Grizzly Adams Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Аман ко уцењује жене?! Где је та будала која уцењује своју жену? Има ли ође такијех?! Можда ненамерно, али изјаве попут "земља губи становнике", "рађаш за Бога" итд. имају одређени призвук - осуђују на нивоу идеја. Ми хришћани не смемо да посматрамо никога као "објекат" за испуњење неког "вишег циља". Прво, за "земљу" и "становнике" су пре свега одговорни мушкарци, као и за породицу јер Библија каже да је "муж глава жени". Ту женама може мање да се приговори него мушкарцима. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Ivane, ali ipak, reći ću nešto čime neću izmisliti toplu vodu - lako je muškarcu da tera ženu da rađa 20- oro dece. To je najlakše. A i ta deca moraju nešto jesti, moraju nešto oblačoto, moraju u nečemu spavati. što se mene tiče, do četvoro, eventualno petoro dece je normalno. Preko toga - previše. Možda su savremene okolnosti naše epohe do sada neviđene u istoriji ljudske istorije i posledice braka i djece nesagledive a samim tim i ljudski život,ali ipak meni se lično ne sviđaju te futurističke paranoje tipa ... djecu treba obući,treba tih nahraniti,pružiti im ovo,pružiti im ono...u redu...nisu to zanemarive stvari ali tolika količina opterećenosti može da vodi samo u očajanje,posebno gledajući savremeni sistem i ritam života... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Управо сам теби и упутила свој први пост на овој теми. Због тако екстремних ставова сам се и разочарала у хришћанство, и уопште све религије. Ужасно одбојно делује такав тоталитаризам у ставовима. А не вреди да пуцаш на моју хришћанску савест, ја сам деиста. Да, знам (побогу, пише), али наступили сте као хришћанка, па сам се малко забунио. У ствари, није проблем како Ви наступате, него то што се неке сјестре 'ришћанке са Вама слажу... То ме приморава да за себе констатујем да је морално стање у Српској Цркви још лошије него што сам мислио malina :), Дуња and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Молим само да ме не проглашавате за моралисту. Не, морал не спасава, спасава једино благодат. Али вера без дела је мртва Срђан Шијакињић and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Emanuil-Da, ali opet - tri put meri, jednom seci. Baš zbog toga što se u današnje vreme dešavaju takve gluposti, mi smo sprečeni da ponekad radimo normalne stvari - ljudi se ne venčavaju jer je preskupo, ne rađaju decu jer nemaju novca... Misliš da sam ja neki decomrzac? Ne dao Bog. Toliko volim i želim decu,da bih se sutra udala za svog verenika i rodila dete. Tj, više njih. Ali, ne mogu - moram prvo da dovršim fakultet. Nadam se da znaš na šta mislim. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Možda su savremene okolnosti naše epohe do sada neviđene u istoriji ljudske istorije i posledice braka i djece nesagledive a samim tim i ljudski život,ali ipak meni se lično ne sviđaju te futurističke paranoje tipa ... djecu treba obući,treba tih nahraniti,pružiti im ovo,pružiti im ono...u redu...nisu to zanemarive stvari ali tolika količina opterećenosti može da vodi samo u očajanje,posebno gledajući savremeni sistem i ritam života... Грешком сам ти дала АМИН на ово, а уствари сам хтела да цитирам твој пост. Ти си млад, веома. Ово што си навео нису футуристичке параноје, него суочавање са реалношћу. Све то треба обезбедити, а ситуација је генерално све неизвесниај а прогнозе све горе. Тако да...заиста није параноја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Брате Иване, разговарамо о идејама, не о личностима. По твојем писању види се да ниси "моралиста", ни "зилот". Хтео сам само да укажем на чињеницу да је, нажалост, у Цркви постало помало уобичајено да се дају коментари у стилу "земља пропада, зато жене рађајте" и слично, па смо постали помало неосетљиви на то како они звуче женама. И не само како звуче, него су у основи погрешни и некоректни. zlata, ВИЛМА, Natasa. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 ZvonkoM, častim te kafom, ili šta već želiš,, jednog dana, zbog ovog posta! Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Emanuil-Da, ali opet - tri put meri, jednom seci. Baš zbog toga što se u današnje vreme dešavaju takve gluposti, mi smo sprečeni da ponekad radimo normalne stvari - ljudi se ne venčavaju jer je preskupo, ne rađaju decu jer nemaju novca... Misliš da sam ja neki decomrzac? Ne dao Bog. Toliko volim i želim decu,da bih se sutra udala za svog verenika i rodila dete. Tj, više njih. Ali, ne mogu - moram prvo da dovršim fakultet. Nadam se da znaš na šta mislim. Samo ti zavrsi fax Koko, sve ce doci na svoje mesto, ne treba ni zuriti http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Hey, What Ever Happened to celibate Christians? Не мора хришћанин бити монах да би живео у целибату... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Katarina, naravno, samo sam Emanuilu navodila primer kako MORA da gleda u budućnost i planira unapred, pošto je on to isto malkice osporavao, tj izrazio negativan stav prema tome... Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Брате Иване, разговарамо о идејама, не о личностима. По твојем писању види се да ниси "моралиста", ни "зилот". Хтео сам само да укажем на чињеницу да је, нажалост, у Цркви постало помало уобичајено да се дају коментари у стилу "земља пропада, зато жене рађајте" и слично, па смо постали помало неосетљиви на то како они звуче женама. И не само како звуче, него су у основи погрешни и некоректни. Није лако бити несхваћен, верујте... А ја почео тему о контрацетивној спирали као греху који је једнак абортусу... "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Slušah pre neki dan o uvaženoj porodici mocart. Mama i tata mocart imali valjda 10 od čega je dvoje preživelo. Sin Volfgang je imao sličnu situaciju sa svojom decom (malo bolji ishod, 2 od 6), a sam je imao sreću da doživi duboku starost i umre u 35. godini. Tadašnja medicina je bila izuzetno uspešna u rešavanju problema raka - ljudi su uglavnom umirali pre nego što su imali priliku da obole. Boba је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 ZvonkoM, častim te kafom, ili šta već želiš,, jednog dana, zbog ovog posta! Увек може пивце... За оно претходно - не само да "завршите факултет", него размислите добро где ћете да живите, како и колико да зарађујете итд. Margareta је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Avocado - ja sam žensko, pod 1. Pod dva, pre 2000 godina nije svaka deseta osoba obolevala od raka, a pod tri, pre 2000 godina nije bilo toliko radioaktivnih materija... Pa, meni KUČE ima tumor... ej... kuče! I baba. i komšija. I drugi komšija. I mama moje drugarice. I zet te iste drugarice. Tako da- ništa nisam pogrešila 1. Izvini za pol, zaista nisam znao. 2. The world's oldest documented case of cancer hails from ancient Egypt, in 1500 b.c. The details were recorded on a papyrus, documenting 8 cases of tumors occurring on the breast. It was treated by cauterization, a method to destroy tissue with a hot instrument called "the fire drill." It was also recorded that there was no treatment for the disease, only palliative treatment. There is evidence that the ancient Egyptians were able to tell the difference between malignant and benign tumors. According to inscriptions, surface tumors were surgically removed in a similar manner as they are removed today. (izvor) (izvini za nedostatak pouzdanijeg izvora i engleski, mrzi me da trosim vise vremena na pretragu) 3. Ne znam ko je pre 2000 godina utvrdjivao stepen radijacije... i broj tumora... cinjenica je da danas daleko pouzdanije utvrdjujemo i jedno i drugo nego ikada... ima ih dosta, najverovatnije vise nego ranije... ali nisu proizvod radijacije i bilo ih je oduvek... Inace, meni je mnogo katastrofalnija bila izjava da su abortusi i homoseksualizam danas najveci problemi u drustvu... kao i to da je te "probleme" doneo novi svetski poredak... P.S. Zao mi je zbog tih ljudi u tvojoj okolini i tvog kuceta... samo ne znam sto te iznenadjuje to sto kuce ima tumor? Nije to iskljucivo vezano za ljude... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука