Jump to content

Човек настао од мајмуна.....

Препоручена порука

А вера се показује тако што се пише о Цркви на интернет форумима?

Што се мене тиче, о вери је бескорисно дискутовати и расправљати по форумима осим са неправославнима. Вера је практична ствар, нема ту шта да се филозофира - чак шта више може да буде штетно. Пишем о економији зато што је то веома важно за наш народ, а благе везе са животом немамо и тешко страдамо због тога. О науци зато што волим, представља један начин на који индиректно упознајемо Творца.

Питање ти је по мало неумесно. Да.

-Свашта,па ово је православни форум и наравно да је то главна тематика, нема ту никаквог егзибиционизма...

-Што се мене тиче, о вери је увек корисно дискутовати,без обзира на саговорника,јер вера није филозофија,него живот!

-Е сад,што се тиче твог економског ангажовања и бриге за (наш?) народ,у који,искрен да будем,сумњам,пре свега ,што си ти апсолутни индивидуалац,без емоција , ултра мега рационалан,где су ствари попут српства,родољубља,патриотизма,вредности које су теби на последњем месту.

И мада,веровао ти или не,у многим стварима се слажем са тобом,мени све то из твојих уста,звучи лицемерно и неискрено,и  као да са намером понижаваш и блатиш своју бившу отаџбину.

Дакле,једна ствар је остати на месту страдања,како кажеш,и указивати на проблеме,а сасвим друга ,побећи хиљадама миља далеко и солити другима памет...

Отуд је и сав мој револт према гастосима...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Одговори 167
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Извини Миланковићу,нисам те скапирао...хоћеш да кажеш да је наука већ доказала непостојање Бога, па сад хоћеш да прекројиш и излажираш,само да би мене задовољио... facenew22222222-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='facenew22222222' />

Нити може, нити ће икада. Него знам да се ти сав узенташ кад прочиташ неко научно откриће за које ти се чини да негира Бога или било шта у шта верујеш. Сам си једном рекао да би спалио Свето Писмо када би се показало да се живот може формирати спонтано. Наука никада Бога не може да негира, али да ти случајно не би помислио каго неко откриће то чини, специјално за тебе ћемо да прећуткујемо, а ако треба и лажирамо. Не желим да се толико потресаш и да ти се та стамена вера уздрма.

Шта се то вама десило тамо у Америци,висимо заједно  скоро 6-7 година по форумима,и ја не могу да вас препознам...

Америка ко Америка, шта да ти кажем. Жене, хамбургери и кока-кола... Удара у главу, признајем.

Дакле,једна ствар је остати на месту страдања,како кажеш,и указивати на проблеме,а сасвим друга ,побећи хиљадама миља далеко и солити другима памет... Отуд је и сав мој револт према гастосима...

Ма хтео ја да останем код нас на факултету. И онда ми ти написа да завршавам тај факултет што пре и изгубим се из твог Београда. Шта  ћу, куд ћу, морадох да одем.

Подели на овим сајтовима

Па је л има разлике између мајмунске и човечије душе? И ако има, како је то мајмунска душа еволуирала у човечију?

Душа не еволуира. Божје сећање на нешто се не мења, јер Бог све посматра из перспективе Есхатона, дакле краја...само што Бог можда неће васкрсавати животиње...

evolutionofman.jpg

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Па је л има разлике између мајмунске и човечије душе? И ако има, како је то мајмунска душа еволуирала у човечију?

Душа не еволуира. Божје сећање на нешто се не мења, јер Бог све посматра из перспективе Есхатона, дакле краја...само што Бог можда неће васкрсавати животиње...

Ја причам кинески, ти мађарски. Није ни битно. Видим да се ствари постављају тако неодређено да на све може да се одговори а да се у суштини ништа не каже.

У сваком случају хвала за труд око одговора.

Подели на овим сајтовима

evolutionofman.jpg

Чекај шта сад ви тврдите?

Подели на овим сајтовима

Да је Бог апсолутно слободно биће и да може да ради шта жели, без обзира шта ми желели...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Да је Бог апсолутно слободно биће и да може да ради шта жели, без обзира шта ми желели...

A ja sam mislio da Bog radi ono sto mi hocemo.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Просипате ту неке штреберске фазоне о економији и науци, а Цркву, Христа, ни једном речју, ма ни помишљу не спомињете, у било ком контексту ?!

Ево шта је Ивица рекао о Богу:

Zaista, kada god nesto novo naucim, obradujem

se kao dete, osecam u srcu da me to priblizava Gospodu. Priroda je velika

Bozija knjiga (ili bolje biblioteka).

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

У ком тренутку је Бог спустио душу у мајмуна/човека? У којој фази ''преображења''?

Мајмуни већ имају душу, као и свака животиња. Човек је постепено еволуирао од непознатих облика, преко примата и антропоморфних мајмуна.

Вероватно је постојао период када је једна врста постала јединтвена а то је хомо сапиенс неандерталац у периоду између пре 100 хиљада и 200 хиљада година, од које се оформила данашња врста хомо сапиенс сапиенс пре око 50 хиљада година.

Неандерталци су се оформили од врсте хомо еректус са почетком у Африци пре око 2 милиона година. Врста пре хомо еректуса назива се аустралопитеци која је живела пре 5 милиона година. Не постоји одређена јасноћа о томе када се од антропоморфних мајмуна одвојило биће које је непосредни човеков предак, односно хоминид.

Аустралопитеци су се оформили од животиње рамапитек сличне антропоморфним мајмунима, која је живела пре око 12 до 14 милиона година. Пре рамапитека постојала је врста дриопитек, када су се у периоду пре 30 милиона година развили човеколики мајмуни. Данашњи облици обухватају орангутана, шимпанзу и горилу.

Примати пре 55 милиона година били су веома слични данашњим полумајмунима (тупаје, лемури и тарзоиди). Као највиши ред сисара, примати су се појавили пре 70 милиона година. Најстарији припадници те групе били су четвороношци са канџама, по изгледу веома слични данашњим веверицама.

Много је ово грубо и уопштено, чак и ако с еради о еволуцији.

Подели на овим сајтовима

Па и не треба да верујеш, душо... :bla: Ја написах у једном од мојих претходних коментара у чему је проблем. У 5 разреду су нас учили, да је наводно Чарлс Дарвин написао у својој књизи да је човек настао од мајмуна. И онда да се неко успротивио томе било би оно ''седи 1''. Конташ...?  prstgore   

Darvin je tvrdio da je covek nastao od 'nizih' zivotinja, i da su mu najblizi rodjaci verovatno africki majmuni.

Ono sto mi je jako cudno je da tebi izgleda smeta teza da je covek nastao od majmuna, ali je manje uvredljivo ako se kaze da su covek i majmun imali zajednickog pretka.

Ono sto je ironicno u toj prici je da taj zajednicki predak coveka i modernih majmuna, zapravo bio mnogo slicniji majmunu nego coveku, i mi bi ga gotovo sigurno klasifikovali kao majmuna. A on sam bi imao manje covekolikih osobina od danasnjih covekolikih majmuna. Tako da mi i jesmo nastali od majmuna (sa modernim imamo zajednickog majmunskog pretka), a u neku ruku i dalje jesmo majmuni u istom smislu u kojem su ptice i dalje dinosaurusi.

A zasto se zadrzavati na majmunima - covek je imao zajednickog pretka i sa medvedima i sa svinjama i gusterima i bananama.

http://www.youtube.com/watch?v=8ZZ37bDn9mg

Srbija_smesko

У еволуционизму се учи да је човек постепено еволуирао од примата. Данас такве животиње изгледају као мали мајмуни, лемури.

Covek nije evoluirao od primata - covek jeste primat po definiciji (gorile i simpanze takodje). Kako to znamo - nemoguce je nabrojati sve osobine koje dele primati, a da pritom ne opises i coveka.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

A zasto se zadrzavati na majmunima - covek je imao zajednickog pretka i sa medvedima i sa svinjama i gusterima i bananama.

"Хвала Европи што нам је дала Шекспира, који је за свет друга библија, и Милтона божанственога, и Њутна и Хершла, пријатеља звезда. И Велингтона и Нелсона, неустрашиве победиоце славољубивог тлачитеља света; Стивенсона, великог проналазача железнице и уништитеља велике удаљености између човека и човека; и Карлајла, одушевљеног апостола рада и надања; и Дикенса, заступника јадних и бедних; и Дарвина, генијалног проналазача јединства човека и природе; и Раскина, сјајног тумача лепоте и истине; и Гледстона, најсавршенијег узора светског државника; И бискупа Васткота и кардинала Њумана, посвећене умове топла срца."

+Николај Велимировић

Хехе...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Па и не треба да верујеш, душо... Srbija_smesko Ја написах у једном од мојих претходних коментара у чему је проблем. У 5 разреду су нас учили, да је наводно Чарлс Дарвин написао у својој књизи да је човек настао од мајмуна. И онда да се неко успротивио томе било би оно ''седи 1''. Конташ...?  prstgore     

Ono sto mi je jako cudno je da tebi izgleda smeta teza da je covek nastao od majmuna, ali je manje uvredljivo ako se kaze da su covek i majmun imali zajednickog pretka.

Ono sto je ironicno u toj prici je da taj zajednicki predak coveka i modernih majmuna, zapravo bio mnogo slicniji majmunu nego coveku, i mi bi ga gotovo sigurno klasifikovali kao majmuna. A on sam bi imao manje covekolikih osobina od danasnjih covekolikih majmuna. Tako da mi i jesmo nastali od majmuna (sa modernim imamo zajednickog majmunskog pretka), a u neku ruku i dalje jesmo majmuni u istom smislu u kojem su ptice i dalje dinosaurusi.

Хаха, па нормално да ми смета....Не видим шта је у томе чудно, заиста. :bla: Али, ок. Ја тебе потпуно разумем, кад узмем у обзир да си атеиста.

Не, нисмо настали од мајмуна....!

Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин.

Подели на овим сајтовима

Хаха, па нормално да ми смета....Не видим шта је у томе чудно, заиста. prstgore Али, ок. Ја тебе потпуно разумем, кад узмем у обзир да си атеиста.

I zasto bi ja kao ateista imao neki interes u tome da smo nastali od majmuna?

Apsolutno nema veze sa tim - oces beskrajan spisak hriscana naucnika koji isto tvrde?

Не, нисмо настали од мајмуна....!

Ponvljaj jace i zazmuri i jaaako pozeli to, mozda ti se i ostvari  :bla:

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...