" - Kad se sabiraju brojke sa popisa onda "svi su pravosalvci!" - Kad se citira neka monstruoznost iz biblje onda "To je pisano u kontekstu vremena i ne treba ga uzimati zdravo za gotovo" - Kad se citira neka anti gej prica iz Biblije onda "To je tako kako pise u bibliji i nikako drugacije!" Ovako bi moglo da se nastavi na jedno dvajes trijes stranica al mene mrzi sad... laku noc vam zeli vas cloudking... videcemo se mi jos ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 (nisu bili zadovoljni ) Momentalno smo popadali u čemer пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 http://www.24sata.rs/pojavila-se-nova-droga-nada-macura-drogiraju-se-tamjanom-od-kog-se-strasno-urade/4696 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Човек Жоја, Kaludjerovic Sreten, Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 uze mi rec iz usta... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 17, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2015 Nije neposlušnost sama po sebi negiranje Boga, već su adam i eva hteli da postanu Bogovi! И ово си лепо срочио. У тој њиховој тежњи се управо и огледа врхунац егоизма који се противи Богу - уместо да се душа оголи и у искрености, самопрекору и смирењу призна преступ - пребацују кривицу на Њега. Трагичније не може. Адам није покушао да оправда Еву - њему блиску и вољену (?) - већ покушава да свали кривицу на њу и тако оправда себе = дупла трагедија. Он у својој себичности и самозаљубљености покушава да оправда себе чиме уједно негира своју љубав према њој тј. другом човеку, свом пријатељу. Да су признали грех били би оправдани. Volim_Sina_Bozjeg, Ђорђе Р and Снежана је реаговао/ла на ово 3 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Фебруар 18, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2015 Е сада, није их Бог прогнао у пакао, већ их је изгнао из раја: И Господ Бог изгна га из врта Едемскога да ради земљу, од које би узет. Sami su sebe ''izgnali iz'' raja. Adam se (po)krio od Eve za koju je govorio "telo moga tela", a i ona od njega. Kriti se od bliznjeg, osecati da je bliznji nekakva pretnja - e, to je pakao. Tek se posle kriju i od Boga Koji im pristupa. Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Фебруар 18, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2015 Ovde prvo treba da razjasnimo o kom tipu kazne govorimo posto sam, citajuci neke tekstove na tu temu nailazio na razne "modele" vecne kazne-pakla i slicno od nekih apokrifnih prica od kojih mi se prevrtao zeluda pa do onoga da je pakao u stvari stanje svesti koje se projektuje u vecnosti. Tako da, bar kako sam ja shvatio, zastupljenost Boga u razlicitim modelima poimanja pakla nije podjednaka, bar kako sam ja shvatio tu pricu. Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 18, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2015 Ovde prvo treba da razjasnimo o kom tipu kazne govorimo posto sam, citajuci neke tekstove na tu temu nailazio na razne "modele" vecne kazne-pakla i slicno od nekih apokrifnih prica od kojih mi se prevrtao zeluda pa do onoga da je pakao u stvari stanje svesti koje se projektuje u vecnosti. Tako da, bar kako sam ja shvatio, zastupljenost Boga u razlicitim modelima poimanja pakla nije podjednaka, bar kako sam ja shvatio tu pricu. Budući, da verujemo kako je Bog Jedini Stvaralac, onda dolazimo do toga da je sve izvan Boga pakao. Ovakvu misao mi podgrejava Božja poruka Hrista Spasitelja, koji govori da Njega u djavolu nema. Sve osim Boga ima i početak i kraj, pa tako onda verovatno i pakao bude neka prolazna kategorija iako stvorenje svojom voljom može u paklu da prebiva večno.Taj pakao Bog nije stvorio, to je fix ideja odpadanja od LJubavi. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука