Благовесник Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 Цитат Цитат Особа је велика онолико колико је у стању да се спусти (Kеносис). Да ли се Ислам слаже са тим? da! Али посредно ми је безброј пута потврђено да Ислам то уствари одбацује, јер ми је мноштво муслимана пребацило да је за Бога (Аллаха) унижење да се Његов Божански Логос сједини и постане једно са творевином и роди као Христос. Па пречесто буду толико пластични, парафразирам, поента тих коментара - богохулно је против Аллаха такво јеванђеље, јер се Бог, кога проповеда Ислам, никада не би дао тако унизити. Цитат Особа је велика онолико колико је у стању да се спусти (Kеносис).Савршена кеноза:,,То је стање које се не може адекватно схватити нити описати. У систематској теологији, кеноза се схвата као последица ипостасног јединства. У Христу, Бог постаје учесник у животу човека: "прима наше грехе и умире за нас" (Посланица Јеврејима 2,9), да би човеку дао могућност да дође до Бога. У Оваплоћењу Своме, Бог обавија Своје Божанство, да би се спустио до човековог стања, узевши обличје "слуге" (διακονος). "Необухватног Логоса Божијег, ти си обухватила Блажена Дјевице Маријо, кад се Он оваплотио", да би се тако Син Божији поистоветио са Сином човечијим. Он се спустио приклонивши небеса (καταβασις) да би показао како икономија спасења није машта (φαντασια), него стварност и дело послушности." Цитат Naravno poštujem i uvažavam drugačiji stav i drugačije vjerovanje, Такође и ја, то и сам знаш, али... Цитат ali sam ubjeđen da islamska rješenja su u svakom momentu najbokja za ljudski rod!Најбоља за биолошки опстанак људског рода, да, али сматрам да су на нижој лествици када је у питању постизање вишег Живота коме темељ није овај свет. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crkvenjak Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 Džej Ramadanovski: Razmišljam da promenim veru Mada je po rođenju od oca nasledio muslimansku veru, pevač Džej Ramadanovski redovno odlazi u pravoslavnu crkvu gde nalazi svoj spokoj, pa ga sve češće obuzimaju misli da se prikloni hrišćanstvuKada mu problemi zakucaju na vrata, slavni pevač narodne muzike Džej Ramadanovski se poput mnogih bespomoćnih ljudi okreće Bogu u potrazi za utehom i rešenjima. Budući da je po rođenju nasledio muslimansku veru jer mu je otac bio te veroispovesti, a majka hrišćanka, ovaj četrdesetpetogodišnjak ističe da nikada nije obraćao pažnju kako će svog Boga kojem se moliti nazvati. Ipak, ne krije da unutrašnji mir već godinama pronalazi u pravoslavnoj crkvi i da sve češće razmišlja o tome da promeni veru.- Rođen sam u mešovitoj porodici. Pošto mi je otac musliman, a majka je bila hrišćanka, ja sam, kako to obično biva u takvim slučajevima, kao dete nasledio očevu veru. Devet godina svog detinjstva proveo sam u domu za siročad. Rastao sam na ulici i nisam bio u mogućnosti da razmišljam o tome da li ću nekom reći da sam katolik, pravoslavac ili musliman. Jednostavno, to mi nije bilo tako važno, ali kako su godine prolazile, postajao sam sve više pobožan – otkriva Džej.Činjenica da je omiljen u društvu i ima mnogo prijatelja koji bi ga rado pozvali za kuma, dodatno mu je otežala život jer na njihove pozove za tako važne životne odluke nije mogao da pristane.- Često su me moji dragi prijatelji zvali da im budem kum, kako na venčanjima, tako i na krštenjima, a ja sam morao da ih odbijem jer nisam kršten. To bi me svaki put veoma ražalostilo jer neke od njih volim kao da su mi rođena braća. Inače, veoma sam pobožan i redovno odlazim u crkvu Svete Petke gde palim sveće za svoje najbliže. Jedno vreme čak sam u nju išao svaki dan, dok sam u džamiji bio svega nekoliko puta – ističe pevač.Potreba da bude uz svoje prijatelje i ispuni njihove želje, rodila je u njemu potrebu da jednog dana zaista postane pravoslavac, ali još nije siguran kada će se to desiti.- U životu stvarno ništa ne planiram. Ja sam čovek koji sve odluke, a pogotovu one važne, donosi u trenutku, pa će tako biti i ovog puta. Voleo bih da stvari postavim tako da kada me neko sledeći put pozove da mu kumujem, to mogu da prihvatim bez ikakvih problema. U suštini, još pre nekoliko godina rešio sam da ništa ne menjam pod stare dane, ali ću po pitanju vere verovatno napraviti izuzetak. Ponekad u šali kažem kako to ponavljam već godinama, pa se može desiti i da umrem ovako kako sam rođen. Nije važno kom se Bogu moliš ako u njega i u ono što radiš iskreno veruješ, ako su ti srce i duša čisti kao suza – opisuje Ramadanovski.Mada je u životu dosta grešio i činio stvari kojih bi se mnogi postideli, šarmantni pevač ipak ističe da se ne kaje nijednog segmenta svog života.- Bio sam čak i u zatvoru zbog vožnje u pijanom stanju i to ne doživljavam kao nešto strašno ili kao događaj koji me je promenio. Lako se prilagođavam na nove situacije i ne bi mi smetalo ni da spavam na klupi u parku. Dok sam bio u zatvoru, brinuo sam jedino o svojim ćerkama i razmišljao kako da ih na što bolji način obezbedim. I danas, iako su velike, ja i dalje brinem o njima – priča Džej.Pošto su i njegove ćerke rođene u mešovitoj porodici jer je njegova bivša supruga Nada hrišćanka, Ramadanovski još ne zna da li će se njegova starija naslednica ćerka Ana venčati u crkvi.- To je stvar njenog izbora i ja s tim nemam ništa. Nisam strog roditelj, ali daleko od toga da između nas ne postoji uzajamno poštovanje. Sa decom imam odnos pun poverenja i oko svega se dogovaramo – ističe Džej.Aleksandra Dimitrijevićhttp://info-forum.net/index.php?topic=2329.0 smej.gif smej.gif smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 Због будућности своје деце вратио сам се православљу Славни редитељ Емир Кустурица само за Story прича о томе зашто је у Мећавнику свио дом, открива зашто никада неће отићи у родно Сарајево, због чега је постао православац, али и да је његова супруга Маја централна фигура која породицу држи на окупу http://www.story.rs/profili/emir-kusturica/biografija/2009/381-zbog-buducnosti-svoje-dece-vratio-sam-se-pravoslavlju Емир Кустурица о себи "Мој отац је био атеиста и увијек се декларисао као Србин. Добро, можда смо били Муслимани 250 година, али смо били православци прије тога и дубоко у себи увијек били Срби, вјера то не може промјенити. Ми смо постали Муслимани само да би преживјели Турке." http://bs.wikipedia.org/wiki/Emir_Kusturica „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 Цитат Цитат Цитат Цитат ako imas volje da opises ,ispricas vise malo od kad su turci bili pa nadalje da cujemo sa te strane isto jel do sada samo jednu stranu znamo Ah Turci, crni turci, mnogo su zla činili, to je tačno, ali opet historijski gledano nije im bilo vjernijih saveznika od Srba,međutim ovo je već politički-historijsko pitanje i nekako mi iskače iz naših tema!Šta sve u islamu smatram boljim od hriščanstva?To je dobro pitanje! Slažem se sa hrišćanstvom u onoj mjeri u kojoj se ono sa islamom slaže, a u stvarima gdje se razilazi sa islamom islam je naravno bolji! koje su to stvari ili pitanja? Između ostalog, nasljedno pravo, kazneno pravo, život na ovom i na onom svijetu itd. Naravno poštujem i uvažavam drugačiji stav i drugačije vjerovanje, ali sam ubjeđen da islamska rješenja su u svakom momentu najbokja za ljudski rod! eh alsi ga sada odgovorio ,ko kaze da mislim tako kako ti mislis da mislim ,no ,vec sam mislila ovako,neke stvari se prepricavaju ostavljaju pisane,tako i vama isto prepricavale se ostavljale se zapisivale se ,ne kako su turci i dal bili crni vec o uzimanju islama tada ,nisam te pitala sta najbolje sta nije koja resenja,al eto ti tako mislis i drugi misle drugacije ima i treci sto skroz trece misle ili jednostavno radoznalih bez ikakve lukavosti da se krije iza toga svega ,mojih pitanja ,nadam se da nije previse bilo to sve za tebe ,al nemoras ti da ni napises nista ,ako ti besmisleno sto sam pitala,opet je sve u redu,ovako, onako Izvini sestro ja te nerazumih u potpunosti što si pitala, pa sam mislo da to pitaš!Drugo:Jako ste korektan sugovornik, i nema potrebe da imate osječaj da previše pitate! Odgovorio sam u drugom djelu pitanja na pitanje koje je postavljeno što je to bolje u islamu pa je čovjek musliman! Isto bi mi bilo odgovoreno na pitanje što je bolje u hrišćanstvu pa je čovjek hrišćanin! Ali ako sam razumio što ste namjeravali pitati a to je kako je u Turskoj sada: Odgovaram:Ima i dobra i zla, onaj ko traži dobro nađe ga a onaj ko traži zlo nađe ga! Turska je danas savremena država i po uređenosti ne zaostaje puno u odnosu na savremene države na zapadu. Imaju neke probleme oko zdravstvene zaštite populacije, imaju jaku mafiju, imaju probleme oko odnose vjerei države ali to plako dolazi na svoje! Država je izuzetno čista, narod kao i svaki narod fin, imaju jaku infrastrukturu, puteve, pruge, aviokompanija im je jedna od najjjačih na svijetu i najsiigurnijih, itd.Kao i svaka država ima svoje i pozitivne i negativne strane! Da to je država koja ima najveći postotak muslimanskog stanovništva preko 99 posto! Izvini ako te nisam dobro razumio nije mi bila namjera da te povrijedim.Tvoj brat musliman! nema sta ni zasta da se izvinjavas , pa to sam mogu i meni se desi da smuckam da niko nerazumije ,nije tvoja krivica brate ,fala za odgovore ,eto prije par dana vratili se sa odmora u komsiluku stanuju turci,bas isto su kazali da malo kriticno i treba se paziti da tako postalo da misle ako sa zapada dodju da su puni para ,ima mafije da auta i tako moraju paziti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 Цитат Цитат Цитат Особа је велика онолико колико је у стању да се спусти (Kеносис). Да ли се Ислам слаже са тим? da! Али посредно ми је безброј пута потврђено да Ислам то уствари одбацује, јер ми је мноштво муслимана пребацило да је за Бога (Аллаха) унижење да се Његов Божански Логос сједини и постане једно са творевином и роди као Христос. Па пречесто буду толико пластични, парафразирам, поента тих коментара - богохулно је против Аллаха такво јеванђеље, јер се Бог, кога проповеда Ислам, никада не би дао тако унизити. Цитат Особа је велика онолико колико је у стању да се спусти (Kеносис).Савршена кеноза:,,То је стање које се не може адекватно схватити нити описати. У систематској теологији, кеноза се схвата као последица ипостасног јединства. У Христу, Бог постаје учесник у животу човека: "прима наше грехе и умире за нас" (Посланица Јеврејима 2,9), да би човеку дао могућност да дође до Бога. У Оваплоћењу Своме, Бог обавија Своје Божанство, да би се спустио до човековог стања, узевши обличје "слуге" (διακονος). "Необухватног Логоса Божијег, ти си обухватила Блажена Дјевице Маријо, кад се Он оваплотио", да би се тако Син Божији поистоветио са Сином човечијим. Он се спустио приклонивши небеса (καταβασις) да би показао како икономија спасења није машта (φαντασια), него стварност и дело послушности." Цитат Naravno poštujem i uvažavam drugačiji stav i drugačije vjerovanje, Такође и ја, то и сам знаш, али... Цитат ali sam ubjeđen da islamska rješenja su u svakom momentu najbokja za ljudski rod!Најбоља за биолошки опстанак људског рода, да, али сматрам да су на нижој лествици када је у питању постизање вишег Живота коме темељ није овај свет.Brate ono što važi za ljude ne važi za Stvoritelja ljudi.Tačno je da Bog nikada neće sebe poniziti .Tačno je takođe da je čovjek velik onoliko koliko je spreman radi istine da se ako treba ponizi. Ali to za Boga ne može biti.I mi muslimani nikada ne možemo prihvatiti da je Bog se preobrazio u čovjeka došao na ovaj svijet na način kako beba dolazi, odrastao pio mlijeko iz utrobe majke njegove, zatim ubijen bio.Takvo poniženje Bog nikada neće uraditi!To je naša vjera brate! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Цитат Džej Ramadanovski: Razmišljam da promenim veru Mada je po rođenju od oca nasledio muslimansku veru, pevač Džej Ramadanovski redovno odlazi u pravoslavnu crkvu gde nalazi svoj spokoj, pa ga sve češće obuzimaju misli da se prikloni hrišćanstvu Kada mu problemi zakucaju na vrata, slavni pevač narodne muzike Džej Ramadanovski se poput mnogih bespomoćnih ljudi okreće Bogu u potrazi za utehom i rešenjima. Budući da je po rođenju nasledio muslimansku veru jer mu je otac bio te veroispovesti, a majka hrišćanka, ovaj četrdesetpetogodišnjak ističe da nikada nije obraćao pažnju kako će svog Boga kojem se moliti nazvati. Ipak, ne krije da unutrašnji mir već godinama pronalazi u pravoslavnoj crkvi i da sve češće razmišlja o tome da promeni veru. - Rođen sam u mešovitoj porodici. Pošto mi je otac musliman, a majka je bila hrišćanka, ja sam, kako to obično biva u takvim slučajevima, kao dete nasledio očevu veru. Devet godina svog detinjstva proveo sam u domu za siročad. Rastao sam na ulici i nisam bio u mogućnosti da razmišljam o tome da li ću nekom reći da sam katolik, pravoslavac ili musliman. Jednostavno, to mi nije bilo tako važno, ali kako su godine prolazile, postajao sam sve više pobožan – otkriva Džej. Činjenica da je omiljen u društvu i ima mnogo prijatelja koji bi ga rado pozvali za kuma, dodatno mu je otežala život jer na njihove pozove za tako važne životne odluke nije mogao da pristane. - Često su me moji dragi prijatelji zvali da im budem kum, kako na venčanjima, tako i na krštenjima, a ja sam morao da ih odbijem jer nisam kršten. To bi me svaki put veoma ražalostilo jer neke od njih volim kao da su mi rođena braća. Inače, veoma sam pobožan i redovno odlazim u crkvu Svete Petke gde palim sveće za svoje najbliže. Jedno vreme čak sam u nju išao svaki dan, dok sam u džamiji bio svega nekoliko puta – ističe pevač. Potreba da bude uz svoje prijatelje i ispuni njihove želje, rodila je u njemu potrebu da jednog dana zaista postane pravoslavac, ali još nije siguran kada će se to desiti. - U životu stvarno ništa ne planiram. Ja sam čovek koji sve odluke, a pogotovu one važne, donosi u trenutku, pa će tako biti i ovog puta. Voleo bih da stvari postavim tako da kada me neko sledeći put pozove da mu kumujem, to mogu da prihvatim bez ikakvih problema. U suštini, još pre nekoliko godina rešio sam da ništa ne menjam pod stare dane, ali ću po pitanju vere verovatno napraviti izuzetak. Ponekad u šali kažem kako to ponavljam već godinama, pa se može desiti i da umrem ovako kako sam rođen. Nije važno kom se Bogu moliš ako u njega i u ono što radiš iskreno veruješ, ako su ti srce i duša čisti kao suza – opisuje Ramadanovski. Mada je u životu dosta grešio i činio stvari kojih bi se mnogi postideli, šarmantni pevač ipak ističe da se ne kaje nijednog segmenta svog života. - Bio sam čak i u zatvoru zbog vožnje u pijanom stanju i to ne doživljavam kao nešto strašno ili kao događaj koji me je promenio. Lako se prilagođavam na nove situacije i ne bi mi smetalo ni da spavam na klupi u parku. Dok sam bio u zatvoru, brinuo sam jedino o svojim ćerkama i razmišljao kako da ih na što bolji način obezbedim. I danas, iako su velike, ja i dalje brinem o njima – priča Džej. Pošto su i njegove ćerke rođene u mešovitoj porodici jer je njegova bivša supruga Nada hrišćanka, Ramadanovski još ne zna da li će se njegova starija naslednica ćerka Ana venčati u crkvi. - To je stvar njenog izbora i ja s tim nemam ništa. Nisam strog roditelj, ali daleko od toga da između nas ne postoji uzajamno poštovanje. Sa decom imam odnos pun poverenja i oko svega se dogovaramo – ističe Džej. Aleksandra Dimitrijević http://info-forum.net/index.php?topic=2329.0 0110_hahaha 0110_hahaha Džej Ramadanovski je jedan pjevač, čovjek koji nikada nije bio prakticirajuči musliman, više ti o islamu znaš od njega, ašto se tiće Emira Kusturice, on i islam ko istok i zapad , mislim da je on čovjek izgubljenog identiteta! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 U kom smislu misliš izgubljenog indetiteta? Ako misliš na nacionalni indentitet onda te moram pitati kakve to ima veze sa verom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Цитат Цитат Да, и рајска насеља препуна жена, које чезну баш за тобом. То му дође попут неког напредног претече Фројда. 0110_hahahaA da li bi ti to volio? Јест мало глупо питање, али да ли у вашем рају постоје и остале физиолошке потребе? 0110_hahaha „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leo I Magnus Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Цитат Džej Ramadanovski je jedan pjevač, čovjek koji nikada nije bio prakticirajuči musliman, više ti o islamu znaš od njega, ašto se tiće Emira Kusturice, on i islam ko istok i zapad , mislim da je on čovjek izgubljenog identiteta! Немања Кустурица је Србин..који се вратио у Хришћанство.. А о изгубљеном идентитету бар ти немој и остали мухамеданци Срби! Heghlu'meH QaQ jajvam http://orthodoxbrotherhood.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Цитат Цитат Цитат Да, и рајска насеља препуна жена, које чезну баш за тобом. То му дође попут неког напредног претече Фројда. kafica A da li bi ti to volio? Јест мало глупо питање, али да ли у вашем рају постоје и остале физиолошке потребе? facenew22222222 Цитат U kom smislu misliš izgubljenog indetiteta? Ako misliš na nacionalni indentitet onda te moram pitati kakve to ima veze sa verom? vera i nacija nemaju bas neke veze.sto se njih dvojce tice,ok...nikad i nisu bili vernici,pa ako su se odlucili da veruju-bolje i to nego da ne veruju....znam i za relativno skorasnju scenu ispred Bajrakli dzamije kada je Dzeki hteo pijan da udje da se moli...padali smo od smeha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Цитат Цитат Džej Ramadanovski je jedan pjevač, čovjek koji nikada nije bio prakticirajuči musliman, više ti o islamu znaš od njega, ašto se tiće Emira Kusturice, on i islam ko istok i zapad , mislim da je on čovjek izgubljenog identiteta! Немања Кустурица је Србин..који се вратио у Хришћанство.. А о изгубљеном идентитету бар ти немој и остали мухамеданци Срби! da li Tom Henks ima problem sa identitetom?ili Asim Sarvan?Ili Ket Stivens?... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leo I Magnus Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Цитат da li Tom Henks ima problem sa identitetom?ili Asim Sarvan?Ili Ket Stivens?... Нисам био јасан... Мислио сам на мухамеданце Србе који се сматрају "бошњацима" .. "хрватима" итд ..Извињавам се Heghlu'meH QaQ jajvam http://orthodoxbrotherhood.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Цитат Džej Ramadanovski je jedan pjevač, čovjek koji nikada nije bio prakticirajuči musliman, više ti o islamu znaš od njega, ašto se tiće Emira Kusturice, on i islam ko istok i zapad , mislim da je on čovjek izgubljenog identiteta! Ако је ико јасан по питању одређивања према своме идентитету то је онда Емир Кустурица. Ако се по његовим изјавама не може закључити да је он човек који врло јасно познаје свој идентитет, онда су изјаве типа "он је изгубљеног идентитета" напросто злонамерно изречене. Углавном овакве изјаве говоре муслимани из Босне од којих многи не могу да му опросте што је каријеру наствио у Србији, никад се није вратио у Сарајево после рата, и што је на крају постао православни хришћанин. Да се види по његовим изјавама како је упознат са својим пореклом, види се јасно. Порекло уназад води до Срба који су да би преживели Турке примили ислам, дакле Кустурица осим што је врло добро упознао да је истина у Православљу он је поред тога упознат са историјом својих предака и само је вратио онај идентитет који су изгубили његови чукун-чукун дедови, напуствиши хришћанство како би уживали у погодности које су имали муслимани у Османском царству. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Цитат Цитат da li Tom Henks ima problem sa identitetom?ili Asim Sarvan?Ili Ket Stivens?... Нисам био јасан... Мислио сам на мухамеданце Србе који се сматрају "бошњацима" .. "хрватима" итд ..Извињавам се a,to...i meni je ta prica oko Bosnjastva "nategnuta",ruku na srce...mada,neka se deklarise ko kako hoce.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Цитат Цитат Džej Ramadanovski je jedan pjevač, čovjek koji nikada nije bio prakticirajuči musliman, više ti o islamu znaš od njega, ašto se tiće Emira Kusturice, on i islam ko istok i zapad , mislim da je on čovjek izgubljenog identiteta! Ако је ико јасан по питању одређивања према своме идентитету то је онда Емир Кустурица. Ако се по његовим изјавама не може закључити да је он човек који врло јасно познаје свој идентитет, онда су изјаве типа "он је изгубљеног идентитета" напросто злонамерно изречене. Углавном овакве изјаве говоре муслимани из Босне од којих многи не могу да му опросте што је каријеру наствио у Србији, никад се није вратио у Сарајево после рата, и што је на крају постао православни хришћанин. Да се види по његовим изјавама како је упознат са својим пореклом, види се јасно. Порекло уназад води до Срба који су да би преживели Турке примили ислам, дакле Кустурица осим што је врло добро упознао да је истина у Православљу он је поред тога упознат са историјом својих предака и само је вратио онај идентитет који су изгубили његови чукун-чукун дедови, напуствиши хришћанство како би уживали у погодности које су имали муслимани у Османском царству. ....svako trazi neku istinu,i nalazi onu koja mu odgovara i prija....vera je jedna od njih,i ako je to njegov izbor-samo je njegov... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука