Jump to content

Кад љубав изда... РАЗВОД

Препоручена порука

Ovo me zamislilo...uticaj vitamina na vezu. Može bit da si u pravu....možda.

Hvala i praštaj.

Covek je slozeno bice i u njemu postoji ravnoteza u metabolizmu, onako kako ga je Bog savrsenog stvorio, kad dodje do neravnoteze, menja se endokrini i/ili nervni sistem, onda i srce i um, menja se stanje coveka, neka stanja nasledjuju deca i mogu se ispravnim zivotom delimicno ispraviti, nekad u prvoj generaciji, nekad u trecoj. Iz tog razloga bolest smatram kao upozorenje i osecam zahvalnost. Sitne cestice u organizmu (vitamini, minerali, hormoni, mikroorganizmi) uticu jedni na druge u metabolizmu i ako se jedan poremeti privremeno, dugorocno ili trajno (geni) iz bilo kog razloga moze poremetiti ostale sisteme. Npr. hormon ljubavi se zove oksitocin u sadejstvu sa jos nekim hormonima (od onih koji su poznati u medicini) covek oseca ljubav i on se gubi ako covek ispadne iz ravnoteze. Svako preterivanje vodi u propast. Sredinski faktori kao bezbrojne hemikalije i zagadjenje u poslednje vreme je nesto novo na sta covek nije spreman. Neke hemikalije organizam moze da izbaci brzo, neke se taloze u organizmu, neke ostave fizicke ili psihicke posledice, za neke se i ne zna sta cine zivom bicu. Nisam lekar, ali mi je struka bliska medicini.

Ako bolest moze da utice na vezu, onda je logicno da i vitamini mogu uticati na vezu. Ovo je ono sto je poznato o vitaminima i mineralima: http://www.mineravita.com/poremecaji.html(molim moderatora da brise ovaj link ako nije dozvoljeno postavljati na forumu)

Drugo nista mi ne preostaje nego da prastam, jer ne znam u svakom trenutku sta se desava u mom bliznjem, ne znam uvek ni sta se desava kod mene. Ucim i vracam se u ravnotezu. Svima je potrebna molitva i podrska bliznjih, pa i meni.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 341
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Čim je zloupotrebi ili je zloupotrebljava neko vreme žena uvek može da napusti takvog muškarca a njemu će Bog da sudi.

U Švedskoj i Švajcarskoj svakako, u Srbiji i nije to baš slučaj, jedan od razloga je i taj što je sud prepušten Bogu usled nefunkcionalnosti ovosvetskih sudova.

Подели на овим сајтовима

@@Ana2015,

Да сам сад умрла, не бих знала да је за брак и љубав потребно овакво предзнање, а ја мислила да је потребно само једно. :)

Добродошла

Ана2015

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Ne bune se što su veće svojim slobodnim izborom, već biološkom dominacijom muškarca.

Svaka represija stvara pobunu, pre ili kasnije.

Мислим да је и Дејан  'феминискиња  '    :0205_whistling:     :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

@@Ana2015,

Да сам сад умрла, не бих знала да је за брак и љубав потребно овакво предзнање, а ја мислила да је потребно само једно. :)

Добродошла

Ана2015

Hvala, Snezana. :mahmah:

To je samo kratko objasnjenje sto sam u svojoj bolesti naucila, nije mnogo ali mi znaci, a mozda i nekom pomogne. I, naravno, prihvatam odgovornost za bolest i imam zelju za ispravljanjem. 

Izvinjavam se za ispadanje iz teme.

Poenta bi bila - ljubav izda kad jedan ili dvoje ispadnu iz ravnoteze, pa imaju izbor da se trude da se isprave ili da se razvedu.

Подели на овим сајтовима

Covek je slozeno bice i u njemu postoji ravnoteza u metabolizmu, onako kako ga je Bog savrsenog stvorio, kad dodje do neravnoteze, menja se endokrini i/ili nervni sistem, onda i srce i um, menja se stanje coveka, neka stanja nasledjuju deca i mogu se ispravnim zivotom delimicno ispraviti, nekad u prvoj generaciji, nekad u trecoj. Iz tog razloga bolest smatram kao upozorenje i osecam zahvalnost. Sitne cestice u organizmu (vitamini, minerali, hormoni, mikroorganizmi) uticu jedni na druge u metabolizmu i ako se jedan poremeti privremeno, dugorocno ili trajno (geni) iz bilo kog razloga moze poremetiti ostale sisteme. Npr. hormon ljubavi se zove oksitocin u sadejstvu sa jos nekim hormonima (od onih koji su poznati u medicini) covek oseca ljubav i on se gubi ako covek ispadne iz ravnoteze. Svako preterivanje vodi u propast. Sredinski faktori kao bezbrojne hemikalije i zagadjenje u poslednje vreme je nesto novo na sta covek nije spreman. Neke hemikalije organizam moze da izbaci brzo, neke se taloze u organizmu, neke ostave fizicke ili psihicke posledice, za neke se i ne zna sta cine zivom bicu. Nisam lekar, ali mi je struka bliska medicini.

Ako bolest moze da utice na vezu, onda je logicno da i vitamini mogu uticati na vezu. Ovo je ono sto je poznato o vitaminima i mineralima: http://www.mineravita.com/poremecaji.html(molim moderatora da brise ovaj link ako nije dozvoljeno postavljati na forumu)

Drugo nista mi ne preostaje nego da prastam, jer ne znam u svakom trenutku sta se desava u mom bliznjem, ne znam uvek ni sta se desava kod mene. Ucim i vracam se u ravnotezu. Svima je potrebna molitva i podrska bliznjih, pa i meni.

Неравно да утиче.Само што је наше знање веома ниско, а и не познавање себе, у смислу ослушкивања свог тела.Тако да нам измичу симптоми.

Такође нам измиче и промена код ближњег, због неразумевања ( опет јер немамо довољно знања), па приписујемо све и свашта , а не схватамо да је неки поремећај или недостатак у питању. Све и да хоћемо, тешко би смо и помогли, јер опет па немамо довоњно или знања или љубави ( част изузецима). 

Када су се мени пореметили хормони, нисам могла сама себе да препознам , а камоли неко другу да схвати шта ми је, а да није доктор. Знам само да сам вапила за разумевањем и схватањем, а да то нисам добијала. Необуздани испади, бес, туга...све док није дошло под нож. Тада смо тек разумели...  

Равнотежа у организму јесте јако битна.Опет, психичку (духовну) стабилност,сам добила тек када сам почела редовно да идем на Литургије, тако да...

Сада ми није битно када ми муж каже да ми не стоји лепо оно што сам обукла и да треба да се пресвучем...или да треба да се офарбам, зато што сам почела да седим........  

Погледам га онако испод ока, кажем лепо: "Tи ниси сам, очигледно и наставим даље". Може он да прича шта хоће, али ја то не морам да прихватим. Ко зна какав је поремећај код њега, али он не жели да види лекара ни са 10 км.  Нека нам је Бог у помоћи.

Сада се ствари дешавају њему, стижу му опомене, а мене се не дотичу. Живимо заједно и мир нам је најчешће, али он је као у другом свету.Чекаћу га...кад се нађе, наставићемо даље заједно, ако Бог да.

Подели на овим сајтовима

@@Ana2015,

Vaše stanje bi mogli nazvati depresivnim, nastupilo je usled hormonalnog disbalansa koje je nastalo iz razloga neadekvatnih uslova života i ishrane.

Razloga može biti mnogo, nije redak slučaj da se pojavi nakon porodjaja, usled pada kocentracije hormona javlja se jaka depresija, ponekad se završi samoubistvom.

Treba znati šta čovek oseća, zašto oseća i sl, kako bi se na pravi način nosio i sa radošću, tugom, depresijom.

Mislim da je vrlo važno, naročito danas kada je sloboda moguća, da je čovek upoznat šta ga očekuje u budućnosti ukoliko se odluči za brak i ako želi da taj brak traje.

Ako se oslonite na emocije i hormone mislim da brak neće potrajati, razvodi su česti, brakovi traju dok postoji hormonalni uzlet i dok se ne potroše pare dobijene na svadbi.

Svaka zaljubljenost ima rok trajanja, svaka fizička privlačnost još kraći rok, ljudi su po prirodi poligamni i sa tom svešću treba da ulaze u monogamne veze.

Za mene je  brak nešto slično fakultetu, sve je to u teoriji lepo, ali treba sebe naterati, kanalisati i istrajati u svakodnevnom radu koji ne izaziva prijatna osećanja. Nije lako svaki dan sedeti par sati i učiti, nemati baš neki socijalni život itd...jedini emocionalni polet doživite kada pložite ispit. Nije primer koji indentično opisuje stanje, ali je sličan.

Za mene ljubav nije neka emocija koja konstantno traje, već je slobodan izbor i zadat cilj i spremnost da se do tog cilja dodje.

Ljubav su i prijatna i neprijatna osećanja koja se javljaju na putu kojim idete i na kojem istrajavate. Kada bi ljubav bila vezana samo za ono prijatno tada bi izgubila plemenitost, jer ako se osvrćemo samo na ono prijatno onda su to jaki interesi u pitanju.

Подели на овим сајтовима

Bila sam dugo bolesna, sto genetski, sto zbog sredinskih faktora jer smo ziveli u veoma losim uslovima.

I, naravno, prihvatam odgovornost za bolest i imam zelju za ispravljanjem.

Која је твоја одговорност за болест? Жао ми је када видим да људи намећу себи терет и кривицу коју им ни сам Господ не намеће.

А.М.

Подели на овим сајтовима

Па како нам представљате  благодати брака, нешто нам није ни стало до таквог искуства... :tongue:

Ja sam srećno udata feministkinja.

I mislim da bi, uz istinsko pravoslavlje, i istinski feminizam samo doprineo kvalitetu brakova. Čini mi se da bi mnogi brakovi imali mnogo veće šanse kada ljudi ne bi u njih ulazili sa krutim ulogama i očekivanjima i od sebe i od drugog.

Nisu žene po prirodi mazohisti. Bilo je i dobrih i poslušnih robova u doba ropstva, ne samo buntovnih. Žene se vaspitavaju za ovu ulogu, pa je vrše godinama i očekuju za nejednak jaram, za veće služenje, zahvalnost - a kad umesto toga svi samo podrazumevaju da je to ženska uloga da svima služi i sve radi i o svima brine, a žena dođe u godine kada shvati da ne mora baš sve da trpi i da nije bitno šta će varoš da kaže, dođe do razvoda.

Ili, muškarac misli da je njegovo pravo da ima mladu i seksualno privlačnu ženu. Pa posle godina i godina braka u kojima je žena rodila i odgajila decu i sve radila i nije imala vremena za sebe, on smatra da ima pravo na mlađu i zgodniju ženu koja ga je privukla, a ko je kriv ženi što se "zapustila".

Ovo su samo dva moguća slučaja gde zbog kulturom nametnutih očekivanja dolazi do razvoda kod ljudi koji nisu ni psihički bolesni, ni nasilni, i koji bi inače verovatno mogli da imaju dobar brak.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Која је твоја одговорност за болест? Жао ми је када видим да људи намећу себи терет и кривицу коју им ни сам Господ не намеће.

Kako quota mene u post...nisam ja bila bolesna...ispravi ono sreće ti.  :)))

Подели на овим сајтовима

Parodksalna šta ti kao feministkinja kažeš za zabranu ulaska žena na Svetu Goru?El su to svetogorski monasi muški šovinisti?

Ima tema za off-topic provokacije, pitanja i napade na feminizam i žene koje iole tako razmišljaju.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Bila sam dugo bolesna, sto genetski, sto zbog sredinskih faktora jer smo ziveli u veoma losim uslovima.

I, naravno, prihvatam odgovornost za bolest i imam zelju za ispravljanjem.

Која је твоја одговорност за болест. Жао ми је када видим да људи намећу себи терет и кривицу коју им ни сам Господ не намеће.

Дакле пиање је за Ану2015...

Ево исправке драга Ајла, да не би дошло до забуне, ипак је твоја срећа на првом месту. :)

А.М.

Подели на овим сајтовима

Bilo bi zaista poželjno i ljudski da svi učesnici na temi da budu pažljivi i obazrivi kad izlažu svoje stavove da ne bi povrijedili ljude koji su ovde zaista od srca iznijeli svoje nedoumice i nevolje tražeći razumjevanje i utjehu, ako je moguće, i da izbjegavaju napadno i agresivno nametanje nekih svojih stavova kao opštevažećeg zakona. Učesnici koji iznose svoje probleme nek imaju u vidu da svako nastupa iz pozicije svog iskustva, najčešće ga generalizujući i projektujući i drugima iste potrebe i težnje, a nisu česte ni predrasude zbog loših iskustava, nedostatak znanja i sl. Tako da više nesvjesno mogu izreći nešto povređujuće nego svjesno zlonamjerno. Nema dva ista bračna odnosa a samim tim ni dva ista razvoda, uvijek je u igri više faktora nego što se spolja vidi i zamišlja, ali su svi jednako bolni. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...