Jump to content

Јасеновац без истине и покајања

Препоручена порука

За почетак треба погледати ко је извор вести. Курир.

Волео бих да видим неки озбиљан медиј који ово тврди а да овај човек то говори.

Ne znam da li je ovo ozbiljan list, ne pratim ga, ali ove vesti ima npr. i ovde...

http://www.hrsvijet....litika&Itemid=9

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Obzirom da znam da su u Hrvatskoj ljudi skloni da veruju,da su Srbi svojevoljno napustili kuće u Hrvatskoj kako bi napakostili Hrvatima,da su čak i sammi svoje kuće palili,moj tetak je govorio kako je jedan Srbin na kosovu zaprdil sebi kolac u stomak kako bi mogao da optuži albance da su mu oni to uradili(ovo je bilo pre rata),katolički sveštenik nije hteo da pruži ruku mojoj mami jer je srpkinja,tako da sam ja neko ko veruje da ovaj čovek zaista ovo i misli i da je na osnovu ovih svojih poremećenih mišljenja i delovanja i dospeo na mesto na kome se nalazi.

Подели на овим сајтовима

Иначе, у Политици је ових дана "ишао" (можда још увек излази, нисам читао новине неколико дана), један занимљив фељтон, где аутор (заборавио сам му име, углавном Хрват је, историчар из Загреба) пише о Титу, СФРЈ и Ивану Стеви Крајачићу... Е сад један податак из тог писанија. На Дан борца, 4. јула 1966. године је било свечано отварање Спомен подручја Јасеновац. И како то бива, присутне су биле делегације СК и СУБНОР-а из свих република и покрајина, представници власти, преживели логораши,... Даље, у фељтону каже, да је највећи противник изградње тог споменика био поменути Крајачић, који је као високи функционер и човек у кога је Тито имао највише поверења, могао да одлучује, те је његова идеја да се поред оно пар барака што је остало стави нека спомен плоча и крај. Међутим, ипак је превагнула друга страна и споменик је подигнут. Е сад, на том отварању, каже даље, устане представник СУБНОР-а из СР Србије да каже неку, а Крајачић му каже: "Ајде шта причаш ту, ми смо то ионако направили да би вас мало овде побили." Даље каже, да је лично Јосип Броз и тада, а и касније, спречио већи сукоб... Након те епизоде, Крајачић је дао оставку (смењен!?) са места Председника Сабора РХ... Нелолико година касније, десио се МасПок... Осталом сте, мање више и сами били сведоци....

Подели на овим сајтовима

moj tetak je govorio kako je jedan Srbin na kosovu zaprdil sebi kolac u stomak

Не треба ти тетак, то су о јадном Ђорђу Мартиновићу говорили сви у тадашњој СФРЈ, е да би се случај некако заташкао...

Подели на овим сајтовима

Na iskopavanju grobnica hrvatskog logora smrti u Jasenovcu, ucestvovao je

prof. dr Srboljub Zivanovic. Iskopali su blizu 50 procenata otkrivenih

masovnih grobnica i nasli su oko 400.000 ubijenih. Dalje, nasli su i pepeo

sa spaljenim lesevim

a i ustanovili, da su mnogi ubijeni bacani u Savu -

voda ih je nosila i do Beogrda i sahranjeni su u blizini Nebojsine kule.

Tada je Tito zabranio dalje istrazivanje. Dr Srboljub Zivanovic je pobegao

preko granice - danas zivi u Britaniji.

Подели на овим сајтовима

Dobro, problem Hrvata je da je državnost Hrvatske prvobitno ustaška ideja, i bilo kako da okrenu uvek se vraćaju ustašama, jer tu je koren neovisne Hrvatske. Sad ovaj rimokatolički popa je manji problem, veći je problem gde ustaše prikazuju kao ustvari obične patriote koji su se samo slučajno našli na nacističkoj strani, a i ovoga ne bi bilo da ne beše takozvanog velikosrpskog hegemonijalizma. Jevreji su jednom lepo rekli da Nemci jednu stvar neće nikad da oproste Jevrejima, a to je Aušvic, ovo će uvek da ih prati. A Hrvati nama Jasenovac neće nikad da oproste. Zbog čega govorim da se treba čuvati od svakog zločina, jer svaki veliki zločin ostaje zabeležen u istoriji i ono nas onda svuda prati. Zdrav patriotizam je, dakle, boriti se protiv zločina i nepravde i u sopstvenim redovima, ne samo radi pravde i istine nego i zbog budućnosti. Ovo je što ne mogu da oprostim Miloševiću, Karadžiću i Mladiću, jer stvorili su/odnosno nisu sprečili Srebrenicu i taj zločin, bio masakar ili genocid, imaju da nam pominju i za sto godina. Takvi ljudi nisu smeli nikad da brane Srbiju, ali nažalost, i ovo je naša tragedija, u tom trenutku nismo imali druge. Neka nam Bog dadne snagu i dušu da savladamo i prebolimo njihovu periodu i da se nikad ne ponovi. A za Hrvate, šta reći..

Sa druge strane ali treba priznati da i mi Srbi volimo da politizujemo sa Jasenovcem i celom NDH-tematikom. ;)

Što naravno ne menja činjenicu o ustašama i ko su i šta su bili.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

Nisam iznenađen, danas ima mnogo bolesnih ljudi bez imalo savijesti, a među njima i ovaj takozvani svještenik ukoliko je ovo zaista izjavijo.

Mržnja između Srba i Hrvata je biznis pojedinih sila i političara, pa će dati sve od sebe da je zadrže.

Подели на овим сајтовима

Ko sumnja neka pogleda dokumentarac Bog i Hrvati gde su izeseni citati najvise zapadnih svedoka dogadjaja :

http://www.youtube.com/watch?v=dHH3M6wcqZw

18+

Film je potresan sa groznim scenama. !

Подели на овим сајтовима

ovde provejava duh najgore struje onog katoličkog, inkvizitorskog duha iz braće Karamazova koji se svodi na to da ako ja negiram, nije ni postojalo a naravno, postoji šansa i da svesno lupeta

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Dobro, problem Hrvata je da je državnost Hrvatske prvobitno ustaška ideja, i bilo kako da okrenu uvek se vraćaju ustašama, jer tu je koren neovisne Hrvatske.

Znači Hrvati su se tek 1941 setili da bi mogli da imaju nezavisnu državu :D:D
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...