angst Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Нисам ја ултрахришћанин и не слажем се са свим хришћанским догмама,пре се може рећи да сам слободни мислилац, али чврсто верујем у Врховни Ум и мистику.Значи коначно имамо деисту на форуму... хехе, овај форум стварно постаје екуменистички... gringrin "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Чуо сам и читао,Вајнберга,-Прва три минута-,као мали Саганов Космос,књигу и серију на ТВ-у,Пенроуз је физичар Нобеловац,вероватно Лајнус Полинг двоструки Нобеловац,хемија и мир.Фајнман,не могу сад тренутно да се сетим.Циљаш претпостављам на шта...'? Циљам на твоје вређање атеиста и на лупетање о томе како су верници супериорнији, како читава цивилизација почива на верницима итд. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Значи коначно имамо деисту на форуму... хехе, овај форум стварно постаје екуменистички... gringrin Saren je ovaj svet slavabogu http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Циљам на твоје вређање атеиста и на лупетање о томе како су верници супериорнији, како читава цивилизација почива на верницима итд. Ивице, често употребљаваш увредљиве глаголе, именице и придеве. Молим те, покушај без тога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Ивице, често употребљаваш увредљиве глаголе, именице и придеве. Молим те, покушај без тога.Није ли отац Александар почео „из чиста мира”, агресивно, „с неба па у ребра” по темама да спемује атеисте? Мис'им баш ми је било чудно... 301 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raskoljnikov Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Значи коначно имамо деисту на форуму... хехе, овај форум стварно постаје екуменистички... gringrin Нисам никакав деиста.Деизам је измишљотина масонска и са њима немам никаквих додирних тачака. А тек о екуменизму сатанском не желим ни да причам. За праизвор бића употребљавам термине као што су Бог,Универзални Дух и Врховни Ум. Сматрам себе православним хришћанином,али сам склон сумњи,као што сам и рекао на теми која је предвиђена за представљање.Оно што ме гони на сумњу јесте прича о рају и паклу (што ми се не уклапа у Христово проповедање),теорија о прародитељском греху и окретање образа непријатељу чиме се допушта да Зло тријумфује на земљи. Па зар вам мој ник ништа не говори ?! "Зло чинити од зла бранећи се,ту гријеха нема никаквога" - Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Није ли отац Александар почео „из чиста мира”, агресивно, „с неба па у ребра” по темама да спемује атеисте? Мис'им баш ми је било чудно... Ја сам ту да обратим пажњу на такве појаве. Ако си приметио, реаговао сам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Нисам мислио ништа лоше,али једноставно никада са атеистима нисам могао културно и смирено да разговарам. Нисам ја ултрахришћанин и не слажем се са свим хришћанским догмама,пре се може рећи да сам слободни мислилац, али чврсто верујем у Врховни Ум и мистику.А према типичним атеистима,који поричу натприродно и који ме с фанатизмом убеђују да сам ја производ Случаја,заиста немам стрпљења. Већина атеиста које сам срео су обични материјалисти,а материјализам је нешто што највише презирем на овом свету. Pa ne znam... ti rece na nekoj temi da si pravoslavac, pa me veoma cudi da vidim takve stavove. Dalje, tvoje iskustvo nikako nije merilo stvarnosti, pa ne bi bas ni trebalo da dajes izjave, tipa "ne treba biti tolerantan prema ateistima". Evo, ovde imas ateisti sa kojima itekako mozes kulturno da razgovaras, cak sta vise, neki od njih su i kulturniji od vernika. I niti ce te ubedjivati kako su oni u pravu niti bilo sta drugo. Анастасија је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Немој ти да се бринеш за моје историјско знање...на сигурном сам терену. Ma ako ti tako kazes care to se vise i ne proverava. То што су појединци веровали у астрологију и у тумачење снова,не чини их верујућима.Јел треба овде да цитирам Бормана,после Хеса најближег Хитлеровог сарадника?Из његових изјава и дневничких белешки се јасно види да су нацисти желели да униште религију и да су је сматрали препреком технолошком напретку.Они су били дарвинисти,а не верујући људи. Nisu pojedinicni nego je Rajh kao celina, svi ministri, redovito angazovali astrologe i redovno ucestvovali u raznim magijskim ritualima koje su im okultisti preradjivali da se uklope sa tim njihovim neoodinistickim pricama. Inace mnogo mi je zabavno sto bas pominjes Rudolfa Hesa, usput doduse, posto je bas on redovito polagao sva svoja predvidjanaj na astrologiju i cak njegov famozni poslednji let je planiram prema "planetarnim prilikama" (jos jedan primer koliko astrologija ima veze sa mozgom kad se sagleda rezultat). Da hteli su da uniste hriscanski koncept Boga i da vaspostave neopagasnki koncept Boga sa nacistickom eshatologijom u centru. Prema svim mogucim antropoloskim standardim to je religija 100%. Cak sta vise religijski fanatizam., Уствари,можда је неко од њих и веровао у Бога,али то се није промовисало у друштву. Нађи на нету химну Хитлерове омладине,па ћеш видети колико је међу њима била "распрострањена" вера у Бога.Вера је била распрострањена,али вера у Фирера и Немачку,а не у натприродно. Nije se promovisalo u drustvu??? Sta ti pricas? Znas li da je Julius Evola (za koga slutim da relativno dobro poznajes) pisao da ako se SS ocisti rasne ideologije bice idealan primer militristicko okultne organizacije koja treba da bude ultimativni egzemplar asketskom drustvuu koje cela Evropa treba da se pretvori. Naravno da seneopaganski okultizam sistematski sirio medju populacijom jer inace pricao hiljadugodisnjem rajhu i ostatkaunacisticke eshatologije nema ama bas nikakvog smisla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Имаш слободу да кажеш"лупетање"?Л.Полинг није био атеиста.Јел си ти чуо за Ампера,Аристотела,Архимеда,Бекерела,Бишофа,Бодеа Бојла,Бекона,Галена,Галилеа,Галванија,Гауса, Декарта, Кеплера,Клаузиуса,Коперника,Кошија, Кивијеа,Ламарка,Лајбница, Максвела,Мариота,Мендељејева,Морзеа,Њутна,Ојлера.Ома,Парацелзуса,Пупина,Паскала, Пастера,Питагору,Рентгена,Тихо де Брахеа,Келвина(Томсон Вилијама),Торичелија, Вата,Фарадеја,Ајнштајна, Достојевског Теслу...?Ти си неки опасан? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Вратите се на тему. Није тема о атеистима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Ја сам ту да обратим пажњу на такве појаве. Ако си приметио, реаговао сам.Јесам, јесам, само кажем... 301 "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Нисам никакав деиста.Деизам је измишљотина масонска и са њима немам никаквих додирних тачака.А тек о екуменизму сатанском не желим ни да причам. За праизвор бића употребљавам термине као што су Бог,Универзални Дух и Врховни Ум. Сматрам себе православним хришћанином,али сам склон сумњи,као што сам и рекао на теми која је предвиђена за представљање.Оно што ме гони на сумњу јесте прича о рају и паклу (што ми се не уклапа у Христово проповедање),теорија о прародитељском греху и окретање образа непријатељу чиме се допушта да Зло тријумфује на земљи. Како можеш себе да сматраш православним хришћанином, а да нити практикујеш, нити исповедаш веру? Наравно нико теби не брани да себе сматраш за било шта, али Хришћанство је систем, усклађен и целовит поглед на свет - од догмата до етике. И тако неко ко се декларише хришћанином може поштовати своју веру и живети по религији или непоштовати своји веру и не живети по њој, али то не мења оно што она јесте. "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Имаш слободу да кажеш"лупетање"?Л.Полинг није био атеиста.Јел си ти чуо за Ампера,Аристотела,Архимеда,Бекерела,Бишофа,Бодеа Бојла,Бекона,Галена,Галилеа,Галванија,Гауса, Декарта, Кеплера,Клаузиуса,Коперника,Кошија, Кивијеа,Ламарка,Лајбница, Максвела,Мариота,Мендељејева,Морзеа,Њутна,Ојлера.Ома,Парацелзуса,Пупина,Паскала, Пастера,Питагору,Рентгена,Тихо де Брахеа,Келвина(Томсон Вилијама),Торичелија, Вата,Фарадеја,Ајнштајна, Достојевског Теслу...?Ти си неки опасан? Ти си срамота за тај префикс испред твог имена. Страшно! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Ти си срамота за тај префикс испред твог имена. Страшно! Ивице, за ово имаш опомену. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука