Jump to content

Новак Ђоковић - многаја љета

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

Управо сада, Grizzly Adams рече

Па ставио сам тамо на другој теми видео једног "инцидента" који смо коментарисали.

I na osnovu toga si uradio onakvu analizu licnosti? 

Grizli brate sad sam ubedjena da ti je neko hakovao profil. Ne mogu da verujem. Ili sam te ja potpuno precenila. 

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Таша рече

Procitala sam i nisam mogla da verujem. 

Najgore je sto je i njega navukla na to. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Таша рече

I na osnovu toga si uradio onakvu analizu licnosti? 

Grizli brate sad sam ubedjena da ti je neko hakovao profil. Ne mogu da verujem. Ili sam te ja potpuno precenila. 

Па не би волео да то како ће ме други проценити утиче на моје сагледавање света око себе. Онда би био лицемер.

Као што сам тамо покушао да објасним - онако нешто се не дешава "грешком".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Па не би волео да то како ће ме други проценити утиче на моје сагледавање света око себе. Онда би био лицемер.

Као што сам тамо покушао да објасним - онако нешто се не дешава "грешком".

Ono je meni baš izgledalo kao incident spadanja maske. A i njegova snuždena i rezignirana reakcija je rečita. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Таша рече

Momci diskusiju zatvaram jer ste me pobili argumentima. Svaka cast. 

Ko je tebe hteo da pobije argumentima?  :scratch_head:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Што се овако "одокативне процене" тиче, која је наравно непрецизна, али у животу неопходна - младима један савет. Особу супротног пола немој да гледаш кад се смеје, него када је озбиљна. Осмех у мозгу изазива свакакве невољне реакције па се губи објективност.

Посматрај особу кад је озбиљна, па онда види да ли изгледа "благо". То даје мало бољу информацију о томе какву има "нарав".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Paradoksologija рече

Ono je meni baš izgledalo kao incident spadanja maske. A i njegova snuždena i rezignirana reakcija je rečita. 

Да, да, занимљиво је кад се нас двоје сложимо на оваквим темама... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Grizzly Adams рече

Што се овако "одокативне процене" тиче, која је наравно непрецизна, али у животу неопходна - младима један савет. Особу супротног пола немој да гледаш кад се смеје, него када је озбињна. Осмех у мозгу изазива свакакве невољне реакције па се губи објективност.

Посматрај особу кад је озбиљна, па онда види да ли изгледа "благо". То даје мало бољу информацију о томе какву има "нарав".

Uh, bivša devojka mog devera je imala bore od - izraza gađenja. Veza nije dugo potrajala, ali je zato bilo mučna.

Sledeća je bila klasični narcis - preslatka i umiljata spolja, psihičko i fizičko zlostavljanje iza zatvorenih vrata. E, njom se oženio i s njom dobio dete... :(

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Да, да, занимљиво је кад се нас двоје сложимо на оваквим темама... :)

Govorimo o pojedincima kojih zaista ima raznih. Problem nastane kad kreneš u ofanzivu tipa "sve žene" ili tako nešto. A ja svakako znam da ima gadnih i teških žena, i izjašnjavam se eksplicitno i često protiv stereotipa o ženama kao anđelčićima koje lebde par centimetara od zemlje i sjaje nebeskom svetlošću... :sunce:

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Paradoksologija рече

Govorimo o pojedincima kojih zaista ima raznih. Problem nastane kad kreneš u ofanzivu tipa "sve žene" ili tako nešto. A ja svakako znam da ima gadnih i teških žena, i izjašnjavam se eksplicitno i često protiv stereotipa o ženama kao anđelčićima koje lebde par centimetara od zemlje i sjaje nebeskom svetlošću... :sunce:

Да, баш прошетах мало сокаком па се мислим - слажемо се у пракси, а разилазимо у теорији... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Grizzly Adams рече

Што се овако "одокативне процене" тиче, која је наравно непрецизна, али у животу неопходна - младима један савет. Особу супротног пола немој да гледаш кад се смеје, него када је озбиљна. Осмех у мозгу изазива свакакве невољне реакције па се губи објективност.

Ovo je odličan savet.

Što se tiče analize ličnosti sebi nepoznatih lica ne volim to da činim jer nisam psiholog. Nisam sklona da donosim zaključke iz sekvenci. Recimo, najkritičnija sam upravo prema ljudima koje volim, cenim i do kojih mi je stalo, zbog njih se najviše nerviram, počev od supruga. Tako nekako i Novakovu suprugu doživljavam. Deluje izuzetno inteligentno, rekla bih da je vredna i požrtvovana, ali rekoh, nisam psiholog.

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

FENOMEN NOVAK ĐOKOVIĆ Volimo ga, ljuti nas, sve mu praštamo... on je pridruženi član svake porodice u Srbiji!

•  

Jedno je biti najbolji na svetu u sportu kojim se bavite. Drugo je biti više od sportiste. A to je slučaj sa našim najboljim igračem belog sporta svih vremena.

sorti_novak_djokovic_rekordi_sport_blic_safe

Kada je Novak Đoković u noći između nedelje i ponedeljka podigao trofej teniskog turnira u Sinsinatiju, iako je po ovom našem vremenu uskoro sledio početak nove radne sedmice, malo ko je u Srbiji spavao. Nekada smo ostajali budni zbog toga što naši igraju basket sa Amerikancima u Indijanapolisu, ali, to je bilo jednom. Sa Noletom je sve drugačije.

Ovaj Sinsinati ne spada u najveća nadmetanja na svetu. Najvažniji su grend slemovi, ali to je Đoković već sve odavno poosvajao. I to ne jedan od njih - jednom, već sva četiri, a ukupno 13 puta. Onda je “bacio oko” na druge po snazi turnire, one iz masters serije. I, još od 2007. je to prikupljanje trofeja sa turnira koji donose po 1.000 ATP bodova šampionu trajalo - a da naš najbolji sportista nije uspeo da ih kompletira. Od njih devet, jedan mu je izmicao, baš ovaj u Sinsinatiju. Pet dosadašnjih finala, pet opštenarodnih tragedija koje su imale radni naziv “Pa, kako, bre, ne može baš taj da uzme?!”. Svake godine kada bi Đoković otišao u taj Ohajo, svaki treći ponedeljak u avgustu donosio bi u jutarnji prevoz, na pijace, u radne kolektive ili na obična viđanja sa društvom - analizu pada u Sinsinatiju.

I nije to jedini slučaj kada bi Nole osvojio srpsku svakodnevicu. On je za nas ovdašnje više od tenisera. Više od sportiste. O Novaku se razgovara kada se priča o fudbalerima. Kada se razmenjuju recepti. Kada se komentarišu međususedski odnosi. Kada se priča o humanitarnom radu. Pridruženi je član svake porodice u Srbiji. Volimo ga. Ma, obožavamo ga. Besni smo. Sve mu opraštamo. Samo da pobedi.

- Bio sam kod Srba u Rumuniji kad se začuo veliki plotun i vatromet. Pitao sam šta je to? Kažu: pobedio Đoković. Nole je ceo svet sveo na teniski teren i njegove pobede. Širom planete gde god živi naš narod slave se Đokovićevi uspesi - rekao je za “Blic” književnik Matija Bećković.

Matija BećkovićFOTO: D. DANILOVIĆ / RAS SRBIJA
Matija Bećković

Ali, taj “fenomen Novak” je takav i toliki da nama nije bitno da li se igra US Open ako na njemu nema Đokovića. Tako je bilo pre 11 i po meseci. Ali, ako Nole igra, kao što igra za nedelju dana, to će biti najpraćeniji sportski događaj u Srbiji. I, zaista, ko je netremice u Srbiji pratio prošli završni masters u Londonu? Maltene niko. Seća li se iko ko ga je ono beše osvojio? Ne, nije u Novakovom odsustvu to uradio ni Federer, ni Nadal, a ni Marej. Nije ni važno, uostalom, ko je pobedio. Bili smo ljuti na njega. Na sve oko njega. Jer ga nije bilo. Nama je samo Đoković bitan.

Toliko da je u Nišu već godinama najpopularnije ime za dete - Novak. A nije Niš jedini takav grad. Kad se samo setimo da je do 2007. i prvog Noletovog mastersa, svega 15 dečaka godišnje u Beogradu dobijalo to ime po rođenju, a u prvih šest meseci te godine njih 37, jasno je bilo u kojem pravcu se krećemo kao društvo. On je “isti Tesla”. A takav je, jer nema Srbina koji je, planetarno, bio toliko popularan kao njih dvojica, a pritom i - liče. Bar to kažu simpatična grafička poređenja kojih je internet pun. Mi ćemo u njemu uvek videti oličenje apsolutno savršenog čoveka sa ovih naših prostora, pa makar ga i sramno kritikovali, kao kada mu nije išlo tokom 2017.

- Đokovića uvažavam zbog toga što nam je dokazao da čovek i kad malo poklekne može da se uzdigne i pokaže pravo lice. Mi imamo veliki problem, preterujemo i kad je pohvala i kad je negacija. A Đoković je prošao i kroz jednu i kroz drugu našu fazu. To je naš mentalitet i to se veoma sporo menja. Ko zna koji su “đedovi” u nama - rekao je za “Blic” sociolog Ratko Božović.

Ratko BožovićFOTO: PRIVATNA ARHIVA / PRIVATNA ARHIVA
Ratko Božović

“Nolemrsci” nisu kritikovali Đokovića zato što im se nije sviđao kada je bio povređen, već zato što im nije donosio onu radost na koju ih je navikavao godinama. Sada, kada opet hara, on je opet “naš, najbolji”. Naš je, nema čiji da bude.

Novak ĐokovićFOTO: TANNEN MAURY / EPA;
Novak Đoković

A ako je naš, onda može i meso da ne jede. Samo da je živ i zdrav. I da je osvojio taj Sinsinati, ko ga i izmisli da nas ovoliko muči godinama.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

Мислили да у Новака не треба улагати

877d9bad.jpg
Новак Ђоковић (Фото Бета/АП)

Новак Ђоковић неуморно исписује светле странице наше спортске и друштвене стварности, и саме историје. Овог 18. фебруара добио је највећу светску награду за подвиге у спорту, „Лауреус”. Четврти пут је проглашен за најбољег спортисту планете. Шта иза тога стоји, како се до те награде долази? Укратко, неописиво много труда и много одрицања. Међутим, Новак, као и многи наши великани у ближој и даљој прошлости није успео да избегне завист и оспоравање од једног дела домаће јавности. Невероватан је број оних који му, по нашки речено, успех не могу опростити. Утолико чудније што Новак, опет по нашки речено, никоме није ставио прст у тањир. Куса искључиво из свог тањира оно што му нико није, ни дао, ни уделио. Сам је зарадио. Али то, само по себи, ни изблиза није довољно.

Успех је кост која у нашем народу многима запне у грлу, нарочито онима са мање талента и обавезним мањком карактера којим се тај мањак надокнађује. Та појава је широко распрострањена и изван спорта. Поједностављено, успех се, међу нама, не прашта (Сиц!). На срећу, далеко је више оних који се искрено радују сваком поштеном подвигу, сваком успеху најбољих. Нажалост, они су тиши, мање се експонирају и мање им се даје простора за радовање. Ефикаснији су злобни и завидљиви.

Навешћемо овде само један пример који је за овај контекст више него довољан. Чувени тенисер Никола Пилић, Новаков тренер из дечачких дана његове каријере, изрекао је на једној нашој телевизији с националном фреквенцијом скоро невероватан податак. Наиме, испоставило се да је први Новаков озбиљнији спонзор који се појавио на радост породице Ђоковић био обманут измишљотином да у Новака не вреди улагати јер има озбиљну срчану ману. Новаков отац је у истој емисији навео чак име нашег познатог, сада већ бившег спортисте, који је тај податак измислио и због кога је несуђени спонзор одмах одустао. Је ли нам то остало од Турака на које се често вадимо? Није.

Менталитет одређује судбину сваког народа. Његови корени сежу непојмљиво далеко и нису подложни корекцијама. Када бисмо којим случајем тај горки део нашег менталитета уградили у најобичнији вирус грипа, планета би била у опасности.

http://www.politika.rs/scc/clanak/423315/Mislili-da-u-Novaka-ne-treba-ulagati

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Novak Đoković bio je počasni gost britanskog princa i vojvode od Kenta Edvarda u kompleksu Ambasade Velike Britanije u Beogradu, gde je otvoren renovirani sportski teren koji će nositi ime najbljeg tenisera sveta.

novak-djokovic-teniski-teren-britanska-ambasada-stefan-stojanovic-5-.jpg

novak-djokovic-teniski-teren-britanska-a

http://mondo.rs/a1195683/Foto/Sport/Novak-Djokovic-teniski-teren-u-Britanskoj-ambasadi-u-Beogradu-FOTO.html

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...