Jump to content

Да ли сам ја и даље православац?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ne razumem,ako kao što i sam kaže se oseća kao katolik,odlazi na mise i tamo se pričešćuje , nema veze što je kršten u pravoslavnoj crkvi , jer on ipak ne odlazi na Liturgije , već na mise.Naravno to je već njegov izbor.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Римокатоличка црква признаје православно крштење, а такођер је и обратно.

Так да посвему томе, крштење у Православној Цркви, од малена се иде у католичку, и редовно се посјећују мисе и узима причест...наш Манолис је католик.

Hvala Justo. :)

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest о. Агапије

Наравно, питање је како се искрено осећаш и како желиш да се осећаш. Ако целога живота идеш у католичку цркву и у њој видиш себе било би добро да поразговараш са неким ученијим католичким свештеником око званичног прелаза у католичку цркву, пошто си као одрастао човек тако одлучио. То није уопште чудна ситуација. Има таквих примера много са свих хришћанских страна.

Јако је лепо то што редовно одлазиш у цркву. Све похвале.

Подели на овим сајтовима

Римокатоличка црква признаје православно крштење, а такођер је и обратно.

Мислио да се крштење у Римокатоличкој Цркви не признаје код нас. Мислим, какав симбол вере римокатолици читају при крштењу?

Подели на овим сајтовима

Мислио да се крштење у Римокатоличкој Цркви не признаје код нас. Мислим, какав симбол вере римокатолици читају при крштењу?

Čitanje "simbola vere" ne spada na bit krštenja,

ni kod a ni kod vas, ne čita ga ni mala beba kad ju krštavaju.

To što rade roditelji u ime djeteta a ne sama ta osoba upravo dokazuje što kažem.

Inače kad bi bili upravu vi a ne ja niko maloljetan se ne bi smio uopšte krstiti!

A ni govora o tome! Jest malo paradoksno ali tako je to čak i prema kanonima!

Bit krštenja je obraćenje, početak života po Jevanđelju i nasljedovanje Hrista.

Подели на овим сајтовима

Иако сам као мали са непуних 6 месеци крштен у православном манастиру у једном месту у Бачкој, од увек од када знам за себе сам одлазио у католичку цркву недељом и великим празницима на мисе. Иако су моји деда и баба са татине стране и деда са мајкине стране правослваци, баба, која је била чиста чехиња и католкиња, са мамине стране ме је од малена водила са њом у католичку цркву. Као мали научио сам многе молитве које се певају током мисе и скоро их све знам напамет. Мајка је српкиња која је крштена у католичкој цркви. Она не одлази толико често у цркву колико ја. Пошто ме неки људи питају да ли сам верник, ја одговорим да јесам, верујем у Бога али има једна цака а то је да сам ја по крштењу православац а целога живота одлазим у католичку цркву. Људи ме гледају са чуђењем. Можда би било боље да кажем да сам католик међутим не би било у реду да лажем (ако је ово уопште лагање). Једноставно осећам се као католик а крштен сам у СПЦ. Шта ми је чинити питам ја вас? Да ли сам ја и даље православац или једноставно да кажем да сам католик. Не знам, нисам више паметан.

Da li si ovo pitanje postavio na nekom katoličkom forumu ?

Подели на овим сајтовима

нисам рекао да га крштавани чита. чита га чтец или певница...

Kako bre ne čita onaj ko se krsti simbvol vere?

Odrasli kad se krste čitaju,ponavljaju za sveštenikom.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

право да ти кажем не сећам се да сам скоро присуствовао крштењу одраслог човека, све саме бебе. :0104cheesy: онда ми у певници читамо...

Подели на овим сајтовима

тебра, бриснуо сам један од два твоја иста одговора а сад видим нема ни једног

опрости, изгледа да је још неко урадио слично ко и ја

грешка у корацима

Била су два иста поста, и чини се да је неко у исто вријеме почео брисати са тобом, па један обрисао један, други други...енивеј

Дакле, католичко се крштење и миропомазање призанје код нас. Има то код Никодима Милаша у канонима, а од католика се тражи да исповједе Симбол Вјере. Код протестанта се признаје крштење, а над њима се врши само миропомазање. Тако је код нас и Руса и осталх који су русофилизовани у задње вријеме. Код Грка чини се није тако и Грци католицима траже комплетан обред...ваљда због поштапалица и свађа са Римом кроз историју.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Понавља се у току литругије а током крштења само веровање и одрицање зла. Барем сам ја тако приметио мада можда и грешим.

Ипак је било давно када сам последњи пут присуствовао неком крштењу :)

Подели на овим сајтовима

Не знам за ниједан католички форум :) Мада нисам ни тражио.

Кад већ нема форума, питај онда католичког попа код којег се причешћујеш, ако већ није упућен у ситуацију.

Или одведи заједницу са собом у православну цркву :)

Подели на овим сајтовима

Посаветуј се са католичким свештеником....

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...