Jump to content

О контрацептивним средствима

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pa dobro,ali mislim da bi to već bila neka nepotrebna promišljanja zbog čega i zašto neko ima toliko djece.Ja sam na kratko upoznao ženu jednog sveštenika koja ih ima 11-oro.i zaista ništa smirenije i krotkije nisam upoznao.Tako odiše nekim spokojstvom,vjerovatno zbog načina na koji nosi svoj krst podizanja tolike djece i njene žrtve za njih.

Evo ovo recimo izgleda kao srećna porodica sa 18-oro djece : Michelle and Jim Bob Duggar

čak imaju i svoj sajt : ^_^

http://www.duggarfamily.com/

D0015-492.jpg

obavezno pogledajte ovaj video o njima : :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 614
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Pa, čim je dozvolila da se snima ceo serijal o njima vidi se da tu ,,nešto ne štima''. Nema privatnosti, nikako. Deca moraju da imaju dadilje jer ona ne može da postigne da brine o svima njima ( možda se dadilje ne prikazuju, ali su tu ), a samim tim, čim majka ne brine o nekim stvarima ta deca neće biti odgajena kako treba. Uvek je bolje da majka uči nekim stvarima, nego nepoznata žena- dadilja

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Evo ovo recimo izgleda kao srećna porodica sa 18-oro djece : Michelle and Jim Bob Duggar

čak imaju i svoj sajt : ^_^

http://www.duggarfamily.com/

Управо чекају 20-то... :)

Ја знам породицу која има 12-торо деце и сви су скроз нормални људи. Све је то ствар могућности и избора.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Kao i mnoge teme na forumu, i ova je puna extremizma - ili mora preko 20, ili ne sme nikako...

Ljudi, urazumite se, radjanje dece je stvar uzajamne ljubavi roditelja, broj i frekvencija u tome nemaju bas nikakav znacaj... end of stori.

Uostalom, u iskrenoj i dubokoj ljubavi roditelji prirodno teze vecem broju dece, bez obzira hoce li to moci da ostvare ili ne.

Nema tu nista cudno...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Avocado, svega je bilo... a mislim da si se vezao za nešto što si pogrešno protumačio :D volim rešene nesporazme... nisu za mene abortus i homoseksualnost najveći problem. Znači, ne za mene, već za neke druge, koji najviše i diskutuju ovde o tome. Ja ne diskutujem ni o jednom, ni o drugom, to možeš i da pogledaš na mom profilu. To su dve stvari koje su meni strane, nemam nikakvog dodira sa njima, i kao i ekonomija španskih sela - ne zanimaju me. Čak, homoseksualci mi ne smetaju. Ne znam zašto, ali mi ne smetaju. A abortus - samo bih rekla da ga nikad ne bih uradila, i to je moje mišljenje o njemu. Ne osuđujem ga, jer smatram da ja nemam pravo da osuđujem bilo koga.

Izgleda da jesam pogresno protumacio... izvini...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Da ne ulazimo u licne razloge i motive ovih ljudi, ali ta njihova deca POSTOJE.

ZIva su za razliku od one dece ciji su roditelji iz najplemenitijih razloga odlucili da njihova deca NE POSTOJE.

Postojati= DOBRO

Ne postojati =NIJE DOBRO.

P.S. kako vi koji ste za ubistvo dece nemate podjednak osecaj za prava deteta i za njegovo zdravlje , bar koliko imate osecaja za prava i zdravlje majki i oceva koji bi ih vrsili u ne medicinskim uslovima. Interesantno.

Zivot i postojanje nema alternativu.

Подели на овим сајтовима

P.S. kako vi koji ste za ubistvo dece nemate podjednak osecaj za prava deteta i za njegovo zdravlje , bar koliko imate osecaja za prava i zdravlje majki i oceva koji bi ih vrsili u ne medicinskim uslovima. Interesantno.

Zivot i postojanje nema alternativu.

Очигледно је да другачије гледамо на исту ствар. Нпр. ја баш имам у виду права деце, оне која су се родила, више него права деце која би се можда родила. Толико о томе.

Подели на овим сајтовима

Ovaj moj stav je cisto emotivne prirode i nema racionalnu osnovu - sama ideja konstantnih porodjaja mi je odbojna, nekako je dozivljavam kao nasilje nad zenom. Sama pomisao da je dete proslo kroz polni organ, da ta zena ubrzo ima sexualni odnos posle toga, da opet zatrudni i opet joj se telo menja, da joj opet dete izlazi, i tako iznova i iznova kao na traci...kao u horor filmu, Boze oprosti mi ali nekako mi gadno, kao nasilni cin. Pre nego sto dobijem kritiku, opet bih napomenula da je ovo vise emotivni dozivljaj nego stav.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Мени је нпр. ту очигледније да из верских разлога или због здравствене непросвећености та жена и не размишља да постоје и други избори у животу.

Ja ne mislim da je srećna.

Pa, čim je dozvolila da se snima ceo serijal o njima vidi se da tu ,,nešto ne štima''. Nema privatnosti, nikako. Deca moraju da imaju dadilje jer ona ne može da postigne da brine o svima njima ( možda se dadilje ne prikazuju, ali su tu ), a samim tim, čim majka ne brine o nekim stvarima ta deca neće biti odgajena kako treba. Uvek je bolje da majka uči nekim stvarima, nego nepoznata žena- dadilja

Драге даме, унапред се извињавам, али не могу да одолим да, и поред свог дубоког и - шта рећи, просто светачког

смирења, не кажем да овакве изјаве у контексту дотичне теме могу да дају само незреле будале (уз напомену да се зрелост не стиче аутоматски, годинама па чак ни искуством).

Ако се администрација одлучи да сасече бритак језик - понизно прихватам.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Ovaj moj stav je cisto emotivne prirode i nema racionalnu osnovu - sama ideja konstantnih porodjaja mi je odbojna, nekako je dozivljavam kao nasilje nad zenom. Sama pomisao da je dete proslo kroz polni organ, da ta zena ubrzo ima sexualni odnos posle toga, da opet zatrudni i opet joj se telo menja, da joj opet dete izlazi, i tako iznova i iznova kao na traci...kao u horor filmu, Boze oprosti mi ali nekako mi gadno, kao nasilni cin. Pre nego sto dobijem kritiku, opet bih napomenula da je ovo vise emotivni dozivljaj nego stav.

Е, скидам капу, сестро! Коначно један искрен одговор на ову тему. Бог воли искреност

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Batman : Gledaj sad - ukinuli/ ne ukinuli abortus, meni to ništa ne znači. Pa sve i da mi plate da abortiram, ja to ne bih uradila. Ne bih mogla da počinim ubistvo nikada, pa makar ja umrla zbog toga. Protiv abortusa - jesam, ne bi trebalo niko da ga radi, nije humano, nije po volji Božijoj, nije lepo, to je ubistvo. Da li će biti delotvorno ako se ilegalizuje abortus? NEĆE. Da se u ovoj državi poštuju zakoni, svi bi lepo živeli. Ja nisam pričala ni o čemu drugom sem da to ovde ne vredi. Tako da ne vidim po čemu sam ja za ubijanje dece.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...