Arhidjakon Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Drugim recima,poruka ovog texta jeste da pravoslavac ne moze biti neko ko je ujedno i za ulazak u EU.Sad pitam tebe:da li zaista nemas nista protiv ovakve politike? Ovo brate nema veze sa stvarima o kojima ti pricas. Prvom pravoslavaca ima u EU i u Belgiji je recimo, Pravoslavlje druga vera po broju i priznata je sa strane drzave. Dveri su od samog pocetka bile za EU i prilazak EU. Nemoj da se varas oko toga. Ali na koji nacin uci u EU (posle svega sto se desilo na KiM-u) e to je drugo pitanje. To sto oni kritikuju EU, kritikuju je sa pravom jer ima duplu politiku i duple standarde. Oni su pokrenuli uopste svest da ljudi razmisle sta je ta EU i usta stupaju. I da ti kazem jednu stvar a to je da ce Srbija u EU ce uci kad i Turska. Bez ljutnje i nerviranja. Cak i da potpisu priznavanje Kosova i Metohije, Srbija nece uci u EU i kraj. Danska, Holandija, Svedska i Nemacka spremaju dekret kojim se trazi zaustavljanje prosirivanja EU. Nece vise labilne ekonomije, jer su razbili zube na Grckoj, Spaniji, Irskoj i Portugalu a o Rumuniji i Bugarskoj da ne govorim. Mada ove zadnje dve drzave nisu dobile ni 1% od sume novca koje su dobile Irska ili Portugal od EU za razvoj. Hrvatska uz enormne napore Vatikana a i 2 Papine posete Hrvatskoj ,a o tome govori i sami isecak iz jednog clanka, ce uci u EU. To je 19. putovanje Benedikta XVI. izvan Italije u šest godina pontifikata. Kao kardinal Ratzinger sadašnji je papa posjetio dva puta Hrvatsku.Ivan Pavao II. je čak tri puta posjetio Hrvatsku. Ni jednu zemlju osim rodne Poljske, koja je imala komunističke režime, Ivan Pavao II. nije posjetio toliko puta koliko je puta bio u Hrvatskoj. I sadašnji pohod Benedikta XVI. od 4. do 5. lipnja Zagrebu pokazuje koliko Vatikan drži do odnosa s Hrvatskom i s Hrvatima. Jer Nemci cak ni Hrvatsku nisu hteli u EU, ali zato se Sveta Stolica pobrinula. Iskreno smatram da Srbiji jeste mesto u EU, bez daljnjeg, ali kada ce do toga doci, nemam pojma. Sve i svemu slazem sa Bilbijinom pesmom Ajde da se drogiramo, oci da se sjajeeeeeeeeeeee Ora et labora Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Мене је пуно заитересовала идеја о ,,хришћанским социјалистима'' која се спомиње у роману Достојевског - Браћа Карамазови. Исто тако и идеја владике св.Николаја Жичког - о ,,комунизму светих''. Какав ли је политички програм потребан да то буде тако добро? Потребна је пракса. Хришћански социјализам је остао само на нивоу идеје, без пратичне примене. Ево имаш овде неколико текстова о хришћанском социјализму у Русији. http://www.pokret-hriscanskih-demokrata.org/article/%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%B0-%D1%83-%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B2%D1%83-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D1%98%D0%B5%D0%BC-%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%98%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%88%D1%9B%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3-%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8j%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D1%81%D0%BD-%D0%B1%D1%83%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0 http://www.pokret-hriscanskih-demokrata.org/article/%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%88%D1%9B%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B1%D1%83%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0 http://www.pokret-hriscanskih-demokrata.org/article/%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%88%D1%9B%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC-%D1%83-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%98%D0%B8 http://www.pokret-hriscanskih-demokrata.org/article/%D1%81%D1%83%D0%B4%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%88%D1%9B%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3-%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D1%83-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%98%D0%B8-%D1%83-20-%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D1%83 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Драги људи, знани и незнани, поздрављам вас (и радо вас се сећам, ипак смо године провели заједно на форумима). Немам времена за форме као некад (Богу хвала 4chsmu1) , више сам на ФБ, где се боримо за пробијање тоталног медијског мрака. Иде добро, полако али сигурно, јер једино тако и може. Злураде коментаре, добро познатих појединаца који су окренути ка светлој еу будућности, којима еу нема алтернативу, па је то разлог бацања дрвља и камења на Двери, не бих да коментаришем. Једно знајте, ово што раде Двери, које су изашле из освојеног НВО простора, у политичку арену, најтежи је посао данас у Србији. Ко не верује, нека се придружи Покрету. И то без потребних средстава, без финансијских ињекција тајкуна, страних амбасада, ... ми се издржавамо од прилога народа који купује часописе Двери, појединаца који донирају билборде, шаљу прилоге за најосновије потребе рада једног народног Покрета (не странке, јер Двери то нису). Не бих да дужим, мало ко воли да чита км текстове. Разумљива је свака сумња (па и ја бих их имала да нисам већ 7 година у Дверима и да не познајем и људе и правац којим Двери иду свих 12 година), ситуација је таква да не смеш никоме да верујеш, нарочито не онима који су деценијама у политици и који су показали неспособност да од Србије направе иоле нормалну државу. Зато саветујем да се добро информишете, то можете најпре путем нашег сајта www.dverisrpske.com Никоме не треба веровати на бланко, треба се распитати ко су и како живе људи који воде Двери. Promo film Dveri Pokret za zivot Srbije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Није Ивица мислио на уставна овлашћења конгреса/парламента него на злоупотребу власти. Мој идеал је планета без држава (граница), тако да се тотално гадим ратова и војски. Тотално ми је небитно чије су. Видим...нови светски поредак... само немој да заборавиш да је њима исто..поред планете без граница...и планета без религија..једна колективна религија....микс свега! Не знам ко су ”они” и обично теби уопште не одговарам јер нема сврхе, али сад си ми дао добру примедбу, само погрешну. Не, ја се за то не залажем. Само за потпуно слободно кретање људи и робе и одсуство тих бесмислених линија заједно са свим последицама које оне носе (војске, ратови, царине...). А религије, културе, нације... свако нека се изјашњава и живи онако како хоће. То што ти причаш (да не улазим у то колико је фикција теоретичара завере, а колико је реално) је једна тоталитарна држава уместо стотина колико данас имамо. А ја нисам ни за ту једну. Културе што се тиче (тим пре и религије), не волим мелтинг потове, него мозаике различитих култура које суживе заједно и обогаћују једна другу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Recimo priblizavanje EU,i to sto su zavrsili sve obaveze prema hagu.Posto znam da ce sada vas milion krenuti da me kritikuje,odmah da pojasnim:ne hvalim ih.Sve je to moglo mnogo brze i bolje.Oni su samo najbolji od najgorih koje posedujemo.Nista vise.Takodje,nema nameru da zapocinjem opet raspravu o Mladicu,Karadzicu i ostalima. A da vidimo sta bi Dveri i njima slicni uradili po tom pitanju?Nista.Zato sto oni smatraju da treba da se posvadjamo sa celim svetom,dok sve sto ima makar prizvuk Zapada treba biti odbaceno.Drugim recima,ponasaju se kao da smo mi potrebni celom svetu,a ne oni nama. Niko nije rekao nista protiv nacionalizma.Pre svega,sta je nacionalizam?Za mene licno,nacionalizam predstavlja ljubav prema svojoj zemlji i narodu.I nista vise.Problem je sto se na nasim prostorima,od nacionalizma neprestano pravi ideologija,nesto u cemu cemo pronalaziti svoj identitet.Takav nacionalizam jeste stetan,pogotovo sto veoma cesto dolazi do pojave etnofiletizma(to je takodje jeres,pa bi za tebe kao vernika trebalo da ima jos vecu tezinu).Ne treba da pominjem koliko takav nacionalizam ima uticaja medju mladima,i kakve sve stetne posledice nosi sa sobom(npr.stav prema kojem su neki narodi inferiorni u odnosu na nas).Propaganda Dveri je upravo usmerena u tom smeru.Koliko god je moguce,uvek se pljuje po Zapadu,dok se Rusi uzdizu u nebesa. Dalje,pominjao si sekularnost kao nesto potpuno nevazno.Zapravo,koliko sam shvatio,za tebe ne postoji ni najmanji problem da politicka partija ujedno propagira i verske stavove.No,da vidimo kako to izgleda u praksi,bolje receno kako se zloupotrebljava. http://www.dverisrpske.com/sh-CS/teme/serbia/evropska-unija/bogocovek-hristos-ili-tzv-evropska-unija.php Ne moras uopste da citas text.Samo pogledajmo naslov:"Bogocovek Hristos ili tzv.Evropka Unija",ili pak podnaslov:"Kojem ce se carstvu Srbin privoleti-privoleti carstvu zemaljskome ili carstvu nebeskome".Ukoliko samo letimicno pogledas text,bice ti jasno o cemu,odnosno o kakvoj se zloupotrebi pravoslavlja radi.Pisac nas ocigledno stavlja pred izbor-ili Hristos ili EU.Evo ti konkretan primer onoga sto sam nazvao "kriti se iza vere".Drugim recima,poruka ovog texta jeste da pravoslavac ne moze biti neko ko je ujedno i za ulazak u EU.Sad pitam tebe:da li zaista nemas nista protiv ovakve politike? O sekularnosti nemam nameru da duzim,posto smo sve vec davno rekli.Njihov stav da treba zabraniti gay paradu,vec je sve rekao. Sve u svemu,ovi sadasnji jesu losi,ali reci kako Dveri mogu da ih zamene i jos da budu bolji-bolje da nista ne kazem.Inace,uglavnom se slazem i sa Zvonkovim komentarima.Sve ovo sto sam do sada naveo je za mene sasvim dovoljno da ne glasam za njih,jer mi se od njihove price o nacionalizmu i raznim teorijama zavere,da budem iskren,veoma cesto slosi. Молим приближавање чему,па ако ћемо реално ми смо до 2008 требали да будемо у ЕУ.Колико пута су слагали Тадићевци,треба сад да одемо лепо да их обесимо у центру,јер су нам уништили 10 година живота.А својој деци обезбедили све најбоље.Наравно ти си тад имао 7 година,ниси се много бринуо. Који Хаг,који Младић.Па јел ти стварно верујеш Тадићу да они нису знали где се налазе.Па они су њих користили као изговор за своје неуспехе у политици и неспособност.Ја сам сазнао у новембру ако се добро сећам,да ће у наредних 6 месеци бити ухапшен Младић.То је једна ВЕЛИКА ЛАЖ,како после ја да верујем Тадићу? Нису они најбољи од најгорих!!!Јел ћеш само да слегнеш раменима и да кажеш морам да гласам за њих,нема ми друге.Па Тадић намерно то и ради,покушава да Двери стави у позадину да не могу нове странке да дођу до изражаја,па ће онда да вас натера да гласате за њега,јер је најбољи од најгорих.Јер немате муда да промените нешто! Е сад већ почињеш да "лажеш",Двери неће да нас посвађају са Западом,Запад је нас међусобно посвађао.Ми заслужујемо правду,сваки наш погинули Србин заслужује да се открије,како је и зашто убијен.Наравно то заслужују муслимани,али буди реци искрен ко је горе прошао од свих нас!Они нас не цене,ја немам намеру да живим као црв,нећу пред једном Америком да савијам кичму.Постоје 500 година и они воде политику моје земље која траје вековима.Нико нама не треба ако хоћемо да радимо,само нека нас оставе на миру.Ја да идем да их молим за куће од чоколаде и 2000 евра плату,ако траже од мене да продам идеале своје! А извини како мислиш да покренеш једну земљу без националне свести.Пусти сад етнофилетизам,он је за мене као верника битан и ја знам шта означава.Знамо сви шта може да носи,љубав према народу.Ако га третирамо као што ти мислиш онда може да пређе у нешто штетно.То што може да доведе до "осећаја" инфериорности је шовинизам и нема никаквих веза са политиком Двери.Ми волимо нашу земљу и поштујемо туђу.Јел је толико тешко да се схвати наш национализам. Пропаганда Двери је увек оправдана,а ти слободно изнеси шта није истина у текстовима,веома би ми било драго да те демантујем.Сви текстови и рад је сконцестрисан на буђењу српског народа.Кад ћеш ти да се пробудиш видећемо. Тај текст "Христос Богочовек..." је веома битан,ком ћеш се цартву приволети,ако је теби битније 2000 евра од твојих идеала,од твојих предака који су погинули за ствар пред којом ти покушаваш да савијеш кичму онда ти одабери земаљско царство.Чуј злоупотреба православља.Па моји идеали су православни,ако видим да се Двери косе са православљем,не бих никад подржао тако нешто! Ма немој,а одакле теби право да судиш да Двери нису бољи од Дс-а.Па погледај само њихов покрет колико је труда уложено у њега.Они су вољни да покажу шта знају,требамо им дати шансу.Дс је своју прокоцкао.Лепо је што се слажеш са Звонком,Звонко има замерке једино да се објасни на који начин покушавају направе промене,а и то ће се временом видети. Јел ти ради можда отац у државној фирми? Ne.Kakve to ima veze sa ovim? Па битно је,јер да знаш какво је стање у државним фирмама,које су приватизоване,не би тако рпичао за Тадићевце и Динкићевце.Мени од њих зависи живот,а Цветковић се мајстор купа не мору где је ноћење 850 евра.А то што ја нисам видео море 18 година,то нема везе,ипак су они најбољи од најгорих. Ujedno cu ovde da odgovorim i svima ostalima,koji su pominjali moj komentar o "prihvatanju realnosti".Pre svega,prihvatanje realnosti ne znaci odustati i priznati Kosovo kao nezavisnu drzavu,vec upravo suprotno.Ukoliko se i dalje zavaravamo i govorimo kako je "Kosovo srpsko",nikada necemo moci da se suocimo sa problemom koji evidentno postoji iz prostog razloga sto ga ne sagledavamo na pravi nacin.Tipican primer je Zeljko koji bi,da se on pita,vec sada poslao vojsku na Kosovo.Takvi,nesmotreni potezi,upravo su doveli do toga da izgubimo Kosovo.Ti si rekao kako nisi za ratovanje,pa se ovo ne odnosi na tebe.U sustini, slazem se sa tobom.Ratom necemo nista postici.Kazes da se sve moze resiti ukoliko budemo pametni.Ok,jeste bitno da u takvim situacijama budemo pametni,to stoji,sem sto cak i da jesmo pametni,trenutno,ne mozemo nista da uradimo.Srbija je niko i nista.Da bismo mogli uspesno da pregovaramo moramo i da budemo svesni naseg polozaja u svetu,dok Dveri koje toliko uzdizu Srpski narod,to sigurno ne mogu da postignu.Takodje,ne znam za tebe,ali ja zaista ne mogu da zamislim da Dveri,ukoliko dodju na vlast,pregovaraju sa "gordom Engleskom,umisljenom Francuskom,gvodzenom Nemackom i hladnom Svedskom"(njihove reci). Pitanje za sve one koji smatraju da je Kosovo srpsko:po cemu ej to srpsko?Po tome sto tamo nije ostalo 5% srpskog stanovnistva,ili po tome sto tamo nemamo nikakvu vlast? ЧОВЕЧЕ!!!Кад ћеш схватити да је лако да уђем у твој стан и избацим ти целу породицу и после кажем да је нешто моје.Јел си некад размишљао зашто имамо 5% становника!!!!!!!Па наравно кад мени дође шиптар и избаци ме из куће,а он је лепо у УЧК,а шта ја радим,преживљавам и живим као подстанар.Шта да ради мој деда где га рођени комшија избаци,а давао му деци хлеб пре тога.Они лепо направе етничко чишћење и после кажу,па људи ви имате само 5% становника,ово није ваше.Па шта смо ми луди да остављамо доле земљу и долазимо да живимо у Србији да нас гледају сви као "избеглице" и дошљаке.Јел знаш колико су ми Албанци уништили фамилије,не знаш и престани да продајеш моју земљу и земљу мојих Косовара.Кад ти мени објасниш како су Тачи,Насер Орић на слободу,кад ми објасниш шта је са нашим жрртвама у Кравици на пример.Кад ми објасниш како смо и под који условима протерани са Космета!Кад ми објасниш зашто Каталонија не постане држава.Кад ми објасниш зашто В.Бринатија не даје Северној Ирској да постане држава.Зашто нико В.Британију не присиљава,него нас.Шта је ово посебан случај,НИЈЕ!Кад ми објасниш све,без увијања и оног ми смо мала земља и офуцаних фора,лепо ћу ја потписати Косово као државу и Албанцима држава и теби 2000 евра и сви сте срећни!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Не знам ко су ”они” и обично теби уопште не одговарам јер нема сврхе, али сад си ми дао добру примедбу, само погрешну. Не, ја се за то не залажем. Само за потпуно слободно кретање људи и робе и одсуство тих бесмислених линија заједно са свим последицама које оне носе (војске, ратови, царине...). А религије, културе, нације... свако нека се изјашњава и живи онако како хоће. То што ти причаш (да не улазим у то колико је фикција теоретичара завере, а колико је реално) је једна тоталитарна држава уместо стотина колико данас имамо. А ја нисам ни за ту једну. Културе што се тиче (тим пре и религије), не волим мелтинг потове, него мозаике различитих култура које суживе заједно и обогаћују једна другу. Но.1 рат није последица државе..већ људи..и њиховог греха...а у неким случајевима је и наметнут...и немаш избора до ратовати... мислиш да у бруклину нема рата између полиције и афроамериканаца? а културе и религије никада неће моћи живети заједно без свог јасно дефинисаног простора...опет пример америке...где у црначке четврти не залазе белци...у белачке хиспаноси..и обрнуто.. а данас имаш слободно кретање људи, робе и чак терориста(Србија-КиМ,Прешеви,Бујановац,Рашка)...тако да нема потребе да се укину границе.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 У чему су бољи у крађи и распарчавању ове земље?Ајде остави са стране национализам,јер национализам није ништа страшно национализа=патриотизам,не разумем шта је лоше у томе?шта глумиш више?оставимо са стране национализам,шта је ДС урадио за нашу Србију ево већ 10 година.Слушам! Recimo priblizavanje EU,i to sto su zavrsili sve obaveze prema hagu. Заиста сматраш да је ЕУ пут којим Србија треба да иде? Заиста смтраш да нам они који су главни у тој ЕУ, а који су осведочено против Србије ишта добро мисле? Сматраш да ће икад та заиста горда Енглеска и славна Француска гледати на Србе и Бугаре рецимо као на равноправне партнере и сматраш да и ЕУ није саграђена на принципу владавине моћнијих који ће све урадити да се и даље богате преко леђа слабијих? Ја сам убеђен да ништа добро не може да нам донесе прикључивање заједници чију политику понајвише креирају они са којима никада у историји нисмо имали заједничке интересе и који су нас дивљачки бомбардовали ван сваког међународног права. А обавеза према Хагу се састојала од тога да једна суверена држава испоручује своје грађане, оне који су је бранили и водили на суђенење у иностранство, мимо својих судова, и то трибуналу који је доказано прситрасан и неправедан? Tipican primer je Zeljko koji bi,da se on pita,vec sada poslao vojsku na Kosovo.Takvi,nesmotreni potezi,upravo su doveli do toga da izgubimo Kosovo. Изгубили смо КиМ јер смо ратовали? Неће бити. Шта би ти урадио када би Шиптари кренули у нови погром Срба на северу КиМ? Pitanje za sve one koji smatraju da je Kosovo srpsko:po cemu ej to srpsko?Po tome sto tamo nije ostalo 5% srpskog stanovnistva,ili po tome sto tamo nemamo nikakvu vlast? Српско је по томе што ми имамо право на њега. Не сме се никада губити свест да КиМ припада нама. Ако КиМ остане део нашег националног бића увек ће постојати шанса да се и фактички поврати у оквире српске државе једног дана када се односи снага у свету и региону промене у нашу корист. Јер ничија није до зоре горела. Али ако га изгубимо као рецимо Македонију, или плашим се полако и Црну Гору, онда чему да се надамо. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Откуд човеку уопште идеја да може да зна шта је најбоље за 10 милиона других људи од којих свако има своје циљеве и жеље? Прича се своди на то да аутор машта о некој фиктивној држави у којој сви живе на селу и баве се производњом здраве хране, а колико има људи у Србији који желе да живе на селу и производе непрскани парадајз? Одакле ти таква помисао? Ниђе везе... Звонко Србине...ради се о чињеници ..да се економија заснива на ресурсима... Србија има пољопривреду која није искоришћена ни 10%...а Р.Српска још мање! Мораш имати реалан раст индустрије и раст вредности сопственог новца... продати неки финалан производ..и од њега добити реалан новац који ће ући у државу...једино тако се остварује реалан раст... Слажем се ја са тобом што се тиче ресурса. Међутим, имам утисак да Двери имају погрешан приступ томе (можда грешим). Није поента у "масовном повратку на село", него у механизацији и модернизацији пољопривредне производње. Биће довољан врло мали број способних људи да то преузму и заврше посао. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Tipican primer je Zeljko koji bi,da se on pita,vec sada poslao vojsku na Kosovo.Takvi,nesmotreni potezi,upravo su doveli do toga da izgubimo Kosovo. Где сам ја то рекао и на основу чега закључујеш тако нешто ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Tipican primer je Zeljko koji bi,da se on pita,vec sada poslao vojsku na Kosovo.Takvi,nesmotreni potezi,upravo su doveli do toga da izgubimo Kosovo. Где сам ја то рекао и на основу чега закључујеш тако нешто ? Жељко ово је ПЕТАР М рекао,али Срђан је лоше цитирао,па је испало као да је он рекао.Нека админ стави лепо цитате или Срђан.Петар нека одговори на ово питање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Tipican primer je Zeljko koji bi,da se on pita,vec sada poslao vojsku na Kosovo.Takvi,nesmotreni potezi,upravo su doveli do toga da izgubimo Kosovo. Где сам ја то рекао и на основу чега закључујеш тако нешто ? Моје речи су ово што је ћирилицом написано. 0110_hahaha Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Заиста сматраш да је ЕУ пут којим Србија треба да иде? Заиста смтраш да нам они који су главни у тој ЕУ, а који су осведочено против Србије ишта добро мисле? Сматраш да ће икад та заиста горда Енглеска и славна Француска гледати на Србе и Бугаре рецимо као на равноправне партнере и сматраш да и ЕУ није саграђена на принципу владавине моћнијих који ће све урадити да се и даље богате преко леђа слабијих? Ја сам убеђен да ништа добро не може да нам донесе прикључивање заједници чију политику понајвише креирају они са којима никада у историји нисмо имали заједничке интересе и који су нас дивљачки бомбардовали ван сваког међународног права. Ti zaista smatras da Srbija moze da bude ravnopravan partner sa Engelskom, Rusijom, Kinom, USA u bilo cemu? Koji je to put kojim Srbija treba da ide? Da li ti verujes u "prijateljske "odnose medju drzavama i na osnovu cega to zasnivas? Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Заиста сматраш да је ЕУ пут којим Србија треба да иде? Заиста смтраш да нам они који су главни у тој ЕУ, а који су осведочено против Србије ишта добро мисле? Сматраш да ће икад та заиста горда Енглеска и славна Француска гледати на Србе и Бугаре рецимо као на равноправне партнере и сматраш да и ЕУ није саграђена на принципу владавине моћнијих који ће све урадити да се и даље богате преко леђа слабијих? Ја сам убеђен да ништа добро не може да нам донесе прикључивање заједници чију политику понајвише креирају они са којима никада у историји нисмо имали заједничке интересе и који су нас дивљачки бомбардовали ван сваког међународног права. Ti zaista smatras da Srbija moze da bude ravnopravan partner sa Engelskom, Rusijom, Kinom, USA u bilo cemu? Koji je to put kojim Srbija treba da ide? Da li ti verujes u "prijateljske "odnose medju drzavama i na osnovu cega to zasnivas? Не верујем у пријатељске односе међу државама. Нема их превише ни међу људима а камо ли међу народима. Не може Србија нажалост да буде, као уосталом ниједна мала и релативно слабо развијена земља, равноправан партнер са јаким и развијеним државама. Али ако већ не можемо ни са ким да равноправно сарађујемо, то и даље не оправдава сарадњу са онима који ће, питање је вероватно месеца или године, као улазак у ЕУ затражити признавање КиМ. Са онима који од почетка распада СФРЈ сасвим очигледно држе страну онима којима је циљ распарчавање Србије. Са онима који су у једном тренутку били спремни да два и по месеца бацају бомбе по нама. Можда немамо ми много путева, али ја мислим да је пут ка таквима најгори избор. Што се тиче економског дела приче, ту се много не разаумем, признајем али стекао сам неки општи утисак да је једина разлика између уласка и неуласка у ЕУ, одређени пораст стандарда који ће нас међутим трајно коштати продаје свега што поседујемо разним компанијама и типовима сумњивих намера путем сумњивих тендера, па ми све то личи на ону стару "продасмо кућу да купимо вечеру". Ограђујем се поново, могуће да грешим за део о економији, али чврсто стојим да сарадња са неким ко упорно 20 година активно ради против наших националних интереса и буквално помаже оне који су буквално клали наше цивиле, не може да изађе на добро, тако да било који други пут и покушај проналажења равнотеже је бољи избор. У најгору руку можда нећемо живети боље али нећемо доживљавати срамоту да изручујемо своје грађане неким тамо трибуналима и да нас неко третира као равноправне саговорнике терориста, битанги и чудовишта попут Хашима Тачија, Харадинаја и екипе. Боље достојанствено бити умерено гладан, него бити умерено сит у замену за образ као ђон. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Али ако већ не можемо ни са ким да равноправно сарађујемо, то и даље не оправдава сарадњу са онима који ће, питање је вероватно месеца или године, као улазак у ЕУ затражити признавање КиМ. evo ja gledo malopre na tv da su zatrazili Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука