Иван Недић Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Па, да најприје симбиоза, а онда лепо нормално пређе потпуно у ваш табор. заправо је већ прешао, јер 8 година не доћи на Литургију. православље му дође ка нека анамнеза, коју касније неће ни спомињати, како године одмичу. Уходана, тактика унијаћења и покатоличавања. све може. Е, сестро, нема ту никакве тактике. А шта да је крштен у РКЦ, а онда га бака православка водила код нас, укратко шта да је обратна ситуација? Онда не би била тактика? (А, да, да, извињавам се, наравно, онда би била благодат... Како сам то могао заборавити!) Александрида, Natasa., laetitia and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Човјек није онакав какав се роди, већ какав одрасте! Није он ни Србин ни Румун, ни Чех, већ онако како се он осјећа. А зашто није? Па ја не сматрам својим ни плусом ни минусом, што сам рођена у Православних Срба. Али ако ми је отац Србин, па макар никад не држао до своје вере, ја напросто не желим ништа друго бити, Бог ме је ту поставио да се родим, нисам ја сама одлучивала о томе. Нити где ћу живјети , нити ко ће ми бити отац ни мајка. Али ако тако већ јесте, е нећу бити нити румун, нити рим.кат нити пентакосталац нити суботар, Па све је више него очито, само ако човјек сагледа како треба, у ствари ако жели сагледати. Дечко је Православац, крштен, али то не жели бити, оће са том заједницом, што лепо прича, пјева , сједе културно у Цркви, и сви весели и насмејани и сви се друже. Ми Православци , као парохијани смо мало и напорни, ел видите да нас нико неће, а ко нас прихвати то је за вјеке... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Мај 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Pa sam si sebi dao odgovor na pitanje . Па знате како није свеједно тек тако рећи да си католик а притом си крштен у православној цркви. Зато сам овде на форуму поставио то питање, да ли ја заправо лажем себе и све друге око себе ако се изјасним да сам католик а притом сам крштен у СПЦ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Е, сестро, нема ту никакве тактике. А шта да је крштен у РКЦ, а онда га бака православка водила код нас, укратко шта да је обратна ситуација? Онда не би била тактика? (А, да, да, извињавам се, наравно, онда би била благодат... Како сам то могао заборавити!) Браво Иване, поносна сам на Вас, била би благодат. кад пређете неки дио животнога пута, схватит ћете да је то управо тако како сте, балгоиронично написали, за сада још не знате, млади сте, и читав свет је пред вама. А кад једног лепог дана пређете 40 и урадите ретроспекитву, и видите где сте, схватите, да је ипак благодат. А ово да је крштен у рим.кат и бака православна га водила, ел то нека модерна бајка?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 16, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Манолис, шта год да је Твој избор, данас си дефинитивно звезда ЖРУ-а Анастасија, Александрида, Manolis and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Па знате како није свеједно тек тако рећи да си католик а притом си крштен у православној цркви. Зато сам овде на форуму поставио то питање, да ли ја заправо лажем себе и све друге око себе ако се изјасним да сам католик а притом сам крштен у СПЦ. Наравно да лажете, и себе и друге, јер сте Православац који то не жели бити. као што рекох, Православље доживљавате само као анамнезу, не живите га онако како би требали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 А зашто није? Па ја не сматрам својим ни плусом ни минусом, што сам рођена у Православних Срба. Али ако ми је отац Србин, па макар никад не држао до своје вере, ја напросто не желим ништа друго бити, Бог ме је ту поставио да се родим, нисам ја сама одлучивала о томе. Нити где ћу живјети , нити ко ће ми бити отац ни мајка. Али ако тако већ јесте, е нећу бити нити румун, нити рим.кат нити пентакосталац нити суботар, Па све је више него очито, само ако човјек сагледа како треба, у ствари ако жели сагледати. Дечко је Православац, крштен, али то не жели бити, оће са том заједницом, што лепо прича, пјева , сједе културно у Цркви, и сви весели и насмејани и сви се друже. Ми Православци , као парохијани смо мало и напорни, ел видите да нас нико неће, а ко нас прихвати то је за вјеке... Pa u čemu je problem, ne sagledava dobro zato što ide na mise, zato što mu odgovara zajednica u kojoj je i sl. pa ćemo sad mi da mu otvaramo oči jel? Pa nema on 5 god. Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Па знате како није свеједно тек тако рећи да си католик а притом си крштен у православној цркви. Зато сам овде на форуму поставио то питање, да ли ја заправо лажем себе и све друге око себе ако се изјасним да сам католик а притом сам крштен у СПЦ. Razumem ja tvoju dilemu, bili smo u slicnim situacijama, ali jednom moras da prelomis i shvatis sta si i ko si. Ako je to katolicanstvo - ok, odrasla si osoba, mozes sam da odlucis. Mozda ne bi bilo lose da das sansu Pravoslavnoj crkvi, dolazis malo na Liturgije i vidis kako je kod nas, ali na kraju krajeva ces sam odluciti. Ovde ti ionako svi pricaju svoje neke tripove, forum moze pomoci, ali nije uvek merodavan . Ipak je to tvoj zivot i tvoj put . feeble, JESSY and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Наравно да лажете, и себе и друге, јер сте Православац који то не жели бити. као што рекох, Православље доживљавате само као анамнезу, не живите га онако како би требали. Brano povedi računa o tonu kako se obraćaš sagovorniku .On je ono što želi da bude a ne ono što mu ti sugerišeš ovako na silu. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 А зашто није? Па ја не сматрам својим ни плусом ни минусом, што сам рођена у Православних Срба. Али ако ми је отац Србин, па макар никад не држао до своје вере, ја напросто не желим ништа друго бити, Бог ме је ту поставио да се родим, нисам ја сама одлучивала о томе. Нити где ћу живјети , нити ко ће ми бити отац ни мајка. Али ако тако већ јесте, е нећу бити нити румун, нити рим.кат нити пентакосталац нити суботар, Па све је више него очито, само ако човјек сагледа како треба, у ствари ако жели сагледати. Дечко је Православац, крштен, али то не жели бити, оће са том заједницом, што лепо прича, пјева , сједе културно у Цркви, и сви весели и насмејани и сви се друже. Ми Православци , као парохијани смо мало и напорни, ел видите да нас нико неће, а ко нас прихвати то је за вјеке... Па није, нарочито не неко из мјешаних бракова, или вишеструко мјешаних. Националност се стиче одгојем. Не постоји у биологији метод који ће човјеку одредити српску днк, нити српску крвну групу. Човјек може бити и формално Србин, тако што ће га родитељ тако пријавиту у неку њвиденцију, али постаће тек Србин кроз одгој и ако на крају одрастања човјек то сам одлучи да јесте. Нема ту ни Божије одређености. Није Бог никог поставио, тј није предодредио судбину, сви смо ми рођењи слободним или некад нажалост принудним начином кроз вољу наших родитеља. Крштење је само иницијација, не значи ништа без причешћа и посвећеног живота. Дакле и по вјери и по нацији си онакав како живиш а и осјећаш се, а не каквим си инициран. laetitia and Александрида је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Pa u čemu je problem, ne sagledava dobro zato što ide na mise, zato što mu odgovara zajednica u kojoj je i sl. pa ćemo sad mi da mu otvaramo oči jel? Pa nema on 5 god. Па, лепо нас је дечко питао, искрено и културно, па заслужује и искрен одговор, онако како ко зна и умије. Тако сам му и ја рекла искрено шта мислим, никога не осуђујући, а очи не можете никоме отворити ако то не жели. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Па, лепо нас је дечко питао, искрено и културно, па заслужује и искрен одговор, онако како ко зна и умије. Тако сам му и ја рекла искрено шта мислим, никога не осуђујући, а очи не можете никоме отворити ако то не жели. Da, lepo nas je i kulturno pitao, ali mu ne dajemo svi lepe i kulturne odgovore. Ovo boldovano ne bi rekla. Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Brano povedi računa o tonu kako se obraćaš sagovorniku .On je ono što želi da bude a ne ono što mu ti sugerišeš ovako na silu. Дечко је лепо питао дал лаже себе и друге. Ја сам лепо и искрено рекла, шта мислим, да лаже. Или се то да другачије рећи? Ја никоме не сугеришем, само износим моје мишљење па њега је бабичка давно већ исугерисала, нема ту дебате. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Па није, нарочито не неко из мјешаних бракова, или вишеструко мјешаних. Националност се стиче одгојем. Не постоји у биологији метод који ће човјеку одредити српску днк, нити српску крвну групу. Човјек може бити и формално Србин, тако што ће га родитељ тако пријавиту у неку њвиденцију, али постаће тек Србин кроз одгој и ако на крају одрастања човјек то сам одлучи да јесте. Нема ту ни Божије одређености. Није Бог никог поставио, тј није предодредио судбину, сви смо ми рођењи слободним или некад нажалост принудним начином кроз вољу наших родитеља. Крштење је само иницијација, не значи ништа без причешћа и посвећеног живота. Дакле и по вјери и по нацији си онакав како живиш а и осјећаш се, а не каквим си инициран. BRAVO Justo. Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Дечко је лепо питао дал лаже себе и друге. Ја сам лепо и искрено рекла, шта мислим, да лаже. Или се то да другачије рећи? Ја никоме не сугеришем, само износим моје мишљење па њега је бабичка давно већ исугерисала, нема ту дебате. Ton kojim se obraćaš sagovorniku je ironičan i omalovažavajući a evo sad i prema njegovoj babi ( babički),sledeći put za ovo opomena. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука