Jump to content

Кад љубав изда... РАЗВОД

Препоручена порука

• Одговори 341
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

P.s. Znam bar 5 slicnih primera , ali te zene koje imaju veliku decu , a koje je muz ostavio zbog druge zene nisu ni malo sazaljive . Da li je dobro , ne znam . Ali deca iz prvog i drugog braka su braca i sestre i to je nesto sto nikad ne treba izgubiti iz vida .

:351780:

Подели на овим сајтовима

Sta je to uopšte? Može li se tako živeti?

то је ништа, може ако се разведу и наставе да буду родитељи својој деци.

П.С. није савет нити препорука, само мишљење

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

то је ништа, може ако се разведу и наставе да буду родитељи својој деци.

П.С. није савет нити препорука, само мишљење

To i ja mislim... da bi bilo najbolje.. Al koliko vidim.. da taj razvod neće uskoro.. i smatram da su to finansijski razlozi.. Nek' im je sa srećom i da bude mir među ljudima!
Подели на овим сајтовима

Može li se tako živeti?

Može, meni zvuči da postoji potencijal, ako se potrude da se promijene i da zaista zavole drugu osobu, da je shvate i poštuju. Zaista zavole, to je nešto sasvim drugo od zaljubljenosti i ono što se obično podrazumijeva. U međuvremenu, dok se dešava taj lični rast i preobražaj, da se trpe i opraštaju...  

Djeci trebaju oba roditelja i roditelji imaju odgovornost. Nema dobrog razvoda (iako je to ušlo i u priču na fakultetu) kad su u pitanju djeca. Treba roditelji da preuzmu odgovornost.

(Uopšteno pričam).

Подели на овим сајтовима

Djeci trebaju oba roditelja i roditelji imaju odgovornost. Nema dobrog razvoda (iako je to ušlo i u priču na fakultetu) kad su u pitanju djeca. Treba roditelji da preuzmu odgovornost. (Uopšteno pričam

Родитељи су родитељи и ако су разведени. Такође има прича из живота (не знам да ли је ушла на факултет, али би свакако требало :) )...нико не остаје у лошем браку због деце, то је само изговор.

А.М.

Подели на овим сајтовима

Родитељи су родитељи и ако су разведени. Такође има прича из живота (не знам да ли је ушла на факултет, али би свакако требало :) )...нико не остаје у лошем браку због деце, то је само изговор.

Istina.

Ljute se na mene kada kažem da je u braku samo kalkulacija neuništiva, ostalo sve može da nestane. Ne volim da kalkulišem, i ne želim da mi se život na to svodi. Kako god bilo na kraju, treba samo obratiti pažnju na djecu, njihove potrebe i njihov mir. Izaći iz svega sa što manje devastacija, kada su djeca u pitanju, pa i na svoju štetu. 

Žene koje ostaju u braku koji ne vrijedi isključivo radi materijalne ušuškanosti, a pozivaju se na djecu, i sebe predstavljaju kao žrtvu, izazivaju revolt kod mene.

Vremenom raste posesivnost i ta ista djeca vrlo često čuju - JA sam zbog vas...Meni su zbog vas...Da nije bilo vas JA bih... 

Nije lijepo svoj fijasko drugima nabacivati kao teret.

Подели на овим сајтовима

Аха.

И деца су деца иако су из разведених бракова и разрушених породица.

Ретки су људи који су били добри родитељи својој деци у браку који је разведен, а остали су добри родитељи својој деци и после развода.Тако нешто, ваљда, желе сви људи својој деци који имају  проблематичан брак.

Али, ... ...

Неки људи су добри родитељи својој деци и после развода.Али, не сви.

Неки људи су после развода лоши родитељи својој деци, праве се да деца не постоје, не познају их, заборављају и ...

Неки су лоши својој, а добри туђој деци, после развода.И то постоји.

Неки нису добри родитељи својој деци ни у потпуној породици, а неки нису добри ни својој ни туђој деци.

Али, није лако бити дете некоме ко те није желео, ко није способан за родитељство, ко те не жели, коме си тежак и сувишан, коме ниси битан.

Живот је довољно тежак и кад ниси сам.

Кад си одрасла особа можеш да бираш.

Кад си дете, немаш избора.

Подели на овим сајтовима

Bolje dobar razvod nego loš brak, kažu. Niko ne kaže šta je to dobar brak i kako brak koji je dobar, tj. sklopljen iz ljubavi i uz obostranu volju i saglasnost, odjednom više nije dobar. Šta tu krene naopako. Lično mislim da je izvor svih problema sebičluk i samoživost, možda i dosada... Mnogo me rastužuje kada vidim da neko nije zainteresovan za svoju porodicu i njen boljitak, ne uživa u građenju te svoje porodične crkve, u odrastanju svoje dece, u prvim borama i sedim vlasima koje nagoveštavaju da se bliže nove radosti, unuci. Takva osoba se prepoznaje. Opsednuta je svojim izgledom na jedan negativan način, ne prihvata i ne priznaje godine, izlazi na mesta na kojima nema njegovih ili njenih (mada ređe) vršnjaka, zaludno misli da može zaustaviti vreme... Za to vreme, koje ipak teče, propušta važne stvari u životu svoje dece, ne zanima ga, ili je, partner-ka i ne nalazi lepotu u toplini svog doma. Radije ide tamo gde može da prikaže sebe kao osobu kakva bi voleo, ili volela, da bude. Psiholozi to nazivaju infantilnošću. Osobe koje ne odrastu. Šteta, meni je to tužno, kako da ne bude. Koliko lepog ima u pružanju svojima, brizi za svoje... svojoj porodici. 

Подели на овим сајтовима

Vidite , ja nemam neki odredjeni stav o tome sta je to dobar brak i kako bi to trebalo da izgleda . Muz i zena se vole i postuju , imaju decu koja im stvaraju probleme , onda se hvataju za glavu i nemaju vremena za sebe , deca su u centru svih desavanja , a kad im deca porastu i osamostale se , oni polude i samo pricaju o necete mi verovati cemu ... Kad brak prezivi neke krize , posle postaje cvrsci i bogatiji ... Nista vise nije cudno , stariji muskarci koji su se ozenili mladim zenama sa kojima imaju decu kojoj mogu dede da budu , mahom nisu srecni , deca im smetaju , nisu navikli na obaveze , na plac beba , na razbacane igracke , kasno je da se prilagodjavaju , starost dolazi po svoje i kad im deca budu punila 20 godina , zena (sponzorusa ) ce da ih ostavi , jer ce oni jednom nogom biti u grobu , buntovni tinejdzeri nisu mnogo empaticni , zato ti muskarci umiru sami i razocarani , nije pravilo , ali se takav primer veoma cesto srece .

:351780:

Подели на овим сајтовима

Niko ne kaže šta je to dobar brak i kako brak koji je dobar,

Не разумем ко то треба да ти каже шта је добар брак а шта лош, ко то осим вас двоје може да научи шта је добар брак а шта лош? Црква? Суд? Школа?

А.М.

Подели на овим сајтовима

Ma mora negde da postoji etiketa "approved" :aplauz:

Ako nema merila i ako nema "norme" kako mi sami da osmislimo svoj brak sa svojim muzem i da se sami kreativno odrazimo i izrazimo?! :)))  :))

To je bre tezak posao, pa lepo je rekao Dostojevski u inkvizitoru, bre sva ta odgovornost i cuda, mnogo tesko, hajde da postavimo standarde po kojima nesto radimo i da uvedemo sablone i da nas ne boli glava  :coolio:

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

To je bre tezak posao, pa lepo je rekao Dostojevski u inkvizitoru, bre sva ta odgovornost i cuda, mnogo tesko, hajde da postavimo standarde po kojima nesto radimo i da uvedemo sablone i da nas ne boli glava :coolio:

:dobro:

.... на ломачу с оним који изађе из шаблона...но,но то :)

А.М.

Подели на овим сајтовима

Osetila na sopstvenoj kozi  joooj

Taj cika Fjodor mlogo mudar bio, kako godine prolaze svaki put ga drugacije citam.

Toliko predubedjenja imamo i toliko tog kolektivnog zaglupljenog, treba nam licno reprogramiranje. 

Al sto bi meni draga osoba rekla - pa dobro desice se vec nesto, Bog ce pomoci. Hoce kako da ne, dok ti budes spavala On ce da te promeni za cas. 1324_womens

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Znam neke ljude koji su još braku... Ali nisu par.. tj. nisu razvedeni... hm.. zvuči komplikovano... Kad su par.. onako kako se pripada da se bude u jednom braku... nikako ne funkcionišu (loša komunikacija kad je svadja ... ljubomora.. zlostavljanje (sa njegove strane) nemogućnost dogovora.. . . dobar Sex???)... a od kad nisu "par" i samo žive zajedno podižući decu.. odjednom je tu i poštovanje (koje je uglavnom njemu falilo prema njoj) .. lakši dogovor oko organizacije... vecina stvari koja nije mogla sada može... nema sex-a)... pažljivije ophodjenje.. itd.. Ali nisu par.. i to tako ide.. Sta je to uopšte? Može li se tako živeti?

Може се живети свакојако, није добро али може . Навикне се човек, упадне у колотечину, крцка дане који су му остали и чека да наиђе нешто боље и тако... дан за даном за коцкастим екраном . Можда би могли да направе нешто боље од тога што имају, али смо " род зао и прељуботворан " , стално радије тражимо оно што немамо .

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...