Anette Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 Vladika je vernicima čestitao Uskrs.„Draga braćo i sestre, povodom velikog praznika, Hristovog vaskrsenja, hteo sam da vas pozdravima sa ' , zaista vaskrse'. Izvor naše vere, našeg života je pre svega događaj vaskrsenja Hristovog koji je prema svetim apostolima predokus našeg opšteg vaskrsenja i uništenja smrti“Govoreći o pojmovima slobode i ljubavi, on se dotakao i aktulnih dešavanja i procesa integracije evropskih zemalja.„Moramo svi da se trudimo i ne bi trebalo da shvatimo i mislimo, da budemo naivni da je Evropa napravila raj, a da mi samo treba da uđemo u taj raj i oni nas priznaju. Trebalo bi da budemo mudri i mi da pomognemo. Evropa pokušava da u poslednje vreme narode ujedini na ekonomskoj osnovi. To, ipak ne ide. Moramo ponovo da se vratimo hrišćanskim vrednostima zato što je Gospod jedini pokazao da je to istinito. Da bi bio brat sa nekim, trebalo bi da ga voliš, ali i da mu daš slobodu. Ne ljubav koja tera, koja će napraviti diktaturu. To nije ljubav. Trebalo bi da bude takva, da će ostaviti drugom slobodu“.On je zaključio da samo pravo jedinstvo među ljudima može dođi isključivo ukoliko postoje ljubav i sloboda. Izvor bgpj and Желе Зека је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Април 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2012 Perica Mitic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 Primetio sam da naši novinari uglavnom slave uskrs Наца је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 13, 2012 Пријави Подели Написано Април 13, 2012 Pa dobro, to je izraz koji se ustalio. Ja ga takodje koristim po navici. Svejedno mi je da li cu reci uskrs ili vaskrs. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 13, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 13, 2012 Као и увек фантастична васкршња беседа, каква и треба увек да буде. Anette је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука