Јанко Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 winux: Evo, osim konstatacije da je smešan očekujem i objašnjenje zašto je po tebi smešan. Čovek lepo objašnjava raskrsnicu na kojoj su protestanti zaboravili da skrenu "levo kod Albukerkija", tj ostavili samo bukvalno tumačenje bez alegorijskog, a ponajviše bez svetootačkog opitnog iskustva Duhom Svetim, predanjskog... Gospod je razum i logiku ostavio na dnu Genisaretskog jezera dok je hodao po vodi i pozvao Petra da dođe..."Zašto posumnja, maloverni?". Tu nauka ne pomaže, samo vera... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 Nisi me uvredio nego mnogo više razočarao kao sagovornik u opštem ophođenju. Ne zameri ni ti ako sam preoštro izneo zamerke. Uzgred predposlenju rečenicu shvatam kao, veoma očekivani, odgovor na moje najvažnije pitanje iz poslednjeg posta. Ako niko nema odgovor na ovo I rest my case!!! Jer sve van ovoga su trice i kučine. pa vi ne mozete da dokazete na ovaj nacin nastanak zivotinja. Da bi vaše objašnjenje moglo da se kvalifikuje u domen naučnih objašnjenja mora da ima Jer naucno je ono sto vi kazete da je naucno -Jasno definisan opseg objašnenja Vi definisete kako vama odgovara objasnjenja i sve sto nije s tim u skladu nije naucno -Jasno i precizno razloženu moć objašnjenja(akcenat na predviđanju) Sta predvidja evolucija? ono sto vidimo mikroevolucijom -Mora da bude oboriva TE je oboriva? kako kad nije dokazana? Анастасија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 winux: Evo, osim konstatacije da je smešan očekujem i objašnjenje zašto je po tebi smešan. Čovek lepo objašnjava raskrsnicu na kojoj su protestanti zaboravili da skrenu "levo kod Albukerkija", tj ostavili samo bukvalno tumačenje bez alegorijskog, a ponajviše bez svetootačkog opitnog iskustva Duhom Svetim, predanjskog... Gospod je razum i logiku ostavio na dnu Genisaretskog jezera dok je hodao po vodi i pozvao Petra da dođe..."Zašto posumnja, maloverni?". Tu nauka ne pomaže, samo vera... Jer uzimamo ono sto nam odgovara da tumacimo na nacin na koji nam odgovara, a sve sto nije u skladu sa nasim pogledom na svet, pa to se tako ne tumaci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 Jer uzimamo ono sto nam odgovara da tumacimo na nacin na koji nam odgovara, a sve sto nije u skladu sa nasim pogledom na svet, pa to se tako ne tumaci. pa zasto tako radite? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 pa zasto tako radite? mislim da kreacionisti to ne rade jer ako u bibliji pise da je sve stvoreno za sest dana onda je stvoreno za sest dana tacka, to pitanje moras da postavis teistickim evolucionistima, ja na to nemam odgovor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 mislim da kreacionisti to ne rade jer ako u bibliji pise da je sve stvoreno za sest dana onda je stvoreno za sest dana tacka, to pitanje moras da postavis teistickim evolucionistima, ja na to nemam odgovor. Гдје у библији пише да мораш да схватиш буквално то што пише? Гдје у Библији пише да је опис прве књиге постања диктиран писцу, а не да је писац написао у надахнућу с више? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 pa vi ne mozete da dokazete na ovaj nacin nastanak zivotinja. Na koji li ja način mi treba da počnemo da pišemo postove da bi ti stavio prstić na čelo i počeo da razlikuješ osnovne pojmove?? Japanski? Baš zato što ništa u prirodnim naukama NE MOŽE biti dokazano (jer je dokaz matematičko logički koncept) može biti samo podržano (prouči već jednom za ime sveta šta znači corroboration) smo ustanovili ove metode jer jedino njima je moguće doći do podržane teorije koja daje korisna predviđanja. Jer naucno je ono sto vi kazete da je naucno Ne nego samo ono što je nedvosmisčleno dalo jasne rezultate po pitanju predviđanja koje svaki dan možemo/moramo primenti i tehnologiji. Nikada nikada nikada do sada ništa osim Hipotetičko deduktivnog metoda nije dalo predviđanja na koja se mođemo osloniti U BILO KOJOJ OBLASTI PRIRODNIH NAUKE. Tvrdiš suprotno? Molim lepo. Iznesi mi jednu samo jednu naučnu toeirju iz bilo koje oblasti u zadnjih 150 godina do koje smo došli nekim drugim metodom osim ovog koji sam ja izneo i koji može da izbegne ova tri preduslova koja sam tu naveo koja ti i tvoje kolege NI U LUDILU NEĆETE ispuniti jer imate naopak pristup tome šta nauka pokušava. Vi definisete kako vama odgovara objasnjenja i sve sto nije s tim u skladu nije naucno Ne, nego onako kako je nephodno da bi isključili suvišne elemente koji ne utiču na posmatrani skup elementa a u suprotnom bi onemogućile da se dođe do bilo kakvog predviđanja na koje se možemo osloniti. Sta predvidja evolucija? ono sto vidimo mikroevolucijom Da će selektivni pritisak dati prednost onim varijacijma u populaciji koji osobine da senajbrže prilagode trenutnim uslovima selektivnog pritiska tako prežive u većem broju i tako prenesu iste osobine koje su im to omogućile koje će najverovantije biti favorizovane u sledećoj generaciji. -Mora da bude oboriva TE je oboriva? kako kad nije dokazana? Jako inteligentno pitanje prijatelju. šta misliš da ja tebe pitam "Onom cvetu u tvojoj bašti su merljive temperatura i težina? Kako to kad niko nikad nije čuo kakvog su zvuka?". Eto toliko smisla ima ovo tvoje mnogo napredno pitanje. TE kao ni jedna teorija u prirodnim naukama uopšte ne može biti dokazana jer dokaz zahteva iskaz STATIČNE FORME. Naučne teorije su opisi PREDVIĐANJA mehanizama koji su promenljivi na maloj vremenskoj skali veoma malo na većoj više na jako velikoj veoma promenljive. Zato mogu biti samo podržane ili oborene NE DOKAZANE. Bilo bi dobro da počneš da razlikuješ asptraktne pojmove koji su neophodni za razmatranje ove problematike. Čitanje ozbiljne literature ti ne mogu nadoknaditi ni Google ni kreacionistički YT kanali. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 mislim da kreacionisti to ne rade jer ako u bibliji pise da je sve stvoreno za sest dana onda je stvoreno za sest dana tacka, to pitanje moras da postavis teistickim evolucionistima, ja na to nemam odgovor. Опрости, Винуксе, али у СРПСКОМ ПРЕВОДУ Светог Писма пише реч "дан", док у оригиналном јеврејском стоји појам "јом" који може означавати и хиљадити део секунде и милионе година... Чак и за нас дан је период смене светлости и таме, тако да на Северном полу он траје само једну годиницу...То сам од Мирољуба и компаније чуо-такво буквалистичко тумачење које ни сами Јевреји (бар већина њих) немају...А шта Мирољуб мисли о Православљу погледај на оној теми о Мирољубу...То што ти немаш одговор не значи да не постоји... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 mislim da kreacionisti to ne rade jer ako u bibliji pise da je sve stvoreno za sest dana onda je stvoreno za sest dana tacka Псалам 90, 2,4 - Хвалоспев Богу од МОЈСИЈА човека Божијег: "Bog jeste, prije nego se sazda vaseljena i zemlja, i gore rodiše, odvijeka dovijeka; Jer je hiljada godina, pred očima Tvojima, kao dan jučerašnji kad mine, kao jedna straža noćna!" ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 21, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 pa vi ne mozete da dokazete na ovaj nacin nastanak zivotinja. Da bi vaše objašnjenje moglo da se kvalifikuje u domen naučnih objašnjenja mora da ima Jer naucno je ono sto vi kazete da je naucno -Jasno definisan opseg objašnenja Vi definisete kako vama odgovara objasnjenja i sve sto nije s tim u skladu nije naucno -Jasno i precizno razloženu moć objašnjenja(akcenat na predviđanju) Sta predvidja evolucija? ono sto vidimo mikroevolucijom -Mora da bude oboriva TE je oboriva? kako kad nije dokazana? Dakle on te covek jasno pita nesto od cega ti bezish da odgovoris. Tvrdis da postoje naucnici pod represijom, mi te pitam ok koju njihovu naucnu teoriju to represuju i ti pricas o TE? Da ti objasnim winuxe... u nauci znash... jedna teorija se obara drugom. Samo "to nam nije tachno" nije dovoljno, moras da imas bolje objasnjenje za fosile, za razvoj zivota i za njihov nastanak. Dok ne pruzish bolje objasnjenje TE je mama. A ne mozes da pruzish bolje objasnjenje jer TE jeste tachna i ne postoji bolje objasnjenje zato ga i ne pruzaju. Pa sa obzirom da su svesni da to NE MOGU da pruze, oni kritikuju te pa su kao pod represijom - niko im nista ne brani. Ali niko, da naprave bolju teoriju koja opisuje kako je nastao zivot i da kroz nju naucnim metodom opisuju sve fenomene. I zato cak i da nemam nijedan dokaz znam da je TE tachna. Ne moram ni da vidim nijedan fosil nista - samo to mi je dosta. Na koji li ja način mi treba da počnemo da pišemo postove da bi ti stavio prstić na čelo i počeoda razlikuješ osnovne pojmove?? Japanski? Ne mozes da diskutujes sa covekom koji se sluzi retorikom sto je najgore trosi vreme svih nas i njegovo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јануар 21, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 Jer uzimamo ono sto nam odgovara da tumacimo na nacin na koji nam odgovara, a sve sto nije u skladu sa nasim pogledom na svet, pa to se tako ne tumaci. Ево до сада (а то значи веома дуго) сам разматрао шта си овим хтео рећи... И схватио да си овим постом, као и следећим: mislim da kreacionisti to ne radе jer ako u bibliji pise da je sve stvoreno za sest dana onda je stvoreno za sest dana tacka, to pitanje moras da postavis teistickim evolucionistima, ja na to nemam odgovor. управо исповедио да, иако пишеш у првом лицу множине ("узимамо") где себе стављаш на страну православља, уствари имаш протестантски став према Православљу! Дакле, основно одсуство познавања светоотачке мисли, александријске и антиохијске школе, њихове синтезе као и принципа настајања Светог Предања са једне и превелико дружење са протестантским садржајима са друге су те поприлично удаљили од саме вере којој МИСЛИШ да припадаш, а показујеш нека елементарна незнања о истој. Брате мој у Христу, толико тога сам се нагледао око себе у ових задњих 20-ак година, да само могу једно да ти кажем: што пре почни учити о својој вери док није касно. Ниси ни свестан колико си далеко од ње, имаш нека површна знања о њој, и много тога за научити, а губиш време у тим глупостима...Неће еволуција ни атеизам срушити свет, али ће твоја борба против исте срушити тебе самог... То ти је потпуно небитно за спасење, али пљување по тумачењу Светих Отаца Духом Светим (што си, верујем, ненамерно у првом посту горе урадио) може те једног дана довести у незгодну ситуацију звану хула на Духа Светога...А знаш шта је Христос говорио о гресима...који се опраштају а који не... Старци кажу да нема неопростивог греха осим греха непокајања. Зато, пробај да схватиш да Православље није оно што ти МИСЛИШ ДА ЈЕСТЕ него оно ШТО ЈЕСТЕ. А велика је разлика између то двоје. П.С. Ово везе нема са еволуционизмом и креационизмом. Ја никад не штитим човека зато што је он "мој", а они су "њихови", битна је Истина, а ти се крупним корацима удаљаваш од ње. Праштај и помоли се за мене, и надам се и молим Богу да ћеш све ово правилно схватити... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 21, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 21, 2012 Jane svaka ti dala vino iz bokala. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 22, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2012 ja i dalje ne mogu da se nacudim kako glupav naslov teme 0102_laugh Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 22, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2012 -Mora da bude oboriva TE je oboriva? kako kad nije dokazana? Da. Oboriva je. Sasvim jednostavno - od nekoliko miliona vrsta koje postoje na Zemlji nadjes dve koje po TE ne mogu da dele zajednicke karakteristike a ipak ih dele... recimo nadjes sisara sa perjem... pticu sa mlecnim zlezdama... insekta sa plucima... zglavkara sa kicmom... i tako moze da se nabraja do sutra... a stvaranje takvog bica nije ni teze ni lakse za svemocnog boga od bilo kog drugog... ako je stvarao na neki drugi nacin a ne evolucijom... Eto, u tvojoj postavci, imas nekoliko miliona vrsta, vrste nisu nastale adaptacijom od prethodnih vrsta vec ih je sve odjednom stvorio svemoguci entitet, kao dizajner... te ne bi trebalo da ti bude tesko da pronadjes neki "deo" koji je dizajner "ugradio" u dva nesrodna organizma... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Јануар 22, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2012 Jane svaka ti dala vino iz bokala. A ja ni od jedne ne uzeo... 301 Šta bi mi onda rekla rođena žena "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука