Jump to content

Непоштовање српских жртава

Оцени ову тему

Препоручена порука

Како другачије назвати понашање из чланка са дна текста?

Чиме га оправдати?

Срби који навијају за Хрватску пљују у лице свим српским мученицима стрељаним, кланим, бацаним у јаме... Свим оним прогнаним и опљачканим.

Дословно сваком убијеном Србину и Српкињи. И оном у колевци и оном старцу. А све њих су Хрвати( да Хрвати, они су чинили усташку војску и 1941. и 1991. Јер ако се може рећи српски злочини може се рећи и хрватски злочини.)  убијали и протеривали у Другом светском рату (не заборавимо и у Првом док су носили униформе Аустроугарске монархије а тад још није било усташа као формације) и у грађанском рату 1991-1995. године да би створили етнички чисту државу Хрватску. Данас у Хрватској живи 3% Срба.  Дакле таквој држави честитате и за репрезентацију такве државе навијате!

Многи ће наћи разне површне изговоре, који иду од наивности и површности до користољубља. Али то су све само изговори. Када вам се учини да смо сви исти, поставите питање том за кога мислите да је исти и да сте браћа, шта мисли о Олуји и Јасеновцу. То ће бити вододелница. И ако сами нисте прешли на тамну страну све ће вам бити јасно.

Злу се треба супроставити а не треба му повлађивати.

Ми Срби имамо право да причамо о злу које нам је нанела Хрватска држава, ова сада и она НДХ. У Хрватској данас живи 3% Срба. То је остварењ сна Анте Павелића. Ето репрезентацији такве државе честитате и за репрезентацију такве државе навијате.

Хрвате не треба мрзети а истовремено не треба пљувати у лице наших предака српских мученика. Молимо се за Хрвате,за њихово покајање и спасење али не навијајмо за државу саздану на нашем истребљењу јер нас такво понашање води у пропаст. То је љубав. Није љубав пустити музику и рећи ето сви смо људи ајде да све заборавимо, пијмо и веселимо се, политичари су зли.

Чланак је само један од примера наше несвести, коју сам сретао и у медијима и у приватном животу.

WWW.KURIR.RS

Violeta Viki Miljković na koncertu u Hrvatskoj pevala sa šalom na kome se nalazi hrvatska zastava, što je...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

WWW.POLITIKA.RS

Селектор репрезентације Хрватске Златко Далић посветио је вечерашњу победу против...

А  такозвани бранитељи су, за оне који имају амнезију,  усташе које су убијале и протеривале Србе. Ако некима "свисмоисти Србима" није јасно о чему говорим, нека укуцају Олуја, породица Зец, задарска кристална ноћ, Медачки џеп, Бљесак, Петровачка цеста....

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Вилер Текс рече

Како другачије назвати понашање из чланка са дна текста?

Чиме га оправдати?

Срби који навијају за Хрватску пљују у лице свим српским мученицима стрељаним, кланим, бацаним у јаме... Свим оним прогнаним и опљачканим.

Дословно сваком убијеном Србину и Српкињи. И оном у колевци и оном старцу. А све њих су Хрвати( да Хрвати, они су чинили усташку војску и 1941. и 1991. Јер ако се може рећи српски злочини може се рећи и хрватски злочини.)  убијали и протеривали у Другом светском рату (не заборавимо и у Првом док су носили униформе Аустроугарске монархије а тад још није било усташа као формације) и у грађанском рату 1991-1995. године да би створили етнички чисту државу Хрватску. Данас у Хрватској живи 3% Срба.  Дакле таквој држави честитате и за репрезентацију такве државе навијате!

Многи ће наћи разне површне изговоре, који иду од наивности и површности до користољубља. Али то су све само изговори. Када вам се учини да смо сви исти, поставите питање том за кога мислите да је исти и да сте браћа, шта мисли о Олуји и Јасеновцу. То ће бити вододелница. И ако сами нисте прешли на тамну страну све ће вам бити јасно.

Злу се треба супроставити а не треба му повлађивати.

Ми Срби имамо право да причамо о злу које нам је нанела Хрватска држава, ова сада и она НДХ. У Хрватској данас живи 3% Срба. То је остварењ сна Анте Павелића. Ето репрезентацији такве државе честитате и за репрезентацију такве државе навијате.

Хрвате не треба мрзети а истовремено не треба пљувати у лице наших предака српских мученика. Молимо се за Хрвате,за њихово покајање и спасење али не навијајмо за државу саздану на нашем истребљењу јер нас такво понашање води у пропаст. То је љубав. Није љубав пустити музику и рећи ето сви смо људи ајде да све заборавимо, пијмо и веселимо се, политичари су зли.

Чланак је само један од примера наше несвести, коју сам сретао и у медијима и у приватном животу.

WWW.KURIR.RS

Violeta Viki Miljković na koncertu u Hrvatskoj pevala sa šalom na kome se nalazi hrvatska zastava, što je...

Površnih je ljudi koliko voliš...

Подели на овим сајтовима

@Вилер Текс

Дио текста којег си поставио:

Цитат

Podsetimo, Viki nije jedina estradna ličnost koja se u javnosti pojavila sa hrvatskim nacionalnim obeležjima, pa su tako sa šahovnicama uslikani i Ana Nikolić, Sandra Afrika, frontmen Bore Čorbe Bora Đorđević i drugi. Kada je pre nekoliko godina Afrikin potez osudila domaća javnost, ona je istakla da bi se ogrnula zastavom bilo koje države.

Стари четник, а? :D

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Срндаћ рече

@Вилер Текс

Дио текста којег си поставио:

Стари четник, а? :D

Апсолутно је неприхватљиво да то било ко ради. Да ли је шала, наивност, користољубље или "екавско усташтво" да цитирам добар израз са једног телеграм канала. Али има разлике да ли је неко глуп и наиван или је србомрзац из српских редова. Али ипак и једно и друго резултира самодеструкцијом. Не знам за конкретан случај, али овде говоримо о суштини. 

А то што сад навлачиш тему у другом правцу, бајатим цинизмом,  је већ твој проблем.

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Вилер Текс рече

А то што сад навлачиш тему у другом правцу, бајатим цинизмом,  је већ твој проблем.

Ма какво навлачење у страну. Стварно ми је пресмијешно да је и Бора ово некад урадио с обзиром на његов репертоар и увјерења :smeh1:

Бора Чорба некад:"Ћути ћути ујко убићу те ја знаш ли ону нашу стиже Војвода!"

Бора Чорба данас:"Н...н....н....немојте се љутитееее скидам заставууууу" :smeh1:

пре 20 часа, Вилер Текс рече

Апсолутно је неприхватљиво да то било ко ради.

Напротив, не могу ја очекивати од некога да исто размишља као ја и да има иста увјерења и пијетет према сопственим државним симболима и осталим симболички битним стварима. Људи су различити и доста људи нема осјећања према својој држави, земљи, народу итд.

Још к томе, ово су све музичари у питању који не желе да изгубе посао и под економским су притиском због тога. Шта ја онда поготово имам да их осуђујем као каква стара баба. Њихов живот, њихов лебац, њихова ствар. Ионако горе побројани (осим господина Чорбе) нису нешто познати по бусању у своје патријотске груди тако да је свако згражавање над њима сувишно.

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Срндаћ рече

Напротив, не могу ја очекивати од некога да исто размишља као ја и да има иста увјерења и пијетет према сопственим државним симболима и осталим симболички битним стварима. Људи су различити и доста људи нема осјећања према својој држави, земљи, народу итд

Ако имаш мало здравог расуђивања можеш очекивати. И требаш. Слобода и мишљење нису ствари које саме по себи обавезно резултирају неким добром.

Прво овде се конкретно не ради о симболичким стварима, ради се да ми Срби, као жртве и потомци жртава, а често и једно и друго, не можемо навијати за Хрватску која од 1941. активно спроводи геноцид над Србима.

Овде се не ради о томе да ли више волимо овај или онај бенд, пире или под пеком крумпијера.

Овде се ради о елементарном самопоштовању и нашем опстанку.

Малоумним навијањем за Хрвате и наративом " сви смо исти, не живимо у прошлости, има добрих људи" бацамо бисере пред свиње а своје вратове стављамо на пањ џелата. Без хрватског покајања нема неке другарске приче.

Подели на овим сајтовима

У праву си Вилер, ево рецимо и овај такође певач неки Саша Матић шта прича :

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2022&mm=12&dd=13&nav_id=2258382

Каже мртав ладан, ....."Biću s vama i uz vas tog 18. decembra. Daće Bog da Hrvatska osvoji finale pa da svi zajedno to proslavimo onako kako treba", poručio je",..... све разумем, и да не треба да будемо extreme и да треба да имамо добре односе са свима, али дај бре човече јел имаш бре мало достојанства и поштовања и према свом Српском народу за који знамо шта је прошо кроз историју у тој Хрватској држави , дал је могуће да толико нема осећаја за целу ту ситуацију у односима између нас и Хрвата, имаш пријатеље Хрвате, ок, али ваљда треба да имаш обзира не само за твоју неку личну ствар и просперитет, него треба ваљда мало да се гледају и опште ствари и просперитет и слично.

Vamos Argentina ..... :algabacaju:    :stadaradim:

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Bokisd рече

певач неки Саша Матић шта прича :

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2022&mm=12&dd=13&nav_id=2258382

Каже мртав ладан, ....."Biću s vama i uz vas tog 18. decembra. Daće Bog da Hrvatska osvoji finale pa da svi zajedno to proslavimo onako kako treba", poručio je"

Малоумник.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Владимир Владимирович Цар1 рече

Уопште, сада ми је јасно зашто има онај канон да хришћани не иду у позориште, то се односи и на СП  где је тешка корупција и не треба ни да се гледа,  ђавоља работа је то. Ено било је како је Платини намештао са Саркозијем да Катар буде домаћин, уговри од по 200 до 300 милиона долара:unbelieveble: а у ствари се перу паре.

Ово је тек посебна прича.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...