Jump to content

Свети Владика Николај Охридски и Жички

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ako je to tako Zvonko kao sto ti kazes zasto se onda nasa crkva zove Srpska Pravoslavna Crkva i zasto su nam svi Patrijarsi bili iskljucivo Srbi?Zasto ispred naziva svake pravoslavne crkve stoji nacionalna pripadnost?

Па не стоји увек национална припадност. Аутокефалне Цркве су на пример и Антиохијска, Јерусалимска, Цариградска, Јерусалимска. То нису имена народа, него градова.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па не стоји увек национална припадност. Аутокефалне Цркве су на пример и Антиохијска, Јерусалимска, Цариградска, Јерусалимска. То нису имена народа, него градова.

Pa dobro...ali sve ostale imaju nacionalni naziv Srpska,Bugarska,Gruzijska,Ruska,Grcka itd...

Подели на овим сајтовима

У Христу нема Јеврејина ни Јелина...постају Хришћани, али ни тада исти. Српска традиција се темељи на Хришћанству, дакле СВЕ што руши српску традицију (мијешање бракова са другим народима, убризгавање страног капитала, куповина српске земље, сматрање традиције за нешто заостало, сматрање других народа нечим вишим..."част" је Српкињи да се уда рецимо за једног Талијана, француза, Србину да ожени Швеђанку). Па кад је толика част колико их остари заједно?

Још један неонаци морон...

Измењено од Иван Цветковић
Обратите пажњу на речник! Ово се неће толерисати. Администрација.
  • Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ту се ради о разлици међу сиромашним и богатим друштвима. У сиромашним друштвима гостопримство је неопходан кодекс, јер би иначе било тешко преживети, на пример, дуже путовање. Зато људи од тога направе ритуале и традицију.

У богатим друштвима за тако нешто нема потребе јер свако има могућности да себи обезбеди храну, преноћиште итд. Чак пуно боље и квалитетније него што то неко може да му пружи у својој кући.

Не може се комплексан свет свести на само једну димензију, чисто материјалистичку и још добити иоле реалну слику. Не живи човек о самоме хлебу...

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Ако се овај не банује за ову увреду онда да се одмах Босанцу укине бан!!!

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Странци бре не постоје. Свет полако, али сигурно, постаје једно велико село и тај процес је потпуно неповратан. Ови којима се то не свиђа ће или да се тргну и прилагоде или ће себе упропастити до даске. Мени је неких људи најдубље жао јер не могу да осете колика је то лепота кад се споје различитости и да онда свим срцем теже томе, а не затварању у своје крдо. 

У том твом селу јачи отима од слабијег , гледа како туђа деца умиру од глади а он свој сувишак не да ни свињама него закопа да иструли само да не би дао другоме. Чим примети различитог прилагођава га себи или проглашава за - фашисту.

Ти у таквоме ужасу, то јест, процесу који јесте неповратан - видиш лепоту ?

Подели на овим сајтовима

A sto je covek koji voli svoj narod i zeli da ocuva njegov nacionalni identitet odmah neonaci?Cim danas kazes da si Srbin u Srbiji ispada da si nacista...

El to neka EU UDBA...smrt nacionalistima ziveo kosmopolitizam... 7896634

Подели на овим сајтовима

@@Дика Израиљева,

А шта си ти батице у ствари хтео да кажеш па си се оволико расписао?

Ако може концизно, да завршиш реченицу до краја кад почнеш па да те разумемо... 

Па ја сам рекао више него довљно, и више него јасно, али ти то, наравно не можеш да разумијеш из простог разлога јер не познајеш довољно однос Светог павла према Јеврејима - дакле,непознавајучи то ти ни не можеш да разумијеш, а то, опет, значи да је бесмислено да ти више појашњавам.

То нисам рекао ради тебе, да ти ишта појашњавам, већ да неко, прочитавши твоје поређење, не би помислио о Светом Павлу то што ти мислиш.

Мало ти то боље...

Узгред да је све тако "једноставно" како ти то представљаш...кад већ причамо о Светом Владци, он на то каже отприлика да "када би људи стварали свијет, створили би само брдашца за пикнике".

Једноставно је то роде, за свакога ко схвати суштину Православља, а она је следећа: крени од себе, па онда од своје породице, па свога народа - па онда глобалиши.

Чим себе "средиш" одмах си универзалан, космичан, вјечан. Други, неправославан приступ - извор му је гордост (а зна се ко је отац городсити прва жртва) - јесте: крени од других. Тако, кад то на нашу тему вратимо: дођите браћо у Монтенегро или Србију ми вас волим.

Е, вала, ја једва да могу да волим свога комшију да могу да волим милијарду и по Кинеза...

Још једна одлика Православња јесте да је оно дубоко, бездно, и високо, и широко...па од тога да некога волиш, до тога да некога мрзиш простире се једна путања од пакла до раја (сликовито).

Узгред, "волим те" није више узречица само на шунд-серијама и филмовима, постала је и међ хрићанима. Ја кад ми неко каже да ме воли обичавам рећи: дај ми 100 евра ако ме волиш.

Па и ти, ако волиш да ти гологузе пијандуре шетају поред ћеркице од 15 година, питај их да ти дају 100 евра...или подај ти њима, и покажи им колико их волиш. Тих јадних 100 евра показаће и теби и њима, не да се не волите, него можда би моли и да се побијете за њих.

Није ред да волиш странце више од мене...оћеш да ти напишем број рачуна па набаци коју стотку "брату" :)   :)

Ај здраво,,,

ПС

Его, нађи оно о сервилности од Владике па постирај.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Само да вас обавестим да је Босанац  попио бан зато што је рекао римокатолику да је усташа

а овај дотични је рекао православцу да је наци. Ако за то не заслужује бан онда га не заслужује ни Ениз.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

A sto je covek koji voli svoj narod i zeli da ocuva njegov nacionalni identitet odmah neonaci?Cim danas kazes da si Srbin u Srbiji ispada da si nacista...

Он није рекао да је ”Србин у Србији”, него да Срби не треба да се мешају са другим народима. То је нацистичка идеологија.

Подели на овим сајтовима

Па и ти, ако волиш да ти гологузе пијандуре шетају поред ћеркице од 15 година, питај их да ти дају 100 евра...или подај ти њима, и покажи им колико их волиш.

А је л` ти волиш да добијеш један бан за овакве безобразлуке?

Под један - контролиши се мало иначе ће бити санкција. А овима што ти лајкују такве гадости нека је на част... Мада су се већ и сами показали. Остале глупости које си исписао нису вредне коментара, јер ништа од тога што ти лупеташ ја нисам рекао. Свађаш се сам са собом.

Значи, мој текст који си узео да коментаришеш каже само једну ствар да је Црква универзална и над-национална. И то је јасно као дан.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Он није рекао да је ”Србин у Србији”, него да Срби не треба да се мешају са другим народима. То је нацистичка идеологија.

Па и не требају сем ако је "друга нација" хришћанин.

Што је то нацизам? То прописују Свети Оци и канони Цркве. Би ли ти волио да ти сестра оде Арапину и да оде у ислам? Ја не би!

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Само да вас обавестим да је Босанац  попио бан зато што је рекао римокатолику да је усташа

а овај дотични је рекао православцу да је наци. Ако за то не заслужује бан онда га не заслужује ни Ениз.

А ове гадости изнад си лајковао... Свака част.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

А је л` ти волиш да добијеш један бан за овакве безобразлуке?

Под један - контролиши се мало иначе ће бити санкција. А овима што ти лајкују такве гадости нека је на част... Мада су се већ и сами показали. Остале глупости које си исписао нису вредне коментара, јер ништа од тога што ти лупеташ ја нисам рекао. Свађаш се сам са собом.

Значи, мој текст који си узео да коментаришеш каже само једну ствар да је Црква универзална и над-национална. И то је јасно као дан.

Море ви што сваког који за себе каже да је Србин етикетирате - фашистом имате образа да спомињете гадости ?

Још би и да банујете ?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...