Jump to content

Кад љубав изда... РАЗВОД

Препоручена порука

• Одговори 341
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ne postoji objektivnost niti mogucnost da nesto objektivno sagledamo mimo nas samih. A mi kad gledamo kroz nas same gledamo kroz celokupno nase sopstveno bice, iskustvo, kroz nasu predistoriju, transgeneracijske probleme i slicno...uvek su neke naocare i svacije naocare su drugacije. 

Kad god insistiramo na objektivnosti beximo od nas samih, dakle neku nasu subjektivnost ne resavamo nego nas izjeda iznutra.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Ispada da sve žene ostaju u lošim brakovima jer im odgovara da glume mučenice,

То можда по теби испада, ја то нигде ни у траговима нисам споменула, ал` свако види оно што жели да види, и не видим разлог твог изокретања мојих речи (не један пут) осим ако се подсвесно не препознајеш и осећаш прозвано.

Свако добро ти желим.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

То можда по теби испада, ја то нигде ни у траговима нисам споменула, ал` свако види оно што жели да види, и не видим разлог твог изокретања мојих речи (не један пут) осим ако се подсвесно не осећаш прозваном.

Свако добро ти желим.

Draga sestro, ne vidim gde sam to ja izokrenula tvoje reči. Pre bi se moglo reći da je obrnuto. Nisi govorila o nekoj određenoj ženi već se pričalo uopšteno. Iz konteksta celog razgovora meni je to tako izgledalo, ako sam pogrešila, izvini. Imaš britak jezik, a britka sablja je junaku uvek dobro došla, samo treba oprezno s njom baratati. Ovo kažem jer sad opet meni spočitavaš da sam se podsvesno prepoznala, a o meni i o mom braku ništa ne znaš.

Подели на овим сајтовима

Ovo kažem jer sad opet meni spočitavaš da sam se podsvesno prepoznala, a o meni i o mom braku ništa ne znaš.

Нина, сестро слатка, ништа ти не спочитавам, "осим ако се подсвесно не поистовећујеш и препознајеш" није тврдња...Постоје три ствари у које се не мешам туђи кревет, лонац и новчаник.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Нина, сестро слатка, ништа ти не спочитавам, "осим ако се подсвесно не поистовећујеш и препознајеш" није тврдња...Постоје три ствари у које се не мешам туђи кревет, лонац и новчаник.

Moram priznati da me ovo zamorilo. Budi ti meni zdravo i veselo pa ćemo možda, daće Bog, drugi put bolje divaniti i bolje se razumeti  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Оно што сам суштински хтео да кажем да код супружничких односа не постоји нека објективна реалност која тако лелуја споља. Однос две субјективности резултира одређеним исходом, и то је та реалност, која као што рекох може бити и патолошка. Оно што ми видимо то је само манифестација, ми видимо споља, али не можемо да завиримо у нечије емоције и мисли и да знамо право и реално стање душе тих супружника, које може да се покаже и овако и онако. То само они знају. Зато је брак Света Тајна.

Ма ок је то,али не причам ја о личном доживљају било кога,супружника или посматрача,него управо о исходу ,у овом случају разводу.

Ето,сигурно си имао искуство неког пријатеља познаника, за кога си се крстио,кад је одлучио да за жену узме ту и ту...

И рецимо наш коментар је био,па ово неће трајати ни два месеца и тако и буде... а да си му рекао,да је његов избор погрешан,онда би испао губав...

Друго брак као света тајна нема никакве везе са емоционалним или каквим другим личним триповима, она је врло јасно дефинисана као однос за цео живот,под Божијим покровитељством, " да човек не растави,оно што Бог састави" и само служба првог венчања је таква,други брак који се по слабости људским ,снисходи ,има готово покајнички карактер...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...