Danijela Написано Август 24, 2017 Пријави Подели Написано Август 24, 2017 Krsni hod iz Perme do Bele gore. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 24, 2017 Пријави Подели Написано Август 24, 2017 Управо сада, Danijela рече Krsni hod iz Perme do Bele gore. И исповедају људе успут? Оне који учествују у литији или и из успутних места? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Август 24, 2017 Пријави Подели Написано Август 24, 2017 Da, usput. Verovatno samo hodasnike. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 24, 2017 Пријави Подели Написано Август 24, 2017 пре 8 минута, Danijela рече Da, usput. Verovatno samo hodasnike. Свака им част свима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Август 24, 2017 Пријави Подели Написано Август 24, 2017 Da, oni to imaju svako malo i to svud po Rusiji mada primecujem da ima i u Poljskoj. Mozda @Dominika moze nesto preciznije da nam kaze. Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Август 24, 2017 Пријави Подели Написано Август 24, 2017 пре 52 минута, Danijela рече Da, oni to imaju svako malo i to svud po Rusiji mada primecujem da ima i u Poljskoj. Mozda @Dominika moze nesto preciznije da nam kaze. Значи тако: у Пољској има неколико у току лета (јун, јул, август) пешких (значи, оних правих ) ходочашћа са различитих места у манастире на њихове празнике. Највеће ходочашће (из Бијалисток у манастир Јаблечна на празник св. Онуфрија) траје 9 дана, али има неколико, које трају само један дан. Највише ходочашћа са целе источне Пољске али такође и Варшаве иде за Свету Гору Грабарку на празник Преображења; овде најдужа траје 6 дана и иде из Сокулки (наша са Варшаве 5), али има и таквих, које иду само један дан. Остали, са централне и западне Пољске иду колима, али има једно ходочашће са Гдањска бициклима. Преноћишта су или у школима (ако има мало православних у граду/селу) или код парохијана. Са групом ходочасника увек иде један свештеник, али обично 2-3. У вези исповедања: ако има црква, онда у цркви. Ако не, исповеда се у неком разреду или малом, затвореном простору у школи; али пошто то је нешто јако, да кажем, интимно, не ма слика тог. Литургије се служи у црквама, молебни (канони) свудa, испред неког крста или кад идемо. Само наше ходочашће са Варшаве на Грабарку је необично, пошто трећег дана већ годинама имамо Литургију у шуми; ставила сам слика и снимак неколико постова раније. Онда такође има и исповести које лицу на ове са слика са Русије (али то се дешава врло ретко; обично, сви се исповедају увече пре, у школи, или још пре ходочашћа, ако имају свок духовног оца; иначе, ако неко се исповеда пре ходочашћа или у току њега, не мора да понове иде у сповед да се причести на Литурги 5. дана или на Литургијама на Грабарки - свечаности трају тамо 2 дана, пошто дан пре Преображења је празник Иверске Иконе Богородице, а чудотворна копија ове иконе налази се у манастиру на Грабарки). Извор Едит: само да кажем још, да такође у Румунији има ходочашћа, и у Бугарској иду са Софије у Рилски манастир за Преображење (5 дана). АлександраВ, Vladan :::., Danijela and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Август 24, 2017 Пријави Подели Написано Август 24, 2017 пре 2 часа, Dominika рече Само наше ходочашће са Варшаве на Грабарку је необично, пошто трећег дана већ годинама имамо Литургију у шуми; ставила сам слика и снимак неколико постова раније. Колико укупно километара пређете на ходочашћу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Август 24, 2017 Пријави Подели Написано Август 24, 2017 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Август 24, 2017 Пријави Подели Написано Август 24, 2017 @PredragVId Наравно, зависи од ходочашћа. Оно са Варшаве за Грабарку, у којем сам већ учествовала 9 пута, 150 километара у пет дана. Ове године први пут само учествовала у ходочашћу за Зиндранове на Свету Гору Јавор, тамоје је било не знам тачно, 70-80 километара у 4 дана (није много, али тамо су планине). Ах, знам да такве ходочашћа су такође у Украјини и Беларусији. Па и већ 5 пута било је одржано ходочашће за источне Пољске, преко Беларусије, за Почајевску Лавру у Украјини (у суштини, пре другог светског рата, тај манастир је припадао Пољској Православној Цркви, и поглавар пољске Цркве је био истовремено игуман Почајевског манастира). Agaton Vuzman and PredragVId је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Август 24, 2017 Пријави Подели Написано Август 24, 2017 Мати Злата је недавно узела благослов од нашег патријарха Иринеја и митрополита Амфилохија за ходочашће од 33 км., од храма Светог Саве до манастира Тројеручица на Трешњи, подно Авале на дан празновања ове свете иконе (25. јул 2018.). Dominika је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 24, 2017 Пријави Подели Написано Август 24, 2017 Ово није слика данашњег дана него на овај исти дан пре тачно три године. Марта на крштењу као мали човек, као мала икона АлександраВ, Dominika and Phoebe је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Август 25, 2017 Пријави Подели Написано Август 25, 2017 http://www.orthphoto.net/photo.php?id=104885&id_jezyk=1 Prosfora, kineski jezik. Dominika and ГрешниСлуга је реаговао/ла на ово 1 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Август 25, 2017 Пријави Подели Написано Август 25, 2017 https://www.flickr.com/photos/ex33/36443551301/ ГрешниСлуга, Phoebe and Goku је реаговао/ла на ово 3 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Август 28, 2017 Пријави Подели Написано Август 28, 2017 Dominika је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Август 28, 2017 Пријави Подели Написано Август 28, 2017 http://www.serbia.com/srpski/11-nesvakidasnjih-srpskih-manastira-crkava/ Manastir Lesje kod Paracina. AnaLaz, PredragVId and Phoebe је реаговао/ла на ово 1 2 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука