Jump to content

Dveri srpske!?

Оцени ову тему

Deni72

Препоручена порука

Naravno da ne mislim da treba da dodje neko (Milosevic ...) i da potera sve Srbe u rat za slobodu, to treba da bude regulisano zakonom na nivou drzave. Vojna obaveza i sl. Ne moz to kom' se svidi da ratuje Ivice.

Да, да... То је тај колективизам. Држава је изнад свакога, шта имаш ти да се питаш као појединац. Ментални болесници са разним психотичним идеологијама боље од тебе знају да ти треба да ратујеш за неке буђаве границе, које иначе презиреш и имају право да одлучују у твоје име. И то све каже човек који је на почетку крвавих ратова побегао у Италију.  0110_hahaha

Nije kolektivizam Ivice vec demokratski izbori, pa parlament izglasava zakone. Tako funkcionisu moderne demokratije. Koje, gle cuda, sve redom imaju vojske i jos pride koriste "tudju decu" u Libiji na primer.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Људи ко још верује да ратом може да се реши неко питање?Ми нисмо нека велика земља да се свет врти око нас.Ако треба Космет да се врати ратом и да ту треба да погине хиљаде Срба и Албанаца,никад не бих пристао на то!Али никад нећу дозволити да као Петар кажем да је то већ решена ствар,а нисам се ни борио за њу.Сутра ће доћи Војводина и тако све на даље.

Лако је Денију да се моли против Двери.Колико је лудо да се молиш за нешто што не може у овом тренутку да пређе ценсуз.Ако се не варам Дени из Немачке,са ко зна коликом платом ,много се потреса за нас који једва преживљавамо.

Моли се боље за власт,да бар то што раде против нас ураде са мањом штетом.Престани са тим лицемерством!

Подели на овим сајтовима

ne mislio sam brate hoces ti da se javis na tu srpsku mobilizaciju ili ces da dajes podrsku ovako na netu? 0110_hahaha 0110_hahaha :cheesy: :cheesy:

Naravno brate Zeebedee, ako stigne poziv odazoves se naravno. Necu valjda da dezertiram?

Ali, nisi in ti razumeo sta sam gore hteo da kazem. Hteo sam reci da Milosevic i Srbi '90-ih godina nisu radili nista sto ne bi radila bilo koja drzava.

Подели на овим сајтовима

Nije kolektivizam Ivice vec demokratski izbori, pa parlament izglasava zakone. Tako funkcionisu moderne demokratije. Koje, gle cuda, sve redom imaju vojske i jos pride koriste "tudju decu" u Libiji na primer.

Мени је ближи класични либерализам од савремене демократије, јер ставља појединца (личност) у центар, а не државу или безобличну масу (већину).

http://www.katalaksija.com/sr/index.php?option=com_content&task=view&id=243&Itemid=31

Подели на овим сајтовима

Мени је ближи класични либерализам од савремене демократије, јер ставља појединца (личност) у центар, а не државу или безобличну масу (већину).

http://www.katalaksija.com/sr/index.php?option=com_content&task=view&id=243&Itemid=31

Ako cemo tako Ivice, ja sam za referendum , pa bez i kapi krvi i kapi znoja, ljudi odluce gde zele. I ako treba ponavljati referendum svakoh nekoliko decenija, jer ljudi mogu i da se predomisle.

Подели на овим сајтовима

Демократија у правом смислу речи би била када би се народ увек референдумом изјашњавао о сваком питању (нешто као у старој Атини). Данас у ствари имамо "републику" где демократски само бирамо представнике који за нас доносе одлуке.

Е сада, проблем са демократијом (па и парламентарном) је што у суштини представља тиранију већине над мањином, а посебно појединцем. Рецимо, као што Жељко каже, парламент може да изгласа закон којим, на пример, објављује рат и онда присили грађане који су против рата да у томе учествују. Или донесе закон да сви морају да учествују у неком заједничком фонду, без обзира да ли се слажу или не.

Решење јесте "владавина права", тј. да врховни закон државе, Устав, безусловно штити права појединца (живот, имовину, слободу) тако да парламент не може да изгласа закон који ће та права угрозити јер би био противуставан. На пример, нико не може да те присили да идеш у рат и ризикујеш живот, ако се ниси сам одлучио да будеш професионали војник.

То је такође лепа илустрација где Двери греше. Они желе да се баве политиком, а теорија им је базирана на вери и традицији. Добро је имати веру, али да би урадили нешто корисно њима недостаје политичка и економска теорија. Свето Предање није политички програм. Исто као што би креационисти хтели да се баве науком на основу Библије која није научна књига.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То је такође лепа илустрација где Двери греше. Они желе да се баве политиком, а теорија им је базирана на вери и традицији. Добро је имати веру, али да би урадили нешто корисно њима недостаје политичка и економска теорија. Свето Предање није политички програм. Исто као што би креационисти хтели да се баве науком на основу Библије која није научна књига.

nasznak9877777777777777777 Посебно за болдовано!

Подели на овим сајтовима

У међувремену сам обавештен да Двери имају тим за економска питања који предводи Бранко Драгаш. Може ли негде да се прочита њихов политички програм?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

У међувремену сам обавештен да Двери имају тим за економска питања који предводи Бранко Драгаш. Може ли негде да се прочита њихов политички програм?

Mozda ovde

http://www.dverisrpske.com/sr-CS/pokret-za-zivot-srbija/o-pokretu/programska-nacela/

Подели на овим сајтовима

1. Sve što ruši porodicu, porodične vrednosti i porodični moral mi ćemo preispitati i na svaki način ograničiti sa državnog nivoa. Sve što podržava porodicu, rađanje i borbu protiv bele kuge – mi ćemo podržati sa državnog nivoa: u medijima, kulturi, radnim odnosima, socijalnoj politici...

2. Mi smo protiv uvoza i distribucije genetski modifikovanog semena i hrane i, ako se mi budemo pitali, Srbija će imati poljoprivredu i hranu bez GMO.

3. Mi smo protiv daljih upliva države u privatnost građana, protiv biometrijskih sistema identifikacije, centralizovanih baza podataka i objedinjenog, univerzalnog ličnog dokumenta u koji bi ušle naše zdravstvene, bankovne, saobraćajne i druge lične karte. Kada dođemo u poziciju ukinućemo sve nepotrebne kamere za nadzor nad građanima, lične karte sa čipom i centralizovanu bazu biometrijskih podataka.

4. Mi smo protiv monopola stranih banaka u Srbiji i kada dođemo na vlast dodatno ćemo oporezovati sve strane banke i finansijske ustanove u Srbiji, dok ćemo sa državnog nivoa dati podsticaj domaćim bankama.

5. Mi smo protiv falsifikovanja naše istorije i izmišljanja nove pravne, naučne, političke i medijske biografije srpskog naroda i jedna od prvih državnih odluka biće pravljenje Muzeja žrtava genocida nad Srbima u 20. veku i stavljanje prevencije genocida u temelje unutrašnje i spoljne politike Srbije.

6. Mi smo protiv regionalizacije Srbije i za ukidanje svih autonomija unutar države. Između jake centralne vlasti i jakih lokalnih samouprava nisu nam potrebni posrednici i nova, nepotrebna birokratija.

7. U Srbiji ne sme biti gladnih i nezbrinutih, i dužnost Vlade Srbije u kojoj bi bile Dveri morala bi na prvom mestu biti obezbeđivanje prehrambene bezbednosti: zdrave hrane i vode, a zatim i zbrinjavanje svih socijalno ugroženih kategorija stanovništva kroz sistem zadužbinarskih narodnih kuhinja, sirotišta, milosrdnih bolnica i drugih humanitarnih centara.

8. Protivimo se socijalnoj nesolidarnosti u zdravstvenoj i prosvetnoj politici i zalažemo se za besplatne zdravstvene i stomatološke usluge za sve socijalno ugrožene kategorije stanovništva koje sebi ne mogu da ih priušte, kao i besplatno studiranje najtalentovanije dece koja ne mogu da ga obezbede.

9. Prekinuli bismo svako dalje državno subvencionisanje za otvaranje novih radnih mesta stranim firmama i sredstva preusmerili u poljoprivredu i za otvaranje novih radnih mesta u domaćim firmama.

10. Mi smo protiv gej parada i kada budemo vodili državu gej parade će biti zabranjene.

11. Mi smo protiv rijaliti šoua i kada budemo odlučivali u državi svi rijaliti programi biće žestoko oporezovani i preispitani, a sredstva na taj način prikupljena uložena u kulturno-obrazovni program.

12. Mi smo protiv sistematskog izbacivanja dijaspore iz političkog života Srbije i za elektronsko glasačko pravo za dijasporu.

13. Mi smo protiv manjinskog statusa ćirilice koji ona ima danas u Srbiji uprkos tome što je glavno ustavno pismo i za donošenje Zakona o jeziku i pismu kojim bi se ova oblast konačno uredila.

14. Mi smo protiv fizičkog odumiranja naše nacije i bolesti zavisnosti koje su zavladale omladinom i za treći, sportski kanal na javnom medijskom servisu i ulaganje u fizičko zdravlje nacije.

15. Mi smo protiv dalje metropolizacije Srbije i ograničili bismo dalje širenje Beograda, Novog Sada i Niša, a u svim urbanim naseljima koja su nastala kao divlja gradnja uveli bismo urbanistički red i poredak, kao i sve neophodne infrastrukturne i druge uslove za pristojan život koji nedostaju u metropolama.

16. Mi smo protiv pražnjenja graničnih pojaseva Srbije i uveli bismo posebne podsticaje firmama i porodicama koje tamo ostaju da žive i rade ili se naseljavaju sa tom namerom. Ista politika odnosila bi se i na druge pasivne krajeve i ugrožena sela Srbije.

17. Mi smo protiv daljeg odliva Srba u emigraciju i za povratak rasejanih širom sveta, uz posebne olakšice za sve one koji su spremni da se vrate i ulože u Srbiji.

Ovaj program nema nijedna politička stranka u Srbiji i ne sme da ga ima. Već ovih 17 tačaka su dovoljne da pokažu razliku između Dveri i postojeće političke scene. Dveri su pokret trudnica, mladih bračnih parova, višedetnih porodica, ratnih vojnih invalida, porodica poginulih za Srbiju u poslednjih 20 godina, malih i srednjih preduzetnika, radnika kojima je stalo do rada i života od poštenog rada, patriotske omladine koja želi da ostane da živi u Srbiji, nezbrinutih staračkih domaćinstava, seljaka i sela, unutrašnjosti i graničnih krajeva Srbije...

Dveri su politički pokret svih Srba regiona i svih Srba Rasejanja koji podiže značaj Matice i vodi nas ka Srpskoj Uniji na Balkanu. Dveri su pokret srpske budućnosti koji pronosi glavnu političku novost i nadu: ima smisla živeti u Srbiji, ima smisla politički se boriti za svoju porodicu, svoje selo, svoj grad, svoj posao, svoju naciju i državu.

Извор http://www.dverisrpske.com/sh-CS/za-dveri/obradovic-bosko/nova-srpska-politika.php

Ајмо,ако хоћемо озбиљније да се позабавимо питањима,можемо да представимо писања Двери,да видимо где греше?

Ја бих почео са овим,Звонко за ово се може рећи да је један вид програма Двери.

Подели на овим сајтовима

program je na drugom mestu, na prvom mestu je bitno to da se tacno vidi ko je ko

ja mogu da napravim jos bolji program, ako se potrudim i skupim neku ekipu mogo bi da napravim najultra program do sad nevidjen ni u snovima, al sta to vredi ako sam sumnjivog morala i kakvotje

ako u Dverima ima vise zhita nego kukolja onda je u redu, samo nek mi neko prvo to pokaze

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

program je na drugom mestu, na prvom mestu je bitno to da se tacno vidi ko je ko

ja mogu da napravim jos bolji program, ako se potrudim i skupim neku ekipu mogo bi da napravim najultra program do sad nevidjen ni u snovima, al sta to vredi ako sam sumnjivog morala i kakvotje

То је већ решено,сви знамо да у Дверима нема особа "сумњивог" морала,многи од њих су црквени људи.Очито се њима замера што потенцирају национализам,али где пише да је то нешто лоше?

Подели на овим сајтовима

kako svi znamo, kad ustvari malo ko zna ista o njima?

to sto su crkveni ljudi ama bas nista mi ne znaci, i to jeste bitno, ali je poslednja stavka koja ce da zaokruzi sve ostale

treba uvid u svakog clana sa sve intimnim zivotom ako misle da su sposobni za tako nesto, dovoljno mi je da mi se dokaze da je posten a ostalo me ne zanima

za pocetak da vidimo dela koja su uradili, a pricati svako moze svasta

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

kako svi znamo, kad ustvari malo ko zna ista o njima?

treba uvid u svakog clana sa sve intimnim zivotom ako misle da su sposobni za tako nesto, dovoljno mi je da mi se dokaze da je posten a ostalo me ne zanima

Јел си исто то питао за Ђелића кад је улазио у политику.Јел си питао Чеду Јовановића?Пецао си рибице можда тад?Па брате ја не могу да знам да ли има швалерку човек.Могу овде да кажем шта је урадио да испуни своје циљеве и који су његови планови.

Подели на овим сајтовима

e pa bas zato je to bitno, da ne ponovimo gresku jer stanje je vanredno

PS: sacekaj malo pre nego sto me citiras tj odgovoris, jer cesto editujem to sto napisem po vise puta 0102_laugh

PSS: i molim te ne spominji mi bestidne bizzarre miki mausove i gilipterske narkomane, tako lep dan danas nema smisla da mi nagrdis 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...