Toma Написано Август 10, 2024 Пријави Подели Написано Август 10, 2024 пре 13 часа, Ralex рече Исповиједајте дакле један другоме гријехе, и молите се Богу један за другога, да оздрављате; јер непрестана молитва праведнога много може помоћи. Јаковљева 5:16 Molite se Bogu kaže Jakov, Čuje Bog Molitve upuićene petru ali ih Petar ne čuje. Bog živi u tebi i zna sve tvoje misli i molitve, A gde je Petar, jel on Bog da te čuje? Jel shvataš u čemu je idolopoklonstvo, dajete Petru Božanska svojstva da može da čuje vaše molitve. Pa tako i Marija može da bude kraljica nebeska, da bude i koiskupitelj kako je naziva katolička crkva. Ona navodno ima bezgrešno srce i ona može da spase, tako da Hristos nije ni potreban, Možemo sve što preko Petra što preko Marije, što preko ostalih svetaca. Ne znam zašto veruješ da je Apostole Petar, od kako je u Raju, ogluveo? Kažeš da ne čuje kad ga zamolimo da se Bogu moli. Znaš, uvek me je zanimalo, šta su svedočili "~sveci koji su izašli iz grobova, posle Hristovog vaskrsenja, i udjoše u Sveti grad da bi se pokazali mnogima". (po Mateji ... ne znam na pamet brojeve. ) A ti, ako zaista želiš da vidiš šta (s)pokojni vernici (svetitelji) rade sada, ovog trenutka, u Raju, i da ti se duša do-obraduje, možeš samo proviriti (i ja s tobom, ako Bog da) i ugledati: "Na nebu stajaše presto, a na prestolu seđaše Neko, i Taj što seđaše beše na izgled kao kamen jaspis i sard, i okolo prestola beše duga na izgled kao smaragd. I okolo prestola behu 24 prestola, a na prestolima videh 24 starešine kako sede, obučeni u bele haljine, a na svojim glavama imahu zlatne krune." Znam da znaš da 12 (od ovih 24) starešina su sveti Apostoli, i to "samo" znači da je pisac ovog teksta, sveti Jovan Bogoslov, video i sebe u proslavljenom telu! Hej! Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Август 10, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2024 пре 3 часа, Toma рече Ne znam zašto veruješ da je Apostole Petar, od kako je u Raju, ogluveo? Kažeš da ne čuje kad ga zamolimo da se Bogu moli. Znaš, uvek me je zanimalo, šta su svedočili "~sveci koji su izašli iz grobova, posle Hristovog vaskrsenja, i udjoše u Sveti grad da bi se pokazali mnogima". (po Mateji ... ne znam na pamet brojeve. ) A ti, ako zaista želiš da vidiš šta (s)pokojni vernici (svetitelji) rade sada, ovog trenutka, u Raju, i da ti se duša do-obraduje, možeš samo proviriti (i ja s tobom, ako Bog da) i ugledati: "Na nebu stajaše presto, a na prestolu seđaše Neko, i Taj što seđaše beše na izgled kao kamen jaspis i sard, i okolo prestola beše duga na izgled kao smaragd. I okolo prestola behu 24 prestola, a na prestolima videh 24 starešine kako sede, obučeni u bele haljine, a na svojim glavama imahu zlatne krune." Znam da znaš da 12 (od ovih 24) starešina su sveti Apostoli, i to "samo" znači da je pisac ovog teksta, sveti Jovan Bogoslov, video i sebe u proslavljenom telu! Hej! Kad bi ti znao šta je Presto Božiji i ko je onaj koji sedi na prestolu znao bi i ko su 24 starešine. Ali i to možemo videti proučavajući sebe i svoj um. Pa je presto jednog uma njegova volja, jer piše tamo da Bog sve radi po savetu svoje volje. I na prestolu volje sedi Istina, Jer od toga kakva je čija Istina zavisi i kako će se on ponašati i šta će raditi. Tj, kako će vladati svetom svojih Misli. A oko prestola su 24 prestola na kojima sede 24 starešine, Načela jednog uma su strarešine tog uma koje taj um čuvaju da po savetu svoje volje ne skrene sa puta. Prijatelju nemaš pojma kako funkcioniše duhovni svet jer ti je Um otrovan pogrešnim učenjima i tumačenjima. A Hristos kaže da je On Istina i Put I život. I da je on seo s desne strane Oca na njegovom prestolu. Ko sedi na prestolu? Istina, jel tako. Ako je Istina na prestolu nečije volje ko su onda 24 starešine? Šta kažeš, apostoli su 12 od 24 strarešine? E moj prijatelju, kad slep slepca vodi.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Август 10, 2024 Пријави Подели Написано Август 10, 2024 Izvredja ti mene. Te "nemaš pojma", te "um mi je otrovan", te "slepac..". S obzirom da me ne poznaješ, ovo su tvoje misli a ne moja realnost. I potpuno te razumem, nisi bio na Liturgiji, i onda sam o sebi, i sam sa sobom rasteš u maštanjima. A da si učestvovao u Božanstvenoj Liturgiji, čuo bi: "Molim vas stoga, braćo, milosti Božije radi, da svoja telesa prinesete na živu, svetu, bogougodnu žrtvu, da to bude vaša umna služba Bogu. I ne upodobljavajte se ovom svetu, nego se preobražavajte obnavljanjem svoga uma, da biste mogli da razaberete šta je volja Božija, šta je dobro, i ugodno, i savršeno. Na osnovu blagodati, koja mi je dana, kažem svakom koji je među vama - da ne misli o sebi više no što valja misliti, nego neka vam misli budu usmerene na razborito razmišljanje, prema meri vere koju je Bog svakom dodelio." Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Август 10, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2024 пре 2 часа, Toma рече Izvredja ti mene. Te "nemaš pojma", te "um mi je otrovan", te "slepac..". S obzirom da me ne poznaješ, ovo su tvoje misli a ne moja realnost. I potpuno te razumem, nisi bio na Liturgiji, i onda sam o sebi, i sam sa sobom rasteš u maštanjima. A da si učestvovao u Božanstvenoj Liturgiji, čuo bi: "Molim vas stoga, braćo, milosti Božije radi, da svoja telesa prinesete na živu, svetu, bogougodnu žrtvu, da to bude vaša umna služba Bogu. I ne upodobljavajte se ovom svetu, nego se preobražavajte obnavljanjem svoga uma, da biste mogli da razaberete šta je volja Božija, šta je dobro, i ugodno, i savršeno. Na osnovu blagodati, koja mi je dana, kažem svakom koji je među vama - da ne misli o sebi više no što valja misliti, nego neka vam misli budu usmerene na razborito razmišljanje, prema meri vere koju je Bog svakom dodelio." Nekome otkriješ Božanske stvari, stvari duhovnog sveta za kojima mnogi tragaše i ne nađoše ih a on vidi uvrede. Izvini za uvrede, moraću da poradim na tome Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tamara91 Написано Август 10, 2024 Пријави Подели Написано Август 10, 2024 Problem ovog foruma još od samih začetaka pre više od decenije je činjenica da je uvek postojalo više tolerancije nego što bi trebalo. Tako je bilo moguće upućivati razne uvrede ka pravoslavnim hrišćanima bez posledica i pisati na načine koji su neprihvatljivi, drski pa i uvredljivi. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Август 10, 2024 Пријави Подели Написано Август 10, 2024 пре 18 минута, Ralex рече Nekome otkriješ Božanske stvari, stvari duhovnog sveta za kojima mnogi tragaše i ne nađoše ih a on vidi uvrede. Izvini za uvrede, moraću da poradim na tome Smiren budi. I ti si samo čovek, ko i ja. A i ovo smo molitveno čuli (nadam se i poslušali) na Liturgiji danaske: Ko ljubi oca ili majku više nego mene, nije mene dostojan, i ko ljubi sina ili kćer više nego mene, nije mene dostojan; i koji ne uzima krsta svoga i ne ide za mnom, nije mene dostojan. Ko nađe život svoj, izgubiće ga, i ko izgubi život svoj mene radi, naći će ga. Ko vas prima, mene prima, a ko prima mene, prima onoga koji me je poslao. Ko prima proroka u ime proročko, primiće nagradu proročku, i ko prima pravednika u ime pravedničko, primiće nagradu pravedničku. I ko napoji jednoga od ovih malih samo čašom sveže vode, zato što je moj učenik, zaista vam kažem, neće izgubiti nagrade svoje. Carstvo Božije se dobije - 1 čašom vode! Slava ti Bože! Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Август 10, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2024 пре 2 часа, Toma рече Smiren budi. I ti si samo čovek, ko i ja. A i ovo smo molitveno čuli (nadam se i poslušali) na Liturgiji danaske: Ko ljubi oca ili majku više nego mene, nije mene dostojan, i ko ljubi sina ili kćer više nego mene, nije mene dostojan; i koji ne uzima krsta svoga i ne ide za mnom, nije mene dostojan. Ko nađe život svoj, izgubiće ga, i ko izgubi život svoj mene radi, naći će ga. Ko vas prima, mene prima, a ko prima mene, prima onoga koji me je poslao. Ko prima proroka u ime proročko, primiće nagradu proročku, i ko prima pravednika u ime pravedničko, primiće nagradu pravedničku. I ko napoji jednoga od ovih malih samo čašom sveže vode, zato što je moj učenik, zaista vam kažem, neće izgubiti nagrade svoje. Carstvo Božije se dobije - 1 čašom vode! Slava ti Bože! Njihovo je carstvo Božije kaže za decu Hristos A deci ništa nije prljavo, ništa im nije zlo , brzo praštaju pa kad dobiju batine od roditelja ona oproste i nastave dalje, deca su milostiva, puna ljubavi prema bližnjima, Nije ih sramota kad su gola, svemu se raduju, bezbrižna su, nemaju strahova. Kad budmo takvi možemo da kažemo da smo nasledili Carstvo Božije. Zato je Hristos rekao da ko bude napojio jedno dete Čašom vode u ime učeničko neće izgubiti nagradu, A U duhovnom svetu VERA je Voda, Jer kako telo peremo vodom u materijalnom svetu tako nas vera pere od greha u duhovnom. Mi poverujemo i počnemo da činimo ono šta je Hristos govorio i bivamo oprani od greha i nasleđujemo Carsto Božije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Август 10, 2024 Пријави Подели Написано Август 10, 2024 пре 15 минута, Tamara91 рече Problem ovog foruma još od samih začetaka pre više od decenije je činjenica da je uvek postojalo više tolerancije nego što bi trebalo. Tako je bilo moguće upućivati razne uvrede ka pravoslavnim hrišćanima bez posledica i pisati na načine koji su neprihvatljivi, drski pa i uvredljivi. Sa jedne strane, za očekivati je da "svi koji žele da žive pobožno u Hristu Isusu - biće gonjeni". Sa druge strane, postavlja se pitanje: koja je granica trpeljivosti i snishodjenja? sampaganini92 and Tamara91 је реаговао/ла на ово 2 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Август 10, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2024 пре 2 часа, Toma рече Sa jedne strane, za očekivati je da "svi koji žele da žive pobožno u Hristu Isusu - biće gonjeni". Sa druge strane, postavlja se pitanje: koja je granica trpeljivosti i snishodjenja? Koliko puta da oprostim bratu kad mi zgreši? sedam puta sedamdeset i sedam Jel treba da se vratim i brojim koliko puta ste pokušali i na koje sve načine ste pokušali da me uvredite? Nego oprostim pa idem dalje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 10, 2024 Пријави Подели Написано Август 10, 2024 пре 10 часа, Ralex рече To je bio loš primer jer nisam znao da ćete gab braniti svetotačkim predanjem a ne zato što je stvarno loš primer. Vi bi ste da dokažete da imate kontinuitet prve crkve ali ono šta je bilo odlika prve crkve kod vas toga nema. Da im je bilo sve zajedničko da su prodavali i ulagali u zajedniu. Dobri ljudi koji tako rade su članovi Hristove crkve a ne oni koji se pozivaju na kontinuitet a dela nemaju. prozivate me da nisam za zajednicu ali moja su zajednica svi koji tvore Božiju volju. E sad što vi ne priznajete da je to Božija zajednica nego da vi imate zajednicu to je stvar vašeg pogrešnog tumačenja A ti ono 100% znas koja je odlika prve crkve, i apostolski ucenici i naslednici, ljudi koji su ziveli i radili sa apostolima, oni ne znaju odliku i ne poznaju prvu crkvu. Jel ti vidis ovde problem za sebe. To nije odlika prve crkve, odlika koja definise crkvu, ipak je to tako naivno tumacenje, takvi dobri ljudi postoje i u pravoslavlju, zasto onda po tebi pravoslavlje nije crkva, ili i kod tebe postoje ljudi koji nisu dobri (ako nisi neki samozvanac onda nisi nista) i kako si onda crkva u toj tvojoj zajednici (eventualno ako vas ima nekoliko desetina i onda je to nista). I jel vidis onda da na kraju krajeva ti zapravo sve pogresno tumacis. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Август 10, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2024 пре 3 часа, Bokisd рече A ti ono 100% znas koja je odlika prve crkve, i apostolski ucenici i naslednici, ljudi koji su ziveli i radili sa apostolima, oni ne znaju odliku i ne poznaju prvu crkvu. Jel ti vidis ovde problem za sebe. To nije odlika prve crkve, odlika koja definise crkvu, ipak je to tako naivno tumacenje, takvi dobri ljudi postoje i u pravoslavlju, zasto onda po tebi pravoslavlje nije crkva, ili i kod tebe postoje ljudi koji nisu dobri (ako nisi neki samozvanac onda nisi nista) i kako si onda crkva u toj tvojoj zajednici (eventualno ako vas ima nekoliko desetina i onda je to nista). I jel vidis onda da na kraju krajeva ti zapravo sve pogresno tumacis. Problem je što nema dobrih ljudi, mi smo svi zli, I ako čovek nije svestan svojih greha nego misli da je odabran zato što je pravoslavac, katolik, adventista ili bilo koji drugi onda taj čovek ima problem, ne radi na svom popravljanju. Radeći ono šta je Hristos Govorio čovek radi na popravljanju sebe a ne da bi udovoljio nekom protokolu koji su ljudi izmislili. Slavljenje je čin obožavanja, tako da je slavlenje svetaca upitno i za pravoslavlje pa su Srbi izmislili pravoslavlje svetosavskog tipa. Hoćeš da mi kažeš da je i to bila odlika prve crkve? Pa nije čak ni odlika pravoslavlja nego svetosavlja. Neki moji prijatelji misle da su pravoslavci zato jer slave slavu. I to je dovoljno, Sebe smatraju da su dobri ljudi. Nema rada na sebi nema popravljanja, a niko od nas nije dovoljno dobar da ne bi mogao da bude bolji. Zamisli nekoga u crkvi koga je rukopoložio Kačavenda, Dal je stvarno Sveti duh po stavljanju Kačavendinih ruku sišao na tog čoveka? MA nema šanse. Čak ni Hristos nije nikoga rukopoložio nego je dunuo i rekao primite Duha svetoga ili tako nekako. Setimo se kako je Petar dvoličio između je pagana i jevreja dok ga Pavle nije javno ukorio. Znači ljudi su skloni da ugađaju ljudima kako nebi imali probleme, a mi sada te stvari koje su uvedene iz straha smatramo za normu. I takve stvari vidimo već kod Apostola. Zar ne bi trebalo da imamo razum Božiji da vidimo šta to kod apostola nije bilo dobro kao što je i Pavle uradio ukorivši Petra. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Август 10, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Август 10, 2024 пре 2 часа, Владимир Владимирович Цар1 рече Срби се боре против литијума како могу, а дечко се прегања са секташем. Браво Naš problem nije Rio Tinto nego je naš neprijatelj u nama samima. Da smo mi narod koji radi za zajednicu za društvo, da nismo svoje lične interese stavili ispred interesa zajednice mi ne bismo na vlasti Imali Vučića već bi Gospod bio car nad nama kao što je Bog vladao nad izraelcima dok nisu sebi zatražili cara da vlada nad njima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sampaganini92 Написано Август 10, 2024 Пријави Подели Написано Август 10, 2024 пре 11 минута, Владимир Владимирович Цар1 рече Ало дечко пали одавде Срби су поносан народ нису будале. Neki zesci oblik samozavaravanja ima gospodin, tezak bas. 10 ljudi mu ukazuje, ma i da je milion on ce da vice ja sam od Boga odabran vi neznalice. A na zlo kakvo je rio tinto nece da reaguje jer zna on bolje. Kad mu dodju siptari na prag nek im kaze zlo je u vama momci shvatate li. Sreca pa je Srbija pokazala veceras da jos ima snage. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 10, 2024 Пријави Подели Написано Август 10, 2024 пре 26 минута, Владимир Владимирович Цар1 рече Срби се боре против литијума како могу, а дечко се прегања са секташем. Браво Ajde bre gledaj svoja posla. sanja84 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 10, 2024 Пријави Подели Написано Август 10, 2024 пре 51 минута, Ralex рече Problem je što nema dobrih ljudi, mi smo svi zli, I ako čovek nije svestan svojih greha nego misli da je odabran zato što je pravoslavac, katolik, adventista ili bilo koji drugi onda taj čovek ima problem, ne radi na svom popravljanju. Radeći ono šta je Hristos Govorio čovek radi na popravljanju sebe a ne da bi udovoljio nekom protokolu koji su ljudi izmislili. Slavljenje je čin obožavanja, tako da je slavlenje svetaca upitno i za pravoslavlje pa su Srbi izmislili pravoslavlje svetosavskog tipa. Hoćeš da mi kažeš da je i to bila odlika prve crkve? Pa nije čak ni odlika pravoslavlja nego svetosavlja. Neki moji prijatelji misle da su pravoslavci zato jer slave slavu. I to je dovoljno, Sebe smatraju da su dobri ljudi. Nema rada na sebi nema popravljanja, a niko od nas nije dovoljno dobar da ne bi mogao da bude bolji. Zamisli nekoga u crkvi koga je rukopoložio Kačavenda, Dal je stvarno Sveti duh po stavljanju Kačavendinih ruku sišao na tog čoveka? MA nema šanse. Čak ni Hristos nije nikoga rukopoložio nego je dunuo i rekao primite Duha svetoga ili tako nekako. Setimo se kako je Petar dvoličio između je pagana i jevreja dok ga Pavle nije javno ukorio. Znači ljudi su skloni da ugađaju ljudima kako nebi imali probleme, a mi sada te stvari koje su uvedene iz straha smatramo za normu. I takve stvari vidimo već kod Apostola. Zar ne bi trebalo da imamo razum Božiji da vidimo šta to kod apostola nije bilo dobro kao što je i Pavle uradio ukorivši Petra. I ti ces da ispitujes sta nije dobro kod apostola, bre Rale daj bre porazmisli sta pises. Nije ni cudo sto na nas gledas onako sa visine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука