Jump to content

Да ли сам ја и даље православац?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Хахахаха е брате па ти си већ компликован али ова тема ти дефинитивно није требала , сад си сам себи искомпликовао већ ионако искомпликован живот.

Приде, чини ми се и да си патриота , ију !

:)

Ако ако, не кајем се што сам покренуо ову тему али да се искомпликовало вала јесте :)

Подели на овим сајтовима

Potom će nam obojima biti poglavar sam Hrist lično,

i vama i nama,

čim se svrgnu i jedni i drugi,

nikakve pape a ni patrijarsi a ni ništa slično!

Šta će nam onda bilo koji i bilo kakvi?

kad kažete da je bez njih to ispravnije!

Onda nam stvarno ne trebaju ni jedni ni drugi.

Ni pape a ni patrijarsi, imaćemo

Hrista na nebesima za poglavara i konec.

tako ste to mislili sigurno, jel da?

Pokažite prvo sami kako se to radi!

Ili to uradite ili o tom uopšte ne pričajte,

ukoliko to uraditi zaista ne mislite.

Inače je to DEMAGOGIJA!

Sve to što pričate, od nas što tražite,

a sami ne uradite niti uradit mislite!

Подели на овим сајтовима

Ја сам пажљиво прочитала, писање или дилему, брата из Баната.

Обично око важних ствари у животу нема никад дилеме.

Оне су темељ свега оно што јесмо, што желимо бити и што ћемо бити.

Ствар је само дали смо свесни тога.

Тако и ви брате, манолисе, Православац сте и Србин, само очито нисте обавештени.

Обично је код нас несретних срба одувјек тенденција да када се удружимо са другим вјерама,

заборавимо на своју и прихватамо туђе.

нарочита је трагедија кад то уради мушка глава у породици која би требала продужити веру и породичну традицију.

Али ето, неко погази своју веру због жене, неко због бабичке... или укратко свако има неки свој разлог.

А биланс је углавном негативан, имала сам прилику, пратити живот људи, који су то урадили,

који рођени од оца Србина и мајке Србкиње оженили се са рим.католкињом примају њихове св. тајне

и даље инерцијом и дјеца настављају као католици.

Вјерујте нису сретни, унаточ свему материјалномшто су постигли, а већином су успешни и у послу и материјално.

Ви немате никаквих проблема и да би исповедали веру коју сте наследили од оца и дједа, а то не чините,

чак немате нити виртуелних проблема, видите колико људи вас овдје поштује. а ипак не кажете вашим чехићима,

браћо ја сам Православац и Србин.

У чему је проблем?

Ја сам одрасла у земљи у којој су Срби одувјек били глинени голубови, и сада живим у рим.кат. средини,

и одувјек као женско исповедам своју веру, ко год ме је питао мирно сам рекла, шта сам и откуд сам.

Имала сам и проблема нису сви гледали на моје исповедање са благонаклоношћу.

Не сматрам ја то неком својом жртвом ни најмање, питање је како би било кад би нас качили на раскршћа као некад у римско време.

а вама незгодно у земљи србији, јер ако с ене варам банат још увјек припада србији.

Укратко да не дуљим, желим вам оно што и брат Жељко вам је пожелио,

неку расну православну, да ваша еманципирана бабичка види, да и ми Православци држимо до своје вере.

Не замјерите, ако је која била оштра,

ово је најмеканије шта могу.

Подели на овим сајтовима

Krsti se u katolickoj crkvi, ako se vec osecas tako i kad se vec tamo pricescujes.

Ja sam krstena kao katolkinja, ali nikad nisam osecala pripadnost, te sam promenila i krstila se u SPC - kao svoj na svome sad :).

Ima tu raznih kriza, ali su vise filosofske prirode, ne zalim sto sam se krstila u Pravoslavnoj crkvi.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Истина

On je ortodoksni katolik, u ortodoksnoj crkvi se krstio a u katoličkoj živi, hoda na Mise i moli se, pa si svako to može uzet i rastumačit s one te strane s koje mu to najviše odgovara, hahahaha!

Подели на овим сајтовима

Manolise da li verujes da Sveti Duh ishodi od Oca ili i od Oca i od Sina?Ako je ovo prvo onda si pravoslavac ako je ovo drugo onda si katolik. :)

Хахаха симпатичан смисао за хумор

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...