Jump to content

Човек настао од мајмуна.....

Препоручена порука

Извини за мало грубље речи са моје стране....Желим да ти кажем да нећу да поверујем ни у једну другу теорију, осим теорије која тврди да је човек настао од Бога.

Ne postoji teorije po kojoj je covek nastao od Boga. Postoji dogmat o tome u sklopu hriscanske dogmatike

ali on nije medjusobno iskljuciv sa teorijom evolucije.

E sad ono jos vaznije :

U naucne teorije kao sto je TE se NE VERUJE one se uce.  Dakle ne mozes da kazes da verujes ili ne verujes u teoriju evolucije mozes da kazes da je nisi naucio ili je jesi naucio. Isto kao  sto ne mozes

reci da verujes u opstu teoriju relativiteta ili ne verujes nego je ili jesi nucio ili nisi.

I posle me neko ubedjuje da apologija ne zaglupljuje. nesiguran 0212_rolleyes

Брате Аквилијо - апологија или апологетика?  4chsmu1

Пошто ето, имам неке претензије да се помало у Цркви бавим апологетиком - наравно, не са креационистичког становишта које је било раније у православној Цркви и које је, треба то признати, по свој прилици превазиђено садашњим развојем науке.

И слажем се с тобом да је наука ствар рационалне и интелектуалне спознаје, а не домен вере - алието, ако допустиш, замолио бих те у име администрације и неких корисника који се често нађу увређени твојим, помало оштријим полемичким дискурсом, да се малкице уздржиш са таквим придевским одредбама које се односе на интелигенцију саговорника. Чак и да јеси у праву, мислим да ће смиренији тон у расправи свакако позитивно допринети и њеном квалитету.

Као што и сам знаш, мени твоја мишљења не сметају - мада се никако са свима и не слажем - али, признајем, подстицајна су за размишљање. На жалост, неки људи имају ипак мање флексибилан ум и пропуштају дидактичку димензију твог дискурса, услед повремених грубљих формулација. Све у свему, ово није никаква формална опомена него више братска сугестија за коју те молим да је необавезно размотриш.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • Одговори 167
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...