Jump to content

Dveri srpske!?

Оцени ову тему

Deni72

Препоручена порука

Јел Бранко драгаш стварно као човек са искуством у привреди подржава ове глупости, међу којима ова испод предњачи?

4. Mi smo protiv monopola stranih banaka u Srbiji i kada dođemo na vlast dodatno ćemo oporezovati sve strane banke i finansijske ustanove u Srbiji, dok ćemo sa državnog nivoa dati podsticaj domaćim bankama.

Подели на овим сајтовима

Жељко, не на основу Пешчаника него на основу аргумената изнесених у том тексту.

Молим те прочитај и закључи без предрасуда.

Fašizam se može definisati kao oblik političkog ponašanja opsednut propadanjem zajednice, poniženjem i statusom žrtve, kao i kompenzatornim kultovima jedinstva, energije i čistote, u kojem masovni pokret posvećenih nacionalističkih militanata, radeći u nelagodnoj, ali efektivnoj saradnji sa tradicionalnim elitama, napušta demokratske slobode i posvećuje se ciljevima unutrašnjeg čišćenja i spoljašnje ekspanzije kroz osvetničko nasilje i bez ikakvih etičkih i pravnih ograničenja.

Robert Pakston[2]

Дакле Карађорђе је главом и брадом фашиста.

Ur-fašizam je još uvek oko nas, ponekad i u civilu. Bilo bi nam najlakše kada bi se na svetskoj sceni pojavio neko ko bi rekao „Želim da ponovo otvorim Aušvic, želim da crnokošuljaši ponovo paradiraju italijanskim trgovima.“ Ali život nije tako jednostavan. Ur-fašizam se može vratiti pod najnevinijim maskama. Naša je dužnost da ga raskrinkavamo i upiremo prstom u svako od njegovih novih otelotvorenja – svakog dana, u svakom delu sveta.

Umberto Eko[3]

Дакле , оправдано је без икаквих аргумената и доказа , окривити било кога за кога се посумња да је фашиста, шта нас онда дели од инквизиције?

Nemojmo se zavaravati – 10. oktobar je bio pokušaj fašističkog državnog udara. Slab, glup i neuspešan, ali nesumnjiv i nesumnjivo fašistički. Ko to ne priznaje i umesto toga koristi eufemizme o „socijalnom buntu“, „omladini bez perspektive“ i „odbrani tradicionalnog morala“, ili ništa ne zna, ili je slep, ili pak, besramno laže.

Значи у Србији нема социјалних проблема, нема самим тим разлога ни за социјални бунт, омладина нам је сва одреда перспективна , а традиционалне вредности цветају .

„Što hitniju jаvnu rаsprаvu i novi društveni dogovor između, sа jedne strаne, svih sistemskih političkih strаnаkа vlаsti i opozicije, kаo i sindikаtа i medijа, i sа druge strаne, аlternаtivnih medijа, pаtriotskih orgаnizаcijа i Srpske prаvoslаvne crkve, u cilju smirivаnjа аlаrmаntnih društvenih tenzijа i izbegаvаnjа vаnrednog stаnjа i grаđаnskog rаtа.“4

Мислите ако се нису тада десили већи нереди да је Србија стабилна земља и да затегнутости на релацији две Србије нису на ивици грађанског рата ?

Људи да се не лажемо , подељености у Србији су екстремне , ако су ови једни екстремни , знајте и ови други су екстремни.Саслушајте само изјаве других(другосрбијанаца) њихове идеје немају алтернативу, значи са њима нема дијалога, па тако су наступали и комунисти долазивши на власт , која је разлика , у програму , јака ствар кад су методи исти.

Na osnovu čega ove organizacije, koje ne izlaze na izbore, pa samim tim ne predstavljaju nikoga osim sebe samih, zahtevaju ovaj „novi društveni dogovor“ u kome će one biti ravnopravni partner parlamentarnim strankama? Na osnovu čega one, u zemlji sa slobodnim i fer višestranačkim izborima, traže ozbiljne političke ustupke od sistemskih stranaka koje su na ovim izborima dobile mandat od građana? Na osnovu samo jedne stvari – pretnje novim nasiljem, odnosno građanskim ratom. Ali zašto bi pregovori sa njima predupredili ili sprečili građanski rat? Postoji samo jedan smislen odgovor – zato što su oni ti koji odlučuju da li da ga izazovu ili ne. Kad ne bi bilo tako, razgovor sa njima bi bio bezvredan i potpuno nesposoban da zaustavi „građanski rat“ o kome govore. Oni ne nastupaju u ime građana, nego u ime nasilnika; zato njihov argument nije demokratski, nego teroristički.

Ово је класична пропаганда.

Ако као што каже текст те организације не представљају никога осим саме себе, по чему су онда толика претња како се даље наводи у тексту ?

Нема логике, осим пропагандне.То је јасно. Али зашто онда овај текст?Верујем да су самоме писцу уздрмане жеље и амбиције уопште постојањем таквих организација као што су двери, видовдан, и проче.

Овде је писац још извалио да се грађани деле на насилнике и грађане, како то расистички звучи , баш у маниру пешчаника.

Ако су сви они клинци , њих 10 000 насилници који не заслужују грађанска права , па што брате пешчаник не тражи лепо да се уведе апртхејд, то би било баш вако демократски да знамо ко је грађанин а ко није, па онда ономе ко није да пуцамо у главу, јер је можда и људождер, а можда и црнац, то ћемо већ да питамо Чедицу.

Da je u pitanju fašistički državni udar, a ne bilo kakva ekonomski motivisana revolucija, dâ se primetiti na osnovu više sasvim jasnih pokazatelja. Prvo, razlog koji su sami pučisti dali za svoj izlazak na ulicu nije ekonomske, već prepoznatljivo fašističke prirode (o čemu više kasnije u tekstu) – sprečavanje „parade sodomita“[5]. „Demonstranti“, kako ih eufemistički naziva nacionalistička štampa, nisu se pridružili nijednom od postojećih štrajkova širom Srbije, niti su stali u odbranu radnika ili bilo koje druge obespravljene kategorije građana. Mladen Obradović i njegovi satrapi iz Đenove ne pripadaju najnižim društvenim slojevima, ne fale im pare ni za put u Italiju, ni za skutere, ni za baklje, oni su pripadnici “frustrirane srednje klase“[6] koji zakonskim sredstavima nisu postigli status za koji intimno smatraju da im pripada, pa se sada igraju heroja razbijajući izloge, glave i mamografe. U Srbiji postoji ogroman broj ljudi koji uistinu žive na ivici bede, a koji nikada nisu posegli za nasiljem. Porediti njihovu stvarnu muku i njihove legitimne zahteve sa divljanjem fašističke bagre nije samo glupo i banalno pogrešno (jer brka levicu sa desnicom, legitiman ekonomski protest sa fašističkim terorom), nego i uvredljivo.

Младен Обрадовић је прича за себе и не желим да га браним, нека га бране они који су га инсталирали.

Револт који је тада показала омладина на улицама Београда није искључиво економске природе, није искључив повод био ни геј парада, али геј парада је дошла као иницијална каписла( и што је најбоље власт је знала да ће бити нереда, али директиви из Брисела није се смела успротивити, геј парада је морала да се одржи па макар и по цену људских жртава- е сад ко је ту заиста фашисоидан), револт је на свеукупну ситуацију у којој се налазимо и као народ и као држава, са стотинама хиљада избеглица, са растуреном економијом, са државним врхом који нема храбрости да брани интересе државе, са Косовом које је отето а у догледно време свима нам је јасно биће и Војводина и Рашка област, дакле нова неизвесност за људе из тих регија , са сталним уценама са запада и претњама , после свих ратова и бомбардовања од НАТО, мислим стварно је нелогично што та луда дивља и некултурна омладина има образа са тако дивном перспективом у овако лепој и напредној држави да изрази било какав револт. Уосталом требали су да се угледају на Енглезе ипак су они демократскији од нас зар не, требали су да покрену хаос у целој Србији уз констатно пљачкање и уништавање објеката , можда би у очима писаца пешчаника онда били више демократе а мање фашисти.

Drugo, organizacije koje su na ovaj ili onaj način povezane sa neredima u nedelju, bilo u svojstvu organizatora ili u svojstvu relativizatora, nastupaju sa eksplicitno fašističkim programom i zahtevima. U pitanju su dakle, nesumnjivo fašističke organizacije. Dokazivati to na primeru „Obraza“, „Naših“ i „SNP 1389“ bilo bi suvišno: ovo ne samo da je očigledno, nego će se time uskoro pozabaviti i Ustavni sud Srbije, pa da mu se ovde ne mešamo u posao.

Несумњиво је да пешчаник етикетира људе. То је једино несумњиво, идеологији другосрбијанаца све што није низ длаку и све што има префикс српски је фашизам, то је несумњиво. Опет кажем Образ нећу да браним нека их брани онај који их је инсталирао после покојног Небојше, а што се тиче Наших и СНП1389 они нису фашисти, јесу националисти , али ту постоји разлика зар не? Или можда мислите да не постоји разлика између фашизма и патриотизма ?

Можда сви треба да будемо страни плаћеници и домаћи издајници да не бисмо били фашисти?

Ију "страни плаћеници" , па зар тако нешто постоји? Срам ме било користим милошевићевску демагогију.

Zanimljivije je i značajnije ukazati na činjenicu da su i „Dveri srpske“, organizacija koja se tretira kao deo mejnstrima, i čiji su predstavnici česti gosti kako na državnoj televiziji, B92 i Studiju B, tako i u mejnstrim štampanim medijima, poput Politike i NIN-a, takođe nesumnjivo fašistička organizacija. Pritom, ovo nije nikakva proizvoljna „etiketa“ kojom se časte i demonizuju politički protivnici. Fašizam o kome se ovde radi je pojam oko čijeg značenja među istoričarima i političkim naučnicima postoji relativno širok konsenzus. Rodžer Grifin formuliše ovu široko prihvaćenu definiciju „fašističkog minimuma“ na sledeći način: „Fašizam je rod političke ideologije čije mitsko jezgro, bez obzira na brojne varijacije, predstavlja palingenetsku formu populističkog ultra-nacionalizma.“[7] Palingeneza ovde upućuje na preporod, tačnije na preporod nacije koja je ogrezla u dekadenciji i slabosti. Fašizam je dakle, bez obzira na svoje pojavne oblike koji variraju od paganskog, rasističkog i anti-hrišćanskog nacizma, preko eklekticizma italijanskih fašista, do klerofašizma ustaškog pokreta i Kodreanuovog „Gvozdenog puka“, uvek zasnovan na ovom mitu o preporodu nacije i njenog spasavanja od dekadencije kroz fašističku revoluciju.

Не да пешчаник лепи етикете него се све пуши од њих.

У времену после другог светског рата када је фашизам и нацизам проглашен за јединог и одговорног за други светски рат , није било тешко начинити такав "широк консензус" и у њега стрпати разне дефиниције о фашизму.Уосталом ко би се побунио ?

Овим палигенетским "минимумом фашизма" можемо слободно све Хришћане на основу њиховог веровања у Библију сврстати у фашисте.

Нико из двери никада није помињао фашистичку револуцију , али препород јесте.Ако се замера препороду као речи , онда можемо и Доситеја Обрадовића оптужити за зачетника фашистичке идеје у Срба, али и многе друге.

„Predstava o ’naciji’ kao organizmu koji može ’propadati’ i ’preporađati se’ predstavlja suštu suprotnost onome što liberali podrazumevaju pod ovim pojmom. Ovako shvaćena nacija označava organizam sa sopstvenim životnim ciklusom, kolektivnom psihologijom i komunalnom sudbinom, koji u principu obuhvata ceo narod (ne samo njegove vladajuće elite) i u praksi sve one koji su etnički i kulturno njegovi ’prirodni članovi’ i koji nisu zaraženi anti-nacionalnim silama. Kada je nacija koncipirana na ovaj način, koji akademici ponekad zovu i „integralnim nacionalizmom“, „hipernacionalizmom“ ili „liberalnim nacionalizmom“ – ona se pretvara u realnost višeg reda i transcendira život pojedinca koji stiče smisao i vrednost samo u meri u kojoj direktno doprinosi blagostanju celog organizma. Iscrpno proučavanje primarnih izvora fašizma ubedilo me je da se u jezgru fašističkog mentaliteta nalazi fiks ideja posvećivanja, i ako je potrebno – žrtvovanja, individualne egzistencije borbi protiv sila degeneracije koje su navodno srozale naciju, i naporu da ova povrati svoju slavu i veličinu. Fašista je osećao da je on (a uglavnom je to bio „on“) sudbinski rođen na razdelnici između nacionalnog pada i nacionalnog preoporoda. Ovo osećanje je alhemijski preobražavalo sav pesimizam i kulturni očaj u manični osećaj svrhe i optimizma. Fašista je znao da je on jedan od „odabranih“ u inače izgubljenoj generaciji. Njegov zadatak je bio da pripremi teren za novu vrstu čoveka, homo fascistus, koji će instinktivno formirati deo revitalizovane nacionalne zajednice bez potrebe da se prvo pročisti od sebičnih refleksa koje širi civilizacija natopljena egoizmom i materijalizmom.“[8]

Такође опет и Хришћански појам заједнице као организма можемо третирати као облик фашизма. Ако Црква јесте живи Богочовечански организам , који је позван на узрастање и стално преображење, и ход ка Христу кроз подвиг њених чланова-удова, онда по овом резону црква је прва фашистичка организација. Ако један духовник исповедајући мноштво људи разних генерација увиди моралну декаденцију и то којим случајем обелодани по овој дефиницији ризикује да га ови са пешчаника назову фашистом. Сад ми је много јасније зашто су ови са пешчаника и уопште другосрбијанци толико противни Цркви.

Кад томе свему додамо још и тај трансцендентални моменат и мистични који се помиње у претходном пасусу , мислим све је јасно.

Наставићу касније сад имам неких обавеза.

Подели на овим сајтовима

ОК, хвала. Ево ја ћу прокоментарисати кратко ове ствари. Генерална примедба је да они само пишу о томе "шта" би хтели да постигну, али не видим објашњење "како". Ја би хтео да сви људи на свету имају бесплатну храну, стан, школовање и здравествену негу, али то није "програм" него само моја "жеља". Када седнем и напишем "како" да се то оствари онда је то програм.

1. Sve što ruši porodicu, porodične vrednosti i porodični moral mi ćemo preispitati i na svaki način ograničiti sa državnog nivoa. Sve što podržava porodicu, rađanje i borbu protiv bele kuge – mi ćemo podržati sa državnog nivoa: u medijima, kulturi, radnim odnosima, socijalnoj politici...

Ово је врло проблематично. Ако председник Србије Бошко Обрадовић одржи на Божић леп говор о породичним вредностима, то поштујем и подржавам. Али ако Двери као већинска парламентарна странка донесу закон по којем мени полиција може да упадне у кућу и одређује како да живим апсолутно сам против тога. Ако желе да ми отимају новац и дају некоме ко има десеторо деце, такође сам против. Свака одрасла особа мора да размишља и планира у оквиру својих могућности, као и да сноси последице својих поступака.

2. Mi smo protiv uvoza i distribucije genetski modifikovanog semena i hrane i, ako se mi budemo pitali, Srbija će imati poljoprivredu i hranu bez GMO.

Ваљда људи знају шта желе да једу. Не видим зашто би држава требало да ми одређује какву храну једем. То је моја лична ствар.

3. Mi smo protiv daljih upliva države u privatnost građana, protiv biometrijskih sistema identifikacije, centralizovanih baza podataka i objedinjenog, univerzalnog ličnog dokumenta u koji bi ušle naše zdravstvene, bankovne, saobraćajne i druge lične karte. Kada dođemo u poziciju ukinućemo sve nepotrebne kamere za nadzor nad građanima, lične karte sa čipom i centralizovanu bazu biometrijskih podataka.

Подржавам.

4. Mi smo protiv monopola stranih banaka u Srbiji i kada dođemo na vlast dodatno ćemo oporezovati sve strane banke i finansijske ustanove u Srbiji, dok ćemo sa državnog nivoa dati podsticaj domaćim bankama.

Ово је погрешно и имало би веома негативне последице. Најбоље је допустити слободну конкуренцију.

5. Mi smo protiv falsifikovanja naše istorije i izmišljanja nove pravne, naučne, političke i medijske biografije srpskog naroda i jedna od prvih državnih odluka biće pravljenje Muzeja žrtava genocida nad Srbima u 20. veku i stavljanje prevencije genocida u temelje unutrašnje i spoljne politike Srbije.

ОК. Само нека се то финансира из добровољних прилога.

6. Mi smo protiv regionalizacije Srbije i za ukidanje svih autonomija unutar države. Između jake centralne vlasti i jakih lokalnih samouprava nisu nam potrebni posrednici i nova, nepotrebna birokratija.

Слажем се да бирократију треба свести на минимум, али исто важи и за централну власт.

7. U Srbiji ne sme biti gladnih i nezbrinutih, i dužnost Vlade Srbije u kojoj bi bile Dveri morala bi na prvom mestu biti obezbeđivanje prehrambene bezbednosti: zdrave hrane i vode, a zatim i zbrinjavanje svih socijalno ugroženih kategorija stanovništva kroz sistem zadužbinarskih narodnih kuhinja, sirotišta, milosrdnih bolnica i drugih humanitarnih centara.

Лако је рећи, али како? Одакле ресурси?

8. Protivimo se socijalnoj nesolidarnosti u zdravstvenoj i prosvetnoj politici i zalažemo se za besplatne zdravstvene i stomatološke usluge za sve socijalno ugrožene kategorije stanovništva koje sebi ne mogu da ih priušte, kao i besplatno studiranje najtalentovanije dece koja ne mogu da ga obezbede.

Како? Хоћемо ли да направио логоре за лекаре и зубаре у којима ће морати да раде? Хоћемо ли професоре натерати да раде бесплатно за "најталентованију децу"? Ко ће то да финансира? Грађани Србије имају своју децу коју би хтели да финансирају. Можда нису најталентованија, али су њихова.

9. Prekinuli bismo svako dalje državno subvencionisanje za otvaranje novih radnih mesta stranim firmama i sredstva preusmerili u poljoprivredu i za otvaranje novih radnih mesta u domaćim firmama.

Са првим делом се слажем, ово што се тренутно ради је сулуда политика. Са другим се не слажем - треба укинути сваку врсту субвенција без обзира која је фирма у питању.

10. Mi smo protiv gej parada i kada budemo vodili državu gej parade će biti zabranjene.

Могу да буду забрањене манифестације где се људи шетају голи по улици и слично. Не могу да буду забрањене "шетње" где се људи понашају пристојно ма колико се не слагали са њима.

11. Mi smo protiv rijaliti šoua i kada budemo odlučivali u državi svi rijaliti programi biće žestoko oporezovani i preispitani, a sredstva na taj način prikupljena uložena u kulturno-obrazovni program.

Против. Људи имају право да гледају шта желе.

12. Mi smo protiv sistematskog izbacivanja dijaspore iz političkog života Srbije i za elektronsko glasačko pravo za dijasporu.

ОК.

13. Mi smo protiv manjinskog statusa ćirilice koji ona ima danas u Srbiji uprkos tome što je glavno ustavno pismo i za donošenje Zakona o jeziku i pismu kojim bi se ova oblast konačno uredila.

Нисам сигуран шта ово значи. Да ли ће бити противзаконито да попуним документ или се потпишем латиницом? И једно и друго су наша, српска писма.

14. Mi smo protiv fizičkog odumiranja naše nacije i bolesti zavisnosti koje su zavladale omladinom i za treći, sportski kanal na javnom medijskom servisu i ulaganje u fizičko zdravlje nacije.

Улагање одакле? Од чијих пара?

15. Mi smo protiv dalje metropolizacije Srbije i ograničili bismo dalje širenje Beograda, Novog Sada i Niša, a u svim urbanim naseljima koja su nastala kao divlja gradnja uveli bismo urbanistički red i poredak, kao i sve neophodne infrastrukturne i druge uslove za pristojan život koji nedostaju u metropolama.

Ту треба добро размислити шта је узрок, па онда то лечити. Вештачка ограничења имала би само нежељене последице.

16. Mi smo protiv pražnjenja graničnih pojaseva Srbije i uveli bismo posebne podsticaje firmama i porodicama koje tamo ostaju da žive i rade ili se naseljavaju sa tom namerom. Ista politika odnosila bi se i na druge pasivne krajeve i ugrožena sela Srbije.

Исто као претходно - треба лечити узроке, а не последице. Који су то "посебни подстицаји"? Од чијих пара?

17. Mi smo protiv daljeg odliva Srba u emigraciju i za povratak rasejanih širom sveta, uz posebne olakšice za sve one koji su spremni da se vrate i ulože u Srbiji.

Не требају олакшице, само треба држава да престане да пљачка народ, укључујући и дијаспору.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

kako svi znamo, kad ustvari malo ko zna ista o njima?

to sto su crkveni ljudi ama bas nista mi ne znaci, i to jeste bitno, ali je poslednja stavka koja ce da zaokruzi sve ostale

treba uvid u svakog clana sa sve intimnim zivotom ako misle da su sposobni za tako nesto, dovoljno mi je da mi se dokaze da je posten a ostalo me ne zanima

za pocetak da vidimo dela koja su uradili, a pricati svako moze svasta

Da to bi trebalo da bude neko pravilo. da se za rukovodstvo stranke (bilo koje) lepo ispisu podaci. Ko je, ko su mu roditelji, jeli krsten ili nije, je li musliman ili nije, jesu li mu roditelji krsteni ili nisu, u koju skolu je isao, kakav djak je bio, spisak ljudi sa kojima je isao u skolu pa da vidimo ko je kakav i sta je radio do sada.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

1. Sve što ruši porodicu, porodične vrednosti i porodični moral mi ćemo preispitati i na svaki način ograničiti sa državnog nivoa. Sve što podržava porodicu, rađanje i borbu protiv bele kuge – mi ćemo podržati sa državnog nivoa: u medijima, kulturi, radnim odnosima, socijalnoj politici...

totalna demgaogija; obecanje bez ikakve ideje sta ces da uradis

2. Mi smo protiv uvoza i distribucije genetski modifikovanog semena i hrane i, ako se mi budemo pitali, Srbija će imati poljoprivredu i hranu bez GMO.

Ne obecavaj ono sto ne mozes da ispunis

3. Mi smo protiv daljih upliva države u privatnost građana, protiv biometrijskih sistema identifikacije, centralizovanih baza podataka i objedinjenog, univerzalnog ličnog dokumenta u koji bi ušle naše zdravstvene, bankovne, saobraćajne i druge lične karte. Kada dođemo u poziciju ukinućemo sve nepotrebne kamere za nadzor nad građanima, lične karte sa čipom i centralizovanu bazu biometrijskih podataka.

U prevodu mi smo za kriminal i bezakonje na ulicama

Sta ovo znaci, mi smo da vlasnici banci budu Miskovic i peconi; i kakve veze srbin kima sa tim da li su oni vlasnici ili neki stranac. demagogija

5. Mi smo protiv falsifikovanja naše istorije i izmišljanja nove pravne, naučne, političke i medijske biografije srpskog naroda i jedna od prvih državnih odluka biće pravljenje Muzeja žrtava genocida nad Srbima u 20. veku i stavljanje prevencije genocida u temelje unutrašnje i spoljne politike Srbije.

kako mislis da je istorioja drzavna politika. imali smo vec situaciju kada je vlast pisala istoriju, zvaloi se komunizam

6. Mi smo protiv regionalizacije Srbije i za ukidanje svih autonomija unutar države. Između jake centralne vlasti i jakih lokalnih samouprava nisu nam potrebni posrednici i nova, nepotrebna birokratija.

Upravo obratno, jakom drzavnom birkoraktijom, govoris da si za drzavnog dinosaurusa koji ce da jede pare

7. U Srbiji ne sme biti gladnih i nezbrinutih, i dužnost Vlade Srbije u kojoj bi bile Dveri morala bi na prvom mestu biti obezbeđivanje prehrambene bezbednosti: zdrave hrane i vode, a zatim i zbrinjavanje svih socijalno ugroženih kategorija stanovništva kroz sistem zadužbinarskih narodnih kuhinja, sirotišta, milosrdnih bolnica i drugih humanitarnih centara.

I ja se slazem da ne sme. zadatak vaseg programa bi bio da objasnite kako cete to ukinnuti a ne konstatovati da ne sme.

8. Protivimo se socijalnoj nesolidarnosti u zdravstvenoj i prosvetnoj politici i zalažemo se za besplatne zdravstvene i stomatološke usluge za sve socijalno ugrožene kategorije stanovništva koje sebi ne mogu da ih priušte, kao i besplatno studiranje najtalentovanije dece koja ne mogu da ga obezbede.

za to se svio zalazu, imate li vi demagozi ideju kako cete to uraditi

9. Prekinuli bismo svako dalje državno subvencionisanje za otvaranje novih radnih mesta stranim firmama i sredstva preusmerili u poljoprivredu i za otvaranje novih radnih mesta u domaćim firmama.

kakav debilizam; kao Crveni Kmeri hajde da ukinemo sve firme i idemo na polja. Jesu oni desnicari ili komunjare?

10. Mi smo protiv gej parada i kada budemo vodili državu gej parade će biti zabranjene.

Kako bi bilo, ne cini drugom ono sto ne zelis da drugi cine tebi

11. Mi smo protiv rijaliti šoua i kada budemo odlučivali u državi svi rijaliti programi biće žestoko oporezovani i preispitani, a sredstva na taj način prikupljena uložena u kulturno-obrazovni program.

Pretposdtavljam da je kulturno obrazovni program vasa emisija sa Miroljubom

12. Mi smo protiv sistematskog izbacivanja dijaspore iz političkog života Srbije i za elektronsko glasačko pravo za dijasporu.

Finansiracete to ; pretpostavljam poljoprivredom?

13. Mi smo protiv manjinskog statusa ćirilice koji ona ima danas u Srbiji uprkos tome što je glavno ustavno pismo i za donošenje Zakona o jeziku i pismu kojim bi se ova oblast konačno uredila.

demagogija, ljudi ce pisati ono sto vole da pisu

14. Mi smo protiv fizičkog odumiranja naše nacije i bolesti zavisnosti koje su zavladale omladinom i za treći, sportski kanal na javnom medijskom servisu i ulaganje u fizičko zdravlje nacije.

Opet kopiraju Staljina, da je ziv bunio se za plagijaturu

15. Mi smo protiv dalje metropolizacije Srbije i ograničili bismo dalje širenje Beograda, Novog Sada i Niša, a u svim urbanim naseljima koja su nastala kao divlja gradnja uveli bismo urbanistički red i poredak, kao i sve neophodne infrastrukturne i druge uslove za pristojan život koji nedostaju u metropolama.

Opet, imate li vi ikakvu ideju kako cete to uradit?

16. Mi smo protiv pražnjenja graničnih pojaseva Srbije i uveli bismo posebne podsticaje firmama i porodicama koje tamo ostaju da žive i rade ili se naseljavaju sa tom namerom. Ista politika odnosila bi se i na druge pasivne krajeve i ugrožena sela Srbije.

Vidi pod 15

17. Mi smo protiv daljeg odliva Srba u emigraciju i za povratak rasejanih širom sveta, uz posebne olakšice za sve one koji su spremni da se vrate i ulože u Srbiji.

Vidi pod 15

Ovaj program nema nijedna politička stranka u Srbiji i ne sme da ga ima. Već ovih 17 tačaka su dovoljne da pokažu razliku između Dveri i postojeće političke scene. Dveri su pokret trudnica, mladih bračnih parova, višedetnih porodica, ratnih vojnih invalida, porodica poginulih za Srbiju u poslednjih 20 godina, malih i srednjih preduzetnika, radnika kojima je stalo do rada i života od poštenog rada, patriotske omladine koja želi da ostane da živi u Srbiji, nezbrinutih staračkih domaćinstava, seljaka i sela, unutrašnjosti i graničnih krajeva Srbije...

Dveri su politički pokret svih Srba regiona i svih Srba Rasejanja koji podiže značaj Matice i vodi nas ka Srpskoj Uniji na Balkanu. Dveri su pokret srpske budućnosti koji pronosi glavnu političku novost i nadu: ima smisla živeti u Srbiji, ima smisla politički se boriti za svoju porodicu, svoje selo, svoj grad, svoj posao, svoju naciju i državu.

Извор http://www.dverisrpske.com/sh-CS/za-dveri/obradovic-bosko/nova-srpska-politika.php

Ајмо,ако хоћемо озбиљније да се позабавимо питањима,можемо да представимо писања Двери,да видимо где греше?

Ја бих почео са овим,Звонко за ово се може рећи да је један вид програма Двери.

Sve u svemu, sreca pa ce biti na nivou statisticke greske; ovi ljudi su opasni.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

ОК, хвала. Ево ја ћу прокоментарисати кратко ове ствари. Генерална примедба је да они само пишу о томе "шта" би хтели да постигну, али не видим објашњење "како". Ја би хтео да сви људи на свету имају бесплатну храну, стан, школовање и здравествену негу, али то није "програм" него само моја "жеља". Када седнем и напишем "како" да се то оствари онда је то програм.

Ево овде мало више детаља. Одабране ставке:

Домаћинска економија!

Годинама се властодршци у Србији хвале продајом народне имовине и узимањем неповољних кредита код разноразних међународних фондова.

Хоћемо домаћинску економију, која домаћинство умножава а не распродаје и не задужује, јер ће дугови доспети за наплату, а те дугове ће враћати наша деца и унуци. Као људи одговорни за будућност своје деце, томе морамо рећи: Доста!

Покрет тражи напуштање погубног  неолибералног економског модела и радиће на изградњи националне економије у мери у којој је то могуће у постојећим условима. Борићемо се против сваке либерализације тржишта која уништава домаћу привреду.

Заустављаћемо сваку приватизацију над ресурсима битним за развој Србије и благостање народа. Државна својина над овим стратешким ресурсима је увек боља од приватне јер једино таква својина остаје у служби народа.

Залагаћемо се за ревизију пљачкашке приватизације у свим случајевима где је држава оштећена и народ покраден. На дневни ред коначно морамо поставити и питање повратка отете приватне имовине после Другог светског рата.

Инсистираћемо да Народна банка мора бити контролисана од стране представника народа, док посебни подстицаји треба да буду дати домаћим банкама. Истовремено противимо се потпуном упливу државе у привредни живот и подржавамо тржишну конкуренцију и напредовање према израженим радним и креативним способностима. Ми смо за социјално-тржишну привреду која се заснива на јакој приватној иницијативи и социјалној одговорности.

Домаћинска економија подразумева подршку предузетничком духу, малим и средњим привредним субјектима, као и посебну бригу о привредним системима који представљају катализаторе развоја читаве привреде. Покрет се залаже за моментално прекидање субвенционисања отварања нових радних места од стране страних фирми и њихово преусмеравање на отварање радних места у домаћој привреди у стратешки битним гранама.  

Сматрамо да је у датој ситуацији потребно применити оне мере које ће имати што мање последица по привреду и становништво, па тек онда по банке и иностране повериоце.

Домаћинска економија посебно подстиче развој домаће науке и информатичко-комуникационих технологија. Успостављање одрживе привреде и друштва могуће је остварити једино повећаним улагањем у науку и технологију, јер су те инвестиције предуслов економског развоја, уз усмерење ка примењеним истраживањима и ка стриктном повезивању са привредом уз веће улагање у такве изабране приоритете. Таква економија би била динамичнија, заснована на знању и конкурентнија у свету, са већом упосленошћу грађана.

Најпреча државна одлука требало би да буде формирање Развојне инвестиционе банке и државног Фонда за одрживи развој који би финансирали поједине битне сегменте привреде, пре свега пољопривредну производњу. Двери дају приоритет домаћим банкама, домаћој штедњи и улагањима у производњу и извоз.

Одрживи привредни развој у времену свеобухватне глобализације зависи од уске специјализације, реиндустријализације и технолошке модернизације домаће привреде са једне стране, и осигуравања енергетске, сировинске и прехрамбене безбедности са друге стране.

Очување основних природних и привредних ресурса у нашим рукама – услов је наше економске обнове.

4. Реални и одрживи развој Србије

Имамо једну од најлепших земаља на свету, богатство шума, река, ливада, плодног земљишта, извора питке воде, енергетског потенцијала...

Од друге половине 20. века, непланским развојем читаве државе и планским уништавањем српског села кренули смо странпутицом и сада је потребно много снаге, напора и времена да српску кућу поново изградимо на правим и чврстим темељима.

Политика реалног развоја Србије за своју основу узима концепт свеобухватног одрживог развоја друштва и државе, што значи да се развој планира не само према потребама садашњег нараштаја, већ и спрам потреба нараштаја који долазе.

Ценећи специфичности у развојном потенцијалу Србије, политика реалног развоја ће се превасходно бавити областима пољопривреде (посебно производњом здраве воде и хране), села и руралног развоја у целини, енергетике (посебно енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије) и заштите животне средине.

Србија има потенцијала да у будућем периоду заузме важну позицију на Балкану у свим овим, а посебно пољопривредном, енергетском и туристичком сектору. У области туризма посебно треба радити на развијању сеоског, бањског, планинског, верског, здравственог и градског туризма.

Главни задатак политике руралног развоја за коју се Двери залажу мора бити заустављање тренда одумирања српског села и његово успостављање као самоодрживог система, у коме село мора постати произвођач здраве хране и зелене енергије, те пружалац услуга сеоског и еко-туризма.

Да би се ово остварило неопходно је у руралним подручјима изградити потребну инфраструктуру, а кроз систем субвенција и олакшица треба омогућити повољније пословање малих и средњих предузећа у тим срединама, те кроз систем циљаних субвенција извршити обнову пољопривредне механизације. Потребно је развити што већи број пољопривредних и потрошачких задруга.

Одлучно се противимо увозу и дистрибуцији генетски модификованог семена и хране, као и свих намирница животињског порекла који потичу од животиња које су храњене овом врстом семена или хране.

Село је темељ опстанка Србије! – правац је реалног и одрживог развоја Србије за који се залажемо.

Подели на овим сајтовима

1.Ово је врло проблематично. Ако председник Србије Бошко Обрадовић одржи на Божић леп говор о породичним вредностима, то поштујем и подржавам. Али ако Двери као већинска парламентарна странка донесу закон по којем мени полиција може да упадне у кућу и одређује како да живим апсолутно сам против тога. Ако желе да ми отимају новац и дају некоме ко има десеторо деце, такође сам против. Свака одрасла особа мора да размишља и планира у оквиру својих могућности, као и да сноси последице својих поступака.

-Звонко-Ово све подразумева неки одређени стандард,тако да је ова прича на дуже стазе и треба времена да се развије.

-Забеде-Ово је само програм укратко,када Тадић и Ђелић кажу да 2010 године улазимо у ЕУ,јел сте исто рекли да је то демагогија и питали како без Младића и Караџића и без Космета хоће да уђу тамо.Јел то била демагогија за гласове?

2.Ваљда људи знају шта желе да једу. Не видим зашто би држава требало да ми одређује какву храну једем. То је моја лична ствар.

-Звонко-Слажем се,али исто тако држава мора да информише веома добро грађане шта једу.Јер мора и деца нешто да једу,а њих нико ништа не пита.

-Забеде-Слажем се,али мој одговор је исти као и Звонку.

3.Подржавам.

-Звонко-Ок

-Забеде-Не знам на који криминал на улици мислиш,ако се кажемо за камере у саобраћају за прекршаје,то неће бити укинуто,лепо је написано,непотребне камере за надзор.

4.Ово је погрешно и имало би веома негативне последице. Најбоље је допустити слободну конкуренцију.

Слажем се са Зебедеом.

5.ОК. Само нека се то финансира из добровољних прилога.

-Звонко-Ако мислиш на музеј,нећемо очекивати да плате мртви људи.Ето можеш ти из Америке да скрпиш неки динар за музеј.Унапрд захвални.  :)

-Забеде-Лепо је написано,ми смо против фалсификоване историје.Нећемо писати нову.

6.Слажем се да бирократију треба свести на минимум, али исто важи и за централну власт.

-Звонко-Слажем се.

-Забеде-Слажем се.

7.Лако је рећи, али како? Одакле ресурси?

-Програм је кратким цртама.

8.Како? Хоћемо ли да направио логоре за лекаре и зубаре у којима ће морати да раде? Хоћемо ли професоре натерати да раде бесплатно за "најталентованију децу"? Ко ће то да финансира? Грађани Србије имају своју децу коју би хтели да финансирају. Можда нису најталентованија, али су њихова.

Ово је све у кратким цртама.Зар је толико тешко финансирати наше младе људе за студирање.Само смањино трошкове државног апарата,па јел прочитао неко колико је пара потрошено само за аутомобиле.На сваког посланика по 16 аутомобила долази,ако се не варам.Ето так што ћемо паметније трошити новац.

9.Са првим делом се слажем, ово што се тренутно ради је сулуда политика. Са другим се не слажем - треба укинути сваку врсту субвенција без обзира која је фирма у питању.

-Звонко-Ок.

-Забеде-Ово је непроверена прича,али у Јури узму запосле радника,фирми иде 10,000 евра за сваког радника,онда радник мора 8 сати без престанка да ради,само пола сата одмора.А све гледају како раде кроз прозоре,док њих не могу да виде радници.Ко стане,добија отказ,јел контролише то неко,где је остатак паре?Како иде то?

10.Могу да буду забрањене манифестације где се људи шетају голи по улици и слично. Не могу да буду забрањене "шетње" где се људи понашају пристојно ма колико се не слагали са њима.

Слажем се,не сме да се забрањују нормалне манифестације.Они су имали пред геј параду одличну акцију за здраву породицу.Е сад колико је то било искрено,не знам.

11.Против. Људи имају право да гледају шта желе.

-Звонко-Слажем се,али мора јавни сервис да има квалитетнији едукативни програм.Ја исто имам право да гледам спорт на ртс двојци,па ми то не дозвољавају,а овамо пуштају неке емисисије из Југославије,јел то програм за пензионере да знам,да одем да гледам хепи,то нам баш за омладину стоји лепо.

-Забеде-Неће бити Мирољуб,ваљда ће се опаметити временом још мало. 0304_smile4

12.Ok

...

13.Нисам сигуран шта ово значи. Да ли ће бити противзаконито да попуним документ или се потпишем латиницом? И једно и друго су наша, српска писма.

Звонко-Забеде-Није демогогија,једноставно може свако писати како хоће.Само ће се користити више ћирилица на пример у јавно сервису.Латиница је исто писмо уставом,тако да ту неће бити демагогије.

*Забеде не потурајте речи које нису изречене.

14.Улагање одакле? Од чијих пара?

-За завиност се слажем,За трећи канал не,треба на другом каналу да ставе спорт и крај приче.Ко је луд да издваја толики новац само на спорт.Ко хоће да прати поред основих спортова и лига,нека уплати за луксуз кабловску.

15.Ту треба добро размислити шта је узрок, па онда то лечити. Вештачка ограничења имала би само нежељене последице.

-Слажем се.

16.Исто као претходно - треба лечити узроке, а не последице. Који су то "посебни подстицаји"? Од чијих пара?

Добро па нису то астрономске цифре.Боље питај од чијих пара се плаћа реклама на Сербиа опену?

17.Не требају олакшице, само треба држава да престане да пљачка народ, укључујући и дијаспору.

Слажем се.

Кажем поново,немој опет са демагогијом,ово су само нацрти.

Подели на овим сајтовима

Није уопште

-Звонко-Слажем се,али исто тако држава мора да информише веома добро грађане шта једу.Јер мора и деца нешто да једу,а њих нико ништа не пита.

Ко ће да информише грађане о генетски модификованој храни? Бошко Обрадовић? И на основу које литературе? Хоће ли ти спаситељи јавног здравља да буду Мирољуб Петровић, Татјана Ђорђевић или који сличан стручњак из њиховог богатог арсенала фрикова са којима су сарађивали?

Подели на овим сајтовима

Није уопште

Ко ће да информише грађане о генетски модификованој храни? Бошко Обрадовић? И на основу које литературе? Хоће ли ти спаситељи јавног здравља да буду Мирољуб Петровић, Татјана Ђорђевић или који сличан стручњак из њиховог богатог арсенала фрикова са којима су сарађивали?

Ево Ивице тебе ћемо да позовемо  :)

После Бориса Тадићија-Психолога...ја верујем и ђубретару да можемо да уђемо у ЕУ!Па зар вам речи једног психолога биле довољне да вам је војска јака док је био министар.Исто тако нека вам буду и Бошкове речи!

Подели на овим сајтовима

Ма нема демагогије... Само дајем конструктивну критику, ако неко из Двери ово чита можда види нешто корисно у коментарима. Мени су они занимљиви као један по свему судећи искрен покрет заснован на принципима, а не само на властољубљу као већина политичких партија. Желим им да такви и остану.

Што се принципа тиче, не ради се о томе што су само нацрти, него што морају да превазиђу поједностављено размишљање. У реду, желимо да сви грађани имају могућност за неке ствари - школовање, здравство итд.. Како то постићи? То није питање декрета или закона, не ради се о томе да неко на силу људима забрањује ствари које постоје. Проблем је што нема довољно ресурса, нема довољно тих ствари. Нисмо довољно продуктивни да обезбедимо све што би желели да имамо. Ако нема довољно хлеба, ништа не вреди да парламент донесе закон "мора да има хлеба"... И даље га неће бити. Потребно је да се произведе више. Исто важи за све ресурсе у друштву.

Код нас је уобичајено да странке и политичари обећавају да ће држава све да обезбеди само ако они дођу на власт. Народ и даље не разуме да држава не може ништа да обезбеди, држава није фабрика, она ништа не производи. Нажалост, не видим да Двери имају другачији приступ. Они предлажу избацивање страних банака, забрану увоза и производње неких ствари, субвенције пољопривреде и друге економски веома деструктивне ствари. Тако се не решавају проблеми.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Домаћинска економија!

...

Откуд човеку уопште идеја да може да зна шта је најбоље за 10 милиона других људи од којих свако има своје циљеве и жеље? Прича се своди на то да аутор машта о некој фиктивној држави у којој сви живе на селу и баве се производњом здраве хране, а колико има људи у Србији који желе да живе на селу и производе непрскани парадајз?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Dveri srpske...sta mislite o toj organizaciji?

Зависи да ли су ,,двери'' отворене или затворене. Ако су затворене, нема од њих ништа.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...