Иван Недић Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Tačno. Samo zamerka, nije simBol, već simVol vere Hvala lektoru - ispravila,greška koju stalno ponavljam. Лично сматрам да су то глупости, и тог свог мишљења се придржавам у преводилачкој пракси. Али то је већ нека друга тема PetarP је реаговао/ла на ово 1 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгољуб Марјановић Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Брате, ја сматрам да је проблем у оном римокатоличком свештенику који је знао да си ти православно дете а ипак је прихватио да те прими у римокатолички заједницу. У том моменту се зачела конфузија која је почела да те мучи тек када си постао зрео човек. То се зове прозелитизам у Римокатоличкој цркви из којег се кроз векове рађају многи проблеми на опште црквеном плану али и на личном, као што је твој. Шта да чиниш? Искрено да ти кажем, мислим да треба да послушаш своју савест. Онако како ти она каже, тако поступи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Брате, ти у сваком случају не чиниш како треба. Уколико већ имаш литургијску заједницу у римокатоличкој цркви требао би да разговараш са свештеником да те он у потпуности укључи у РКЦ. Пошто си већ миропомазан (кризман) вероватно ћеш само исповедити РКЦ Символ вере и постати члан те цркве. Овако се налазиш у шизофреној ситуацији јер си крштен у православној Цркви, али ниси њен део. Крштење које добијамо као деца је само потенцијална енергија, а да ли ћеш прећи у кинетичку то је само на теби. Дакле, обавезно обавезно разговарај са свештеником и постани у потпуности део РКЦ кад већ имаш светотајински живот ту. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Брате, ти у сваком случају не чиниш како треба. Уколико већ имаш литургијску заједницу у римокатоличкој цркви требао би да разговараш са свештеником да те он у потпуности укључи у РКЦ. Пошто си већ миропомазан (кризман) вероватно ћеш само исповедити РКЦ Символ вере и постати члан те цркве. Овако се налазиш у шизофреној ситуацији јер си крштен у православној Цркви, али ниси њен део. Крштење које добијамо као деца је само потенцијална енергија, а да ли ћеш прећи у кинетичку то је само на теби. Дакле, обавезно обавезно разговарај са свештеником и постани у потпуности део РКЦ кад већ имаш светотајински живот ту. Шта знам ... ја сам оно као неки ултрагигамегаинџекшн ултриста , али ми се свиђа ово код Манолиса. Он на неки начин собом побеђује раскол. Иако је крштен у православљу верску заједницу има са католицима а опет није отишао ни на какав римокатолички форум него баш на православни. Мислим беше пре који век вако један Рус , неки фолософ , који је нешто слично радио, наравно наишао је на осуду и једних и других . Причешћивао се и код једних и код других. Занимљиво је то. А опет нико не може да рече да је Манолис неки наџак лик , сасвим је нормалан и пријатан за диван. Значи Манолис ја ти саветујем да још више искомпликујеш ситуацију, рецимо ако до сад ниси ожени неку четникушу која је старотарац по могућности а чији родитељи су Јевреји . Мислим разбио би цео концепт свих јудеохришћана . Хахахахаха ! sleki, Ignjatije, marko_13 and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 + je zvjezdaš Manolis and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Брате, ти у сваком случају не чиниш како треба. Уколико већ имаш литургијску заједницу у римокатоличкој цркви требао би да разговараш са свештеником да те он у потпуности укључи у РКЦ. Пошто си већ миропомазан (кризман) вероватно ћеш само исповедити РКЦ Символ вере и постати члан те цркве. Овако се налазиш у шизофреној ситуацији јер си крштен у православној Цркви, али ниси њен део. Крштење које добијамо као деца је само потенцијална енергија, а да ли ћеш прећи у кинетичку то је само на теби. Дакле, обавезно обавезно разговарај са свештеником и постани у потпуности део РКЦ кад већ имаш светотајински живот ту. On taj Simbol Vere ili katoličko Credo ispovijeda svake nedelje na Misi. Osim toga nije uopšte potrebno da ga iko nekako posebno uključuje u katoličku Crkvu, on je tamo od dana krštenja kad ga je u nju po rukama pravoslavnog sveštenika iz SPC primio sam Hrist kojeg smatramo glavom i naše i vaše Crkve. Mi priznajemo valjanost svih Svetih Tajni u svim autokefalnim pravoslavnim Crkvama i smatramo ih udijeljenih na temelju episkopske apostolske sukcesije i po našem kanonskom pravu su valjani kao da ih je udijelio bilo koji od katoličkih sveštenika ili biskupa. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Мај 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Шта знам ... ја сам оно као неки ултрагигамегаинџекшн ултриста , али ми се свиђа ово код Манолиса. Он на неки начин собом побеђује раскол. Иако је крштен у православљу верску заједницу има са католицима а опет није отишао ни на какав римокатолички форум него баш на православни. Мислим беше пре који век вако један Рус , неки фолософ , који је нешто слично радио, наравно наишао је на осуду и једних и других . Причешћивао се и код једних и код других. Занимљиво је то. А опет нико не може да рече да је Манолис неки наџак лик , сасвим је нормалан и пријатан за диван. Значи Манолис ја ти саветујем да још више искомпликујеш ситуацију, рецимо ако до сад ниси ожени неку четникушу која је старотарац по могућности а чији родитељи су Јевреји . Мислим разбио би цео концепт свих јудеохришћана . Хахахахаха ! Ахахахахахахахаахахахахахха па ово је феноманлно Ем што сам из скроз мешовитог брака, ем сам католик ем ћу да се оженим неку четникушу која вуче Јеврејско порекло и још да навија за партизан па од овога не би могло компликованије испасти Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Уколико РКЦ у оваквим случајевима нема неки посебан обред или процес уцрковљења онда је сувишно питање да ли је православац, пошто је човек римокатолик у пуном смислу те речи. Стицајем околности је крштен у православној Цркви, али пошто је читав живот део РКЦ Манолис је римокатолик и звездаш. Ово друго би могао да промени. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Познајем породицу у којој је Српкиња римокатолкиња а муж Маџар православац. Кажу :"Ми славимо оба Божића" , у реко па ви сте мешовити брак ал тотално сте смешани, хахаха. Има код нас свашта нешто. Али нема то тако свугде, сем код нас и у Америку. Пал-Мал мислите о томе. Sherlock H. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Познајем породицу у којој је Српкиња римокатолкиња а муж Маџар православац. Кажу :"Ми славимо оба Божића" , у реко па ви сте мешовити брак ал тотално сте смешани, хахаха. Има код нас свашта нешто. Али нема то тако свугде, сем код нас и у Америку. Пал-Мал мислите о томе. КомеНдија! Заборавио си да ставиш - Ж. Баба је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Одговор је да си ти већ католик зато што си се већ причестио у католичкој цркви. Причешће је највећа Тајна и онај је потврда припадности заједници. Sent from my New iPad using Tapatalk HD Римокатолик. .... А причешће одређује шта си. ... Овде ми нисте јасни, јер један је Христос, а ако је Христос и у католичкој светој тајни Причешћа, онда је разлика у исповедању (а не причешћу), једино не знам шта православна црква каже о католичкој светој тајни причешћа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isak Njutn Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Mislim da je vazno kako covek zivi a ne kako se izjasnjava.Zivi Manolise po Bozjim zapovestima.To je najvaznije. DYNABLASTER and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Свети Иринеј Лионски каже: "Наша је вера (теологија) сагласна са нашом Евхаристијом и наша је Евхаристија сагласна са нашом вером". Ево одговора. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Mislim da je vazno kako covek zivi a ne kako se izjasnjava.Zivi Manolise po Bozjim zapovestima.To je najvaznije. ovo da se urami Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Мај 16, 2012 Пријави Подели Написано Мај 16, 2012 Овде ми нисте јасни, јер један је Христос, а ако је Христос и у католичкој светој тајни Причешћа, онда је разлика у исповедању (а не причешћу), једино не знам шта православна црква каже о католичкој светој тајни причешћа Сви обреди римокатоличке цркве нису потпуни (сматрају се безблагодатним). И њихово причешће такође. Зато је причешћивање православних у римокатоличкој цркви чин одрицања од православне вере! N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука