Grizzly Adams Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Није лако бити несхваћен, верујте... А ја почео тему о контрацетивној спирали као греху који је једнак абортусу... Ниси ваљда очекивао да ћемо дискутовати на тему која је постављена... Па то се још није десило на форуму... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 pa, htela sam da budem kulturna, pa nudim kaficu, ali može i pivce xD Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Avocado, svega je bilo... a mislim da si se vezao za nešto što si pogrešno protumačio volim rešene nesporazme... nisu za mene abortus i homoseksualnost najveći problem. Znači, ne za mene, već za neke druge, koji najviše i diskutuju ovde o tome. Ja ne diskutujem ni o jednom, ni o drugom, to možeš i da pogledaš na mom profilu. To su dve stvari koje su meni strane, nemam nikakvog dodira sa njima, i kao i ekonomija španskih sela - ne zanimaju me. Čak, homoseksualci mi ne smetaju. Ne znam zašto, ali mi ne smetaju. A abortus - samo bih rekla da ga nikad ne bih uradila, i to je moje mišljenje o njemu. Ne osuđujem ga, jer smatram da ja nemam pravo da osuđujem bilo koga. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Sve je stvar perspektive. Licno mislim da ste svi u pravu, Devojke su dosta realnije od muskaraca sto je i logicno, ali tema je zapravo: da li je spirala abortus? ako , Briga brata Ivana zasnovana je na necemu sto za hriscane nije tema spora, a to je da je abortus ubistvo. Odatle i pitanje da li je spirala, kao kontraceptivno sredstvo nesto sto unistava vec oplodjenu jajnu celiju koja je za hriscane vec cela, i ziva licnost. Ovo su vazna pitanja i nisu apstraktna, Kuda god da odemo u raspravi, a bilo bi dobrao da nam se obrati neko strucan oko kotracepcije, ne smemo se sporiti oko jednog, a to je: abortus jeste ubistvo. Pazite, nije ovo pitanje morala, ovo je pitanje ontologije, postojanja i nepostojanja, zivota i smrti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Svako ko se ženi svojom devojkom jer ona treba decu da mu radja, ne ženi se njom nego ... 'rentira' njenu matericu (i resto). A onaj ko se ženi svojom devojkom jer je voli i voleće je makar ona jalova bila - e taj voli! Da Bog da i decu imali! Margareta, Лидија Миленковић and Natasa. је реаговао/ла на ово 3 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 To je i moj stav o abortusu-ne bih ga uradila, ali nisam za to da se zakonski zabrani, to je bas extremno. Margareta је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Da, jer ako se zakonski zabrani, onda može da se desi ono što se JESTE dešavalo pre nekih 50 + godina - žene su se rešavale dece na mnogo ekstremnije načine od kojih se meni povraća. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 To je i moj stav o abortusu-ne bih ga uradila, ali nisam za to da se zakonski zabrani, to je bas extremno. Da li je ekstremno ne znam, da li je ekstremno naterati lekara da ga radi. Moras primorati lekara da radi abortus ako dodje zena i trazi...to je kod nas do skoro bio slucaj, nije postojao prigovor savesti. Ili to ili zbogom medicino. Nije zabrana ekstremna, i baj d vej sporan je abortus kao sredstvo planiranja porodice,a ne kao medicinski zahvat da se spasi majcin zivot, nego sto ni jedna zabrana nikad ne urodi plodom. Radili bi se abortusi i pored zabrane kao sto se rade tamo gde su zabranjeni. Ali ni to nije argument da se oni dozvole kao metod planiranja porodice. Ja sam za zabranu aborusa iako stvarno ne znam sta moje misljenje znaci ma kome, pre bih recimo dozvolio slobodnu prodaju heroina. . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Svako ko se ženi svojom devojkom jer ona treba decu da mu radja, ne ženi se njom nego ... 'rentira' njenu matericu (i resto). A onaj ko se ženi svojom devojkom jer je voli i voleće je makar ona jalova bila - e taj voli! Da Bog da i decu imali! Амин! "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Забрана би у пракси била веома контрапродуктивна. Прво би требало да се сви сложимо да би требало да бранимо живот, али у овом случају би одбрана морала да буде другачија - едукација, помоћ и слично. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Emanuil-Da, ali opet - tri put meri, jednom seci. Baš zbog toga što se u današnje vreme dešavaju takve gluposti, mi smo sprečeni da ponekad radimo normalne stvari - ljudi se ne venčavaju jer je preskupo, ne rađaju decu jer nemaju novca... Misliš da sam ja neki decomrzac? Ne dao Bog. Toliko volim i želim decu,da bih se sutra udala za svog verenika i rodila dete. Tj, više njih. Ali, ne mogu - moram prvo da dovršim fakultet. Nadam se da znaš na šta mislim. Da potpuno mi je jasno...nego sam ja možda previše optimističan bivajući zagledan u riječ Hristovu koja kaže : " "22. А ученицима својим рече: Зато вам кажем: не брините се душом својом шта ћете јести, ни тијелом у шта ћете се одјенути; 23. Душа је претежнија од јела и тијело од одијела. 29. Ни ви не иштите шта ћете јести и шта ћете пити, и не узнемиравајте се. 30. Јер све ово траже незнабошци овога свијета; а Отац ваш зна да вама треба ово. 31. Него иштите Царство Божије, и све ово ће вам се додати." ali dimenzija ovih riječi je danas za nas skorz nesaglediva i nedostižna.Mislim da ovo treba da bude naš ideal kome treba da težimo iz koga se rađa najdublje povjerenje i ljubav prema Bogu našemu,ovo pokreće samo izvorište našeg bića i postojanja, osjećanje da Bog brine,da je on Ljubav...A primjer da se ne brinemo,svaki pravosalvni hrišćanin osjeti na Liturgiji...Jer Gospod nikad ne kasni i neprestano se daje i izliva. Грешком сам ти дала АМИН на ово, а уствари сам хтела да цитирам твој пост. Ти си млад, веома. Ово што си навео нису футуристичке параноје, него суочавање са реалношћу. Све то треба обезбедити, а ситуација је генерално све неизвесниај а прогнозе све горе. Тако да...заиста није параноја. Da,a upravo sam naveo da su paranoje,imajući u vidu naše stare kod kojih se osjeća da prefinjena doza neopterećenosti po tom pitanju..djeca se rode,poviju se,tu su,živi zdravi hvala Bogu...i posle se nastavlja životni ritam,nema stajanja,nema zabušavanja...požrtvovanje na nivou itd.Mada svakako da je situacija danas poprilično drugačija i iskušenja su dosta složenija...ali eto iz te perspektive mi smo mnogo paranoidna generacija buuuuuuu http://www.youtube.com/watch?v=kz_6jagv_D4 DYNABLASTER, zlata, Дуња and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Забрана? Можда би довела до видова прекидања трудноће код разних гатара/бајара/тровача... and worse! "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Забрана би у пракси била веома контрапродуктивна. Прво би требало да се сви сложимо да би требало да бранимо живот, али у овом случају би одбрана морала да буде другачија - едукација, помоћ и слично. Za koga bi bila kontraproduktivna, za ubijenu decu i lekare koje primoravaju da vrse ta ubistva silom zakona po cenu gubljenja licence, ili za majke. Ako bi samo jedno dete bilo rodjeno zato sto je drzava zabranila abortus, zakon je produktivan. Nisam ja ljubitelj zakona, ko ferma zakon, da su zakoni toliko mocni, ziveli bismo u savrsenom drustvu, ali bez slobode. Ja sam ljubitelj slobode ali i odgovornosti, Sloboda DA, izbor DA ali ni na ciju stetu Зосима and Дуња је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Za koga bi bila kontraproduktivna, za ubijenu decu i lekare koje primoravaju da vrse ta ubistva silom zakona po cenu gubljenja licence, ili za majke. Ako bi samo jedno dete bilo rodjeno zato sto je drzava zabranila abortus, zakon je produktivan. Nisam ja ljubitelj zakona, ko ferma zakon, da su zakoni toliko mocni, ziveli bismo u savrsenom drustvu, ali bez slobode. Ja sam ljubitelj slobode ali i odgovornosti, Sloboda DA, izbor DA ali ni na ciju stetu Лично не сматрам да је законска забрана икакво решење, а да је едукација и подизање свести (а и одговорности како поједница тако и друштва) права ствар...јер као што искуцках у претходном поусту, забрана би врло вероватно довела до алтернативних начина прекидања трудноће... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 9, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 9, 2011 Napisala sam već zašto mislim da zabrana nije nikakvo rešenje - ako je majka rešena da ubije svoje dete, ona će ga ubiti, bilo ono rođeno ili nerođeno. Nažalost, tako je. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука