Juan Valdez Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Реци и ти њему, ако тако мислиш, да је празног знања, да није добро научио. Није ми рекао да сам празног знања, него да сам празан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Ајде, мало смирења. Није ми циљ да те банујем, заиста. Ја сам бар подједнако смирен као овај свештеник. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Ивице боље читај мало о Великом праску,могу да ти препоручим књиге,студирао сам физику после средње школе. ”Дивим ти се до имбецилности.” (Радован Трећи) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Г.Ангст,Ниче сада није у контексту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Г.Ангст,Ниче сада није у контексту.Па јесте у контексту лицемерног клира... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Агнст,можемо о Ничеу на другом месту.Што се тиче лицемерја,промашио си,рекао сам у брк о атеизму без лицемерисања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Закључано, док се мало главе не охладе... П.С. Обзиром да је Ивица био делимично испровоциран, те је због исте "грешке" добио и другу опомену, иста (друга) ће му бити брисана. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istok17 Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Sta mislite o ovoj teoriji? Koliko sam shvatio, veliki prasak je dogadjaj stvaranja prostora, vremena, materije i energije. Svemir je nastao iz tacke neizmjerljive gustine, i od tad se neprestano siri. Ima li nauka ikakve tvrdnje o toj 'tacki neizmjerljive gustine'? Kakvi su vasi stavovi povodom ove teorije? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Тема спојена са постојећом. Као додатак има и ова тема Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 36 минута, Istok17 рече Sta mislite o ovoj teoriji? Тренутно најбоља теорија са глупим називом која објашњава развој свемира од врло кратког времена после 'праска', не и шта се десило у самом тренутку или пре тога (ако је уопште постојало "пре", пошто је можда и време тада настало). Велики прасак је у ствари назив за тренутак када теорије физике које знамо данас више не дају никакве смислене резулатате (ништа није ни праснуло ни експлодирало, то су приче из популарне науке). Тако да је потребан неки жешћи напредак у науци да бисмо знали више. пре 36 минута, Istok17 рече Koliko sam shvatio, veliki prasak je dogadjaj stvaranja prostora, vremena, materije i energije. Може бити. Једино што знамо је да простор-време, материја и енергија (које се и налазе у простор-времену) нису могли да постоје пре тог момента. Шта је било пре тога, нико тренутно нема појма. пре 36 минута, Istok17 рече Svemir je nastao iz tacke neizmjerljive gustine, i od tad se neprestano siri. Ima li nauka ikakve tvrdnje o toj 'tacki neizmjerljive gustine'? Kakvi su vasi stavovi povodom ove teorije? Тачка неизмерљиве густине, илити сингуларитет, је исто прича из популарне науке. Ништа није било неизмерљиво мало, густо и врело. Једноставно немамо појма о томе јер у том тренутку све теорије које имамо престају да важе. Avocado and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istok17 Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, GeniusAtWork рече Тренутно најбоља теорија са глупим називом која објашњава развој свемира од врло кратког времена после 'праска', не и шта се десило у самом тренутку или пре тога (ако је уопште постојало "пре", пошто је можда и време тада настало). Велики прасак је у ствари назив за тренутак када теорије физике које знамо данас више не дају никакве смислене резулатате (ништа није ни праснуло ни експлодирало, то су приче из популарне науке). Тако да је потребан неки жешћи напредак у науци да бисмо знали више. Може бити. Једино што знамо је да простор-време, материја и енергија (које се и налазе у простор-времену) нису могле да постоје пре тог момента. Шта је било пре тога, нико тренутно нема појма. Тачка неизмерљиве густине, илити сингуларитет, је исто прича из популарне науке. Ништа није било неизмерљиво мало, густо и врело. Једноставно немамо појма о томе јер у том тренутку све теорије које имамо престају да важе. Hvala vam na odgovoru. Ukoliko zaista prije 'praska' nisu postojali prostor, vrijeme, materija i energija, onda mozemo zakljuciti da se makar jednim djelom, ova teorija slaze sa dogmom 'stvaranja ni iz cega'. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Можда је тај Велики прасак почетак палог стања, што би значило да је пре тога било творевине на неки првобитан начин, баш онако како Библија објашњава. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 8 часа, Istok17 рече Hvala vam na odgovoru. Ukoliko zaista prije 'praska' nisu postojali prostor, vrijeme, materija i energija, onda mozemo zakljuciti da se makar jednim djelom, ova teorija slaze sa dogmom 'stvaranja ni iz cega'. Ne mozemo... jer teorija ne kaze da nisu postojali materija i energija... niti da su stvoreni ni iz cega... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istok17 Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 8 минута, Avocado рече Ne mozemo... jer teorija ne kaze da nisu postojali materija i energija... niti da su stvoreni ni iz cega... Citajuci o tome, ja sam shvatio da je veliki prasak dogadjaj stvaranja prostora, vremena, materije i energije, sto znaci da pomenuto nije postojalo. Ukoliko ne grijesim, teorija se ne bavi time sta je bilo prije praska. Moja licna pretpostavka je da postoji uzork koji nema uzork svoga postojanja, i sam je uzork svemu. Zar se to ne slaze sa dogmom stvaranje ni iz cega? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 6 минута, Istok17 рече Citajuci o tome, ja sam shvatio da je veliki prasak dogadjaj stvaranja prostora, vremena, materije i energije, sto znaci da pomenuto nije postojalo. Nisi dobro shvatio. To nije događaj stvaranja, već je događaj širenja prostor-vremena iz jedne tačke... (noseći sa sobom materiju/energiju koja se u tom prostoru nalazi)... Naučnici ne tvrde da nešto pre velikog praska nije postojalo, već da je besmisleno govoriti o "pre velikog praska"... jer sa velikim praskom počinje vreme... u našem prostor-vremenu, ne postoji "pre velikog praska". пре 6 минута, Istok17 рече Ukoliko ne grijesim, teorija se ne bavi time sta je bilo prije praska. Moja licna pretpostavka je da postoji uzork koji nema uzork svoga postojanja, i sam je uzork svemu. Zar se to ne slaze sa dogmom stvaranje ni iz cega? Tvoja pretpostavka se slaže sa pomenutom dogmom... teorija velikog praska se time i ne bavi... a teško da nauka uopšte može da se time bavi pre nego što joj pokažeš neko "ništa", pa da može da proveri kako se to "ništa" ponaša i šta iz tog "ništa" može ili ne može da bude stvoreno... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука