Manolis Написано Мај 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Potom će nam obojima biti poglavar sam Hrist lično, i vama i nama, čim se svrgnu i jedni i drugi, nikakve pape a ni patrijarsi a ni ništa slično! Šta će nam onda bilo koji i bilo kakvi? kad kažete da je bez njih to ispravnije! Onda nam stvarno ne trebaju ni jedni ni drugi. Ni pape a ni patrijarsi, imaćemo Hrista na nebesima za poglavara i konec. tako ste to mislili sigurno, jel da? Pokažite prvo sami kako se to radi! Ili to uradite ili o tom uopšte ne pričajte, ukoliko to uraditi zaista ne mislite. Inače je to DEMAGOGIJA! Sve to što pričate, od nas što tražite, a sami ne uradite niti uradit mislite! Тако је, Бог је један и један је Христос, али шта ћемо када нема слоге и јединства на Земљи, једни вичу ми смо управу други такође то вичу а Бог је један једини. О жалосни смо ли људи земаљски... Срђан Шијакињић and Иван Недић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Мај 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Зар нисте написали да вам је дјед и отац Срби? и ако сам разумјела да је бабичка Чехиња? Отац полу Румун полу Србин - правосавац Мајка полу Српкиња полу Чехиња - католкиња Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 On je ortodoksni katolik, u ortodoksnoj crkvi se krstio a u katoličkoj živi, hoda na Mise i moli se, pa si svako to može uzet i rastumačit s one te strane s koje mu najviše odgovara, hahahaha! Па, да најприје симбиоза, а онда лепо нормално пређе потпуно у ваш табор. заправо је већ прешао, јер 8 година не доћи на Литургију. православље му дође ка нека анамнеза, коју касније неће ни спомињати, како године одмичу. Уходана, тактика унијаћења и покатоличавања. све може. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Krsti se u katolickoj crkvi, ako se vec osecas tako i kad se vec tamo pricescujes. Ja sam krstena kao katolkinja, ali nikad nisam osecala pripadnost, te sam promenila i krstila se u SPC - kao svoj na svome sad . Ima tu raznih kriza, ali su vise filosofske prirode, ne zalim sto sam se krstila u Pravoslavnoj crkvi. Богословски и еклисиолошки, као што смо ми теолози већ истакли на овој теми, нема потребе за поновним крштењем, ни у случају останка у РКЦ, ни у случају преласка у ПЦ Manolis је реаговао/ла на ово 1 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Отац полу Румун полу Србин - правосавац Мајка полу Српкиња полу Чехиња - католкиња Лепо би било, кад би те сувишне половичке обрисали, па остали оно што стварно јесте, те као прави мушкарац преузели оно што вам припада по породичном наслеђу. Нема ту пуно дебате, да просте, и румуни и чехи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Богословски и еклисиолошки, као што смо ми теолози већ истакли на овој теми, нема потребе за поновним крштењем, ни у случају останка у РКЦ, ни у случају преласка у ПЦ Pa sad, ocigledno to zavisi od popa, ja sam ponovo krstena. Mislila sam da cu biti miropomazana i da je dovoljno ispovediti pravoslavni Simvol vere, pa me popa krstio . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Мај 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Стан сад мало како да му метнемо потпис ? 1. Хришћанин 2. Римоправославац 3. Правокатолик 4. Румун чешке католичке заједнице православно крштен 5. Патриота Ахаха Румун да, али се осећам припадником католичке заједнице у којој су већина чешке националности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 E,svašta,ostavite čoveka neka ide u crkvu u koju želi , tamo gde se oseća kao svoj na svome.Zar stvarno mislite da ćete rečima da mu objasnite kako je pravoslavlje jedina prava vera?Nema tih reči koje to mogu opisati niti dočarati.I zar stvarno mislite da ćete time što biste mu govorili da rimokatlička crkva nije prava crkva , da ćete time da ga odvratite od odlaska na mise?Pa to isto govore i rimokatolici za pravoslavlje.Neka dečko ide gde je izabrao,samo Bog može,ono što je čoveku nemoguće. Naše je da propovedamo pravoslavlje , a na onom drugom je da se eventualno zainteresuje uz Božiju pomoć i sam izabere. Лидија Миленковић and feeble је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Лепо би било, кад би те сувишне половичке обрисали, па остали оно што стварно јесте, те као прави мушкарац преузели оно што вам припада по породичном наслеђу. Нема ту пуно дебате, да просте, и румуни и чехи. Човјек није онакав какав се роди, већ какав одрасте! Није он ни Србин ни Румун, ни Чех, већ онако како се он осјећа. Срђан Шијакињић and Анастасија је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Богословски и еклисиолошки, као што смо ми теолози већ истакли на овој теми, нема потребе за поновним крштењем, ни у случају останка у РКЦ, ни у случају преласка у ПЦ Да, то сам већ чула од узоритих и новопечених рим.католика, да им велечасни великодушно дозволи, да остану крштени као Православци, а даље примају њихове ствете тајне, од брака, причешћивања и свега осталог, онда долазе дјечица, коју одмах крсте код римокатолика наравно, иду већ уходаним стазама. Пуно их познајем, који су тако нажалост урадили. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Лепо би било, кад би те сувишне половичке обрисали, па остали оно што стварно јесте, те као прави мушкарац преузели оно што вам припада по породичном наслеђу. Нема ту пуно дебате, да просте, и румуни и чехи. Šta da obriše,molim te objasni mi? “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Лепо би било, кад би те сувишне половичке обрисали, па остали оно што стварно јесте, те као прави мушкарац преузели оно што вам припада по породичном наслеђу. Нема ту пуно дебате, да просте, и румуни и чехи. Ne razumem Vas Brano, kako da obriše ono što je dobio rođenjem. Gumicom? Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Ахаха Румун да, али се осећам припадником католичке заједнице у којој су већина чешке националности. Хахахаха , ајде немој ме засмејавати , па како то дефинисати у једну реч ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Тако је, Бог је један и један је Христос, али шта ћемо када нема слоге и јединства на Земљи, једни вичу ми смо управу други такође то вичу а Бог је један једини. О жалосни смо ли људи земаљски... Da, to ti ne može niko reći ko je u pravu, najzanimljivije ali i najuzbudljivije na tome je da tu takvu odluku moraš donijeti sam ti, niko to neće uraditi za tebe, umjesto tebe ili u tvoje ime. Čovjek ne može izabrat kada će se i kako rodit, u kakvim uslovima, bogatoj ili siromašnoj porodici, zdrav ili sa zdravstvenim, tjelesnim hendikepom itd. a ni kada i kako će umrijet ali može izabrati kako će živjeti a čemu vjerovati hoće a čemu neće. To na sreću (ili na nesreću, kako se uzme), niko za nikog drugog ne rješava a ni ne riješi, to si svaki mora izabrati sam: Izaberite danas kome ćete služiti, bogovima s druge strane rijeke ili jedinom Bogu Jahvi. Spasenje se ne stiče zaslugom, ono je darom slobodnog izbora između smrti i života, prije Hrista izbora nije bilo, bila je samo smrt. Ako vam se ne sviđa služiti Gospodinu, onda danas izaberite kome ćete služiti: možda bogovima kojima su služili vaši oci s onu stranu Rijeke ili bogovima Amorejaca u čijoj zemlji sada prebivate. Ja i moj dom služit ćemo Gospodinu." http://www.katolici....n=c_vidi&id=106 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Ахаха Румун да, али се осећам припадником католичке заједнице у којој су већина чешке националности. Pa sam si sebi dao odgovor na pitanje . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука