Jump to content

Što Pravoslavci misle o Gospinom ukazanju u Međugorju?

Оцени ову тему

Da li vjerujete da se Gospa ukazala u Međugorju?  

63 члановâ је гласало

1. 1. Da li vjerujete da se Gospa ukazala u Međugorju?

• Vjerujem
      5
    • Ne vjerujem
      44
    • Nisam siguran
      13

Препоручена порука

пре 2 минута, Дејан рече

Da su nečem vredeli ne bi ni otišli ali to ne negira da su Srbi.

Ма бити Србин не значи много у том биолошком смислу. Али не значи да народ треба да се истопи у неком имагинарном православљу са друге стране. Једино православни живот може да одржи човека аутентичним а самим тим и нардо, ако разумеш шта хоћу да кажем.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Дејан рече

Da su nečem vredeli ne bi ni otišli ali to ne negira da su Srbi.

To nikako ne bi smeo reći to je naš narod i to nije njihova krivnja vecinom su bili nasilno naterani jer su se nasli u okruzenju ne prijateljski nastrojenih naroda i starom vec dobro poznatom ignorisanju od strane Srbije. Bilo je Srba i nadbiskupa i biskupa koji su se tako i definisali i Srba u Vatikanu ali to Srbiju nije bilo briga a mudri Hrvati izmenili koji spis i prepisali ih sve u Hrvate samo pogledajte prezimena tih ljudi.

Kamo srece da imamo situaciju kao Albanci izmiksani, recimo da nas je bar 70 % Pravoslavni 30 % Katolici danas bi se Srbija pitala za Stepinca a ne bi tad došlo ni na dnevni red ili bi došao neki časni Hrvat koji je to stavrno zasluzio a mnogo ih je vise od nekog Stepinca koji i kada bude sveti slavljen ce biti samo u HR ko ce Stepinca slaviti u Meksiku ili Juznom Sudanu hmm

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Ма бити Србин не значи много у том биолошком смислу. Али не значи да народ треба да се истопи у неком имагинарном православљу са друге стране. Једино православни живот може да одржи човека аутентичним а самим тим и нардо, ако разумеш шта хоћу да кажем.

Razumem ja sve, ali tu treba naći balans i zlatnu sredinu. Ne treba ići u krajnosti. 

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Вилер Текс рече

Какве везе то из провг пасуса има са било чим?

Дакле да смо постали католици све би било супер и не би страдали? Хвала ти на предлогу али задржи га слободно за себе. А и запитај се да ли нормално то да кажеш потомцима оних који су НДХ страдали јер су били и хтели да остану православни.  

Ne bi nam se dogodio Jasenovac.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, SrbinKatolik рече

Kao što sam rekao ne da je gluma već bilo kakvo tumačenje priče sa Gospom u 16 h svaki dan, lizanje ikona koje su kao proplakale i lizanje trulih leševa na nivou celog Hrišćanstva je teška jeres i bogohuljenje jer podrazumeva se onda i da su ti koji prenose reči Gospe i oni koji su videli ikonu kao plače sveti ljudi što je glupost i rekoh jeres nad jeresima uzdizati se na bilo koji način iznad Boga.

Таква јерес не постоји, али из твога писања се види да имаш проблем са учењем о нествореној благодати и то је основни разлог што ниси дио СПЦ.

Што није ни ново ни чудно, ниси ни први ни посљедњи, учење о нествореној благодати је праузрок великога раскола.

Труле или нетруле мошти, иконе, живи људи, утвари...и много тога другог могу бити и често јесу сасуди благодати, као што смо ми у комуникацији са светима, те се једни другима јављамо, ми молитвом и дјелима, а и они такође молитвом и дјелима, свако према својој слободи пред Господом.

Али се од тога не може правити еклисиологија, у смислу да се нарушава преимућство и рукоположења.

Не може Богородица да прави неку своју паралелну структуру, налик на свештенство, или католичку христологију. Међугорски покрет је протест против такве христологије, ако гледамо неке позитивне аспекте. 

Јер католици се не могу позвати на Духа Светога јер и ту папа има првенство, или на благодат у смислу нестворена енергија јер то је "тешка јерес" те да би се избавили од тешке јереси папизма протестују код Богородице.

И онда их неко прозива за мотеле и секс, а клир нема мотеле и секс?

Опет кажем сматрам да није ненормално да се католицима јавља Богородица ако се они већ јављају молитвом њој, на овај или онај начин свако ко се обраћа Богородици, светима, ангелима прије или касније добиће одговор, некад тајно, а некад ће Господ украсити јавно.

Ненормално је да се Господ јавља само једном на врху пирамиде, а не свима, то је Египат и империја, тако се људи у име Исуса покоравају, што је злочин.

Подели на овим сајтовима

Луди Попа ми је указао на ову причу, па смо гледали преко нета нешто. То је било пре 3 године, и тада сам био сумњичав, уосталом као и сад. Богу је наравно све могуће, тако да немам појма :)

cool.lie.talker

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Таква јерес не постоји, али из твога писања се види да имаш проблем са учењем о нествореној благодати и то је основни разлог што ниси дио СПЦ.

Што није ни ново ни чудно, ниси ни први ни посљедњи, учење о нествореној благодати је праузрок великога раскола.

Труле или нетруле мошти, иконе, живи људи, утвари...и много тога другог могу бити и често јесу сасуди благодати, као што смо ми у комуникацији са светима, те се једни другима јављамо, ми молитвом и дјелима, а и они такође молитвом и дјелима, свако према својој слободи пред Господом.

Али се од тога не може правити еклисиологија, у смислу да се нарушава преимућство и рукоположења.

Не може Богородица да прави неку своју паралелну структуру, налик на свештенство, или католичку христологију. Међугорски покрет је протест против такве христологије, ако гледамо неке позитивне аспекте. 

Јер католици се не могу позвати на Духа Светога јер и ту папа има првенство, или на благодат у смислу нестворена енергија јер то је "тешка јерес" те да би се избавили од тешке јереси папизма протестују код Богородице.

Опет кажем сматрам да није ненормално да се католицима јавља Богородица ако се они већ јављају молитвом њој, на овај или онај начин свако ко се обраћа Богородици, светима, ангелима прије или касније добиће одговор, некад тајно, а некад ће Господ украсити јавно.

Ненормално је да се Господ јавља само једном на врху пирамиде, а не свима, то је Египат и империја, тако се људи у име Исуса покоравају, што је злочин.

Svidja mi se komentar. Blizak sam onom objašnjenju molitva "kroz" ikone, kipove i sl pa i "kroz" ili "preko" onih koji su svojim zivotom osvedočili veru u Isusa Hrista sina Božijeg i Gospodina. 

Ali oduvek sam bio protiv da se kipovi, ikone ili moći svetaca koriste kao nešto Božansko vec samo da se njihovim prisustvom obraćamo direktno Bogu na još usavršenij način. Rekao je jednom sveštenik na tv odgovarajući na pitanje da li se sme baciti stara ikona , mozete je zakopati u zemlju ili spaliti sama ikona kao materijano ne predstavlja ništa bez molitve.

Ovo oko ukazanja da se ne ponavljam stalno ali ajde jos jednom dakle ukazanja plakanjem ikone ili javljanjem Gospe su glupost , laž, obmana kako god to nazvali ali mesta gde bi se ljudi sakupljali u zajedništvu pa i posvećena Gospi ili bilo kojem svecu su mi skroz uredu jer to je pozvanje naše Hrišćanske crkve da svi budemo jedno i zajedno sa Duhom svetim , Isusom kao Sinom Tvorca u samom Gospodu našemu Tvprcu nema zemlje i svega vidljivog i nevidljivog.

Подели на овим сајтовима

On 25.9.2020. at 5:30, Hadzi Vladimir Petrovic рече

4105369926-90b.jpg

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, SrbinKatolik рече

Svidja mi se komentar.

Da li ti se i ovaj "biser" sviđa??? (dobronamerno napominjem da ga je administracija obrisala)

Opomba-2020-08-31-194717.jpg

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...