Jump to content

Da protestant postane pravoslavac - zašto?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 часа, ΙΧΘΥϹ рече

OK, da li mozes da mi kazes kako se tacno ogleda u praksi to pretvaranje vina i hleba u krv i telo? Sta se fizicki desava kad vernik uzima Evhristiju?

На ово питање је прецизно одговорио Свеправославни Сабор у Јерусалиму 1672. године (баш због појаве протестантских утицаја и у Православљу), можеш то лако пронаћи на интернету на енглеском, мрзи ме да преводим у ово рано доба. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Пије Десети рече

Па ко може у праву за  Евхаристију? Ти или ученик апостола Јована св. Игњатије? Св. Игњатије експлицитно учи хлеб и вино постају тело и крв Господа. Ко боље зна Хришћанство, неки тамо протестант из бивше Југославије или ученик љубљеног апостола који је на крају сам доказао своју веру пострадавши мученички за Христа.

"Обратите пажњу на оне који држе неправославна мишљења о благодати Исуса Христа која је нама дошла, и видите како су њихова мишљења  противна науму Бога... Они се уздржавају од Евхаристије и молитве јер не исповедају да је Евхаристија тело нашег Спаситеља Исуса Христа, тело које је страдало за наше грехе и које је Отад, у својој доброти, васкрсао. Они негирају дар Божији и инсистирају у свађама."
(Посланица Цркви у Смирни 6:2 - 7:1) Св. мученик Игњатије епископ Антиохије, ученик св. Апостола Јована.

"Ја немам жељу за кварљивом храном и за задовољствима овога живота. Ја желим хлеб Божији, који је тело Исуса Христа, тело од семена Давидова, и за пиће желим Његову крв, која је љубав некварљива." 
(Посланица Цркви у Риму 7:3) Св. мученик Игњатије епископ Антиохије, ученик св. Апостола Јована. 

Ово овде што видиш се савршено уклапа у текстове Јовановог Јеванђеља које највише обрађује питање Евхаристије, тачно се види како његов ученик исто верује.

Где су дарови Цркве? Самим тим да постоји и даље после 2000 година, упркос свим недаћама, ето ти дарова и плодова. Шта је плод протестантске побуне? 40 000 секти и уништен ауторитет Хришћанства. 

Jel čitaš kaj ja pišem ? Rekel sam da ne znam, tj da pokušavam da razmem to oko euharistije. To kaj si citiral nam ne govori nikaj više od onoga kaj već piše u evanđelju. Drugo, nasljednik apostolske crkve može biti samo onaj tko čini ista djela koja je činila prva crkva, a ne onaj tko je tu po tradiciji. Tako da tu priču možete ponavljati do svršetka svijeta, nitko ne bude spašen jer je pripadnik neke crkve, jasno je kroz evandjelja i cijelu bibliju da sud bude svakome po djelima. Samo kaj bog gleda srce, i motive svakog djela.  Postoje plodovi i darovi Duha, nemoj da te ja učim, vidim da si upućen u materiju. Dakle, nisu plodovi i darovi ono kako ih ti tumačiš, nego kako ih tumači Gospodin i apostoli. Vidi u poslanici Galaćanima. Ipak je njihova riječ veća nego moja i tvoja.

Drugo, nemoj da zaboraviš da niti apostoli niti proroci, nisu bili učeni ljudi, nego ih je Bog izabrao ribare, zemljoradnike , stočare i slično, i od njih načinio svoje sluge i sluškinje, a ne svećenike onoga doba. Dakle, svaka čast za svako teološko obrazovanje, ali to nije najbitnije. To je činjenica, priznao ti to, ili ne. I danas Bog može govoriti npr nekom seljaku sa 2 razreda škole, i objaviti mu sebe, a neki koji su teološki obrazovani, da ostanu slijepi za neke duhovne istine. Jedno je poznavanje teorije, a drugo ono kaj ti Bog otkrije.

Treće, ono što ja ovako teološki neuk razmem u vezi euharistije je, da to nije samo sjećanje, jer ima i duhovnu silu, jer tamo apostol Pavao kaže da neki sebi jedu i piju osudu, i zbog toga su mnogi bolesni, i umiru. Razlog, jer ne preispituju sebe prije nego uzmu. Dakle, ako živiš i nastavljaš da živiš u nekom grijehu, a dođeš uzeti euharistiju, sebi jedeš i piješ osudu i smrt. 

Nema potrebe za oštrim tonom. Praštaj.

Подели на овим сајтовима

Рекао си да не знаш? Ето сад захваљујући мени знаш.

Ти се правиш Енглез. Св. Игњатије каже да они не исповедају да је хлеб ТЕЛО Господа КОЈЕ ЈЕ СТРАДАЛО на крсту. Дакле на крсту није страдало неко мистично тело, нити нека сила, страдало је ЉУДСКО тело Исуса Христа. Исто каже да је то тело од СЕМЕНА ДАВИДОВА. И то ти је мало? Он још користи грчку реч САРКС - која се може превести чак као месо или плот. Намерно користи ту реч да укаже да се ради о људском физичком телу, а не о неком сећању, енергији, сили или мистици. 
Када у Јеванђељу многи ученици (пратиоци) Исуса Христа напуштају Исуса Христа? Само онда када нису могли да прихвате учење о Евхаристији, у Јеванђељу по Јовану пише да је то "тврда беседа за њих" те напустише Господа. 
Тако и протестантима је данас то тврда беседа и напуштају Господа. 

Бог је рекао да ко не једе Његово тело и не пије Његову крв нема живота у њему. Што си то изоставио? Што си изоставио да ко није крштен водом и Духом неће ући у царство небеско? То су  свете тајне Цркве. Што не цитираш када је Господ рекао да је Бог дао апостолима власт да везују и разрешавају грехе. Јел та власт престала смрћу апостола или су је они проследили на своје ученике? Јел нпр. Лука није наследио ту власт само зато што није био један од дванаесторице? 

Та одвратна релативизација Хришћанства, да је битно само да се држимо за руке и будемо добри људи, то имаш и код комуниста. Без Светих Тајни шансе за спасење су ти готово непостојеће. Бог је увек спасавао и увек спасава преко материје човека: воде, хлеба, вина, уља и преко самог себе који је постао човек тј. материја. Бог не спасава човека преко хипи покрета. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Пије Десети рече

Рекао си да не знаш? Ето сад захваљујући мени знаш.

Ти се правиш Енглез. Св. Игњатије каже да они не исповедају да је хлеб ТЕЛО Господа КОЈЕ ЈЕ СТРАДАЛО на крсту. Дакле на крсту није страдало неко мистично тело, нити нека сила, страдало је ЉУДСКО тело Исуса Христа. Исто каже да је то тело од СЕМЕНА ДАВИДОВА. И то ти је мало? Он још користи грчку реч САРКС - која се може превести чак као месо или плот. Намерно користи ту реч да укаже да се ради о људском физичком телу, а не о неком сећању, енергији, сили или мистици. 
Када у Јеванђељу многи ученици (пратиоци) Исуса Христа напуштају Исуса Христа? Само онда када нису могли да прихвате учење о Евхаристији, у Јеванђељу по Јовану пише да је то "тврда беседа за њих" те напустише Господа. 
Тако и протестантима је данас то тврда беседа и напуштају Господа. 

Бог је рекао да ко не једе Његово тело и не пије Његову крв нема живота у њему. Што си то изоставио? Што си изоставио да ко није крштен водом и Духом неће ући у царство небеско? То су  свете тајне Цркве. Што не цитираш када је Господ рекао да је Бог дао апостолима власт да везују и разрешавају грехе. Јел та власт престала смрћу апостола или су је они проследили на своје ученике? Јел нпр. Лука није наследио ту власт само зато што није био један од дванаесторице? 

Та одвратна релативизација Хришћанства, да је битно само да се држимо за руке и будемо добри људи, то имаш и код комуниста. Без Светих Тајни шансе за спасење су ти готово непостојеће. Бог је увек спасавао и увек спасава преко материје човека: воде, хлеба, вина, уља и преко самог себе који је постао човек тј. материја. Бог не спасава човека преко хипи покрета. 

Ja uopće nemam problem sa tim da je Krist postradao u tijelu, niti sa krštenjem vodom i duhom, niti sa prenošenjem vlasti. Problem je kaj ti misliš da si samim tim obredom spašen bez da si uopće promenjen pokajanjem i ispunjen duhom. Misliš da si spašen samo zbog  toga kaj uzimaš pričešće i jer si kršten u crkvi. Jesi ikada doživio prvu ljubav i radost spasenja, jesi li ikad osjetio žalost Božjeg duha kad učiniš grijeh?  Obrezanje nije obrezanje tijela tijela, nego srca. To je isto bila zapovijed Židovima, ali apostol Pavao kaže da se traži obrezanje srca. Bez obzira kaj za sebe smatraš da si spašen zbog pripadnosti crkvi, i jer vršiš svete tajne, ako tvoje srce nije slomljeno pred Bogom, nećeš se održati pred sudom Božjim.   

Kažeš učenici, daj da onda vidimo tko su učenici po evanđelju. Uskoro...

Подели на овим сајтовима

@ΙΧΘΥϹ 

Ne znam, nisam ja dovoljno kompetentna. Nešto sam malo čitala pa mogu to da prenesem.

Čipovanje na čelu i na ruci. Na ruci, poslušnici, srčani ljudi, emotivci- koji ne razmišljaju puno; sve rade iz afekta. I na čelu žig...gordi istomišljenici antihristovog duha i progonitelji čistog duha (sadašnja »inteligencija« i elita)

Kažu da je priroda čoveka već zatrovana svim tim elektronskim »otpadom« koji nije otpad već gradivo..jednog super kompjutera. Tako da se mi zapravo protiv svoje volje trujemo i zagađujemo i polako pripremamo na čipovanje. Jer pazi svi ti teški metali i ostali toksini utiču na naše telo i na našu psihu, nedostatak vitamina itd.

Sa druge strane tu su geni...tj to ide skupa. Rekombinantna DNK i nanotehnologija..uporedo sa elektronskom prašinom i zračenjem, GMO hranom ..menja našu DNK.

I ne znam koji beše »starac« reče. Kad nas tako dobro pripreme, onda će doći taj čip koji če sve da objedini i pretvori nas u poslušnike ili istomišljenike..u svakom slučaju nemoguće za pokajanje i za nedelanje greha.

Ali da, ja imam teoriju da to čipovanje će biti samo tačka na I. Ljudi će biti već »pečeni«. Tako da...ne znam stvarno ko će se izvući. I zato..lakše mi je da verujem da će to biti daleeeeko.

DA, volim da čitam teorije zavere :). Ne znam stvarno zašto.

Šta ja znam..možda u svemu tome ima i istine.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, SerbCro рече

Ja uopće nemam problem sa tim da je Krist postradao u tijelu, niti sa krštenjem vodom i duhom, niti sa prenošenjem vlasti. Problem je kaj ti misliš da si samim tim obredom spašen bez da si uopće promenjen pokajanjem i ispunjen duhom. Misliš da si spašen samo zbog  toga kaj uzimaš pričešće i jer si kršten u crkvi. Jesi ikada doživio prvu ljubav i radost spasenja, jesi li ikad osjetio žalost Božjeg duha kad učiniš grijeh?  Obrezanje nije obrezanje tijela tijela, nego srca. To je isto bila zapovijed Židovima, ali apostol Pavao kaže da se traži obrezanje srca. Bez obzira kaj za sebe smatraš da si spašen zbog pripadnosti crkvi, i jer vršiš svete tajne, ako tvoje srce nije slomljeno pred Bogom, nećeš se održati pred sudom Božjim.   

Pa, po pravoslavnom učenju, pripadnost Crkvi nije nikakva garancija spasenja. U Crkvi ćeš da dobiješ najbolje mogućnosti da upoznaš Gospoda i što prisnije se sa Njim sjediniš, ali na tebi je da li ćeš te mogućnosti i da iskoristiš.

Crkva, kakva god da je, i dalje je Crkva. Ljudski resursi nisu ni u protestantizmu ništa bolji. Protestantski pastori nisu ništa bolji ljudi od pravoslavnih popova. Grešni ljudi, i jedni i drugi. I tamo i ovamo se svašta radi. Ići i tražiti neku zajednicu gde su ljudi dobri je zaludan posao. To bi bilo kao da je Hristos otišao u esene, zilote, ove, one... Ali, nije. Išao je u sinagogu, bio čak ponekad i čtec, išao u Hram, svetkovao crkvene praznike, govorio tadašnjim protestantima (= Samarjanima) da je spasenje od Crkve (= Jevreja), itd. Crkva Ga je na kraju i ubila (to jest, predala da se ubije). I On je to znao i unapred govorio da će tako biti. I opet je išao u tu i takvu Crkvu.

• Свиђа ми се 1

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, SerbCro рече

Ти си већ заборавио шта је тема дискусије. Св. Игњатије пише да протестанти његовог времена не верују ДА ЈЕ ЕВХАРИСТИЈА ПРАВО ТЕЛО, а да би био недвосмислено прецизан, наводи да се ради о људском телу Христовом које је страдало на крсту и које је од семена Давидова. 

Те прелешћене емоције су протестантска јерес. То је кад оно узму да се тресу и скачу по стадионима. Христос нам је заповедио да једемо Његово тело да бисмо се спасли, а не да као цурице ослушкујемо своја осећања. Остави осећања у Калифорнији. Ту врло лако ђаво може да манипулише са емоцијама. Емоције свакако да имају своје место у животу и у теологији, али се зна шта је прво. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ekatarina_mala рече

@ΙΧΘΥϹ 

Ne znam, nisam ja dovoljno kompetentna. Nešto sam malo čitala pa mogu to da prenesem.

Čipovanje na čelu i na ruci. Na ruci, poslušnici, srčani ljudi, emotivci- koji ne razmišljaju puno; sve rade iz afekta. I na čelu žig...gordi istomišljenici antihristovog duha i progonitelji čistog duha (sadašnja »inteligencija« i elita)

Kažu da je priroda čoveka već zatrovana svim tim elektronskim »otpadom« koji nije otpad već gradivo..jednog super kompjutera. Tako da se mi zapravo protiv svoje volje trujemo i zagađujemo i polako pripremamo na čipovanje. Jer pazi svi ti teški metali i ostali toksini utiču na naše telo i na našu psihu, nedostatak vitamina itd.

Sa druge strane tu su geni...tj to ide skupa. Rekombinantna DNK i nanotehnologija..uporedo sa elektronskom prašinom i zračenjem, GMO hranom ..menja našu DNK.

I ne znam koji beše »starac« reče. Kad nas tako dobro pripreme, onda će doći taj čip koji če sve da objedini i pretvori nas u poslušnike ili istomišljenike..u svakom slučaju nemoguće za pokajanje i za nedelanje greha.

Ali da, ja imam teoriju da to čipovanje će biti samo tačka na I. Ljudi će biti već »pečeni«. Tako da...ne znam stvarno ko će se izvući. I zato..lakše mi je da verujem da će to biti daleeeeko.

DA, volim da čitam teorije zavere :). Ne znam stvarno zašto.

Šta ja znam..možda u svemu tome ima i istine.

Pa generalno se slazem sa tobom... Sotona stalno pokusava da iskvari ili izvrne ono sto je Bog stvorio.

Trebamo se moliti da nas Bog sacuva od tog zla. Ali zato moramo biti dobro potkovani u reci i imati blizak odnos sa Bogom.

Cipovanje ce biti tacka na I, jer Sotona koristi sistem kuvanja zabe... da polako, polako menja situaciju i teren i osvaja teritorije malo po malo. 

A ove teorije zavere svakom danom izgledaju sve vise i vise verovatne.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Пије Десети рече

Не, јер сваки човек у нашој земљи који и најмање размишља може себи да каже. "Зашто да се ја ложим на Православље кад у свету постоји још 40 000 "хришћанских" опција? Ја сам православац само зато што се задесило да се родим у Србији. То Хришћанство није озбиљна прича, то је само још једна религија."

Друго, протестанти су уништили објективну истину у свету. До протестантске револуције у свету је важило да је Црква једини тумач истине која је дата од Бога. Протестанти су увели да је индивидуа тумач истине (корен модернизма и сваког зла.) Онда је свако узео да тумачи Свето Писмо и добили смо шта смо добили, 40 000 секти и још толико погрешних философија које су створиле комунизам, нацизам, ЛГБТ, фашизам, ове данашње секуларне душопогубне системе и остало. Та субјективна философија и теологија је створила људе који мисле да су свештеници а нису.

Ти ниси свештеник и немаш Евхаристију. Да би био свештеник, мораш бити рукоположен од наследника апостола тј. епископа. А ако ниси свештеник, немаш ни Евхаристију. Не може сад било ко да трчи около и да прича да је свештеник, на шта би то личило. То је као да ја сад покренем неку своју групу људи, ставим онај протестантски шалић око врата и кажем - људи ја сам свештеник. И онда узмем да дрндам гитару и певам кич песме о Јеванђељу. Ја можда субјективно и убедим себе да сам свештеник, али објективно, у правом свету, у свету који је важио пре протестантизације света, ја бих био лудак и непријатељ Бога и спасења људи. 

E super onda... idem kuci. Vidim da si sve stvari u zivotu skontao. A ponasas se kao neko dete koje druge krivi za sve promasaje u svom zivotu.

Prijatelju... suvise si arogantan za bilo kakvu diskusiju. Nasumicno iznosis neke u najmanju ruku sumnjive i krajnje  pretpostavke i iznosis ih ovde kao da ti ih je sam Bog uklesao u kamen na planini Sinaj, a ustvari delujes kao jehovini svedok koji je indoktriniran, i ponavlja samo ono sto je nacio iz kule strazara.

Ne mislim da bi trebali nastaviti diskusiju u ovakvom tonu. Takav razgovor je potpuno besplodan i bez ikakve svrhe, a uvek izbegavam prazna naklapanja. Zato sto ti nisi dosao da me saslusas kako coveka niti da cujes sta imam da kazem, da postujes moj izbor, nego da mi nametnes svoj pogled, da me omalovazis i "naucis" posto smatras da sam ja nemam pojma i da sam skrenuo sa pravog puta.

Ako hoces u nekom pitomijem tonu da diskutujemo, to je ok... i imam samo jedno pitanje za tebe: Da li ce u nebu biti protestanata? Bar 1?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ΙΧΘΥϹ рече

i imam samo jedno pitanje za tebe: Da li ce u nebu biti protestanata? Bar 1?

..hoce naravno ....ali u kontekstu diskusije sustinsko pitanje jeste : da li ce na nebu biti protestantske crkve,... moje misljenje je da nece....

Подели на овим сајтовима

ΙΧΘΥϹ

Није ли Христос индоктринирао апостоле? Све што ја причам не причам ја. За сваку тврдњу имам потпору у предању Цркве Христове. То што сам ти рекао да ниси свештеник не значи да сам арогантан и неваспитан. Ако мислиш да ти се шлихтам само зато што је политичка и религијска коректност данас популарна, то код мене не очекуј. Ја те нисам вређао, само сам рекао да ниси свештеник. 
Апостоли су рукополагали епископе и свештенике полагањем руку, предавали Светог Духа и апостолску власт, и тај низ је непрекинут до дана данашњег. Нико са стране не може бити свештеник јер на њега није пренесена власт апостолска и сила Светог Духа. Није ли св. апостол Лука добио власт од св. Павла? Није ли св. Марко од св. Петра? Није ли св. Игњатије од св. Јована? 

Што би наш Господ рекао "Који није са мном, против мене је. И који са мном не сабира, просипа." Лука 12:23

У преводу, или сабираш људе у Цркви Апостолској, или расипаш по разним протестантским неапостолским групама. Ето нећу рећи "сектама", да ми се не расплачеш овде тако нежних ушију.

Па ти јеси скренуо са правог пута, или можда никад ниси ни био на правом путу. Ја сам својом савешћу завезан за учење Цркве. Ако мислиш да ћу да те потапшем по рамену што си објективно противник Цркве, нећу. Да то урадим, прекршио бих хришћанску заповест против милосрђа, ја не смем да те лажем да је све у реду и да смеш да наставиш тим путем.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Пије Десети рече

Ти си већ заборавио шта је тема дискусије. Св. Игњатије пише да протестанти његовог времена не верују ДА ЈЕ ЕВХАРИСТИЈА ПРАВО ТЕЛО, а да би био недвосмислено прецизан, наводи да се ради о људском телу Христовом које је страдало на крсту и које је од семена Давидова. 

Те прелешћене емоције су протестантска јерес. То је кад оно узму да се тресу и скачу по стадионима. Христос нам је заповедио да једемо Његово тело да бисмо се спасли, а не да као цурице ослушкујемо своја осећања. Остави осећања у Калифорнији. Ту врло лако ђаво може да манипулише са емоцијама. Емоције свакако да имају своје место у животу и у теологији, али се зна шта је прво. 

Znači ti misliš da se budeš spasio time što budeš jeo pričest, bez obzira u kakvom je stanju tvoje srce? Uopće ne pričam o emocijama, nemoj da se praviš englez, jasno je kroz cijelu Bibliju da Bog sudi po djelima i ispituje srca i motive srca.

Pa onda svi uvjeti učeništva, ako se ne odrekneš sebe, ako se ne odrekneš grijeha, ako ne kreneš za njim, ako se ne odrekneš svega što imaš, ako ne oprostiš, itd, ako se ne poniziš, ne možeš biti njegov učenik, a ti se uhvatio euharistije ko pijan plota.

Imaš li ti neka iskustva sa Bogom, jesi li ikad doživeo nekaj nadnaravno, ta si pitanja namjerno preskočio, očekuješ stalno odgovore, ali ih slabo daješ. Jesi li slomio svoje srce pred Bogom, jesi li svjestan svoje grešnosti? Da jesi, ne bi tako oholo razgovarao. 

Vi niste apostolska crkva, jer nemate djela prve crkve, niti je to katolicka, niti je to protestantska. Crkva je sastavljena od iskrenih vjernika iz svih denominacija. To što vi uporno ponavljate laž, ona ne bude postala istina.  

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Desiderius Erasmus рече

Pa, po pravoslavnom učenju, pripadnost Crkvi nije nikakva garancija spasenja. U Crkvi ćeš da dobiješ najbolje mogućnosti da upoznaš Gospoda i što prisnije se sa Njim sjediniš, ali na tebi je da li ćeš te mogućnosti i da iskoristiš.

Crkva, kakva god da je, i dalje je Crkva. Ljudski resursi nisu ni u protestantizmu ništa bolji. Protestantski pastori nisu ništa bolji ljudi od pravoslavnih popova. Grešni ljudi, i jedni i drugi. I tamo i ovamo se svašta radi. Ići i tražiti neku zajednicu gde su ljudi dobri je zaludan posao. To bi bilo kao da je Hristos otišao u esene, zilote, ove, one... Ali, nije. Išao je u sinagogu, bio čak ponekad i čtec, išao u Hram, svetkovao crkvene praznike, govorio tadašnjim protestantima (= Samarjanima) da je spasenje od Crkve (= Jevreja), itd. Crkva Ga je na kraju i ubila (to jest, predala da se ubije). I On je to znao i unapred govorio da će tako biti. I opet je išao u tu i takvu Crkvu.

Po čemu su to Samarjani protestanti, a Crkva Jevreji. Neki vidiš uče da moraš biti pravoslavan da bi imao ispravan odnos sa Bogom. Ostalo kaj si napisal mi deluje ok. Gospodina budeš najbolje upoznao u samoći, u crkvi današnjoj se moreš samo sablaznit.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, SerbCro рече

Znači ti misliš da se budeš spasio time što budeš jeo pričest, bez obzira u kakvom je stanju tvoje srce? Uopće ne pričam o emocijama, nemoj da se praviš englez, jasno je kroz cijelu Bibliju da Bog sudi po djelima i ispituje srca i motive srca.

Pa onda svi uvjeti učeništva, ako se ne odrekneš sebe, ako se ne odrekneš grijeha, ako ne kreneš za njim, ako se ne odrekneš svega što imaš, ako ne oprostiš, itd, ako se ne poniziš, ne možeš biti njegov učenik, a ti se uhvatio euharistije ko pijan plota.

Imaš li ti neka iskustva sa Bogom, jesi li ikad doživeo nekaj nadnaravno, ta si pitanja namjerno preskočio, očekuješ stalno odgovore, ali ih slabo daješ. Jesi li slomio svoje srce pred Bogom, jesi li svjestan svoje grešnosti? Da jesi, ne bi tako oholo razgovarao. 

Vi niste apostolska crkva, jer nemate djela prve crkve, niti je to katolicka, niti je to protestantska. Crkva je sastavljena od iskrenih vjernika iz svih denominacija. To što vi uporno ponavljate laž, ona ne bude postala istina.  

Не, ја нисам рекао да ћу се спасити само причешћивањем. Ја сам рекао да без причешћивања у нама нема живота, пардон то је Господ рекао. А код апостола Павла је записано да је могућно причестити се на осуду, а не само на спасење. Тј. када се непокајани грешници причешћују, они чине светогрђе телу и крви Христовој. Да би се човек причестио, мора да преобрати своје срце, да исповеди своје грехе и онда да се чак и физички сједини са Богом причешћивањем. 
Ти овде подваљујеш да сам ја рекао да се човек спасава само техничким чином причешћивања. То је притовно учењу Цркве. 

Ја нисам дошао овде да се исповедам теби, да ти причам своја искуства и своје ставове. Ја ти пишем ставове Цркве. 

Где су апостоли и њихови ученици рекли да је Црква састављена од искрених верника свих деноминација? То си ти нешто измислио? Или ти је то угодно бекство из теолошког ћорсокака? Јел Христос послао апостоле да шире 40 000 протестантских деноминација па да из њих мобилише искрене вернике? Па има и искрених муслимана. 
Можда си заборавио да је Христос наредио апостолима да уче једну веру уједињени да би свет знао чији су ученици. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...