Jump to content

Свети Владика Николај Охридски и Жички

Оцени ову тему

Препоручена порука

Е, жалосне ли униформе коју теби дадоше - само си џаба парао џепове.

PatriJotizam na delu...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Провео сам много више времена у војсци него овај што прича о њој - тако да знам шта су такви јунаци радили док су прљали униформу.

I ti baš znaš šta je on radio u uniformi?Kako te nije sramota.Ali ovo se i da očekivati od tebe.Strašno i jadno.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Pa to su te verbalne patriJote.Mom bratu je pamet otišla u glupavim ratovima i sad će neko poput Nedeljka da to omalovažava kao što se i vidi da radi.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Провео сам много више времена у војсци него овај што прича о њој - тако да знам шта су такви јунаци радили док су прљали униформу.

Kako možeš da znaš, ako nisi sa njim lično služio?

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

I ti baš znaš šta je on radio u uniformi?Kako te nije sramota.Ali ovo se i da očekivati od tebe.Strašno i jadno.

То са срамотом - више не пије воду.

Безобразлук којом се дичите досољавате тако што чим вам се одговори вашим речником - све се нешто згражавате.

Што је много - много је.

Говорим у множини јел и мислим о одређеној групи форумаша која бахатост допушта - само себи.

Није срамота што твој сабрат пише о другима а срамота је када су ме одговори - истом мером.

Написао бих вам ( одређеној групи ) још што шта али не бих због оних који , хвала Богу, немају везе са вама.

Подели на овим сајтовима

Da, moj teča je zbog verbalnih patriota prevremeno penzionisan, pošto nije hteo da ćuti o tome kako su prestali da snabdevaju vojsku u Lici, čak im ni hranu nisu slali... A onda su, naravno, mnogi poginuli...

Da ne kažem šta mi je puno zbog onih kojima su puna usta patriotizma...

"We are such stuff

Подели на овим сајтовима

Da, moj teča je zbog verbalnih patriota prevremeno penzionisan, pošto nije hteo da ćuti o tome kako su prestali da snabdevaju vojsku u Lici, čak im ni hranu nisu slali... A onda su, naravno, mnogi poginuli...

Da ne kažem šta mi je puno zbog onih kojima su puna usta patriotizma...

О чему ти причаш ? 

Па пола моје родбине је протерано баш из те Лике колико их је побијено Бог Свети зна - па шта сада ?

Пуна уста патриотизма......?

Подели на овим сајтовима

Ono što sam primetila boraveći, čitajući i pišući ovde na forumu je sledeće.Sve ove patriote poput Nedeljka i samozvonag Dike od Izrailja i mnogi drugi uopšte ne pokazuju bilo kakvu emociju za drugo ljudsko biće.Teraju svoju nakaradnu nacionalističko-ideološku priču sa više manje blagim zveckanjem oružija uvijenu u nekakvo kvazi kripto pravoslavlje.I sve one koji nisu poput njih koji bi želeli da u ovoj zemlji konačno zavlada razum, rad i mir a koji nije zasnovan na mitološkim predstavama o nebeskoj srbiji nemilosrdno i grubo nazivaju evro slinavcima,izdajnicima i nehrišćanima.A kad im ukažeš argumentima da to ne pije vodu u savremenom svetu i da Srbija ako ne bude išla u korak sa tim evro slinama ima da je nema, obavezno kreću sa sarkazmom, napadima ( jer to je najbolja primitivna odbrana.)

Ti meni nedeljko da kažeš da sam bahata?Pogledaj sebe šta pišeš i na koji način pišeš grub si i često veoma bezobrazan.Bez stida omalovažavaš čoveka koji je bar BIO u uniformi kada je to trebalo pa samo da je bio u njoj ništa više, nije pobegao kao mnogi odavde kad je prigustilo pa sad  iz belog sveta nama ovde sole i pamet i mozak.

Moj brat je za ovu zemlju dao zdravu pamet i više je nema.Što bi žargonski rekli -prolaupao je.Od njega nema ništa , prazna školjka bez uma.Ostala su mu deca koja i nemaju oca.Bio je patriota,ali na delu.I ogorčena sam jer od tog njegovog patriotizma nije dobio ništa a SVE je izgubio.Ova država neće da brine o njemu pravi se luda.

I sad TI meni da pričaš prazne priče i da guraš nacionalizam koji je ovu zemlju u crnu da crnje ne može da bude zavio.Idi tamo gde Srbi stradaju pokaži ga na delu junačino, nemoj ovde da izigravaš hrabrost na rečima i još da vređaš onde koji su tu uniformu nosili kad je trebalo.Da sam se JA pitala tu uniformu bih davno pocepala.Ali nisam.

Подели на овим сајтовима

Od njega nema ništa , prazna školjka bez uma

Da, takav je dugo bio moj teča kad se vratio iz rata... Mesecima reč nije progovarao; tek se oporavio kad je počeo da radi sa mojom majkom u firmi, ali ni dan-danas ne priča ništa o tome. A i niko ne sme da ga pita...

"We are such stuff

Подели на овим сајтовима

Ono što sam primetila boraveći, čitajući i pišući ovde na forumu je sledeće.Sve ove patriote poput Nedeljka i samozvonag Dike od Izrailja i mnogi drugi uopšte ne pokazuju bilo kakvu emociju za drugo ljudsko biće.

Ниси ти ништа приметила. Да јеси - не би писала то што пишеш али ти нећу допустити да заварајући себе  ( ја осећам они не ) - градиш теорију о одсуству емпатије оних који кажу да су поносни са тиме што су Срби.

Teraju svoju nakaradnu nacionalističko-ideološku priču sa više manje blagim zveckanjem oružija uvijenu u nekakvo kvazi kripto pravoslavlje.I sve one koji nisu poput njih koji bi želeli da u ovoj zemlji konačno zavlada razum, rad i mir a koji nije zasnovan na mitološkim predstavama o nebeskoj srbiji nemilosrdno i grubo nazivaju evro slinavcima,izdajnicima i nehrišćanima.A kad im ukažeš argumentima da to ne pije vodu u savremenom svetu i da Srbija ako ne bude išla u korak sa tim evro slinama ima da je nema, obavezno kreću sa sarkazmom, napadima ( jer to je najbolja primitivna odbrana.)

Сарказам је и твоје оружје. Они други које тако детаљно описујеш су само - друга крајност.

Ti meni nedeljko da kažeš da sam bahata?Pogledaj sebe šta pišeš i na koji način pišeš grub si i često veoma bezobrazan.Bez stida omalovažavaš čoveka koji je bar BIO u uniformi kada je to trebalo pa samo da je bio u njoj ništa više, nije pobegao kao mnogi odavde kad je prigustilo pa sad  iz belog sveta nama ovde sole i pamet i mozak.

Пишем на начин који је адекватан писању оних који деле твоје ставове. Ни мање ни више.

Подели на овим сајтовима

Ono što sam primetila boraveći, čitajući i pišući ovde na forumu je sledeće.Sve ove patriote poput Nedeljka i samozvonag Dike od Izrailja i mnogi drugi uopšte ne pokazuju bilo kakvu emociju za drugo ljudsko biće.Teraju svoju nakaradnu nacionalističko-ideološku priču sa više manje blagim zveckanjem oružija uvijenu u nekakvo kvazi kripto pravoslavlje.I sve one koji nisu poput njih koji bi želeli da u ovoj zemlji konačno zavlada razum, rad i mir a koji nije zasnovan na mitološkim predstavama o nebeskoj srbiji nemilosrdno i grubo nazivaju evro slinavcima,izdajnicima i nehrišćanima.A kad im ukažeš argumentima da to ne pije vodu u savremenom svetu i da Srbija ako ne bude išla u korak sa tim evro slinama ima da je nema, obavezno kreću sa sarkazmom, napadima ( jer to je najbolja primitivna odbrana.)

Апсолутно исто важи и за другу страну (коју ти заступаш), ако не и више. Могло би се само прекопирати, и уместо националистичке, ставити либерално (утопијска), а уместо еврослинавци ставити патријоте ("којих нигде нема када треба делати"). Само то не видиш јер си на другој страни (либерално-утопијској).

Жао ми је због твоје породичне трагедије, али и људи који имају другачији поглед од твог, можда имају слична искуства у својим породицама, али не деле твој став. И то нису људи каквим их ти представљаш, и каква је слика о њима формирана под утицајем прозападних медија, филмова,...

Подели на овим сајтовима

Znam samo da mi je muka od " patriotizma" kakav ljudi kao ti ispoljavaju.A zašto?Zato što je  stanje u ovoj zemlji rezulatat takvog " patriotizma".Nerazumnog, zaostalog i primitivnog.

Srpstvo pa pravoslavlje.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Апсолутно исто важи и за другу страну (коју ти заступаш), ако не и више. Могло би се само прекопирати, и уместо националистичке, ставити либерално (утопијска), а уместо еврослинавци ставити патријоте ("којих нигде нема када треба делати"). Само то не видиш јер си на другој страни (либерално-утопијској).

Жао ми је због твоје породичне трагедије, али и људи који имају другачији поглед од твог, можда имају слична искуства у својим породицама, али не деле твој став. И то нису људи каквим их ти представљаш, и каква је слика о њима формирана под утицајем прозападних медија, филмова,...

Na ovoj temi uglavnom je pisao Zvonko.Ja ne videh a pažljivo sam čitala da je ikoga uvredio i da se ikom grubo obraćao.Ono što sam videla je da je patriota Dika ispucao gomilu uvredljivih izraza i stavova valjda u svom srpsko patriotskom žaru, vređajući Srpkinje, pokazujući nacističke i rasističke stavove i Nedeljka koji mu je sve to aminovao i naravno slagao se sa njim jer svaka mu je ki Njegoševa.

Подели на овим сајтовима

Ne znam zašto mislite da ako mene lično nervira "busanje u prsa" da se ja stidim toga što sam Srpkinja.

Nacionalni identitet je važan; ja bih bila Srpkinja i u Kanadi, Americi, Australiji; treba poštovati nacionalnost drugoga.

Ali, ove priče o nemešanju sa drugim narodima smatram degutantnim i primitivnim...

"We are such stuff

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...