suza Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 kakvo rato ,ima i drugacije resenja nego ginuti ,valjda su svi civilzovani ,neide skupa civilizovanost na veliko razvijena , ispada samo u produkciji i trosenju oruzja i ratu razvijena :cheesy: prstgore facenew22222222 algabacaju algabacaju 0442_feel 0442_feel slava3 bangin bangin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Заиста сматраш да је ЕУ пут којим Србија треба да иде? Da. Сматраш да ће икад та заиста горда Енглеска и славна Француска гледати на Србе и Бугаре рецимо као на равноправне партнере и сматраш да и ЕУ није саграђена на принципу владавине моћнијих који ће све урадити да се и даље богате преко леђа слабијих? Ne,necemo nikad biti jednaki. Sve velike sile su zasnovane na tom principu. Ја сам убеђен да ништа добро не може да нам донесе прикључивање заједници чију политику понајвише креирају они са којима никада у историји нисмо имали заједничке интересе и који су нас дивљачки бомбардовали ван сваког међународног права. Itekako cemo dobiti,jer tada nece moci da radi ko sta hoce i sta mu prvo padne na pamet. Kao sto rece Zvonko,ako moze Japan da bude u dobrim odnosima sa Amerikom,sto ne mozemo i mi? А обавеза према Хагу се састојала од тога да једна суверена држава испоручује своје грађане, оне који су је бранили и водили на суђенење у иностранство, мимо својих судова, и то трибуналу који је доказано прситрасан и неправедан? A zar zaista mislis da bi sudjenje Mladicu i Karadzicu u Srbiji bilo nepristrasno,pogotovo kad uzmemo u obzir da imaju toliku podrsku u narodu?Bilo bi jos gore. Изгубили смо КиМ јер смо ратовали? Неће бити. Шта би ти урадио када би Шиптари кренули у нови погром Срба на северу КиМ? Ne,vec zbog pogresne politike.Kao sto je politika tokom devedesetih bila nespotrena,tako je i Zeljkova tvrdnja da treba da posaljemo vojsku na Kosovo nesmotrena,i porusila bi i ono malo sto je do sada uradjeno. Pogrom je sasvim druga situacija od danasnje,tako da ne vidim kave ima veze.Ono sto sigurno znam jeste da ne bih na prvu loptu slao vojsku. Српско је по томе што ми имамо право на њега. E vidis i mnogu ljudi u Srbiji imaju pravo na imovinu koju su im oduzeli komunisti,pa ipak nije njihova.Dakle,ostavimo se praznih prica.Pitanje je bilo veoma jasno,dok pozivanje na proslost,na Kosovski boj isl., danas nema gotovo nikakav znacaj,niti je bilo koga sem nas briga za to. Ако КиМ остане део нашег националног бића увек ће постојати шанса да се и фактички поврати у оквире српске државе једног дана када се односи снага у свету и региону промене у нашу корист. Tacno.Ali ne danas.To je moja poenta.Danas nismo u mogucnosti da ga povratimo,ma koliko mi to zeleli. Јасно је да се не слажемо баш, и то је у реду али осврнућу се само на пар детаља : суђење у Хагу није пристрасно? Па ако већ не могу да добију поштено суђење боље да одржимо суђење овде и да се не понизимо него да их шаљемо у бели свет. Није поента у томе што ја мислим да некоме не треба судити или да неко није крив само зато што је Србин, поента је да је то ствар суверености, независности. И рекао си да када уђемо у ЕУ неће моћи свако да ради шта му падне на памет? Ја баш мислим да би нам тек онда шефови из ЕУ, преко овдашњих вазда корумпираних и на све спремних вођа, и те како радили шта им је воља. Уосталом људи прескаче се овде најбитнија ствар : шта ако ЕУ постави као услов признавање КиМ ? Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Не разумем баш питања... Па на пример убијање српских жртви?Нико од нас се не бори да се пронађу кривци.А зато муслимани и хрвати заједно са ЕУ нас вуку за рукав да им предамо злочинце?Јел разумеш сад? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Tacno,ali da su svi dali sve od sebe.Rekoh u prethodnoj poruci da je sve moglo mnogo brze,ali izgleda to niko ne cita. Човече!!!Да ли мене занима да ли је могло брже или спорије.Мени је Тадић рекао улазимо 2008 или 2010 у ЕУ(неибтно),нисмо ушли!!!Нема шта он опет да ми се кандидује за изборе,него треба да се склони да пустимо неке друге снаге.Шта ја овде требам да испаштам због његове неспособности???Дај бре у којим триповима живиш! Da.Ukoliko imas dokaze da su znali,onda bi bilo lepo da ih ovde prezentujes.Teorije zavere bas i nisu pozeljne u raspravama. Знам ко има доказе,али они у овом тренутку не могу да се представе,јер је све добро заташкано.Тај човек је све лепо рекао шта ће бити и све је баш тако било!То је крај,ако хоћеш веруј,ако нећеш не мораш,није ово теорија завере,јер вама све изгледа теорија завере,а када је то истина онда нам се свима обије о глави! Besmislica.Ako Tadic ima interesa da nekoga predstavi u losem svetlu,to je SNS.Evo,neka se Dveri lepo kandiduju na izborima u prolece,pa da vidimo. Не мора он СНС,довољно је представио лоше ДСС,преко Б92.Далеко од тога да подржавам Коштуницу,али вођена је политика против њих.То је реалност! Ne,zato svaku priliku iskoriscavaju da pljuju po tom istom Zapadu.Da budem precizniji:satanizuju ga.Procitaj lepo text koji sam postavio.Tu sve pise.Nista nisam izmislio. Ок.Јел хоћеш да ти пишем текстове кад је Запад нас пљувао?Па јел си се бунио против тога.Јел разумеш да нам праве игру да увек будемо криви,а твој Тадићи само ћути и извињава се!!!Шта је лоше да отворимо очи да нас Запад не воли,да раде свесно против нас. Slazem se. Ако се слажеш да наши мртви заслужују правду,зашто гласаш за ДС,који се не бори да зликовци буду сада у затворима.Па Тачи,па Насер...ма довољна су ова двојица да не можеш ништа да ми одговориш!!! Ne znam.Nisam se bavio statisktikama,a da budem iskren i ne zanimaju me.Na svakoj strani je bilo mnogo zrtava,i to je meni sasvim dovoljno. Ок потруди се онда да нађеш,да не би се правио много паметан следећи пут као сада.Лепо си рекао на свакој је било жртава,али једино наше жртве нико не гледа! Sad ozbiljno:jesi procitao moj post od pocetka?Hajde da se samocitiram: Niko nije rekao nista protiv nacionalizma.Pre svega,sta je nacionalizam?Za mene licno,nacionalizam predstavlja ljubav prema svojoj zemlji i narodu. Protiv takvog nacionalizma nemam nista protiv,i on je potreban da bi se izgradilo neko drustvo. Е па ја заступам тај национализам.Значи нема ништа против мене.А пошто се мој национализам слаже са Дверима,онда немаш ништа очито ни против Двери везано за национализам. Ovaj...jesi siguran da si skapirao etnofiletizam?Kako moze da bude dobro,ako je jeres? А јел си ти скапирао мало да кад поменеш национализам није исто што и етнофилетизам.Немој да ми се правиш ту паметан много.Јер онда иди паметан ид вл.Николају и св.Јустину.Да видим да ли би се рпед њима правио тако паметан да их учиш шта је етнофилетизам!!!!!!!! Ja znam samo za jedan etnofiletizam.Ako ti znas neku drugu definiciju,reci . Ово је било везано за шовинизам,не за етнофилетизам,побркао си мало! И да знам другу дефиницију нема потребе да ти говорим,ти си атеиста сад,етнофилетизмом не треба да се бавиш. A o kojim tacno idealima je rec?Da znam sta da odgovorim. Христовим идеалима. Izgleda da nisam bio dovoljno jasan.Hajde da ponovim:text koji sam naveo pred nas stavlja jasnu dilemu:ili Hristos ili EU.Ako to nije zloupotreba vere u svrhu politicke propagande,onda ja ne znam kako bih to nazvao.Da li to rade svesno ili nenamerno,potpuno je svejedno,jer je ucinak isti.Licno,mislim da su iskreni i da se u tome znacajno razlikuju od drugih politicara.Takodje,nisi mi odgovorio na pitanje:da li je za tebe prihvatljvo da moras biti protiv EU da bi bio pravi hriscanin.Imaj na umu da u tu grupu spada i patrijarh Irinej,koji je na konferenciji nekoliko dana nakon ustolicenja,rekao da je Srbija oduvek deo Evrope i da nema razloga da zaziremo od EU(parafraziram,nije problem pronaci originalan text). Не ставља нас буквално да одаберемо.Ако хоћемо дауђемо са злочинцима који су нас јуче убијали,а да нам покажу мало поштовања,шта ћу ја са њима.зар треба да иде праведност са грехом или светло са мраком?Не бих рекао! Нема проблем да будем хришћанин у ЕУ.Какве везе има патријарх Иринеј са мојим ставовима.Он даје мишљење за себе пре свега,па после за нас(препоручује).Све је то лепо,али у овом тренутку не видим пријатеља у ЕУ!Јел толико тешко схватити? znad sam dao konkretan primer.Nijedan politicki stav ne moze biti uslov za clanstvo u PC.Ne svidja ti se taj primer?Nema problema.A da li je u skladu sa hriscanstvom zabranjivati grupi ljudi da seta ulicom,iako to nikako ne ugrozava?Ja bih rekao da jeste,posto hriscanstvo akcenat stavlja na slobodu kao ikonu Boziju u coveku. Већ сам у Звонковом и Забедеевом посту да одговор на ово питање.Не слажем се са тим да забрањујемо манифестације где се људи слободно шетају.Али сам против шетњи где играју голи на неким колима и раде шта ја већ знам.Мислим да је то нормалан и здрав став који свим људима дају слободу. Nigde nisam negirao nista od ovoga,pa ne vidim sto navodis. Чекај,ти нас питаш зашто имамо 5% људи доле на Космету?А ја ти лепо одговорим и ти ми кажеш па знам ја то нисам негирао.Па чекај кад знаш то,откуд ти право да кажеш да је Космет изгубљен?Да је то реалност,чекај сад треба да упаднемо у Нови Пазар да избацимо све муслимане,будемо 100% у Новом Пазару Срби и кажемо,алоо људи овде има 0% муслимана,овде су наше институције,наши људи.Ово није Санџак,него Рашка?Јел би прихватио да то урадимо муслиманима? Ama,ko prodaje tvoju zemlju?Nisam kriv ni ja ni Tadic,koji tad nije ni bio na vlasti.Ako ti imas strategiju kako da povratimo Kosovo,ja cu te rado saslusati. Е слушај мене савршено не занима шта мисли ЕУ.Тадић је рекао да ће Космет остати део наше државе.Нека иде доле у рат у првим редовима ако треба.Немој случајно да га је делио.На изборима је рекао да ће целовито бити.Значи да је ЛАГАО,шта???А сви знамо да ко лаже,тај и краде!!! Ali JESTE poseban slucaj:mi smo niko i nista.To je i odgovor na sva tvoja ostala pitanja.Kazes da ti ne spominjem kako smo mi mali,kako nemamo uticaj isl,a to je ustvari sustina koja tebi neprestano izmice.Da smo mi sila kao VB ili Spanija,Kosovo bi i dalje bilo nase. ЧОВЕЧЕ ДА ЛИ СИ СВЕСТАН КОЈУ СИ ГЛУПОСТ НАПИСАО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1000000001010 0304_smile4 0304_smile4 :cheesy: мајкл Ивице извини што ти крадем омиљену анимацију!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Август 13, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Licno smatram da sve te organizacije poput "Dveri sepske",treba zakonom zabraniti i treba im zadati takav katastrofalni udarac da nece moci nikad od toga da se oporave .mislise. А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Licno smatram da sve te organizacije poput "Dveri sepske",treba zakonom zabraniti i treba im zadati takav katastrofalni udarac da nece moci nikad od toga da se oporave .mislise. Ја бих исто теби забранио да из Немачке са својом платом,одређујеш нама шта да забрањујемо!Срећан? :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Август 13, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Licno smatram da sve te organizacije poput "Dveri sepske",treba zakonom zabraniti i treba im zadati takav katastrofalni udarac da nece moci nikad od toga da se oporave kriminalac Ја бих исто теби забранио да из Немачке са својом платом,одређујеш нама шта да забрањујемо!Срећан? 4chsmu1 Kako mislis da vam svojom platom odredjujem? А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Човече!!!Да ли мене занима да ли је могло брже или спорије.Мени је Тадић рекао улазимо 2008 или 2010 у ЕУ(неибтно),нисмо ушли!!!Нема шта он опет да ми се кандидује за изборе,него треба да се склони да пустимо неке друге снаге.Шта ја овде требам да испаштам због његове неспособности???Дај бре у којим триповима живиш! Evo,idi reci mu.Ima da te poslusa sigurno. Знам ко има доказе,али они у овом тренутку не могу да се представе,јер је све добро заташкано.Тај човек је све лепо рекао шта ће бити и све је баш тако било!То је крај,ако хоћеш веруј,ако нећеш не мораш,није ово теорија завере,јер вама све изгледа теорија завере,а када је то истина онда нам се свима обије о глави! Ko? Не мора он СНС,довољно је представио лоше ДСС,преко Б92.Далеко од тога да подржавам Коштуницу,али вођена је политика против њих.То је реалност! Moguce.Ne znam. Ок.Јел хоћеш да ти пишем текстове кад је Запад нас пљувао?Па јел си се бунио против тога.Јел разумеш да нам праве игру да увек будемо криви,а твој Тадићи само ћути и извињава се!!!Шта је лоше да отворимо очи да нас Запад не воли,да раде свесно против нас. Nemoj ni slucajno da pomislis da smo mi makar malo krivi za to. Nemam ja problem sa time da su nas pljuvali.To je istina.Ali to mora da ostane iza nas.Ne mozemo stalno da se vracamo u proslost. Ако се слажеш да наши мртви заслужују правду,зашто гласаш за ДС,који се не бори да зликовци буду сада у затворима.Па Тачи,па Насер...ма довољна су ова двојица да не можеш ништа да ми одговориш!!! I necu nista da ti odgovorim jer se slazem. Rekao sam da glasam zbog drugih razloga,a koje,naveo sam.Ne postoji savrsena partija,a ovi su daleko od savrsenog. Ок потруди се онда да нађеш,да не би се правио много паметан следећи пут као сада.Лепо си рекао на свакој је било жртава,али једино наше жртве нико не гледа! Hm...pravio sam se pametan a rekao da ne znam koliko ima zrtava na kojoj strani? I opet:ne zanima me.Da li je kod nas ili kod njih bilo toliko i toliko vise,to je potpuno nebitno.I jedan zivot je premnogo,ako me shvatas sta hocu da kazem.To ne znaci da ne treba utvrditi koliko je ljudi poginulo,vec da stalno iznosenje tih podataka samo dovodi do ponovne netrpeljivosti i mrznje.Barem je to moje iskustvo,a za ostale ne znam. Е па ја заступам тај национализам.Значи нема ништа против мене.А пошто се мој национализам слаже са Дверима,онда немаш ништа очито ни против Двери везано за национализам. Njihov nacionalizam je etnofiletizam,tj.izjednacavaju nacionalnu sa verskom pripadnoscu.Gde god se spominje srpstvo,tu je i pravoslavlje.Za njih,to ne postoji odvojeno.To ne mogu da prihvatim. А јел си ти скапирао мало да кад поменеш национализам није исто што и етнофилетизам.Немој да ми се правиш ту паметан много.Јер онда иди паметан ид вл.Николају и св.Јустину.Да видим да ли би се рпед њима правио тако паметан да их учиш шта је етнофилетизам!!!!!!!! Ja itekako razlikujem,ali izgleda ovi iz Dveri,ne. To mi je upravo glavna zamerka na pisanje vladike Nikolaja(posle antisemitizma). Ово је било везано за шовинизам,не за етнофилетизам,побркао си мало!И да знам другу дефиницију нема потребе да ти говорим,ти си атеиста сад,етнофилетизмом не треба да се бавиш. Etnofiletizam predstavlja pojavu u nekom drustvu,tako da me se itekako tice. Христовим идеалима. Ovim mi nista nisi rekao.Hristovi ideali mogu da budu svasta.I obrazovci misle da je ono sto pricaju u skladu sa hriscanstvom.Dakle,navedi konkretne stvari koje su bitne u kontekstu ove teme. Не ставља нас буквално да одаберемо. Ako kaze Hristos ili EU,ja ne vidim gde je tu prostor da neko bude pravoslavan i za EU. Нема проблем да будем хришћанин у ЕУ.Какве везе има патријарх Иринеј са мојим ставовима.Он даје мишљење за себе пре свега,па после за нас(препоручује).Све је то лепо,али у овом тренутку не видим пријатеља у ЕУ!Јел толико тешко схватити? Ok,ali Dveri se ocigledno ne slazu sa tobom. Већ сам у Звонковом и Забедеевом посту да одговор на ово питање.Не слажем се са тим да забрањујемо манифестације где се људи слободно шетају.Али сам против шетњи где играју голи на неким колима и раде шта ја већ знам.Мислим да је то нормалан и здрав став који свим људима дају слободу. Potpisujem. Чекај,ти нас питаш зашто имамо 5% људи доле на Космету?А ја ти лепо одговорим и ти ми кажеш па знам ја то нисам негирао. Moje pitanje u originalu je glasilo: Pitanje za sve one koji smatraju da je Kosovo srpsko:po cemu ej to srpsko?Po tome sto tamo nije ostalo 5% srpskog stanovnistva,ili po tome sto tamo nemamo nikakvu vlast? Nigde nisam pitao zasto tamo ima 5% stanovnistva,vec po cemu je Kosovo danas srpsko.No,to nije ni bitno. Па чекај кад знаш то,откуд ти право да кажеш да је Космет изгубљен? Pa upravo posto znam to,mogu i da kazem da vise nije deo Srbije.Nemamo vlast,nema stanovnistva,i krja price.To ne znaci da ja zelim da tako bude,ali jednostavno je tako. Да је то реалност,чекај сад треба да упаднемо у Нови Пазар да избацимо све муслимане,будемо 100% у Новом Пазару Срби и кажемо,алоо људи овде има 0% муслимана,овде су наше институције,наши људи.Ово није Санџак,него Рашка?Јел би прихватио да то урадимо муслиманима? A posle mene pitas da li JA razlikujem nacionalizam od etnofiletizma? Znaci,musliman ne moze da bude Srbin?A sto?I gde sam ja rekao d atreba d abude 100% srpsko stanovnistvo? Е слушај мене савршено не занима шта мисли ЕУ.Тадић је рекао да ће Космет остати део наше државе.Нека иде доле у рат у првим редовима ако треба.Немој случајно да га је делио.На изборима је рекао да ће целовито бити.Значи да је ЛАГАО,шта???А сви знамо да ко лаже,тај и краде!!! Bold 1:Veruj mi,nece zavisiti od njega,kao sto nije ni do sada. Bold 2:Da. ЧОВЕЧЕ ДА ЛИ СИ СВЕСТАН КОЈУ СИ ГЛУПОСТ НАПИСАО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0442_feel prstgore slava3 fmqmtx fmqmtx Ивице извини што ти крадем омиљену анимацију!!! Da ti pomognem jos malo. fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx fmqmtx E,vidis,mozes da stavis tih smajlija koliko god hoces,neces moje reci uciniti nimalo manje istinitim.Ali posto vidim da se ne slazes,onda ti objasni zasto i kako smo izgubili Kosovo.Takodje(vec dvaput nisi odgovorio),treba da objasnis straegiju za povratak Kosova.Ja sam iskreno odgovorio sta mislis,tj.da danas nema sanse da ga povratimo,no ti mislis drugacije,ali ja nigde nisam video kako to planiras da izvedes.Istina,rekao si kako je potrebno da budemo pametni,a ustvari time nista nisi rekao,jer svi misle da je njihova strategija najpametnija,bil da se radi o DSS,DS,SRS,SNS itd.Dakle,konkretno sta je to sto ce omoguciti da ubedimo sve najmocnije zemlje ovog sveta da Kosovo treba da bude deo Srbije? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Јасно је да се не слажемо баш, и то је у реду али осврнућу се само на пар детаља : суђење у Хагу није пристрасно? Jeste,ali mislim da bi ovde bilo mnogo pristrasnije. Није поента у томе што ја мислим да некоме не треба судити или да неко није крив само зато што је Србин, поента је да је то ствар суверености, независности Slazem se,ali daleko smo mi od samostalne drzave. И рекао си да када уђемо у ЕУ неће моћи свако да ради шта му падне на памет? Ја баш мислим да би нам тек онда шефови из ЕУ, преко овдашњих вазда корумпираних и на све спремних вођа, и те како радили шта им је воља. Mislio sam da nece nasi moci da rade sta im je volja,jer bi u tom slucaju drzava bila mnogo uredjenija nego danas. Уосталом људи прескаче се овде најбитнија ствар : шта ако ЕУ постави као услов признавање КиМ ? Ne znam.Veoma komplikovana situacija. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Изгледа да још само ми нисмо обавештени Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 kao i u Srbiji nasao se ko ce da drzi pridike: The leader of the UK Independence party (Ukip), which wants to lead Britain out of the EU, has taken £2m of taxpayers' money in expenses and allowances as a member of the European Parliament, on top of his £64,000 a year salary. Nigel Farage, who is calling on voters to punish "greedy Labour, Conservative and Lib Dem MPs" at the European elections on 4 June, boasted of his personal expenses haul at a meeting with foreign journalists in London last week. The admission threatens to flatten a bounce in the polls for Ukip that has seen the party climb to around 17% over the last fortnight as angry voters flock to smaller parties regarded as untainted by the Westminster expenses scandal. During a debate about Europe at the Foreign Press Association - which was discreetly taped by the hosts - Farage was asked by former Europe minister Denis MacShane what he had received in non-salary expenses and allowances since becoming an MEP in 1999. "It is a vast sum," Farage said. "I don't know what the total amount is but - oh lor - it must be pushing £2 million." Taken aback, MacShane then joked: "Is it too late to become an MEP?" Farage insisted that he had not "pocketed" the money but had used the "very large sum of European taxpayers' money" to help promote Ukip's message that the UK should get out of the EU. When asked later by the Observer to justify how he could claim so much while running a campaign attacking Westminster MPs for their extravagance, Farage was unapologetic, saying that, while MEPs were "very expensive", he was entirely happy that the money had been used for the best of causes." Last night, as Ukip circulated new party literature saying Westminster MPs had "ripped off taxpayers", Farage, who employs his wife to help run his office and pays her from his allowances, faced a backlash as opponents accused him of hypocrisy. MacShane suggested that Ukip's attempt to pose as more honourable on expenses than other parties had been exposed as shameless and hollow. "Far from being the party of the little man in Europe, Nigel Farage's astounding £2m raid on the taxpayer shows he is up there with any other politician, happy to line his pockets with gold," he said. Ukip's opponents now hope the admission will halt the party's advance which Farage's supporters believe could see it overtake Labour and secure second place in the European poll. At the last European elections in 2004, Ukip enjoyed its greatest success, installing 12 MEPs in the European Parliament after securing 16.1% of the vote. But the success rapidly turned sour as one of the dozen, Ashley Mote, was expelled from the party - and later jailed - for benefit fraud. Another, Tom Wise, is now facing prosecution for alleged false accounting and money laundering relating to his EU expenses. He denies the charges. Television presenter Robert Kilroy-Silk, who won the East Midlands for Ukip, later left to form another eurosceptic outfit, Veritas. With the pressure on all parliamentarians mounting, Farage insisted on Friday that from next month all his MEPs would publish their expenses online. "From the moment any Ukip members get elected, all elected MEPs will provide a clear and traceable quarterly statement of their expense accounts," he said. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 13, 2011 Пријави Подели Написано Август 13, 2011 Јасно је да се не слажемо баш, и то је у реду али осврнућу се само на пар детаља : суђење у Хагу није пристрасно? Jeste,ali mislim da bi ovde bilo mnogo pristrasnije. Није поента у томе што ја мислим да некоме не треба судити или да неко није крив само зато што је Србин, поента је да је то ствар суверености, независности Slazem se,ali daleko smo mi od samostalne drzave. И рекао си да када уђемо у ЕУ неће моћи свако да ради шта му падне на памет? Ја баш мислим да би нам тек онда шефови из ЕУ, преко овдашњих вазда корумпираних и на све спремних вођа, и те како радили шта им је воља. Mislio sam da nece nasi moci da rade sta im je volja,jer bi u tom slucaju drzava bila mnogo uredjenija nego danas. Уосталом људи прескаче се овде најбитнија ствар : шта ако ЕУ постави као услов признавање КиМ ? Ne znam.Veoma komplikovana situacija. Добро, хвала на одговорима. Рекао бих само још да сам 100 посто за идеју да ми будемо уређени као ЕУ, и да примењујемо све њихове смислене прописе и стандарде, али да нисам за безрезервно и неповратно усмеравање свих наших потенцијала ка сарадњи са оним силама које су одувек водиле политику потпуно супротну нашим интересима и дословно нас убијале. Неминовно је да се морамо трудити да имамо добре односе са великима, али не по сваку цену и наравно не само са онима са истока или запада, већ што уравнотеженије, а по могућству више са онима који нас нису убијали и који нас сада колико толико подржавају. И Русија гледа пре свега свој интерес, али Руси су остављали своје кости по Србији, а безмало сви остали велики су нас што стрељали што бомбардовали. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Август 14, 2011 Пријави Подели Написано Август 14, 2011 Јасно је да се не слажемо баш, и то је у реду али осврнућу се само на пар детаља : суђење у Хагу није пристрасно? Jeste,ali mislim da bi ovde bilo mnogo pristrasnije. Није поента у томе што ја мислим да некоме не треба судити или да неко није крив само зато што је Србин, поента је да је то ствар суверености, независности Slazem se,ali daleko smo mi od samostalne drzave. И рекао си да када уђемо у ЕУ неће моћи свако да ради шта му падне на памет? Ја баш мислим да би нам тек онда шефови из ЕУ, преко овдашњих вазда корумпираних и на све спремних вођа, и те како радили шта им је воља. Mislio sam da nece nasi moci da rade sta im je volja,jer bi u tom slucaju drzava bila mnogo uredjenija nego danas. Уосталом људи прескаче се овде најбитнија ствар : шта ако ЕУ постави као услов признавање КиМ ? Ne znam.Veoma komplikovana situacija. Добро, хвала на одговорима. Рекао бих само још да сам 100 посто за идеју да ми будемо уређени као ЕУ, и да примењујемо све њихове смислене прописе и стандарде, али да нисам за безрезервно и неповратно усмеравање свих наших потенцијала ка сарадњи са оним силама које су одувек водиле политику потпуно супротну нашим интересима и дословно нас убијале. Неминовно је да се морамо трудити да имамо добре односе са великима, али не по сваку цену и наравно не само са онима са истока или запада, већ што уравнотеженије, а по могућству више са онима који нас нису убијали и који нас сада колико толико подржавају. И Русија гледа пре свега свој интерес, али Руси су остављали своје кости по Србији, а безмало сви остали велики су нас што стрељали што бомбардовали. Potpis. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Август 14, 2011 Пријави Подели Написано Август 14, 2011 Одговори УО Двери на најчешће постављана питања: Занимају ме ваши односи са снп Наши, да ли постоје разговори о предизборној коалицији? Двери планирају да на изборе изађу самостално. Сада смо концентрисани на развој инфраструктуре и довршавање програма. Све разговоре о подршци, изгледу листе, и слично, остављамо за јесен. Што Двери нешто не раде, што нису активне? Двери никада нису биле активније. Тренутно је у току отварање преко 40 повереништава широм Србије. Свако ко хоће нешто да ради нека се пријави у своје локално повереништво. Сваки активиста може да упознаје своје комшије и пријатеље са нашим Покретом, а имена нових активиста нека шаље локалним повереницима или у БГ централу. Надам се да ћемо пронаћи финансијска средства за штампу 50.000 плаката и 150.000 летака. Највећи проблем су финансије, али некако се сналазимо, на првом месту захваљујући сналажљивости локалних повереништава и малим прилозима многих Срба. Свако ко хоће да се активира у покрету може: да се јави локалном поверенику, да шири идеју покрета, да попуни покретницу и да је достави својим пријатељима, може у свом граду да пронађе штампарију која би нам помогла у штампању материјала, могу да сакупљају средства за отварање локалних канцеларија... Дакле, има много тога што се може ако се искрено хоће. Ускоро се очекује и нови сајт политичког покрета Двери, спотови и остало. Од септембра креће подршка нових патриотских НВО, јавних личности, спортиста и уметника... Шта ће ДВЕРИ предузети по питању проблема на КиМ: И тебе, и мене, и све дверјане, и све људе који овде коментаришу, и све честите и искрене родољубе, убија беспомоћност. Баш као и 99. када су нас дрипци бомбардовали. Да ли смо задовољни са срспком владом по питању Косова - НИСМО, да ли сматрамо да Тадић и његова клика могу да ураде више - СМАТРАМО, да ли треба помоћи људима на Косову и Метохији - ТРЕБА, али је питање КАКО. Да имамо иоле неку државу, већ би заседао савет за националну безбедност, већ би се подигла борбена готовост на виши ниво, већ би се груписали у Рашки, ако ништа више а оно бар да покажемо да смо спремни да бранимо наше људе. Ако мене лично питаш да ли сам спреман да идем да браним ратнички Србе на Косову, одговорићу ти ЈЕСАМ. Мислим да је то питање које сви Срби мушког рода морају искрено да одговоре себи. Последња ствар која нам је потребна јесте да се крвимо међусобно сада када је ванредна ситуација. Двери неће да издају некаква саопштења да бисмо на косовској муци стицали политичке поене, то би било лицемерно. И зато наша ћутња и наша стрепња није без основа, паметни и поштени људи знају када треба да заћуте. Доћи ће дан када ће дела да говоре. Како радили, тако нам и Бог помогао. Поздрављам тебе и све честите Србе и Српкиње... Бранимир, Управни Одбор Двери Ко финансира ДВЕРИ? Двери не финансирају ни домаћи ни страни тајкуни, ни страни амбасадори: ни амерички, ни енглески, ни кинески, ни руски... Наш рад финансира српски народ: неко купи часопис, неко да 200, 500 или 1000 динара, а путовања у иностранству, на којима сам ја био, финансирали су наши српски домаћини у тим градовима. Предавања су се претежно одржавала у парохијским домовима где смо људе упознавали са нашим радом. Трошкове отварања нових канцеларија по Србији сносе људи по подружницама методом капиларног финансирања: свако по мало... Дођи до наших канцеларија у Београду да видиш у каквим условима радимо па ће ти бити све јасно. Али МИ НЕШТО РАДИМО, не седимо код куће и критикујемо све око нас. Ако си спреман да заврнеш рукаве и да не тражећи ништа за себе беспоштедно радиш на опште добро - дођи и ти! Поздрављам те са надом да ћемо добити још једног искреног саборца. Бранимир, Управни Одбор Двери Какав је став ДВЕРИ према унутарцрквеним проблемима? Српска православна Црква је један од најважнијих и ретких преосталих стубова на којима стоји српски народ. У интересу је многих да и тај стуб падне и српски народ остане без темеља. Двери не могу и неће бити у функцији унутарцрквених расправа које уништавају СПЦ већ могу и хоће бити једино у функцији унутарцрквеног јединства. Не мешамо се у унутрашњи поредак СПЦ, већ се боримо против режима који се меша у унутрашња питања Цркве. Своје ставове доносимо самостално у интересу српског народа, а и себе и СПЦ и читав српски народ меримо светосавским аршинима. Какав је став ДВЕРИ према Монархији? Већина нас смо монархисти и познато је да су Двери још пре више година штампале јединствен специјалан темат посвећен монархији као принципу власти који је за Србе примеренији и бољи него република. Но, данас је ово питање далеко од очију и срца српскога народа. Потребно је на првом месту заштитити и промовисати породицу, па ћемо тако доћи и до теме краљевске породице, потребе за домаћином у кући - владаром у држави и то ће питање свакако доћи на ред. Пре тога да се на изборима измеримо колико нам је уопште битна породица и можемо ли направити породичну политику која мора доћи и до теме који је облик државног уређења за Србе најбољи. Радован Калуђерски је питао: ''Да ли Двери имају жељу да се боре за измену изборног закона и да се бира по принципу сваки посланик има своју базу, која може да га смени и пре истека мандата или неки други ефикаснији и бољи систем. Унапред хвала на било каквом одговору.'' Да, Двери имају намеру да се боре за промену изборног закона. Жеља нам је да се укине монопол страначког система на бављење политиком, као и да се неутралише улога новца и медијске цензуре у изборном процесу. О овој теми смо говорили на свим нашим наступима. Са конкретним писменим предлозима изаћи ћемо у предизборној кампањи. Никола Миловановић: '' Драги пријатељи из ''Двери'' редовно пратим вашу активност и свака ваша замисао ми се свиђа, али рекламирати на фејсбуку није довољно или можда јесте али се то јако лоше ради. Са жељом да прерастете у милионски покрет, поздрав!'' Никола, верујем да већина нас у Дверима ради колико је у нашим моћима. Ако будемо окупљали људе који су спремни да са нама раде, ако таквих људи будемо имали све више и више, онда ћемо успети да постанемо "милионски покрет". Ево питања за тебе: шта ТИ можеш да допринесеш нашој заједничкој борби? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Август 14, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 14, 2011 Obracun sa klerofasistickim organizacijam tek predstoji...bice to nemilosrdna borba,a zadacemo im takav udarac od kojeg se nece moci oporaviti----NIKADA А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука