Jump to content

Ukoliko čoveku ne preti odlazak u nebiće, ima li onda čovek problem smrti?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Najbolje?

Bolje je i nepostojat nego zavisiti od nekoga.

A od koga ti zavisiš, kada si tako obuzet mišlju da zavisiš od nekoga? Znači, ti po meni misliš da zavisiš od nekoga. I svestan si toga.  Izvini molim te, kontraditoran si. Čak kažeš da nrmaš gospodara kako ti kažeš, da nisi u ničijoj vlasti a čas da zavisiš od nekoga.

DakleM, šta će biti?

Zavismo?

Nezavismo?

Daj se odluči.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 838
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Jedino mi nije jasno kako vaš Bog planira da me održava u postojanju, ako sam prekinuo svaku vezu sa njim.

Svejedno, Dekart je mudro rekao "Mislim, dakle jesam (postojim)". Ako sam ugasio svoju svest, postigao praznu misao i Nirvanu, ja ne mislim, ja ne postojim, osim možda kao neki besvesan i bezličan predmet koji nije u vlasti vašeg Boga.

E, pa to je. Možeš ti da prekidaš šta hoćeš, ali On tebe ne napušta. Jer brine za tebe. On je i dalje tu, po strani. Skrušeno gleda ali neće išta na silu. Ako si ti otpao od Njega, i ne ukazuješ veru, ljubav,  On tebe napustio nije. To je tvoj problem, a ne Njegov, znaš. Ako tebe briga nije za Njega, Njega vidiš za tebe jeste. Kao roditelja, kojeg dete povređuje, a otac/majka iz ljubavi podnose sve.

Подели на овим сајтовима

Jel moram deseti put da objašnjavam jednu istu stvar?

Čovek nije sam svoj uzrok i da bi postojao, on zavisi od Boga - dakle nije slobodan. Cela tvorevina zavisi od Boga, jer bi bez njegovog održavanja skliznula nazad u nebiće. Jedini način da postane slobodan je da prestane da postoji - da se sklizne u nebiće.

Drugo, praznu misao - Nirvanu planiram da postignem posle smrti i da je produžim u ono što vi nazivate Eshatonom.

Подели на овим сајтовима

E, pa to je. Možeš ti da prekidaš šta hoćeš, ali On tebe ne napušta. Jer brine za tebe. On je i dalje tu, po strani. Skrušeno gleda ali neće išta na silu. Ako si ti otpao od Njega, i ne ukazuješ veru, ljubav,  On tebe napustio nije. To je tvoj problem, a ne Njegov, znaš. Ako tebe briga nije za Njega, Njega vidiš za tebe jeste. Kao roditelja, kojeg dete povređuje, a otac/majka iz ljubavi podnose sve.

Napustiće, kada čitavu večnost ne bude imao nikakvu reakciju od mene, štagod radio.

Подели на овим сајтовима

Jel moram deseti put da objašnjavam jednu istu stvar?

Čovek nije sam svoj uzrok i da bi postojao, on zavisi od Boga - dakle nije slobodan. Cela tvorevina zavisi od Boga, jer bi bez njegovog održavanja skliznula nazad u nebiće. Jedini način da postane slobodan je da prestane da postoji - da se sklizne u nebiće.

Drugo, praznu misao - Nirvanu planiram da postignem posle smrti i da je produžim u ono što vi nazivate Eshatonom.

Ja stvarno ne znam kome objašnjavaš deseti put, meni evo si prvi put objasnio. :) I nemoj da vičeš, jer ja na tebe ne vičem i ne povisujem ton, mladiću. (To mu dođe ono tvoje, jel moram, pa nastavak...)

To kao, prvo. :)

Kao drugo...

Pa, pazi, ako ti tako misliš, čovek ne mora da umre, da bi bio mrtav, ako je zombi iznutra. I može da ej na samrti veseo, ako veruje u Višnji život, ako je vernik, znači i tu smo jasni. :)

Jel..produženje? Čega produženje? Kako ti to mislisš da produžavaš molim te ja, ako budeš bio ništa, pa kako ništa može išta da produži i da ima uopšte svest o dužini nekog trajanja, a samim tim kada moze da oseti vremensku distancu nekog događaja, ima poimanje o istoj a samim tim i mogucnost da isto skracuje ili produzava. A ako si nista kako kazes, kako ondaK? A? Ccc.

E, moj Prazni. :)

Kao drugo, sloboda je upravo u toj ljubavi, svana slobodna volja. Da je Njemu imalo bilo stalo, kao Đavolu, da ima samo robote i robove, ne bi to imao;  samim tim ovako ti je podarena moć volje.

A imaš i moć volje, da sebi ugasiš cigaretLicu, na ruci na primer. A jel to dobro po tebe? Lupam? Jeste ili nije? Nije . Znači...I tu smo jasni.

Подели на овим сајтовима

Kapiraš, možemo ovako do Sudnjeg dana. :)))

Jer ova tema je jako teška, i ja mogu do prekosutra nakosutra tog.

Jer sutra će opet neko dete biti zavedeno kojekakvim mamo dzambo predstavama o tome, i mozda ce mu/joj ova tema pomoći da se snađe, dozove pameti, urazumi ili bude tracak svetla na kraju tunela.

Tako da...nisi ti toliko "prazan" koliko ja mogu da budem "puna", veruj mi. :)))

Подели на овим сајтовима

Koja je to sloboda kada nisi sam svoj uzrok? Nedostojna je ta sloboda i to postojanje.

Upravo ti objasnih na primeru gore navedenom; što nećeš da ga shvatiš, to poštujem. Ali nemoj da mi kažeš da ti objašnjeno nije.

Da bi postojao uzrok, mora da ima i svoju posledicu.

A čovek nema svoju posledicu. Tako da ne može imati ni uzrok.

A čega bi ti da budeš uzrok? U toj svojoj uzrokosti? UZrok sopstvene sreće? Nesreće? Čega ? 

Подели на овим сајтовима

Nirvanu planiram da postignem posle smrti i da je produžim u ono što vi nazivate Eshatonom

Bas imas velike planove... grin.gif

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...