Jump to content

Dveri srpske!?

Оцени ову тему

Deni72

Препоручена порука

Srbi stalno misle da ce neka nova partija, neki novi program, unija, clanstvo negde  da nam donese blagostanje. Nema od toga nista.

Samo rad.

I porez naravno da ima od cega vojska da se opremi.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Samo rad.

Раде срби,али је систем труо,то је проблем. А странке једно причају док су у опозицији,а друго када су на власти. Наравно у коалицији са неком другом странком. И онда је коалиција проблем да се остваре наши захтеви,бла бла....

Или се рецимо мале странке претворе у странку која може да поставља услове свима (јер од њих зависи формирање власти),или,што је чешћи случај,не прођу цензус па се после (мањег или) дужег времена таворења колективно учлане у неку другу странку. Или ступе у коалицију.

Подели на овим сајтовима

Samo rad.

Раде срби,али је систем труо,то је проблем. А странке једно причају док су у опозицији,а друго када су на власти. Наравно у коалицији са неком другом странком. И онда је коалиција проблем да се остваре наши захтеви,бла бла....

Или се рецимо мале странке претворе у странку која може да поставља услове свима (јер од њих зависи формирање власти),или,што је чешћи случај,не прођу цензус па се после (мањег или) дужег времена таворења колективно учлане у неку другу странку. Или ступе у коалицију.

Pa oni su samo odraz naseg mentaliteta. Kao majstori. Stalno lazu, doc'u sutra, nisam mog'o, jao iskrslo mi ovo ono ...Tako isto i politicari.

Подели на овим сајтовима

Pa oni su samo odraz naseg mentaliteta. Kao majstori. Stalno lazu, doc'u sutra, nisam mog'o, jao iskrslo mi ovo ono ...Tako isto i politicari.

Што,мислиш да су политичари у свету искренији ? Звонко ајде објасни нам како је у АмериКи 1340_womens

Подели на овим сајтовима

Још су гори... 1340_womens

Људи су такви какви су и ми не можемо да их мењамо. Политичари су исти као и сви ми, ако имају прилику да нешто искористе и злоупотребе многи ће то и урадити.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Pa jeste to, ali za dobar sistem trebaju dobra pravila-zakoni. A oni koji bi trebali da donose zakone su Palma, Krkobabic, Tadic i drustvo. I kako od njih ocekivati da naprave nesto kao valja? Ja na primer ne volim Djindjica ali je on bio pametan i mogao je da napravi nesto kvalitetno, makar se to meni ne svidjalo ali bi imalo nekakav kvalitet.

A ovi danas ne bi mogli da sacuvaju nacrtane ovce. I ovi iz opozicije  isti djavo.

Подели на овим сајтовима

Pa jeste to, ali za dobar sistem trebaju dobra pravila-zakoni. A oni koji bi trebali da donose zakone su Palma, Krkobabic, Tadic i drustvo. I kako od njih ocekivati da naprave nesto kao valja? Ja na primer ne volim Djindjica ali je on bio pametan i mogao je da napravi nesto kvalitetno, makar se to meni ne svidjalo ali bi imalo nekakav kvalitet.

A ovi danas ne bi mogli da sacuvaju nacrtane ovce. I ovi iz opozicije  isti djavo.

Проблем са странкама је што се све поларизују око једне,јер другачије је немогуће формирати власт. А закони се доносе према принципу "ево" "ускоро"  "још мало" .... "закон у процедури"...  womens

А кад европа припрети... онда се доноси по хитном поступку  1340_womens

Подели на овим сајтовима

Суштинске промене могу да настану само револуцијом - не мислим на насиље него на један масован народни покрет и протест којим се успостављају нови принципи у друштву. После такве промене, политичари само кваре добру идеју, нема теорије да они ту нешто "поправљају". Главна ствар је да их у старту уставом ограничимо шта могу да раде.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Главна ствар је да их у старту уставом ограничимо шта могу да раде.

Не може то, онда разне билбије не могу да ратују. Рекох ти ја још ономад, твој приступ да објасниш људима све то је катастрофално погрешан, јер 98% људи размишља потпуно другачије од тебе, не гледају чак ни приближно у истом правцу. На крају схватиш да се они не буне што држава има превелики утицај, него што тај утицај није онакав какав њима одговара, а сам утицај би они још и повећали. Двери су школски пример.

Подели на овим сајтовима

Мене је пуно заитересовала идеја о ,,хришћанским социјалистима'' која се спомиње у роману Достојевског  - Браћа Карамазови.

Исто тако и идеја владике св.Николаја Жичког - о ,,комунизму светих''.

Какав ли је политички програм потребан да то буде тако добро?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Мене је пуно заитересовала идеја о ,,хришћанским социјалистима'' која се спомиње у роману Достојевског  - Браћа Карамазови.

Па потребни су свети.

Подели на овим сајтовима

Главна ствар је да их у старту уставом ограничимо шта могу да раде.

Не може то, онда разне билбије не могу да ратују. Рекох ти ја још ономад, твој приступ да објасниш људима све то је катастрофално погрешан, јер 98% људи размишља потпуно другачије од тебе, не гледају чак ни приближно у истом правцу. На крају схватиш да се они не буне што држава има превелики утицај, него што тај утицај није онакав какав њима одговара, а сам утицај би они још и повећали. Двери су школски пример.

Па добро, ал` се бар трудим... 1340_womens

Како би ти то објаснио?

Мислим да је то код њих више "песничка слобода" него конкретно политичко уверење.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Не може то, онда разне билбије не могу да ратују.

Kakve veze ima to sa ratovanjem majke ti? Ustav? Pa koja to drzava nema vojsku i nema u ustavu i zakonima predvidjenu obavezu da se brani u slucaju napada i okupacije? Gde to ima? Pa i Vatikan ima vojsku a ne ozbiljne drzave.

Evo citaj ustav SAD:

Section 8 - Powers of Congress

....

To declare War, grant Letters of Marque and Reprisal, and make Rules concerning Captures on Land and Water;

To raise and support Armies, but no Appropriation of Money to that Use shall be for a longer Term than two Years;

To provide and maintain a Navy;

To make Rules for the Government and Regulation of the land and naval Forces;

To provide for calling forth the Militia to execute the Laws of the Union, suppress Insurrections and repel Invasions;

To provide for organizing, arming, and disciplining, the Militia, and for governing such Part of them as may be employed in the Service of the United States, reserving to the States respectively, the Appointment of the Officers, and the Authority of training the Militia according to the discipline prescribed by Congress;

To exercise exclusive Legislation in all Cases whatsoever, over such District (not exceeding ten Miles square) as may, by Cession of particular States, and the acceptance of Congress, become the Seat of the Government of the United States, and to exercise like Authority over all Places purchased by the Consent of the Legislature of the State in which the Same shall be, for the Erection of Forts, Magazines, Arsenals, dock-Yards, and other needful Buildings; And

To make all Laws which shall be necessary and proper for carrying into Execution the foregoing Powers, and all other Powers vested by this Constitution in the Government of the United States, or in any Department or Officer thereof.

....

Pa pola ustavnih ovjascenja Kongresa imaju veze sa vojskom i eventualnim ratom. Kao da sam im ja pisao ustav bre.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...