Jump to content

Ep.Grigorije:Tadić najmiroljubiviji čovek u poslednjih 100 godina

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

• Гости

Оче...како нема...ако подцењује народ којим влада..

па зар тај народи није Црква?

или је за вас Црква само клир?

Искрено се надам да ће Патријарх Иринеј увести реда међу Епископе и зауставити њихове политичке излете и петљање у политику...

Ја се искрено надам да ћеш једном схватити да Црква није секта и да ми не мислимо сви исто и да нисмо телетабиси.

Ово уопште није политичка изјава већ људска изјава. Наравно, за тебе би Црква трабала да буде само у порти и ту да се сва прича заврши. Као што су некоћ комунисти радили. Заправо, не чуди ме да овако затворено размишљаш. Навикао сам на то.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Одговори 68
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Борис Тадић је исувише мирољубив. Тако да сам епитет "мирољубив" политчки нека буде коректно, али не знам чему служи? То му као представља врлину? Можда за неког обичног човјека, али не и за предсједника који мора да има харизму и да брани земљу којом предсједава. Не оружијем стално разумје се, него и вербалним ставом, дипломатијом и чврстим увјерењем да се има циљ који ће се испунити по сваку цијену и који превазилази све уцјене које могу доћи са стране. тог циља свакако није имао. Што се показало: Крах у очувању Косова. Косово прогласило независнот за вријеме Тадића. Крах са ЕУ...ЕУ одбила дати статус Србији за вријеме Тадића. Бојим се да је та мирољубивост управо, она наша свакодневица која значи бити пасиван у политичком правцу гдје немаш појма шта су приоритети у држави и шта су ти циљеви. Или ако их имаш, онда су они бесмислени попут пароле "и Косово и ЕУ". Немаш појма шта и како мисли народ (а ти представљаш тај народ). Тај мач мирољубивости је са две оштрице који се огледа у поданичко-полтронском односу према ЕУ и ЕУ вриједностима (без имало критичког приступа да се дозволи народу да се објасни шта је ЕУ и које су лоше,а које добре особине, па нек онда бира), док истовремено та мирољубивост такођер значи потпуно слијепило на корупцију и безвлашће које онда чине припадници елите којој је предсјдник глава, која влада и гази преко мртвих лешева. Наравно свему овоме даје печат и сам народ, чији предсједник не представља ништа друго него вјерни одраз њихове душе и менталног настројења.

Добро није само бездјелатна мирољубивост пасивни покретач сунвората, може бити и бездјелатна харизма као код Доди Ал Фајдеа, зато се ваљда Доди и Тадић врло добро разумију и братиме зато што су једна те иста медаља, само је један једна страна, други друга страна.

Онда на крају имаш једног епископа у сендивчу ове двојице, као добре другаре...не знам онда шта човјек да мисли, чему све то.

Додик је добар политичар.Он је, после Биљане Плавшић,вероватно најбоље што је дала политичка сцена Републике Српске.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Ne znam ni čemu služi ni kome služi, činjenica je da ovom zemljom zbog njegove miroljubivosti ne zna se ko vlada. Gledam onog tipa što je uništio Minel uz pomoć Rusa za nečiji račun. On je kao opozicija i onda je jasno da ne vlada ni pozicija ni opozicija sve je jedno nego neko treći. Pitam ja vas ko?

Подели на овим сајтовима

Искрено се надам да ће Патријарх Иринеј увести реда међу Епископе и зауставити њихове политичке излете и петљање у политику...

Па хаџија,на оваквом размишљању позавидео би ти и ех централни комитет КПЈ,на челу са другом титом... hellooooooooo

То је кад људи од Цркве виде идеолошку партију,а од патријарха диктатора...

Што се Бориса тиче, јесте мирољубив,и то без обзира да ли се фолира или не,а о политици и препуцавању које ће уследити на овој теми,са пролазним временом од 20 страница по сату,мој предлог је следећи:

Избаците политику са форума !

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Гости

Нема потребе да ја икога браним овде а нарочито не г. Тадића. Опет, више волим свог Председника па какав да је него да подржавам хушкачке флоскуле Церића. У сваком случају, Владика Григорије је рекао ствари у одређеном контаксту и у том контексту говорим и ја и не причамо о фабрикама, пропалим предузећима и не знам чему.

Ова земља може да се опорави једино ако променимо политику опхођења једни према другима. До тада ће бити све горе и горе.

Подели на овим сајтовима

Па хаџија,на оваквом размишљању позавидео би ти и ех централни комитет КПЈ,на челу са другом титом... hellooooooooo

То је кад људи од Цркве виде идеолошку партију,а од патријарха диктатора...

Што се Бориса тиче, јесте мирољубив,и то без обзира да ли се фолира или не,а о политици и препуцавању које ће уследити на овој теми,са пролазним временом од 20 страница по сату,мој предлог је следећи:

Избаците политику са форума !

Ако Владике износе ставове и ако знамо да и ми имамо своје ставове о важним друштвеним питањима,зашто то не би било на форуму?Значајан део тога је и политика...

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Додик је добар политичар.Он је, после Биљане Плавшић,вероватно најбоље што је дала политичка сцена Републике Српске.

Оно што зависи од Додика, корупција и владавина закона, то не функционише. Оно што не зависи од Додика, статус РС и однос са мећународним тијелима то функционише, тј ту постоји привид да он као нешто ради за очување РС јер може да галами на муслимане и високог представника и да понекад изрекне неку вулгарност.

Обрни окрени, Доди је још један "вођа нашег народа" који ће ако не уведе РС у рат са Федерацијом, бити онај који ће кад напусти политички врх, јер ваљда једном и то мора бити, оставити брод који тоне. Сви су тако урадили у последње вријеме, од Тита, до Слобе па ни он као вођа неће бити изузетак.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ако Владике износе ставове и ако знамо да и ми имамо своје ставове о важним друштвеним питањима,зашто то не би било на форуму?Значајан део тога је и политика...

То није тачно,ретко који црквени велико-достојник износи политичке ставове, па и ова вл Григоријева изјава је само везана за једну карактерну особину Боте...

Ја капирам да они имају своја политичка мишљење,што је ваљда нормално,али савки иоле разуман клирик,зна којим се речима обраћа народу-еванђељским!

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Гости

На форуму је политика веома мало заступљена, просто онолико колико то мора... чак ја веома ретко читам политичке теме, просто ме то исцрпљује.

Подели на овим сајтовима

Не видим само зашто су жути гори од осталих (њихових претходника/коалиционих партнера/"непријатеља"/итд.), осим утолико што не започињу сулуде ратове које ће сигурно изгубити као што их је изгубио Милошевић. У свему осталом су исти. У Србији се од 1945 ништа није променило, идентична екипа се налази "на положајима" само оденута у наизглед као "различите" идеолошке нијансице. А да лудило буде веће, не знам да ли људи схватају да у Србији не постоји иоле значајнија политичка странка, а да и она није омастила брк о зној (и крв) својих грађана. О каквој "политици" ми онда причамо уопште?

Подели на овим сајтовима

Не видим само зашто су жути гори од осталих (њихових претходника/коалиционих партнера/"непријатеља"/итд.), осим утолико што не започињу сулуде ратове које ће сигурно изгубити као што их је изгубио Милошевић. У свему осталом су исти. У Србији се од 1945 ништа није променило, идентична екипа се налази "на положајима" само оденута у наизглед као "различите" идеолошке нијансице. А да лудило буде веће, не знам да ли људи схватају да у Србији не постоји иоле значајнија политичка странка, а да и она није омастила брк о зној (и крв) својих грађана. О каквој "политици" ми онда причамо уопште?

Да исто је. Пресипање из шупљег у празно што се тиче политике.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Tadić vakcinisan protiv novog gripa

30. decembar 2009. | 14:18 -> 15:29 | Izvor: Beta

http://blip.tv/file/3029723/

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić vakcinisao se danas protiv novog gripa.

2010depilacija.gif

Boris Tadić prima vakcinu (FoNet)

Tadić se vakcinisao na svom radnom mestu, u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu. Predsednik Srbije je prošle sedmice rekao da čeka rezultate analize da li je na nogama preboleo novi grip, kako bi se vakcinisao ukoliko su rezultati negativni.

http://www.b92.net/i...2&nav_id=401246

То да је наш врли прецедник "najmiroljubiviji čovek u poslednjih 100 godina" је мање-више очигледно и без битнијих противуречности, док нас и дан данас, међутим, и даље мучи питање "da li je na nogama preboleo novi grip"!?

Подели на овим сајтовима

Nisam siguran da vise postoji u modernom drustvu: drzava, nacija, pa cak i religija. Sve se toliko izmenilo u zadnjih sto godina, da mi je potreban sve veci napor da u savremenom drustvu prepoznam ista od drevnih koncepata drustvenog uredjenja. Kao da zivimo u post drustvu. Vec postoji jedna drzava, jedna religija, jedan narod, jedna vlada, jedan cezar itd. Sve sto je pojedinacno, tradicionalno prisutno je jos samo da bi odrzalo privid drevnih odnosa kod manjine neprilagodljivih.

U tom smislu, "molite se za one koji su na vlast"i. ili: "postujte vlasti jer su od Boga", vise ne znaci isto kao pre 1000, ili samo 200 godina. Ne postoji vise ni jedna hriscanska drzava. Sve su moderne drzave iste. To naravno ne znaci, da i u strukturama vlasti nema hriscana za koje se treba moliti, naravno da ima u bilo kojoj drzav, u svakoj, ali oni nista ne menjaju niti mogu promeniti.

Stvarno ne vidim razliku izmedju Tadica, Obame, Putina, Berluskonija, Gadafija, Milosevica, bilo koga...Ne sumnjam da neki od njih veruju da doprinose Dobru svih, ali isto toliko ne verujem da to zaista i cine, naprotiv: svi grade novu vavilonsku Kulu ruglo sveta, antipod Carstva, svesno ili nesvesno. Dakle rade posao neprijatelju Crkve.

Moderna drzava (ni jedna drzava) nije prijatelj Crkve. Mozda nikada nije ni bila, ali sada ona (drzava) to svakako nije, Zato i Tadic kao predsednik drzave nije prijatelj Crkve, kao covek mozda jeste,(cak i verujem u to, verovatno i Putin) ali ne i kao predsednik. Ovo vazi za svakog ko je na vlasti.

To ne znaci da ne postoje razlike medju drzavama koje de facto jos uvek postoje, ali te razlike ne cine koncepti tih drzava, vec prisustvo ili odsustvo hriscana koji zive na prostorima tih drzava.

Ne treba nama, Crkvi, drzava da bismo postojali, opstali .... oni trebaju nas.

Подели на овим сајтовима

Леп пост Бетмене. Ја једино нисам сигуран да су ти термини које наводиш (држава и нација) икада имали то узвишено значење на које алудираш осим можда у ретким случајевима (Србија св. Стефана Лазаревића на пример, онда Србија из времена неких од владара из велике лозе Немањића, свет у време појединих благочестивих царева римских и ромејских, итд.).

Међутим ако погледамо дубоко у срж ствари тј. људске организације као такве видећемо да суштински нити једна власт није компатибилна са хришћанством зато што се свака власт заснива на насиљу, а насиље је без изузетка увек супротно хришћанству. Овде треба имати у виду да (само)одбрана не представља насиље. Друштво које би организовало своју заједницу ("државу") искључиво као алатку за одбрану од насиља, а никада за вршење насиља, било би компатибилно са хришћанством. Међутим такво друштво до сада није остварено нигде на свету никада у историји иако су постојали извесни помаци ка таквом друштву. Такође у том смислу, било који облик владавине који је постојао на овим просторима у васколикој историји није пришао ни близу овог идеала тако да је, у најмању руку, крајње наивно очекивати да се тако нешто овде оствари. По мени може и овде да се крене у том правцу али искључиво као одговор на спољне надражаје (тј. такво друштво би морало прво негде другде да се оствари).

Овдашњи народ ме подсећа на оне примере затвореника који после изузетно дугачке казне чим изађу на слободу брже боље поново начине неко кривично дело да би их вратили у затвор јер се једино тамо осећају код куће. Нашим људима би требало слободу показивати изузетно дуго да би се на њу навикли. Али ако она стигне као "тренд" споља (попут оног супротног, комунистичког) - ко зна, можда се и освестимо.

Подели на овим сајтовима

Не би тај мито могао ништа да народ није прихватио тај хорор такорећи оберучке. А за ове што су тада отели власт (и до дан данас је не пуштају) и није требао неки претерани мито - тој екипи су довољне виле на Дедињу и Сењаку и комесарска позиција у партији. Ено онај вампир Ћосић и даље седи у једној (првој до Слобе) док су се у комшилук доселили разноразни потомци, рођаци и побратими његових "ратних другова" укључујући и нашег мирољубивог председника, такорећи сви осим оних од којих је та имовина отета, а народ се препуцава ко је бољи - жути или плави.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...