andrej Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Извини за мало грубље речи са моје стране....Желим да ти кажем да нећу да поверујем ни у једну другу теорију, осим теорије која тврди да је човек настао од Бога. Ne postoji teorije po kojoj je covek nastao od Boga. Postoji dogmat o tome u sklopu hriscanske dogmatike ali on nije medjusobno iskljuciv sa teorijom evolucije. E sad ono jos vaznije : U naucne teorije kao sto je TE se NE VERUJE one se uce. Dakle ne mozes da kazes da verujes ili ne verujes u teoriju evolucije mozes da kazes da je nisi naucio ili je jesi naucio. Isto kao sto ne mozes reci da verujes u opstu teoriju relativiteta ili ne verujes nego je ili jesi nucio ili nisi. I posle me neko ubedjuje da apologija ne zaglupljuje. nesiguran 0212_rolleyes Брате Аквилијо - апологија или апологетика? 4chsmu1 Пошто ето, имам неке претензије да се помало у Цркви бавим апологетиком - наравно, не са креационистичког становишта које је било раније у православној Цркви и које је, треба то признати, по свој прилици превазиђено садашњим развојем науке. И слажем се с тобом да је наука ствар рационалне и интелектуалне спознаје, а не домен вере - алието, ако допустиш, замолио бих те у име администрације и неких корисника који се често нађу увређени твојим, помало оштријим полемичким дискурсом, да се малкице уздржиш са таквим придевским одредбама које се односе на интелигенцију саговорника. Чак и да јеси у праву, мислим да ће смиренији тон у расправи свакако позитивно допринети и њеном квалитету. Као што и сам знаш, мени твоја мишљења не сметају - мада се никако са свима и не слажем - али, признајем, подстицајна су за размишљање. На жалост, неки људи имају ипак мање флексибилан ум и пропуштају дидактичку димензију твог дискурса, услед повремених грубљих формулација. Све у свему, ово није никаква формална опомена него више братска сугестија за коју те молим да је необавезно размотриш. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 Nisam hteo da otvaram novu temu. Lepe i pametne? 0205_whistling I malo parodije: The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 5, 2011 Пријави Подели Написано Јул 5, 2011 E to, to je tipican primer dokle dovodi ono "to je samo moje misljenje i nije losije ni bolje od tvog znaci oba su istinita i oba su neistinita. Nije li PK divna stvar.". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука