Jump to content

Ukoliko čoveku ne preti odlazak u nebiće, ima li onda čovek problem smrti?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Odem u smrt, prekinem sadržaj svesti, prestanem da postojim i domognem se slobode (od postojanja) koju ni vaš Bog nikada neće iskusiti, jer je sam svoj uzrok.

Зар ће творевина укоравати Творца, и гомила меса тражити недостатке Богу. Ако се добро не наспаваш не наједеш ни напијеш не можеш да живиш, а да се ослободиш неких других страсти да ни не говоримо. Зависник си сваког удисаја ваздуха који ти је Бог дао и њему мислиш да се супротстављаш, да бесконачноме одређујеш границе и да га заробљаваш у датости овога света. Све што говориш доказује да ни не знаш ништа више од онога што је телесно па поробљен тим јармом тражиш да се ослободиш.Прах си и у прах ћеш се вратити! Не варајте се, Бог се не да ружити!(гал 6,8)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 838
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Kome ja određujem granice? Ja se samo borim protiv svoje nužnosti i postojanja.

Stvar je u tome što ja nemam šta da izgubim. Od čega zavisim? Od hrane i vazduha? Ni to, ni život mi ništa ne znače.
Upravo je u tome moja sloboda, što odbacivanjem svoje gomile mesa i postojanja mogu da odbacim i svaku vlast nadamnom.

Подели на овим сајтовима

Stvar je u tome što ja nemam šta da izgubim. Od čega zavisim? Od hrane i vazduha? Ni to, ni život mi ništa ne znače.

Upravo je u tome moja sloboda, što odbacivanjem svoje gomile mesa i postojanja mogu da odbacim i svaku vlast nadamnom.

Si ti to iz neke knjige pročitao ili tek tako iz svoje glave?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Одбацивањем и бежање у нирвану није ништа друго до кукавичлук и слабост. Као војник који бежи са бојнога поља, лакше једном се угасити него ли се цео живот борити.Песимизам истока који се срео са злом а немајући Христа побегао је у ништавило јер није имао друго решење. Сада када је дошао Христос и својом нас жртвом искупио и ослободио од ропства пропадљивости на слободу славе деце Божије ми смо постали сутелесници његови. Ми се сви крстисмо како апостол Павле каже у смрт његову да бисмо са њиме и васкрсли. Стога и каже на другом месту да ми умријесмо греху једном за свагда да Богу живимо. Значи онај који је у Христу је умро телом да Богу живи, зато каже опет умртвите удове своје и дајте телеса своја као жртву угодну Богу као своје духовно богослужење. Хришћани умиру сваки дан и сваки дан са Христом поново васксавају. До слободе се може доћи само борбом а никако повлачењем и из ње. Слобода је једна од основних постулата хришћанства али никако слобода кроз ништавило него слобода као пуноћа истинског живота. Апостол Павле у посланици галатима каже ,, Стојте дакле у слободи којом вас Христос ослободи и не дајте се опет у јарам ропства ухватити,, Хришћани не беже од задатости,они кроз Христа добијају слободу тако што им је кроз борбу дата благодат да буду изнад сопствене природе и свих предодређења.

Подели на овим сајтовима

Ti hriscanin koji se plasis suda, ognja i demona mene koji se nicega ne bojim nazivas kukavicom?

Vi koji kao poslednji poltroni gmizete pred vasim Tvorcem mene nazivate kukavicom.

Moje je junastvo vece od vaseg, jer ja ne bezim, nego pobedjujem postojanje i sticem istinsku slobodu, koju ni vas Bog nema.

Ja se ne pokoravam nikome, a vi ceo zivot provodite u pokornosti.

Vi cekate blagodat da biste nesto mogli da uradite, a ja svoju borbu vodim uzdajuci se samo u svoje snage.

Подели на овим сајтовима

Ti hriscanin koji se plasis suda, ognja i demona mene koji se nicega ne bojim nazivas kukavicom?

Vi koji kao poslednji poltroni gmizete pred vasim Tvorcem mene nazivate kukavicom.

Moje je junastvo vece od vaseg, jer ja ne bezim, nego pobedjujem postojanje i sticem istinsku slobodu, koju ni vas Bog nema.

Vi cekate blagodat da biste nesto mogli da uradite, a ja svoju borbu vodim uzdajuci se samo u svoje snage.

nismo sigurni da li pišeš ovo ozbiljan?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ми Бога волимо као што он заволе нас, и клањамо му се из љубави.,огањ је за оне оне који га не љубе. Љубав је пуноћа закона каже апостол Јован да онај који се боји није усавршен у љубави јер љубав изгони страх напоље. Твој однос према Богу је ропски зато што си сам роб, а сада сам још више убеђен да се бојиш и одговорности. Говориш као безуман, Бог је неограничен, бесконачан и свуда присутан или као што каже апостол Петар Бог наш је огањ који спаљује, сва васељена подрхтава од њега и сви крајеви земаљски се боје силе његове, анђели га славе и демони дрхте пред њим нити му дани имају почетка нити свршетак краја................ Не бојиш се Бога зато што знаш да је добар и милостив али пред гневом његовим би ти се атоми разложили у небиће а кажеш да немаш страха., па да те убаце у кавез са неком зверком утрно би и да не кажем већ нешто друго, а не Бојиш се Бога то није храброст већ безумље.

Подели на овим сајтовима

Ne drhtim, jer moje mesto i jeste u nebicu. Ja nemam problem smrti.

То се у православљу зове прелест. Не можеш да немаш или имаш проблем са нечим што ниси искусио, то је сама теорија у твојој глави без реалне подлоге. Више ми се чини да си се ти из неких разлога разочарао у живот па мислиш да нема решења па ајд одох ја у небиће.

Подели на овим сајтовима

Kako nisam iskusio? Milijardama godina sam bio tamo, pre nego sto sam se rodio.

Samo sam shvatio da postojanje nema svrhu.

Христос је дошао оданде како каже псалм ,, из утробе пре денице родих те,, тј. пре свих векова се вечно рађа од Оца, али то твоје није спомињао. То што овакав вид постојања нема сврху тј. није савршен не значи да не постоји бољи.

Но ако си ти баш тако заволео то твоје ништавило само изволи шта друго човек да ти пожели.

А ово кажем, браћо, да тело и крв не могу наследити Царства Божјега, нити распадљивост насљеђује нераспадљивост.

Ево вам казујем тајну: Сви нећемо помрети, а сви ћемо се променити,

Уједанпут, у трену ока, при посљедњој труби; јер ће затрубити, и мртви ће васкрснути нераспадљиви, и ми ћемо се променити.

Јер треба ово распадљиво да се обуче у нераспадљивост, и ово смртно да се обуче у бесмртност.

А кад се ово распадљиво обуче у нераспадљивост, и ово смртно обуче у бесмртност, онда ће се испунити она реч што је написана: Победа прождрије смрт.

Где ти је, смрти, жалац? Где ти је, пакле, победа?

А жалац је смрти грех, а сила је греха закон.

А Богу хвала који нам даде победу кроз Господа нашега Исуса Христа.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...