Jump to content

Јасеновац без истине и покајања

Препоручена порука

Ово је управо разлог зашто мислим да је важно да се овај регион интегрише у ЕУ или НАТО, колико год ја лично имао против тих организација.

Пошто је више него очигледно да балканским народима требају старатељи, опасно је пустити их саме  dobar decko

Јербо ће се опет поубијати кад-тад и изгубићемо нове генерације у вечитом зачараном кругу зла који траје на овим просторима...па ко зна од када, можда одувек.

Upravo! A ono sto mnogi ne razumeju, dok se drugi deo istih pravi da to ne razume, je da trenutno najbolje moguce resenje necega, bilo cega, ne mora uvek da se poklapa sa najboljim mogucim resenjem uopste.

Подели на овим сајтовима

Upravo! A ono sto mnogi ne razumeju, dok se drugi deo istih pravi da to ne razume, je da trenutno najbolje moguce resenje necega, bilo cega, ne mora uvek da se poklapa sa najboljim mogucim resenjem uopste.

A sto mislis da bi sa EU i NATO-om nesto bilo promenjemo? Eto Hrvati su u EU pa i dalje imaju ustaske ispade kad lupaju table, slave Oluju, Bljesak itd. 

Подели на овим сајтовима

Ово је управо разлог зашто мислим да је важно да се овај регион интегрише у ЕУ или НАТО, колико год ја лично имао против тих организација.

Пошто је више него очигледно да балканским народима требају старатељи, опасно је пустити их саме  dobar decko

Јербо ће се опет поубијати кад-тад и изгубићемо нове генерације у вечитом зачараном кругу зла који траје на овим просторима...па ко зна од када, можда одувек.

Па то већ имамо.

Заправо то имамо од Краљевине Југославије преко Титине Југе до Милошевића. Онда мала пауза, мада су ликови са запада за Слобу говорили да је фактор стабилности у региону  док је играо како они свирају а после га прогласили за балканског касапина.

Ја мислим управо обратно.

Када би нас већ једном оставили на миру ми би на крају сами нашли решење и договорили се око свега.

Проблем је што су сва већа крвопролића на овим просторима управо изазвали људи са запада и управо из разлога што желе да контролишу овај простор.

Подели на овим сајтовима

Милошевић је рецимо нудио Алији Изетбеговићу још ономад кад се изјашњавао као Србин( мислим Алија не Слоба) да буде председник крње Југославије ( без хрватске и словеније). Алија отишао код Амера на консултацију, и после тога крене рат у Босни. Наравно Амери му запретили да никако не пристане на то. А већ је скоро био "печен".

Можемо ми да се вајкамо колико год хоћемо и да верујемо у запад као у Свето Писмо али управо том западу а не нама на овим просторима, одговара нестабилан регион, пре свега Америма.

И све се врти око Русије. Југославија је оба пута била створена само да Русија не би овде имала утицаја.

Сад кад нема Југославије растурају се Срби на парампарчад опет да не би преко њих Русија имала утицаја на овим просторима.

У Хрватској гори цела Далмација у пожару, руси нуде авионе за гашење. Хрвати одбијају јер не смеју да приме помоћ од Руса. ЕУ наравно не помаже. Толико о том западу и њиховој добронамерности према овим просторима.

Подели на овим сајтовима

A sto mislis da bi sa EU i NATO-om nesto bilo promenjemo? Eto Hrvati su u EU pa i dalje imaju ustaske ispade kad lupaju table, slave Oluju, Bljesak itd. 

I ja isto mislim, cinjenica jeste, da smo vec sada pod kapom EU i to treba da se zna. Medjutim i sam zvanican ulaz u EU, nece doneti promene u stavu prema srbiji. Dakle, na nama je lopta da se primeni realniji stav, kojeg ima EU.

Samim ulaskom se nista nece promeniti i trebalo bi prestati govoriti o utopiji, da se ulaskom u EU menja i stav.

Dakle lopta je na nama, karte su na stolu, sada i ovde, sadasnje stanje nije senka nego je realna svetlost.

Bacite karte na sto, sta je to sto srbija mora da menja i sta je to sto EU mora da menja prema srbiji, da bismo dobili konstruktivni dijalog sada i ovde.

Srbija je vec pod uticajem EU i sada je savrseno vreme odigrati otvoreno, svaki dan je gubitak ako se stvori slika, da se formalnim ulaskom srbije u EU, ukidaju problemi.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ne bi nista bilo promenjeno niti se tu u narednom veku, ako ne i vise, moze mnogo promeniti po tom pitanju. Bilo je mnogo zloga u proslosti i nakupljena mrznja ostaje u glavam mnogih ljudi. Ako bi ceo region bio i u EU i u NATO sanse da opet dodje do neke katastrofe bi bila znatno manje. Sto naravno sustinu ovog problema ne bi ni dotaklo ali bi sasne za najcrnje posledice smanjio na najmanju mogucu meru.

Подели на овим сајтовима

Па то већ имамо.

Заправо то имамо од Краљевине Југославије преко Титине Југе до Милошевића. Онда мала пауза, мада су ликови са запада за Слобу говорили да је фактор стабилности у региону  док је играо како они свирају а после га прогласили за балканског касапина.

Ја мислим управо обратно.

Када би нас већ једном оставили на миру ми би на крају сами нашли решење и договорили се око свега.

Проблем је што су сва већа крвопролића на овим просторима управо изазвали људи са запада и управо из разлога што желе да контролишу овај простор.

Jednim delom da, ali vecim delom smo sami krivi. 

Ali valja se setiti da su za vreme Juge svi bili bubice i onda kad je doslo do krize nacionalizam poceo prvo medju komunistickom partijom kad su se manijaci posvadjali pa onda poceli da loze narod da ce svakom biti bolje ako republike budu nezavisne. 

Znaci politicari uvek prave probleme, i tako je svuda u svetu ali kod nas je to izrazenije. Moglo bi se ono Arcibaldovo opisivanje mana kod Srba preneti na veci deo Balkana. 

Подели на овим сајтовима

Ne bi nista bilo promenjeno niti se tu u narednom veku, ako ne i vise, moze mnogo promeniti po tom pitanju. Bilo je mnogo zloga u proslosti i nakupljena mrznja ostaje u glavam mnogih ljudi. Ako bi ceo region bio i u EU i u NATO sanse da opet dodje do neke katastrofe bi bila znatno manje. Sto naravno sustinu ovog problema ne bi ni dotaklo ali bi sasne za najcrnje posledice smanjio na najmanju mogucu meru.

Цео регион је или у НАТО/ЕУ интеграцијама или иде ка томе, са изузетком Србије, која није у НАТО интеграцији, али одржава присне контакте са НАТО. Шта се променило, сем што нема рата? А рата нема само зато што су сви уморни од деведесетих и што су све земље и даље толико разваљене да нису у стању да ратују.

Нема нам среће која ће да дође споља, ако сами између себе не направимо неки договор за нови век.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Хрвати одбијају јер не смеју да приме помоћ од Руса.

Mozda zato sto se plase da ih ovi nece ucenjivati, jer nece valjda Rusi za dzabana nesto da pruze.

da se formalnim ulaskom srbije u EU, ukidaju problemi.

Pa to se i ne tvrdi ovde, nego samo postoji odredjeni stav da bi se mozda nesto mogli promeniti. Eto ja sam uzeo primer Jugoslavije. Naravno nisam jugonostalgicar, nego znaju tako ljudi da pricaju kako su se svi super druzili i provodili ne gledajuci ko je Srbin, Hrvat, Bosanac i onda odjednom ko iz vedra neba neke ideje o rasturanju. Tako moja majka isto kaze da su neki politicki manijaci pred samu zoru rata poceli da laprdaju svasta kad sa njom udjem u te dijaloge.  

Znaci moze biti tacno to da nam trebaju staratelji odnosno barem neki spoljasnji kontroleri nasih politicara, mada oni mogu biti nestabilni i opasni. 

Подели на овим сајтовима

Нема нам среће која ће да дође споља, ако сами између себе не направимо неки договор за нови век

Pa ima srece ako je realnija slika, nego ova koja je danas.

Ali, da ja kao odrastao covek, govorim da je srbija beba i da treba neko da je uljujkuje kako on hoce i kad god hoce i dok god hoce.... to ne!

Sve si dobro video rilak, sada i ovde treba da se razgovara i trazi realnija slika o srbiji a ne da prepustimo drzavu tati i mami iz Londona. 

Подели на овим сајтовима

Mozda zato sto se plase da ih ovi nece ucenjivati, jer nece valjda Rusi za dzabana nesto da pruze.

Pa to se i ne tvrdi ovde, nego samo postoji odredjeni stav da bi se mozda nesto mogli promeniti. 

Koji stav ne moze da se promeni sada i ovde?

Подели на овим сајтовима

Милошевић је рецимо нудио Алији Изетбеговићу још ономад кад се изјашњавао као Србин( мислим Алија не Слоба) да буде председник крње Југославије ( без хрватске и словеније). Алија отишао код Амера на консултацију, и после тога крене рат у Босни. Наравно Амери му запретили да никако не пристане на то. А већ је скоро био "печен".

Samo sto je sve to malo teze razumeti bez razumevanja Milosevicevih sukoba sa zapadom narocito sa USA kroz prepucavanje sa Cimermanom. Toga ovima nije trebalo mnogo da znaju koga, sta i kad treba zastupati a koga ne.

Подели на овим сајтовима

Jednim delom da, ali vecim delom smo sami krivi.

А види сваки народ је подложан манипулацијама. Нисмо ми ту ни бољи ни гори од других.

Истина је да су постојале тензије и нерашчишћени рачуни, али и сад исто постоје и постојаће увек, то је просто тако међу свим народима.

Но да није паљено са стране и да нисмо имали такве политичаре можда не би све било толико страшно.

Могли смо се разићи као Чеси и Словаци( који приде сад хоће да се уједине колико чујем).

А сви ти домаћи политичари су нешто постигли, АЛИ за себе. Алија није добио Босну али је добио славу, постао је бабо нове нације. Мило исто тако. Туђмани су се као фамилија лепо обогатили, Милошевићи исто као и Туђмани.

А и у Словенији сад полако испливавају корупционашке и друге афере везано за старе политичаре. У Македонији исто као и свугде.

Подели на овим сајтовима

Ниједна од држава НАТО или ЕУ, а пре свега С.А.Д. и Немачка, неће трошити своје ресурсе како би изигравали старатеље балканским народима. Колико год Срби, Хрвати или било који други народ умислили како су битни играчи које ће Америка, Русија, Немачка итд. да штите од сукоба, варају се. На сваку ватру на Балкану, велике силе доливале су уље и тако ће бити и у евентуалним новим сукобима.

За Балкан је најбоље препустити га балканским народима.

Подели на овим сајтовима

To jeste tacno da bi bilo manjih sansi za rat, mada ne moraju EU i NATO biti toliko sigurni, ovo prvo mozda je vise klimavo, NATO nije toliko ugrozen jer je zasnovan na vojnoj sili.

Za EU je dovoljna jedna jaca ekonomska kriza da ponovo pocnu da cvetaju nacionalisticke ideje po Evropi kao i komunisticke. 

Nadamo se da su Evropljani preko toga presli. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...