Jump to content

Рок музика - „Сатана тамо прави бал“

Оцени ову тему

Препоручена порука

Još da neko da definiciju roka, pa ajde. Problem je što imamo naviku da sve trpamo u "kutijice", da razvrstavamo, pa ako nešto što pripada kutijici i jeste loše, onda bi, po definiciji, sve bilo loše. Muzika ne može da bude satanistička, ali ni sveta - nije muzika živo biće - sotonisti ili sveti su oni koji muziku prave sebe izražavajući.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

jako izlizano i povrsno reci da je rock muzika satanisticka..

'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.'

-Isaija 40:31

Подели на овим сајтовима

Ja nisam nikada slusao tu muziku(pa s toga bih imao svo pravo da je satanizujem :) ) ali imam neku teoriju o tome u svojoj glavi. Te price da je rok demonska muzika su nastale onda kada je rok kultura bila u punom jeku. Mozda zato sto su odredjeni pravoslavci na osnovu kulture-seks,droga,r n r,osudili rock muziku.Posto ima puno knjiga uglavnom ruska izdanja,koja se i dan danas mogu kupiti a izdata su pre 20,30 godina,u njima mozemo videti te definicije da je rok stetan.Medjutim,sada su na red dosli duhovnici koji su odrastali uz tu muziku i za nju imaju mnogo vise "razumevanja" i opravdanja.
Rok muzika je danas u senci elektronske muzike o kojoj jos niko ne govori.Za koju godinu ce verovatno krenuti i te price na osnovu kulture koju elektro muzika propagira a svi znamo kakva je kultura u pitanju.Ali ce isto na red doci duhovnici moje generacije koje odrastaju na elektro muzici i koji ce za nju imati razumevanja.I tako ce to ici u nedogled....Znaci,stetna je kultura koju muzika propagira a ne sama muzika (u vecini slucajeva). Nadam se da smo se razumeli. :)

Подели на овим сајтовима

Све што води распаљивању страсти је духовно штетно, а рок музика је јако плодно тло за то и нечастиви јако воли да сеје своје замке за душу по њему. Али није та музика крива, ко смо ми да судимо о било чему и било коме. Наш је избор где ће та музика да нас одведе. Одлична је то музика, одличан тест за наше душе. Ја волим да слушам добар део те врсте музике. Додуше, увек сам и у свакој музици тражио хармонију тонова, инструмената и гласова. Никад нисам волео да слушам речи, то ме је некако оптерећивало. Волим тај осећај кад те хармонија мелодија било које врсте музике прожме па се некако најежиш, као да је буквално погодила у том тренутку резонанцу твога стања душе и тела.

А нечастиви се уплиће свуда и његов изузетан успех је у томе да те убеди да га негде нема, а нарочито да не постоји.

Подели на овим сајтовима

Да, постоји увек та тамна страна насупрот доброј. Интересантно је то интерпретирано у филму Ратови звезда, један од мојих омиљених. Треба бити џедај у тој борби. Лик Анакина је баш добар пример за сваког од нас. Ух, може о страсти да се разматра са много аспеката, али се опет све своди на наш избор. Да би разграничили ту добри и лошу страну треба имати здраву савест, која нам је у старту дата од Бога као одбрамбени механизам душе и коју треба одржавати, и која се одржава само стремљењем ка Божјим законима. Када она отупи код особе онда он не осећа никакву душевну патњу прешавши на негативну страну, без обзира што душа ипак пати, он је као животиња па и гори од ње. Једна од најбољих начина борбе против те негативне стране је наравно редован пост, али не само на храни. Мислим да монах није у страсти када рони сузе на молитви већ је у страшној борби управо против разних страсти које воде у негативну тј. тамну страну. Али већ промашисмо тему.

Подели на овим сајтовима

Metal i rock nisu vise zanimljivi tj u modi, sad je komercijala u pitanju tipa Madonna, Rihanna, Lady Gaga, Miley Syrus, Jennifer Lopez, Katy Perry, Beyonce, Jay Z, crnje "hip-hop reperi" i ostali preko kojih se vrsi degradacija i srozavanje na podzivotinjski nivo...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

САТАНИЗАМ МИ УНИШТИО ЖИВОТ

Потресно сведочење оснивача Металике Дејва Мастеина: Сатанизам ми уништио живот, спасио ме Исус.

Рок легенда и један од оснивача бенда Мегадет и првих чланова бенда Металика, Дејв Мастеин, дао је један ексклузиван и интиман интервју у коме прича о свом искуству као музичара, али и политичким догађајима па и о својој одлуци да постане Хршћанин.

mega25kopiowanie.jpg

Објаснио је и зашто рок бендови увијек улазе у сатанизам и зашто вјерују да тако боље свирају. Тиме Мустаин потврђује да постоји један организирани систем сатонизма унутар музичке сцене.

Одбацивање сатанизма, Мастеину је породица и Бог на првом мјесту: „Схватио сам нпр. да не могу скакати из авиона како што сам то чинио пре. Сад гледам своју децу и син ми каже како жели као тата скакати из авиона. Рекао сам себи, да сам у то време био луд и сад се питам како бити свом детету узор“, рекао је Мастеине.

У вези вере рекао је да је схватио да његова уплетеност у окултизам, који је популарна на музичкој сцени, готово уништио живот. Причао је о једном горком тренутку када је гледао на небо па му се указао крст, који га је довео до одлуке да иде у цркву. „Рекао сам себи: Шта више имаш изгубити? И тако је све почело“, закључио је Дејв Мастеин.

Пријатељ Божији    

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...