Jump to content

Да ли православни хришћани могу да летују?

Препоручена порука

Nesto mi mrsko da citam sve odgovore na temi....ali zasto za Boga miloga, ne bi mogli da letuju?  :.mislise.  ( ukoliko im to budzet dozvoljava, ne vidim prepreku)

Zato sto svojim neodoljivim golisavim bozanskim telima raspaljuju zelju za bludom a trebaju da budi primeri svetosti duhovne i telesne cistote  :D  :laugh1:  :dedica:

Подели на овим сајтовима

:))  

A, pa onda nikako letovanje. Samo zimovanja dolaze u obzir. 

Zapravo  :.mislise.  moze i letovanje ali samo lagana setnja u predvecerje.  :0212_rolleyes:  ( da bi se izbegavala sablazan svake vrste. Slika o sebi kao o dobrom hriscaninu se mora sacuvati po svaku cenu!)

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

I zato sto teskom mukom zaradjen i ustedjen novac trose na uzivanje, umesto da ga daju potrebitima.

Onda nista ni od letovanja ni od zimovanja. Ne dolazi u obzir....svako kome se jave takve gresne pomisli smesta da se ispovedi! crosseo

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...
Подели на овим сајтовима

Ajde i ja da se umesam kao zensko u muskoj temi...Vodim dete na bazen i oci su mi uprte sve vreme u dete.Sto se muskaraca tice,nesto ih ne konstatujem,dal sam ja neki izrod,ali nema niceg impresivnog ....Musko ko musko...Slabo trzam na fizicki izgled jer znam da je to velika prevara/bar iz mog iskustva.....A dal mene neko gleda - ne znam -ne obracam paznju....Valjda imam takav muski stav pa niko i ne gleda.Ne zavodim telom,pokretima i ostalim glupostima.Uglavnom sam ko fudbaler pred utakmicu...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

U kontekstu ove teme i plazxa kao prostora izrazite tjelenosti, kod L.K. nadjoh 'opravdanje' sa stav koji pojedini jeromonasi, vladike i uopste ta hriscanska struja usmjerena protiv 'obnazivanja' zastupa:

'Mitska svest će uvek pobuđivati nepoverljivost prema ljudskom učešću u svetu prirode; u našoj telesnosti i u njenoj ekspanziji uvek će se videti oznake koje karakterišu život izgnanika, život u padu. Mitskoj svesti nemoguće je oduzeti stranu okrenutu protiv tela, ili bar protiv isključivosti koju zahtevaju imperativi ovozemaljskog života, osuđenog na uništenje. U krhkosti naših mera i težnji, konfrontiranih s onom punoćom zasićenosti kakvom živi u mitu odgonetani koren bivstvovanja, mitska svest će uvek pratiti lakoću senki što trepere nazidu pećine.

Zato saživljenost mita s našom telesnom egzistencijom ne može biti slobodna od sudara. Zato će istovremeno učešće u oba poretka neizbežno rađati osećanje njihove neprianjivosti, za koju se može naći potpun izlaz samo kroz jednostrano odricanje, a ono se, pak — što je baš bilo glavni predmet ovih razmatranja — ne da sprovesti krajnje do-sledno, sigurno,bona fide.Ideal savršene harmonije himeričan je, i sem toga opasan, pošto rađa iskušenja netolerancije.

Tiskamo se u svetu gde nam sveapsorbujuća na-metljivost svakodnevnosti otima svaki trenutak usredsređenog razmišljanja o krajnjim sklopovima života. Lako je umreti pre no što se stekne trenutak predaha za nesebičnu refleksiju. Ne zna se ipak jeli tako i bolje.'
Подели на овим сајтовима

Немам времена да читам уводни пост и коментаре, прво што ми паде на ум / Ако имају пара.......што да не /  :))) 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Ово су свакако највећа слова у хисторији форумашења...   joooj   :smeh1:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Meni se jedne godine desilo da sam na plaži kao slikao sina dok se igra u pesku a zapravo sam hteo da "uhvatim" Čehinju sa telesnim oblinama koja se nalazila iz adeteta. Žena me ja naravno odmah provalila kad je pogledala slike. Ali najvažnija stvar koju sam spoznao tada je to da sam se smatrao hrišćaninom u podvigu tih godina...post, molitva i ostalo a radio sam takve stvari. Sad sam 50x gori.

Подели на овим сајтовима

Ја сам једне године летовала у Ђеновићима. На самој обали преко пута плаже, црква посвећена Св,Спиридону Тримитунском Чудотворцу. Прелепо искуство.Пре плаже  у цркву  на јутарњу службу .За мене је битно ипак , да где год да одем на више дана, да у близини  има црква. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Meni se jedne godine desilo da sam na plaži kao slikao sina dok se igra u pesku a zapravo sam hteo da "uhvatim" Čehinju sa telesnim oblinama koja se nalazila iz adeteta

Дај слику  :)  

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...