Zayron Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Мора да вас брани, он је римокатолик. Римокатоличка црква има дугу традицију симфоније са државом, и великог утицаја на државу и друштво. А остали вас овдје нису ни бранили ни кудили, већ изражавали став да како и свом народу тако и свештеницима. Нема привилегија. Да смо се везивали за икакве државе пропали би заједно с њима, дакле бесмислица, јер видиш и знаш сам најбоље које су све државе кроз историју биле и пропале а ми смо још овдје, и ми и ви. Ми смо Црквом и једини с ким смо у Симфонији били и остали је Исус Христос. nirvanashop је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Мора да вас брани, он је римокатолик. Римокатоличка црква има дугу традицију симфоније са државом, и великог утицаја на државу и друштво. А остали вас овдје нису ни бранили ни кудили, већ изражавали став да како и свом народу тако и свештеницима. Нема привилегија. Јусто, не их рекао. Веома је мало оних који су баш такав ств износили. Управо, баш код добране већине коментари су били типа б92 коментара. За поједине атеисте да и не говорим, чиста црквомржња... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Мора да вас брани, он је римокатолик. Римокатоличка црква има дугу традицију симфоније са државом, и великог утицаја на државу и друштво. А остали вас овдје нису ни бранили ни кудили, већ изражавали став да како и свом народу тако и свештеницима. Нема привилегија. Ево ја јесам за привилегије свештеницима. Не само пензије, него плате треба да добијају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Ево ја јесам за привилегије свештеницима. Не само пензије, него плате треба да добијају. Па добро. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Lepo od države, ali problem je što srpski svestenik ni u najludjim snovima nece u penziju ni onda kada stekne ama bas sve uslove. Mislim, to je svima poznato. Иван Недић је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Ево ја јесам за привилегије свештеницима. Не само пензије, него плате треба да добијају. Podržavam te sto posto! Ali ne preko vlade. Izvoli pa im daj novac ako već jesi za to. Nećeš valjda terati da svi daju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Ево ја јесам за привилегије свештеницима. Не само пензије, него плате треба да добијају. A oni što obavljaju egzorcizam i beneficiju barem 3 meseca. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Шта има толико тешко у егзорцизму. Неки православни духовници могу и самог Сатану да истерају, а камоли остале зицере од демона. To je opasan i težak posao, ali koji zaista pomaže ljudima i vidljiv je svima pa i vama ateistima..... ali džaba ja to tebi pričam kad si neozbiljan. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 To je opasan i težak posao, ali koji zaista pomaže ljudima i vidljiv je svima pa i vama ateistima..... ali džaba ja to tebi pričam kad si neozbiljan. sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Da, a sloboda govora i govorenje istine o islamu = vređanje islama. A vernike ne vređa, kritikuje religiju. A to ima pravo, moj totalitarni i represivni druže. Čovek odbija da bude politički korektni magarac kada su određene stvari u pitanju, a ako misliš da tu nešto nije u redu, onda ... A za njega ćemo da histerišemo da je anglosaksonski rasista, je l' da? То што ће дотични да постави клип у коме каже да није расиста, не мења чињеницу да је дотични расиста и да преко ових клипова иживљава своје фрустрације. Ту ми је негде на нивоу Пеђе, само је мало ишлифованији. А што се политичке коректности тиче, ваљда си до сада укапирао да нисам за то, нити ми је битно да неко на тај начин говори са мном. Штавише, више сам ти пута рекао да тебе рецимо (поред још неких атеиста овде) ценим управо због тога што не увијаш своје ставове у обланде и кажеш оно што заиста мислиш. Проблем је у томе када све то прерасте у вређање, када се зачини са претерано много отрова, и када лик проблеме из детињства лечи тако што се прво образује, а онда иде линијом мањег отпора и храни сујете људи који имају предрасуде. Тако испада да они нису у проблему због тога што су расисти и имају предрасуде, него су интелектуални, јер им је човек са клипа рекао да је њихово понашање сасвим у реду. А ти ћеш ове шодере већ да прерастеш, далеко су они од тебе, све су то само фазе у одрастању. Опет, то нема везе са интелигенцијом, само са искуством и зрелошћу. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 28, 2012 Пријави Подели Написано Април 28, 2012 O kakvim privilegijama sad govorite? Hajde još jednom: Država, to je narod, to je narodna politička organizacija. Šta je vas, gospodo, uopšte država? Država, to smo mi! Državu čine i vernici. I vernici imaju potrebe, neke mora država da obezbedi, što nije nikakav prigovor, jer kao što rečeno i vernici čine državu; a neke može država da obezbedi. A jedna dužnost države, dakle svih nas, jeste socijalna harmonija i socijalni mir između svih društvenih slojeva i grupacija. Ne razumem koji kanal u srpskoj glavi ne funkcioniše.. Jer se to dičite Turskoj? Jer Evropa vam to nije. Ali znajte da i u Turskoj država plaća sve sveštenike i pre svega imame koji su tamo državni službenici. Ili mislite da je u Americi drukčije? Znajte da tamo verske zajednice imaju razna porezna i druga olakšanja, zato ih ima tamo na milijon i mogu da rastu kao trava iz zemlje. Dakle, šta hoćete..? Zašto vernik može da plaća za razne NVO koji rade protiv njega i koje se finansiraju iz državnog budžeta - gle, ovde se ne bunite! - ali ne sme da doprinese svojoj Crkvi? Stvarno mi niste jasni, barem oni koji sebe nazivaju Hrišćanima i Pravoslavcima.. I naravno da Crkva mora da sarađuje sa državom. Svi mi moramo da sarađujemo sa državom, nema ovde izuzetaka. Koji zakon važi za nas? Evo, i već sarađujemo sa državom. U slučaju Srspke Pravoslavne Crkve nije samo Republika Srbija sa kojom sarađuje. Srpska Pravoslavna Crkva nije državna Crkva Srbije, isto kao što Rimokatolička Crkva nije državna Crkva Srbije, ali obe Crkve sarađuju sa državom Srbijom. U Nemačkoj i u Austriji srpski pravoslavni sveštenici od države Nemačke i Austrije dobijaju svoje plate i penzije, dakle od građana Nemačke i Austrije, eto da znate. I ovde se ni ateisti ne bune, jer vele da investiraju u socijalni mir. Očigledno da je Srpska Pravoslavna Crkva više domaćin u Austriji i u Nemačkoj nego u Srbiji gde stoluje srpski patrijarh. Nego patrijarha lepo da preselimo u Beč, šta mislite..? Budite ponosni, vi srpski super-Pravoslavci! Sa vama me ne čudi da je Srbija propala, zato što stvarate atmosferu i strukturu gde ne može ništa da cveti i da se gaji pa gde fekalija pliva na površini ne može ruža da raste... Ne, nije neka vlada kriva, ili političari, nego vi ste krivi. Izvinjavam se svim časnim ljudima, vernicima i nevernicima. Svi koji ne misle destruktivno, hajde da stvorimo strukture gde može nešto da se napravi, ako ne za nas, onda barem za našu decu i njihovu decu. U Beču, recimo, već pola veka grade metro, i još dvadeset godina ima da se gradi, a na primer u Njujorku skoro ceo vek grade novi gigantksi vodotok za grad 200 metara ispod zemlje. Troše se milijarde i milijarde i više od ovoga, i kome se sve ovo pravi? Ne za nas! Nego za našu decu i njihovu decu. Eto kako se gradi država.. Ne radi se samo na tome šta li će se imati sutra, nego šta li će se imati i za pedeset i za sto godina. A ovim drugima, da li ste ikad mislili šta ćete da ostavite svojoj deci? Ili vas boli uvo? I onda kukate kakvo je vreme, kako deca ne valjaju i ovo i ono.. Pa kako da valjaju kad ste ih sami šutnuli? Krivi ste vi, niko drugi. Што ти драги пишеш свашта. Невладине организације се не финансирају из буџета. Ако испод савског моста тече Сава, владине организације се финансирају из вуџета. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 28, 2012 Пријави Подели Написано Април 28, 2012 O kakvim privilegijama sad govorite? Hajde još jednom: Država, to je narod, to je narodna politička organizacija. Šta je vas, gospodo, uopšte država? Država, to smo mi! Državu čine i vernici. I vernici imaju potrebe, neke mora država da obezbedi, što nije nikakav prigovor, jer kao što rečeno i vernici čine državu; a neke može država da obezbedi. A jedna dužnost države, dakle svih nas, jeste socijalna harmonija i socijalni mir između svih društvenih slojeva i grupacija. Ma daj Dragi, sta sad pricas, na sta ovo lici... kakav socijalni mir i harmonija izmedju drustvenih grupacija? Nadam se da poenta nije u tome da drza mora da placa svestenicima plate jer ce inace Crkva da se ljuti... to vise lici na nekog ko je sa revolverom usao u banku, nego na vernika... Vernici imaju potrebe za crkvom i svestenstvom i drzava naravno mora da im obezbedi da te potrebe mogu slobodno da zadovoljavaju ALI to naravno ne znaci da drzava mora da im finansira te potrebe... nemojte da mesate razlicita prava gradjana i duznosti drzave.... ja imam pravo na godisnji odmor i drzava mora da mi stiti to pravo ali drzava nema duznost da mi uplati dve nedelje letovanja na moru... Ekipica cije je pominjanje ovde zabranjeno nema apsolutno nikakav poblem sa tim da drzava asistira Crkvi u prikupljanju sredstava od vernika koji zele da joj placaju i da ta sredstva transferise Crkvi... to nije sjajno resenje ali je bolje od sadasnjeg... medjutim, nemojte da se pravite kao da ovo sto je tema ima veze sa tim... nista ne radi u tom pravcu... vec se zapravo radi na tome da Dobrovoljni Davaoci Tudjih Para po svom slobodnom nahodjenju odredjuju koliko ce od drzavnih para (koje nisu samo pare vernika) dati Crkvi ili pojedinoj eparhiji, u zavisnosti od toga koliko glasova i usluga ocekuju od toga i ako ne razumes zasto je to lose i za drzavu i za Crkvu, zaista ne znam kako da ti pomognem... Ne iskajte tudje pare... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 28, 2012 Пријави Подели Написано Април 28, 2012 Што ти драги пишеш свашта. Невладине организације се не финансирају из буџета. Ако испод савског моста тече Сава, владине организације се финансирају из вуџета. Finansiraju se pojedini projekti koji po pravilu obavljaju odredjene poslove koje bi drzava trebalo da radi... niko nema nista protiv da npr. kad Crkva napravi narodnu kuhinju, drzava donira za taj projekat... inace, u stavci budzeta za nevladine organizacije, posto je i Crkva tu smestena, SPC ima najvise prihoda... ubedljivo... zatim ide Crveni krst... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 28, 2012 Пријави Подели Написано Април 28, 2012 Finansiraju se pojedini projekti koji po pravilu obavljaju odredjene poslove koje bi drzava trebalo da radi... niko nema nista protiv da npr. kad Crkva napravi narodnu kuhinju, drzava donira za taj projekat... inace, u stavci budzeta za nevladine organizacije, posto je i Crkva tu smestena, SPC ima najvise prihoda... ubedljivo... zatim ide Crveni krst... Финансирање пројеката је нешто друго, у односу на лична примања оних који те пројекте покрећу. Свакако да нико нема против ништа ако неко има неку добру идеју, које хоће да реализује путем НВО, добије средства од државе било да је Црква било да је нека друга световна организација. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Април 28, 2012 Пријави Подели Написано Април 28, 2012 Верници који заговарају православље као државну религију данас у Србији уопште не разумеју основе духовног живота и на посредан начин раде против повратка срспког народа вери. Основа духовног живота је преображај срца. То је категорија коју атеисти не разумеју јер нису у тим водама, али верници (посебно свештена лица) би требали да разују. Ако човек отврои било које житије, било коју страницу јеванђеља, било који спис неког Светог оца у православљу, видеће увек исто - како да се срце човека загреје за ванвременску топлину Исуса Христа. Речено модерним језиком - како да се деси неки клик у човеку, нешто кад он из дубине себе нешто преломи. Свако ко је ушао у Цркву овде зна о чему му говорим. Мислим да скоро нико није ушао у Цркву само због храмова, појања, лепоте литургије итд. већ кад му се десио тај "клик", изненадни додир да осети магију Цркве "не од овог света". Једини начин начин је да СПЦ почне да врши своју мисију, да може да сачува ту тајну енергију "не од овог света" СПЦ мора да остане чиста и мора да сведочи истину Јеванђеља неумрљану разним светским прљавштинама. То се никада не може десити ако се Црква веже за државу. Сама суштина мисије Цркве је у том случају промашена. Црква не нуди људима слатку магију "не од овог света" већ су њени методи проповеди дијаметрално различити. Погледајте римокатолике и све ће вам бити јасно - одлично су организовани, имају гомилу новца, имају велики утицај на политичка дешавања, огромне фондове, сиротишта, издавачку делатност, у ранијој историји су покретали ратове, смењивали владе, и уопште стајали иза крупних историјских догађаја. Али шта им то вреди кад су давно изгубили магнетну привлачност јер су престали да буду "не од овог света" и постали су везани за овај трули и пропадљиви. Никоме више римокатоличка порука није интересантна и зато им број верника драматично опада. Јесте ли се упитали зашто у Грчкој, где је Црква везана за државу, број омладине који иде у Цркву је занемарљив? Готово да их нема. Откуд то кад имају веронауке, плате свештеника, огромне храмове и сваку другу врсту државне помоћи? И јесте ли се са друге стране питали откуд да је САД земља у којој се број православних верника најбрже повећава од свих земаља на свету у последњих неколико деценија? Мислим на аутентичне Американце, не на емиграцију. Откуд то кад им држава не даје буквлано ништа? Осим правне сигурности и слободе. Justin Waters, nishizawa and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука