Jump to content

Да ли сам ја и даље православац?

Оцени ову тему

Препоручена порука

...

Зато је причешћивање православних у римокатоличкој цркви чин одрицања од православне вере!

Да ли је ово: твоје мишљење или богословски став православне Цркве?

Подели на овим сајтовима

И једно и друго! Мада мислим да би богословски став био изражен одмеренијим речима (не овако грубо као ја).

Наравно за учињено дело се увек може покајати.

Ево теме о том питању:

https://www.pouke.org...ћивање-на-бого/

Подели на овим сајтовима

Mislim da je vazno kako covek zivi a ne kako se izjasnjava.Zivi Manolise po Bozjim zapovestima.To je najvaznije.

Сад, не знам баш. Пре доста времена сам читао али мислим да ћу солидно парафразирати. На једном месту ст. Порфирије каже - боље бити грешан у Цркви него праведан ван Цркве.

Подели на овим сајтовима

Последњи пут сам био у православни храм пре 3 недеље на једно венчање. А на литургију у православној цркви нисам био па сигурно да има више од 8 година и то није било у мом месту већ у Београду.

Искрено Брате..

требао би да се вратиш у Православље...

то што си се идентификовао са бабом Чехињом...и римљанима...је грешка твојих родитеља..

али за твоје добро нећу бити као ови лицјемери...него ћу рећи шта мислим...

надам се да нећеш замерити...

Врћи се пред Бога...не пред папу...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Сад, не знам баш. Пре доста времена сам читао али мислим да ћу солидно парафразирати. На једном месту ст. Порфирије каже - боље бити грешан у Цркви него праведан ван Цркве.

Ne znam meni je to najvaznije licno, kako neko zivi a ne kako se izjasnjava.Vazno mi je kakav je ko covek dobar ili los.

Ima dobrih ljudi u svim konfesijma kao i losih.Ja sam Pravoslavac i ta vera je najbliza mom poimanju Boga ali postujem i ostale i ne osudjujem ih zbog svojih religizonih pogleda.

Подели на овим сајтовима

Brate Manolise, ti jesi pravoslavac, nikad nisi prestao da budes i nikad neces prestati to da budes.

Koliko vidim ti se nikad nisi odrekao svog krstenja mada ga mozda nekad i prikrivao.

Iako mnogi ovde izjednacise katolicko i pravoslavno pricesce, to nije isto. Varaju i sebe a i druge.

To nikad nije bilo, nikad nece ni biti.

Tesko da ces, ovako javno pitajuci, naci odgovor jer je mnogo onih kojima je sve do mora ravno. Sve im je isto.

Onaj koji je rekao : "Ištite i daće vam se: tražite i naći ćete; kucajte i otvoriće vam se. Jer svaki koji ište, prima; i koji traži, nalazi; i koji kuca, otvara mu se".Lk 11:9-10 - On sam te je i priveo pravoslavnom krstenju uvodeci te u svoje stado, i siguran sam da te nece ostaviti u takvim nedoumicama jos dugo.

Ne postoji nista na svetu sto pokajanje i ispovest ne mogu ocistiti.

Подели на овим сајтовима

Врћи се пред Бога...не пред папу...

To je baš besmislica, kao kad bih ja vama spočitavao što vi imate svog srpskog patrijarha, mi imamo papu koji je patrijarhom za nas a vi imate patrijarha koji je papom za vas. Ako mislite da to tako nije, onda prvo svrgnite vi patrijarha +Irineja, šta će vam i on ako je to tako, i ruskog +Kirila i svih ostalih 15-20 što ih imate ili koliko već, pa mi odmah idemo svrgnut i tog našeg Benedikta XVI. To je potom čas posla da mi svrgnemo tog jednog svog takvog kad nam vi pokažete kako svrgavate svih tih svojih 15. Povadite prvo vi svojih tih petnaest balvana iz svojih očiju svaka ta vaša crkva autokefalna što ih ima pa možete onda do Halleluja pričati o tom našem jednom. Inače se tomu što vi radite kaže: vodu propovijedaju a vino piju. Pokažite to primjerom sami prvi što tražite od nas, pa ćemo po tom znati ako je to dobro za vas biće sigurno i za nas. A imate i na kome, vaših takvih je 15 za svrgavanje, u nas samo jedan.Svrgavači, samo bi nekog svrgavali, imate tamo kod sebe koliko hoćete takvih pa ih onda posvrgavajte prvo njih sami sve do jednoga, ako mislite da je to dobro i Jevanđeljski i pravovjerno. Pokažite i djelom i primjerom to što nam predlažete i propovijedate, inače je to isprazna priča, mlaćenje prazne slame!

Подели на овим сајтовима

Brate Manolise, ti jesi pravoslavac, nikad nisi prestao da budes i nikad neces prestati to da budes.

Koliko vidim ti se nikad nisi odrekao svog krstenja mada ga mozda nekad i prikrivao.

Iako mnogi ovde izjednacise katolicko i pravoslavno pricesce, to nije isto. Varaju i sebe a i druge.

To nikad nije bilo, nikad nece ni biti.

Ја ово не прочитах на овој теми, да је неко изједначио причешће. Чак и најљући екуменисти то не говоре.

Подели на овим сајтовима

Ја ово не прочитах на овој теми, да је неко изједначио причешће. Чак и најљући екуменисти то не говоре.

Ја сам прочитао нешто у том фазону, јел оно беше јустинијан или тако неко ?

Наравно да није исто .

Али која је поента говорити о различитости кад је човек већ изабрао шта хоће.

Подели на овим сајтовима

Ја сам прочитао нешто у том фазону, јел оно беше јустинијан или тако неко ?

Наравно да није исто .

Али која је поента говорити о различитости кад је човек већ изабрао шта хоће.

Да, и то што кажеш. Ја се надам да ће преломити к нама, види се да има капацитет :)

Мада то око заједнице је исто незгодно. Ја идем у нашу парохијску цркву и ми немамо никакву заједницу, па претпостављам да је незгодно напустити то ако неко има...

Подели на овим сајтовима

Да, и то што кажеш. Ја се надам да ће преломити к нама, види се да има капацитет :)

Мада то око заједнице је исто незгодно. Ја идем у нашу парохијску цркву и ми немамо никакву заједницу, па претпостављам да је незгодно напустити то ако неко има...

Па јес вежу се људи , сроде се некако...знам ја то из претходне парокије, у овој у којој сам сад нема ни з од заједнице и вазда ми је на уму она претходна парокија...

АЛИ шта оно рече Ристос ?!!

Ко се не одрекне маме , тате, бате и секе није мене достојан !

Подели на овим сајтовима

Уф бре...

Хахахаха е брате па ти си већ компликован али ова тема ти дефинитивно није требала , сад си сам себи искомпликовао већ ионако искомпликован живот.

Приде, чини ми се и да си патриота , ију !

:)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Даће Бог па ће и код нас ако хоће наћи заједницу. Нек нађе два човека, ето већ заједнице. А свакако да ће бити више од два човека.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...