Jump to content

Да ли сам ја и даље православац?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Одговор је да си ти већ католик зато што си се већ причестио у католичкој цркви.

Причешће је највећа Тајна и онај је потврда припадности заједници.

Sent from my New iPad using Tapatalk HD

Eto, taman sam htela da kažem.

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Одговор је да си ти већ католик зато што си се већ причестио у католичкој цркви.

Причешће је највећа Тајна и онај је потврда припадности заједници.

Захваљујем :)

Овај одговор ми значи јер ипак доста пута сам долазио у забуну када расправљам са људима о томе.

Подели на овим сајтовима

Брате, а јеси ли био у православној цркви на литургији? Не као дете већ као одрасла особа...

Последњи пут сам био у православни храм пре 3 недеље на једно венчање. А на литургију у православној цркви нисам био па сигурно да има више од 8 година и то није било у мом месту већ у Београду.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

Римокатолик.

Мада када би наишао на неког зурлота свештеника, он би те најприје напао да си годинама у заблуди да је ђаво наговорио твоју бабу, ти си православац јер си крштен у ПЦ..и поптуно би заобишао важност причешћа. А причешће одређује шта си. Таквих се наравно чувај.

... а можда би га и пребио! :))))))

Подели на овим сајтовима

Последњи пут сам био у православни храм пре 3 недеље на једно венчање. А на литургију у православној цркви нисам био па сигурно да има више од 8 година и то није било у мом месту већ у Београду.

Ја једва чекам да поново одем на Литургију у ман. Ковиљ и да тамо видим неке драге људе... Тај манастир ти је релативно близу, зар не? drlove

Подели на овим сајтовима

Ја једва чекам да поново одем на Литургију у ман. Ковиљ и да тамо видим неке драге људе... Тај манастир ти је релативно близу, зар не?

Није, ја сам из јужног Баната али ето крштен сам у манастиру Водица (успења пресвете Богородице у Бачком Петровом Селу)

Подели на овим сајтовима

Није, ја сам из јужног Баната али ето крштен сам у манастиру Водица (успења пресвете Богородице у Бачком Петровом Селу)

Хахахаха код попа Крунића, ма знао сам ја да со тим попом нешто није уреду . :)

Значи Манолис разочаро си ме и ко Србин и ко комуниста , а толке сам наде полаго у тебе човјече.

То је даклем страаашноооо !

Овај модератор Илић вазда поставља исто питање а то и мене копка, то да ли си био на православној литурђији .

Но пошто видим из одговора да у скорије време ниси био , онда не знам шта да ти кажем.

Јер ако бих рекао иди па види, али шта ћеш тамо ако се нећеш причестити.

Ако ти кажем иди па се причести на православној литургији , али како кад си ти већ изабрао заједницу.

Једном речју тешка је твоја дилема.

Јер тебе за римокатоличанство везује конкретна верска заједница - живи људи.

Ту најчешће не помажу никаква чудеса или доктрина или убеђеније.

Међутим ти си сам покренуо ову тему, дакле да ти није стало да се то разјасни ти би ћутао као и до сада.

Значи брате кале то је некаква твоја недоумица.

А недоумице ваља решавати.

Него реци ти мени око чега се ти ту недоумиш, односно двоумиш ?

Шта је дакле у питању ?

Подели на овим сајтовима

Хахахаха код попа Крунића, ма знао сам ја да со тим попом нешто није уреду . :)

Значи Манолис разочаро си ме и ко Србин и ко комуниста , а толке сам наде полаго у тебе човјече.

То је даклем страаашноооо !

Овај модератор Илић вазда поставља исто питање а то и мене копка, то да ли си био на православној литурђији .

Но пошто видим из одговора да у скорије време ниси био , онда не знам шта да ти кажем.

Јер ако бих рекао иди па види, али шта ћеш тамо ако се нећеш причестити.

Ако ти кажем иди па се причести на православној литургији , али како кад си ти већ изабрао заједницу.

Једном речју тешка је твоја дилема.

Јер тебе за римокатоличанство везује конкретна верска заједница - живи људи.

Ту најчешће не помажу никаква чудеса или доктрина или убеђеније.

Међутим ти си сам покренуо ову тему, дакле да ти није стало да се то разјасни ти би ћутао као и до сада.

Значи брате кале то је некаква твоја недоумица.

А недоумице ваља решавати.

Него реци ти мени око чега се ти ту недоумиш, односно двоумиш ?

Шта је дакле у питању ?

Ако мислте да је ова тема тј. моје питање обично "троловање" на православном форуму онда ме нисте добро разумели.

Не знам како би се неко други нашао у ситуацији у којој сам ја, мислим да сам моје питање поставио на правом месту. Ако не, онда вам се свима вама извињавам и молим вас да ми опростите ако сам неког од вас овде мојим писањем увредио или нанео негативан углед форуму.

Подели на овим сајтовима

Ако мислте да је ова тема тј. моје питање обично "троловање" на православном форуму онда ме нисте добро разумели.

Не знам како би се неко други нашао у ситуацији у којој сам ја, мислим да сам моје питање поставио на правом месту. Ако не, онда вам се свима вама извињавам и молим вас да ми опростите ако сам неког од вас овде мојим писањем увредио или нанео негативан углед форуму.

Ма шта ти је братац? Нико није ни помислио нешто слично. Дека Жељо има специфичан тон разговора са свима... ниси ти ништа посебан у том смислу... :drugarstvo:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ма само опуштено Манолисе, таман посла за незгодацију ...

Сви смо те искрено схватили и покушали да ти помогнемо кроз одговоре.

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...